Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2019 18:10
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Dobrý den, v lednu mám v plánu kupovat nové sedlo. Jenže mi teď tak došlo jestli to není blbost. Kůň je aktuálně 24/7, spíše si užívá nic nedělání než práci takže vypadá jako březí kobyla s opadlou zadnicí od svalů, poslední měsíc měl všelijaké problémy, takže spíše stál než pracoval. A tak jsem se tak zamyslela jestli to není blbost kupovat teď, když od února zase začne makat a tím se mu zase nějak změní postava, tak abych pak nemusela zase upravovat sedlo aby sedělo. Už teď, za 9 měsíců co ho mám jsem na něm vystřídala 3 sedla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2019 18:21

Odpověděla jste si sama, je to blbost 🤷‍♀️ počkejte až se znovu dostane do kondice, nicméně, pokud chcete aby sedlo sedělo, budete ho v ní muset udržet, jinak budete sedla střídat pořád.

1.12.2019 18:23
Sophii

XXX.XXX.211.203

Antisgarcia napsal(a):
Dobrý den, v lednu mám v plánu kupovat nové sedlo. Jenže mi teď tak došlo jestli to není blbost. Kůň je aktuálně 24/7, spíše si užívá nic nedělání než práci takže vypadá jako březí kobyla s opadlou zadnicí od svalů, poslední měsíc měl všelijaké problémy, takže spíše stál než pracoval. A tak jsem se tak zamyslela jestli to není blbost kupovat teď, když od února zase začne makat a tím se mu zase nějak změní postava, tak abych pak nemusela zase upravovat sedlo aby sedělo. Už teď, za 9 měsíců co ho mám jsem na něm vystřídala 3 sedla.

a sedlo co máte teď 'sedí'?... ano je blbost kupovat v tuhle dobu sedlo, které vám má později vydržet už vpodstatě nafurt. Nové sedlo se obvykle přeměřuje a pořizuje během konce léta, Srpen-září většinou... Ale pokud teď nemáte žádné sedlo co pasuje tak pořízení dočasného sedla keré bude padnout nenasvalenému koni do doby než nabere je jistě jedna z variánt

1.12.2019 18:40
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pomohl by na přechod nějaký jezdecký pad?

1.12.2019 18:49
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Sophii napsal(a):
a sedlo co máte teď 'sedí'?... ano je blbost kupovat v tuhle dobu sedlo, které vám má později vydržet už vpodstatě nafurt. Nové sedlo se obvykle přeměřuje a pořizuje během konce léta, Srpen-září většinou... Ale pokud teď nemáte žádné sedlo co pasuje tak pořízení dočasného sedla keré bude padnout nenasvalenému koni do doby než nabere je jistě jedna z variánt

Máme teď daslo které jsem pořizovala protože původní sedlo přestalo sedět a protože jsem ho v té době měla jen v pronájmu, tak se mi do toho nechtělo rvát tisíce, když jsem nevěděla jak dlouho mi ho majitelka v pronájmu ještě nechá, plus to jak se dnes těžce prodávají sedla je taky něco. Takže jsem nechtěla sedlo které by mi pak nesedělo na jiného koně a leželo mi jen doma. Aktuálně nám nesedí, ale zkusím vyměnit komoru, doporučila nám to i chiro, tak pak uvidím. Nové sedlo chci hlavně pořizovat z toho důvodu že plánujeme začít jezdit příští rok hobby a to daslo není úplně ideál na skoky, plus koník je už v mém vlastnictví a tak mu chci pořídit lepí sedlo.

2.12.2019 09:00
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Jestli mu Daslo po výměně komory bude sedět, začněte jezdit v tom a uvidíte, kam se kůň bude měnit. Pak koukejte na bazoš, aby jste si udělala představu, co a za kolik se dá pořídit. Ideální je, když Vám ve stáji lidi půjčí sedla na vyzkoušení. Nejen zda sedí Vašemu koni, ale také Vám. To v čem se dobře jezdí na cizím koni, může být hrozným zklamáním na koni vlastním. Až budete vědět, jaký profil kostry a typ polštářů pasuje koni a co pasuje Vám, začněte vybírat. A pak už nikdy nepřestanete😀. Jestli se Vám nechce moc investovat, kupte si sedlo s vadami jako ošoupané bočnice atd ( ale rovná kostra, dobře vysezené) a až zjistíte, že je to to pravé, necháte vyměnit kůži. Když časem zjistíte, že existuje lepší, staré prodáte a ta ztráta nebude až tak bolet.

2.12.2019 11:42
Arbora

XXX.XXX.192.218

Pokiaľ by nevadila syntetika a koník až tak dramaticky formu nemení, išla by som do Wintecu. Komory sa dajú meniť, nie je to žiadny šunt viete si ho prispôsobiť.

2.12.2019 15:13
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Arbora napsal(a):
Pokiaľ by nevadila syntetika a koník až tak dramaticky formu nemení, išla by som do Wintecu. Komory sa dajú meniť, nie je to žiadny šunt viete si ho prispôsobiť.

Já už nechci žádnou syntetiku a už vůbec né opěrky na sucháč. Chci sedlo které podrží nad skokem a nemyslím že do takové kategorie spadají takové sedla. Navíc mám v plánu si daslo nechat i na dále, kdyby náhodou.

2.12.2019 15:57
Arbora

XXX.XXX.192.218

Bates je Wintec v koži, rovnaký systém cair a výmeny komory. Akurát nové skokové stojí 2x toľko, čo Kentaur.
Ale už mlčím :)

2.12.2019 16:03
Sophii

XXX.XXX.211.203

Antisgarcia napsal(a):
Já už nechci žádnou syntetiku a už vůbec né opěrky na sucháč. Chci sedlo které podrží nad skokem a nemyslím že do takové kategorie spadají takové sedla. Navíc mám v plánu si daslo nechat i na dále, kdyby náhodou.

no vzhledemk otomu že se ste si odpoěděla už sama sobě v prvním příspěvku, tak teď je opravdu blbá doba na koupit sedla, které by zřejmě mělo být sedlem závodním.
Kdybychom měli kupovat jiné sedlo kdykoliv je kůň v jiném než nasvaleném stavu, měl by jich každý možná tak 5... ono totiž opadnutí ze svalů na zimu se většinou právě řeší korekční dekou, nebo gelovkou, nebo beránkem. Obvykle se v tom zimním období přecijen jezdí míň, proto kůň také opadne a tak tyhle korekce to občasné ježdění umí vykompenzovat. Gelovky například k tomu i do jisté míry tlumí nárazy, což jistě nenasvaleným zádům uleví.
Jednoduše, prostě spíš 'docpete' širší sedlo na zimu, než abyste si koupila sedlo teď a pak vám bude po nasvalení úzké, to už nevyřešíte jinak než koupí sedla jiného

2.12.2019 22:49
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Arbora napsal(a):
Bates je Wintec v koži, rovnaký systém cair a výmeny komory. Akurát nové skokové stojí 2x toľko, čo Kentaur.
Ale už mlčím :)

To sice stát může, ale já prostě sedlo s opěrkama na sucháč nechci. Navíc když už bych chtěla více investovat do sedla a měla předpoklady do většího sportu, tak bych šla do prestige sedla. :)

2.12.2019 23:07

Pokud prestige s tvarovatelnou komorou-termoplastovou, tak není co řešit..........

Přidejte reakci

Přidat smajlík