Tak jsem se poprvé vydala najít pomník-hrob Koroka. ještě jsem se z toho nevzpamatovala. Právě odhalili sochu Peruánovi,před pár lety Orphe a snad i Registána má sochu. Nevím co jsem čekala, ale najít hrob zarostlý kopřivami a bodláčím,kolem hromady hlíny porostlé plevelem.Z fotky ten neutěšený stav není moc znát, ale stále přemýšlím jak to zlepšit.Ano mohu tam jet,uhrabat,vyplet, zaset trávu /-to mně připadá nejjednodušší na udržování /, ale kdo to pak bude udržovat?
Tak teď nevím co s tím.Ještě je to na soukromém pozemku...tedy já mít na zahradě takového slavného koně....
Jak "moc soukromý" ten pozemek je? Je to kus zahrady, sad a nebo spíš špatně přístupná louka? Pokud kousek vedle bydlí majitel,určitě bych poprosila o povolení. Pokud je to kraj louky daleko od civilizace,asi bych se pustila do guerila gardeningu.
Jinak trávník neni bezudrzbovy a bez pravidelne péče skončí vicemene jako na snimku. Šla bych spíš do pudopokryvnych nejedovatych trvalek (na slunce např.taricka) a nebo úplně obyčejne kolem kamene vyplet a nasypat jehličí a šišky. To by mohlo chvilku vydržet pekne.
Pozemek je soukromý ,u vstupu kamera,ale pani ochotná,jenom jí asi nic neříká Korok-ačkoliv tam měli ve výběhu koně. Pozemek kolem-opravdu všude kolem krásně posekaný a tak si myslím,že by se to pak mohlo sekat celý a byl by tam jen náhrobní kámen.Já jsem,ale přes 60 km daleko,takže to jsou jen takové úvahy.