https://www.facebook.com/detdanskekongehus/videos/2638173616304236/UzpfSTExODI3NTMzOTY6Vks6MzMyNDYyNzc1NDIxODQzMQ/?epa=SEARCH_BO
Inspiruji se v Dánsku
Stromeček bychom do stáje dali,ale chybí mi servis
Tak my s koňuchama na Štědrý den jdeme pravidelně na procházku jen tak na pohodu pěkně v klídku...a do Štědrovečerního kyblíčku dostanou po hrstce müsli,oves,slunečnici,ovesné vločky,na malinké kousky jablíčka,mrkev,hrušky a celé to dochutím kostkou cukru,kterou jim rozdrtím a posypu to tím...má to obrovský úspěch a sliny jen tečou..samozřejmě všechno v rozumné míře..a až když jsou ty mojí pupíci spokojený,jdu domů a je na řadě rodina
Uživatel s deaktivovaným účtem

Každý rok kupuju všem svým zvířatům, psům hračky a pamlsky, papouškovi hračky a konouchovi dobroty, mrkve a jablka. Na Štědrý den jdeme na procházku na ruce, dostane mnamky a pak ma klid. Ono cokoliv jiného je spíš dárek pro mě než pro něj, ocení vždy jídlo 😁 co na sobě má nebo nemá je mu jedno, pokud ho to netlačí.

Za přispění manžela jsem vyměnila sedla, ale jelikož mám momentálně na lýtku drobnou trombozu , tak jsem si je moc neužila.... jinak mrkvička o trochu víc než obvykle....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Nic, vánoce "neslavime" 🙂

Štědrý den je jeden mála dnů, kdy nejsem u koní aspoň na otočku. Koňouch nic nedostane a modlím se, aby nedostal ani od jiných lidí. A to včetně některých "koňáků", kteří s.u na mé prosby, že cizí koně nemají krmit. A samozřejmě ve stádě... Už jsem byla fakt i nepříjemná, ale však to jablíčko nebo houstička nic neudělá a kobylce nechci dopřát...
Kobylka nedostává nic navíc ani při narozeninách. Je to den jako jiný.
napsal(a):
Štědrý den je jeden mála dnů, kdy nejsem u koní aspoň na otočku. Koňouch nic nedostane a modlím se, aby nedostal ani od jiných lidí. A to včetně některých "koňáků", kteří s.u na mé prosby, že cizí koně nemají krmit. A samozřejmě ve stádě... Už jsem byla fakt i nepříjemná, ale však to jablíčko nebo houstička nic neudělá a kobylce nechci dopřát...
Kobylka nedostává nic navíc ani při narozeninách. Je to den jako jiný.
Tak nějak podobně mají lidé z vesnice potřebu na procházkách o vánočním volnu "dopřát" cizím zvířatům. A ne a ne pochopit, že tím škodí. Takže u nás je OK dát koním ve stáji jen seno...
Na Štědrý den se chodím s kobylkou projít nebo projet. Ale vždycky pohoda v kroku.
Pak kobylce přidám do kyblíku jablko, mrkvičky a pamlsky. Zavírám ji o něco dříve, takže ještě dostane extra porci sena. Popreji ji hezkého Ježíška a jdu slavit s rodinou. Kobylka dostane ode mne pamlsky. Beztak z toho má kůň největší radost. A kocky dostanou hračku. Aby si aspoň dvě minuty nevšimli stromku 😂. A k večeři dostanou hezký kousek rybičky.
Koně u nás o Vánocích nedostávají nic extra, trochu víc mrkve a jablek. Hrozně ráda se koukám, jak žerou, takže po celý rok mají hody a věřím, že když jsou konstantně nažraní, neohrozí je tolik případní externí krmiči. Poslední roky bývá o Vánocích teplo a fajn terén, tak nadělujeme pohyb😀. Loni valach vypadal na definitivní důchod, tak dostal barevně ladící sadu, abychom byli krásní, když se paseme a čekáme, až manžel s mladou objedou kolečko. Letos to vypadá na novou helmu, protože se starouš zvetil.
Manželovi kupuji vždy něco teplého na ježdění a dělá to zázraky. Už je komplet v teplíčku a i v mrazu neremcá a jezdí.
Syn jelikož jezdí na mém starém satanovi, dostane nové bezpečnostní třmeny a budu si je asi půjčovat😀.
Dcera o Vánocích nebude muset ke koním, a to jí bude stačit ke koňoštěstí.
Já jsem si koupila knihu, Venturu. Děti odlifruji po Vánocích k našim a vrhnu se na čtení.
A v Equiservisu by neměli na ty Vánoční slevové poukázky psát, kolik tam přes rok člověk utratil...
Vzhldem k tomu, že koníci mají servis celý rok, vitamíny a kloubní výživu dostávají pravidelně pravdielně (úplný mladík už neí ždný z nich), tak nic speciálního většinou nedostávají, člověk to spíš pořizuje během roku když je potřeba. Dostanou do jádra navíc jen mrkvičku a jablíčka rozkrojená na hvězdičku a kousek smrkové větvičky. Dlabanec stejně ocení nejvíc. Jinak chodíme klasicky kolem oběda na krátkou vycházku. Já si nadělila již předem s příchodem chladna nové zimní rajtky a jezdeckou sukni, obcně nějaké pěkné koňovybaví či hadřík na koně je pro mě výtaný dárek, ale to je jen pro nás, koňovi je to jedno, ten ocení dostatek žrádla, možnost pastviny a padnoucí vybavení:-)
To celkom obdivujem, že máte čas na štedrý deň ešte aj jazdiť, ja sa obvykle do večere ani nezastavím, koňa by som už nestíhala vôbec.
Ináč nedostáva nič extra, max. vezmem jedno 10kg balenie mrkvy, keď idem po rybu do obchodu. Doplnky dostáva podľa aktuálnej potreby priebežne. Všetci v ustajnení dostanú nejaké to extra jabĺčko pri večernom kŕmení. A po sviatkoch dostávajú do výbehu stromček, resp. vetvičky.
Arbora - já se hlásím, já to taky nechápu, a to nemám vlastní rodinu, ale trávím svátky doma. A v JK pořádají štědrodenní setkání, i když bych třeba chtěla, tak to prostě nestihnu a vlastně o to nestojím.
Stromeček, betlém, salát, polévka, obalit kapra, hřbitov, večeře, dárky a je deset večer a já a zbytek rodiny jsme KO. Jedině ségra stíhá svoje hobby, jenže u ní začínají obvyklé přípravy až v 11, já jedu jak fretka od 8 (jo takže tu rezerva vlastně je, do práce vstávám běžně v šest ) A i když to tak nezní, tak ten shon a stres jestli nám nezavřou hřbitov, miluju. Salát dřív nestihnu a stromeček zdobit dřív? Ne, ne, Štědrý den musí u nás být každý rok skoro jak přes kopírák včetně "zázračného" objevení dárků pod stromečkem, i když rodiče nechápou, dvě dospělý ženský a jsou jak malý
Letos dokonce ani nic koňského nedostanu, možná knížku o Latě Brandisové, ale to záleží, co Ježíšek.
sovicka
napsal(a):
Vzhldem k tomu, že koníci mají servis celý rok, vitamíny a kloubní výživu dostávají pravidelně pravdielně (úplný mladík už neí ždný z nich), tak nic speciálního většinou nedostávají, člověk to spíš pořizuje během roku když je potřeba. Dostanou do jádra navíc jen mrkvičku a jablíčka rozkrojená na hvězdičku a kousek smrkové větvičky. Dlabanec stejně ocení nejvíc. Jinak chodíme klasicky kolem oběda na krátkou vycházku. Já si nadělila již předem s příchodem chladna nové zimní rajtky a jezdeckou sukni, obcně nějaké pěkné koňovybaví či hadřík na koně je pro mě výtaný dárek, ale to je jen pro nás, koňovi je to jedno, ten ocení dostatek žrádla, možnost pastviny a padnoucí vybavení:-)
Neměla byste prosím odkaz na tu jezdeckou sukni? Docela by mě zajímala, resp. nedovedu si představit, jak to vypadá. :-) Děkuji.
bongani
napsal(a):
Neměla byste prosím odkaz na tu jezdeckou sukni? Docela by mě zajímala, resp. nedovedu si představit, jak to vypadá. :-) Děkuji.