Jednoho dne jsme s kamarádkou čistili Dolču (klisnu na které se již nejezdí).
Když jsem jí čistila hřívu tak jsem těsně za pravím uchem našla bulku.
S kamarádkou jsme to šli oznámit majiteli koňe.
Ten se na to koukl a řekl že se to vyřeší.
Další týden jsme po ježdění zjistili že tam má otevřenou ránu a že to majitel ví.
Klisna ani nežrala prože měla bulku zrovna na místě kde se to při žvíkání nadzvedá...
Pravděpodobňe tam byl veterinář protože rána byla zalepená takovím tím lepidlem...
Teť je Dolča zdravá žere a je spokojená...
Ale furt se k nám nedoneslo CO TO BYLO ZA BULKU?!?!
Tak jestli víte co to mohlo být tak prosím napište.
Letní prázdniny skončili skoro před měsícem, podzimní začínají za měsíc a něco 🤔
Já nerozumět řeči tvého kmene.
Koně mají různé bulky, štípanec, alergie, zhnisaná tříska nebo něco jiného zapíchnutého, bradavice, sarkoid... Co se zeptat majitele?
Na klisně se nejezdí a další týden jste po ježdění zjistili... Sakra chlapče, trošku u toho psaní přemýšlej.
RýšaW
napsal(a):
Sory já to napíšu jinak.
Jednou jsme s kamarádkou čistily Dolču (klisnu na kterém se již nejezdí).
Zrovna když jsem jí čistila hřívu tak jsem těsňe za jejím pravím uchem objevila bulku velkou asi 3-4cm. (Klisna ještě v pohodě žrala.) Řekli jsme to majiteli a ten řekl že se to vyřeší.
Příští týden po ježdění (na jiném koníkovi) nám řekli že tam má otevřenou ránu.
Ale když jsme k ní přišly tak jsme zjistily že to má zalepený lepidlem.
A jak to měla zalepené tak nežrala protože ji to bolelo.
Za dva týdny to měla v pohodě, žere a je spokojená.
PS: majitel není moc vstřícný.
SPOKOJENÍ??
kapička
napsal(a):
Letní prázdniny skončili skoro před měsícem, podzimní začínají za měsíc a něco 🤔
Já nerozumět řeči tvého kmene.
Koně mají různé bulky, štípanec, alergie, zhnisaná tříska nebo něco jiného zapíchnutého, bradavice, sarkoid... Co se zeptat majitele?
Na klisně se nejezdí a další týden jste po ježdění zjistili... Sakra chlapče, trošku u toho psaní přemýšlej.
Štípanec to nebyl, tříska taky ne, nic zapíchnutého taky ne, bradavice ne,
a sarkoid? Ješťe aby. To by byla nejhorší varianta.
RýšaW
napsal(a):
Jen jsem se ptala tak se nerozčiluj
Tak ono prvně by bylo dobré si uvědomit že to může být hromada různých věci a z důvodu z čeho to je/bylo. To ti nikdo z nás neřekne, pouze můžeme nadhodit co si myslíme že to je/bylo. Pokud tě to opravdu tam zajímá, zeptej se majitele. Pokud ti to neřekne tak ti do toho asi nic není. 🤷🏻♀️
RýšaW
napsal(a):
Jen jsem se ptala tak se nerozčiluj
Kdybych se rozčilovala, tak tu nevypisuju romány...
Já chápu, že jedinou možnou odpověď, a to: zeptej se majitele, jsi slyšet nechtěla, protože je to asi moc náročné. Nebo nevím, u nás se mládež taky furt dožadovala, zeptej se ho ty, zeptej se ho ty, já se ho ptát nebudu, tobě to řekne, já se ho bojím. Pomalu to vypadá, že majitelé koní mají obří zuby a lidi pod 18 let si dávají k večeři pokaždé, když na ně to mládě promluví
RýšaW
napsal(a):
Jednoho dne jsme s kamarádkou čistili Dolču (klisnu na které se již nejezdí).
Když jsem jí čistila hřívu tak jsem těsně za pravím uchem našla bulku.
S kamarádkou jsme to šli oznámit majiteli koňe.
Ten se na to koukl a řekl že se to vyřeší.
Další týden jsme po ježdění zjistili že tam má otevřenou ránu a že to majitel ví.
Klisna ani nežrala prože měla bulku zrovna na místě kde se to při žvíkání nadzvedá...
Pravděpodobňe tam byl veterinář protože rána byla zalepená takovím tím lepidlem...
Teť je Dolča zdravá žere a je spokojená...
Ale furt se k nám nedoneslo CO TO BYLO ZA BULKU?!?!
Tak jestli víte co to mohlo být tak prosím napište.
Tak aby bylo jasno proč nikdo rozumně neodpoví. Popis je nedostatečný, jednou je umístění za uchem, pak zavazí při žvýkání, tak kde to sakra je? Tak že nevíme umístění nevíme velikost, ani vzhled, protože není fotka. Rány se rozhodně nezadělávají lepidlem, mohla to mít přepřené novikovem (přípravek na krytí ran, který zároveň desinfikuje). Od čeho a proč vám z toho máala informací nikdo neřekne. A příště prosím bez tuny smajlíků, tady nejste mezi nástiletými kamarádkami na fb;-)
sovicka
napsal(a):
Tak aby bylo jasno proč nikdo rozumně neodpoví. Popis je nedostatečný, jednou je umístění za uchem, pak zavazí při žvýkání, tak kde to sakra je? Tak že nevíme umístění nevíme velikost, ani vzhled, protože není fotka. Rány se rozhodně nezadělávají lepidlem, mohla to mít přepřené novikovem (přípravek na krytí ran, který zároveň desinfikuje). Od čeho a proč vám z toho máala informací nikdo neřekne. A příště prosím bez tuny smajlíků, tady nejste mezi nástiletými kamarádkami na fb;-)
Musíš si projít celou diskuzi já tam mám opravu.😜