Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2019 00:18
Jiřulka

XXX.XXX.49.30

Dobrý den, chci se zeptat zda máte někdo zkušenosti s boule i po ježdění, jednou se objeví pak zase ne když už ano zmizí po 20 _30nmin cca..
Koníka To neboli, žádná změna v chování nic..

25.10.2019 06:28
Arbora

XXX.XXX.212.195

Sedlo, dečka, jazdec. Niečo z toho.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.10.2019 06:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Arbora napsal(a):
Sedlo, dečka, jazdec. Niečo z toho.

Ano.Normální to není.

25.10.2019 09:17
Pipilota

XXX.XXX.185.190

A můžu se zeptat - nemá koník na přední noze špalek?
Můžete poslat fotky předních nohou?
Dík

25.10.2019 16:30
Jiřulka

XXX.XXX.19.141

Jakou decku by jste navrhovali?
A ne nemá takovéhle kopyta

25.10.2019 17:46
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jiřulka napsal(a):
Jakou decku by jste navrhovali?
A ne nemá takovéhle kopyta

Upřímně - takhle se kvalitně poradit nedá.
Můžu napsat "hoď pod sedlo gelovku". Ale jaký to má význam, když se nesnažíte zjistit proč se ty boule tvoří? Můžu se trefit a gelovka pomůže. Pravděpodobnější je, že se netrefím. K čemu je taková diskuze bez podkladů? Podáváte velmi málo vstupních informací.
A ke kopytům jsem se ptala na 1. Jde o tu nesouměrnost, o způsob jakým vznikla, o to jak kůň pracuje se svým tělem běžně celý den. (no ale co čekat, že?)
Taky může být vada na sedle. Stejně tak křivý jezdec. To aby to někdo zjistil s kyvadlem v ruce nad mocnou sítí ...

25.10.2019 19:26
Jiřulka

XXX.XXX.19.141

Snažíme se zjistit čím to.. Je proč bych to jsem jinak dávala..?!

25.10.2019 20:36
Terven

XXX.XXX.110.159

Jiřulka napsal(a):

Ono je to těžký, chcete vědět, jakou dečku bychom navrhovali...ona je fůra vychytaných gelovek, jenže ty s největší pravděpodobností nebudou řešit váš problém, který je evidentně zdravotní, ať už způsobený nepadnoucím sedlem nebo čímkoli.
Asi to nechcete číst, ale jediná rozumná rada je zavolat veta anebo fyzioterapeuta, zjistit o co jde a zkusit vypátrat příčinu problému. A než se toto zjistí, dát koni pauzu od ježdění.
Anebo případně nevolat ani jednoho, zkusit jenom tu pauzu, měsíc, dva...a pak zkusit zase jezdit. Možná se problém vyřeší jenom tou pauzou a pokud ne, tak toho veta / fyzioterapeuta přecejen zavoláte.

25.10.2019 20:44
Arbora

XXX.XXX.212.195

Jiřulka napsal(a):

Ak chcete poradiť, dajte minimálne fotku nasedlaného koňa. Tým by sa dalo začať.

26.10.2019 14:48
Jiřulka

XXX.XXX.31.35

Fotky mi nejdou vložit

27.10.2019 07:04
dsj

XXX.XXX.181.86

Jiřulka napsal(a):
Fotky mi nejdou vložit

Zkuste to.. já bych hádala úzký páteřní kanál a tam koně další dečkou jen víc otlačíte.

27.10.2019 10:47
Jiřulka

XXX.XXX.31.35

Zkusila jsem širší sedlo, a stejně se tam udělala je to pripo na páteří

27.10.2019 14:55
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jiřulka napsal(a):
Zkusila jsem širší sedlo, a stejně se tam udělala je to pripo na páteří

Ach jo, toho koně je mi líto.
25. sem dáte fotku s boulí a 27. hlášku, že i pod jiným sedlem se dělá boule. Ta pauza od ježdění byla jako kdy? Nemám ani tušení jaký druh výpotku tu bouli způsobil, ale nechce se mi věřit, že i když to zmizí po cca 30 minutách, tak že tkáň je úplně zdravá. Takhle živé organismy nefungují!
Jednou jste sem fotku vložila (nijak extra zřetelnou), proč to nejde podruhé? Jen s takto kusými informacemi opravdu nikdo správně neporadí. Raději si zaplaťte veterináře...

27.10.2019 15:38
Jiřulka

XXX.XXX.31.35

Víte co... Místo toho aby ste mi pomohly jestli se stim někdo nesetkal.. Čím by to bylo atd
Tak tady radši budete dělat nejchytřejší vše konzultuju s veterinářem a fyzioterapeutem tak přestaňte mít chytrý řeči že vam je koně líto atd..
A nevím proč jsem fotky nejdou vložit. Tam ty šli..

27.10.2019 17:18
lenacia

XXX.XXX.173.31

Jiřulka napsal(a):
Víte co... Místo toho aby ste mi pomohly jestli se stim někdo nesetkal.. Čím by to bylo atd
Tak tady radši budete dělat nejchytřejší vše konzultuju s veterinářem a fyzioterapeutem tak přestaňte mít chytrý řeči že vam je koně líto atd..
A nevím proč jsem fotky nejdou vložit. Tam ty šli..

A veterinář s fyzio po prohlédnutí koně řekli co?

27.10.2019 17:20
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No asi potrefená husa... Co?
Ve stáji máme kobylu které se taková boule dělá, jen na jednu stranu od páteře. Má to z křivosti těla - sedlo je rovné a tak ji tlačí. Kobyla má na 1 přední mírný špalek. V ohradě je na hlíně a různě se snaží plazit pod ohradu (jsou to opravdu jogínské pozice). Je to norik, má tedy tendence k lymfatičnosti. Cvičí se s ní a je snaha ji udržet rovnější - jak se ale častěji vynechá, boule se objeví...
U tohoto koně to ale může být zcela jinak!

28.10.2019 09:02
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

To je otlak. Hlásí, že něco tlačí. Nasedlejte koně bez deky, dotáhněte, nasedněte a poproste někoho, ať posvítí do sedlového kanálu (nestrkejte tam bičík) a ať Vás vyfotí na rovně stojícím koni ze zadu. Nemusíte si mlátit hlavu, otlačených koní už bylo. Tipuji, že kůň zhubnul, jde zima a sedlo je mu zrazu široké, může mu i sedět mezi polšářemi kostrou na páteři. Podložte sedlo měkkou tlustou podložkou (hodně tlustý molitan, poskládaná deka, acavallo memo, dle finančních možností) a boule by měla zmizet. Jestli zmizí, neřešte sedlo ale žrádlo.
Jestli se boule objevila teď náhle, bez změny jezdce, podsedlovky a sedla, je to nejpravděpodobnější scénař.

Přidejte reakci

Přidat smajlík