Pepik11

XXX.XXX.61.18
Stále se dohadujem s kamarady, kdo jsou lepsi jezdci? Je me jasne, ze ukazdeho se něco najde. Myslim tak nejak komlexne?
Pepik11
napsal(a):
Stále se dohadujem s kamarady, kdo jsou lepsi jezdci? Je me jasne, ze ukazdeho se něco najde. Myslim tak nejak komlexne?
Kdysi jsem videla video westerňák co jezdil reining si sedl na parkuráka a naopak. Ono já osobně si myslím že když dostal parkuráka tak dostal tu nejlehčí možnost. Taky vím že letos na Globálu v O2 aréně bude sedat Tereza Hábová, česká vícemistrině v drezůře, na westerňáka a bude muset něco předvést. Věřím tomu že jak Anglie tak western jsou nároční svým způsobem. Pokud to teda nejezdite jen rekreačně, ale na nějaké úrovni. Protože western má jiný způsob ježdění než Anglie. 🙂
Nedávno jsem o tom něco hledala, zajímalo mě jednorouční vedení. Většina zdrojů se shodovala v tom, že anglie a western mají hodně společného, co se pobídek sedem,nohou a prave i tou rukou tyka. U ruky se pouze anglická napnuta vnější otěž mění v přilozenou otěž westernovou. Princip je stejný a s koněm lze oběma styly dosáhnout stejné úrovně přijezdenosti, jen některé cviky prostě budou vypadat jinak. Na hobby úrovni prijezdenost závisí na úrovni jednotlivých jezdců,ale to zase nemá co dělat se stylem samotným. Jeden čas jezdivali westernaci spíš mizerně, protože western byl v plenkách a moderní. Ale to nebyla chyba westernu samotného.
akscha
napsal(a):
Nedávno jsem o tom něco hledala, zajímalo mě jednorouční vedení. Většina zdrojů se shodovala v tom, že anglie a western mají hodně společného, co se pobídek sedem,nohou a prave i tou rukou tyka. U ruky se pouze anglická napnuta vnější otěž mění v přilozenou otěž westernovou. Princip je stejný a s koněm lze oběma styly dosáhnout stejné úrovně přijezdenosti, jen některé cviky prostě budou vypadat jinak. Na hobby úrovni prijezdenost závisí na úrovni jednotlivých jezdců,ale to zase nemá co dělat se stylem samotným. Jeden čas jezdivali westernaci spíš mizerně, protože western byl v plenkách a moderní. Ale to nebyla chyba westernu samotného.
Ano, sama jsem na ranči Orel zažila, jakým způsobem se jezdili koně a mělo to být westernově.
Co ovšem kvituji s povděkem u anglie, tak to, že po celém světě se jezdí stejně. Sednete-li na koně v Anglii nebo na Novém Zélandu, víte, jak jezdit.
To u westernového koně se nejprve musíte zeptat, kterou školu koník absolvoval.
Zdá se, že to westerňáci dělají schválně.Něco jako konkurenční boj, či co.