Dobrý den, zvažuji koupi lepších, bezpečnostních třmenů. Zkoušela jsem si několikrát freejumpy, mám problémy s koleny při delším ježdění nebo náročnějším tréninku a jumpy mi sedly,ale zaujaly mě třeba i třmeny opera acavallo nebo arena a nebo ještě tech stirrups venice. Zajímal by mě názor lidí co s těmito třmeny mají zkušenosti, bohužel recenze se na tohle nedělá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Acavallo třmeny doporučuji, Opera ale nemají vyklápěcí rameno - vzala bych Areny.
Antisgarcia
napsal(a):
U těch se právě bojím aby se nevychodilo po nějaké chvíli ty vyklápěcí rameno a samo se mi otevíralo. 🤔
Mám je rok, nepoznám rozdíl od koupě a teď. Zkuste v obchodě, jak je to péro silné :) pokud nemáte v plánu každý den padat s využitím ramene, hádám že pár let určitě vydrží (víc se bojím plastů vs zima apod). Na obyc tlak nohy rameno nereaguje, až když se člověk opře velkou (celou svoji) váhou, tak se rameno otevírá.
Já jsem spokojená, s koněm prdlosem je fajn být aspoň takto pojištěný :D

Taky mam areny a jsou to dobré třmeny. Ve smyslu, že jsou kvalitně vyrobeny. Jinak pro mě není zvlášť rozdíl jestli mám obyc třmeny s gumičkou nebo ty arény, noha mi nelita v žádných (někteří to popisují jako úplně wow, že v těch trmenech se najednou naučili jezdit), jen je výhoda, že oproti gumickovym je víc prostoru v trmenu na termo boty, v gumickovych se mi opírala bota o tu gumičku.
A rameno se nebojím, že by se vychodilo, horší spíš bude, že je plastové a zub času se určitě podepíše. Ale to nemůžu teď tvrdit, mám je dva měsíce. Ale teď vyšla nová řada, o dvojku dražší a s hliníkovým ramenem, možná by to mohlo být řešení 🙂 najdete to pod názvem Acavallo Arena Aluplus (ty původní jsou tuším Alusoft)
Já osobně jezdím s gumovou gumičkou. Má sice nevýhodu, že ta gumička chce čas od času vyměnit, protože tím, jak je natažená... a působí na ni určitá zátěž, začíná se drolit. Každopádně dobré třmeny jsou např. kloubové. Měla jsem možnost vyzkoušet třmeny SPRENGER. Mě se v nich jezdilo báječně, ale vzhledem k tomu, že jsem stejně zvyklá na gumičkové, a jezdila jsem v nich jen jednou... Asi nemůžu úplně radit,.-)
evcusik
napsal(a):
Mám je rok, nepoznám rozdíl od koupě a teď. Zkuste v obchodě, jak je to péro silné :) pokud nemáte v plánu každý den padat s využitím ramene, hádám že pár let určitě vydrží (víc se bojím plastů vs zima apod). Na obyc tlak nohy rameno nereaguje, až když se člověk opře velkou (celou svoji) váhou, tak se rameno otevírá.
Já jsem spokojená, s koněm prdlosem je fajn být aspoň takto pojištěný :D
Rozhodně nemám v plánu každý den padat, jen mě to zajímalo. 😅 Ale děkuji za názor
napsal(a):
Taky mam areny a jsou to dobré třmeny. Ve smyslu, že jsou kvalitně vyrobeny. Jinak pro mě není zvlášť rozdíl jestli mám obyc třmeny s gumičkou nebo ty arény, noha mi nelita v žádných (někteří to popisují jako úplně wow, že v těch trmenech se najednou naučili jezdit), jen je výhoda, že oproti gumickovym je víc prostoru v trmenu na termo boty, v gumickovych se mi opírala bota o tu gumičku.
A rameno se nebojím, že by se vychodilo, horší spíš bude, že je plastové a zub času se určitě podepíše. Ale to nemůžu teď tvrdit, mám je dva měsíce. Ale teď vyšla nová řada, o dvojku dražší a s hliníkovým ramenem, možná by to mohlo být řešení 🙂 najdete to pod názvem Acavallo Arena Aluplus (ty původní jsou tuším Alusoft)
Určitě po nich kouknu, děkuji 🙂
evcusik
napsal(a):
A co je plus, acavallo ochotně rameno mění i z "jezdcovi" blbosti. Vlastní zkušenost, že mi z Itálie poslali náhradní díly na levý a pravý, total zadarmo. (A to přitom bylo zlomení ramena chyba jezdce - zahaknuti trmenu v prostoru)
Tak to je super, tohle je vlastně i to co měl zajímalo nejvíce. U freejumpů jsem se totiž několikrát už setkala že se tam to rameno prostě zlomilo a reklamace se prostě nekonala a pak se jezdec musí s penezma za ne rozloučit, protože jezdit s takovými třmeny není úplně bezpečné 🤷🏻♀️
Antisgarcia
napsal(a):
Tak to je super, tohle je vlastně i to co měl zajímalo nejvíce. U freejumpů jsem se totiž několikrát už setkala že se tam to rameno prostě zlomilo a reklamace se prostě nekonala a pak se jezdec musí s penezma za ne rozloučit, protože jezdit s takovými třmeny není úplně bezpečné 🤷🏻♀️
NN, dostala jsem vše od ramene, pera, sroubu apod (protože je to na levý a pravý rozdílný, tak ve 2 provedení). Jen teda asi to mění jen v záruce, ptali se mě, kde jste to kupovala. A zprostředkoval mi to český obchod ono zaslání :)

Antisgarcia
napsal(a):
Určitě po nich kouknu, děkuji 🙂
Jelikož jste z našich končin, můžu vám je teoreticky půjčit vyzkoušet. Když tak mi napište soukromě, mužem se nějak domluvit 🙂
Me zase zaujalo - ano, vim, ze cizi hovory se nemaji poslouchat - v Equiservisu, kdy zakaznice debatovala s prodavackou jednotlive bezpecnosti trmeny, tohle tamhle, penize roli nehraji, ... a prodavacka rika, ze si beztak mysli, ze nejbezpecnejsi varianta jsou klasicke s gumickou. Prodavacku neznam osobne, ale casto ji tam potkavam (mnoho let, takze inventar), aktivni jezdkyne, nikdy mi osobne blbe neporadila, k tomu pripocitam, ze nejspis budou placeni i za trzby, ale i tak doporuci low cost variantu nekomu, pro koho 5 tisic sem tam nebyl problem, dle obsahu nakupniho kosiku. Tak jsem se vratila na zem, prestala zkoumat, zda si taky nekoupim ultra bezpecnostni trmeny a nadale jezdim na svym s tou gumickou:-D A furt si rikam, ze kdyz to funguje, tak proc to menit (a ze jsem se napadala, obcas osklive, noha nikdy ve trmeni nezustala... ).
Gerlinda
napsal(a):
Me zase zaujalo - ano, vim, ze cizi hovory se nemaji poslouchat - v Equiservisu, kdy zakaznice debatovala s prodavackou jednotlive bezpecnosti trmeny, tohle tamhle, penize roli nehraji, ... a prodavacka rika, ze si beztak mysli, ze nejbezpecnejsi varianta jsou klasicke s gumickou. Prodavacku neznam osobne, ale casto ji tam potkavam (mnoho let, takze inventar), aktivni jezdkyne, nikdy mi osobne blbe neporadila, k tomu pripocitam, ze nejspis budou placeni i za trzby, ale i tak doporuci low cost variantu nekomu, pro koho 5 tisic sem tam nebyl problem, dle obsahu nakupniho kosiku. Tak jsem se vratila na zem, prestala zkoumat, zda si taky nekoupim ultra bezpecnostni trmeny a nadale jezdim na svym s tou gumickou:-D A furt si rikam, ze kdyz to funguje, tak proc to menit (a ze jsem se napadala, obcas osklive, noha nikdy ve trmeni nezustala... ).
Já chtěla synovi koupit k Vánocím nějaké bezpečnostní luxusní, dítě 8 let, si v krámu prohlídlo freejumpy a acavallo a řeklo, že je nechce, že si nechá ty staré s gumičkou-nalakované lakem na nehty a že si vybere něco jiného:)
Gerlinda
napsal(a):
V gymičkových třmenech jsem se trápila 3 dny na střední a pak ještě let potom. Mám bohužel problémy s koleny a chci nějaké třmeny které jsou nejen bezpečností ale i uleví těm kolenům. Nejde o to byla in,mít nejnovější třmeny a dát do toho pěněz jak šlupek, ale pohodlnost. 🙂
Za minulou sezónu mám v Acavallo Arenách odjeto přes 1000km při vytrv.tréninku/závodech (a že jsem je fakt nešetřila, bláto, voda, sem tam odřené o strom) + drezurní příprava a třmeny drží bez problémů.
Navíc na rozdíl od běžných bezp.třmenů jsou tyhle jediné bezpečnostní třmeny s širokou nášlapnou plochou, takže mě v nich ani po dlouhé době v sedle (6 a víc hodin na den a v tempu) nebolí kotníky ani další klouby.
Za mě top. Pokud bych měla kupovat nové, tak zase a určitě Areny. Sice dražší, ale vyplatí se
Jen skákat jsem v nich nezkoušela

Gerlinda
napsal(a):
Gumickove jsou super, ale osobně jsem měla problém s tím, že když jsem chtěla v zimě mít termoboty, neměla jsem na ně ve trmenu místo - napinala jsem gumičkou a ona občas střelila jen tak. Ty arény mají ty ramena od sebe jako klasický třmen a ne zužuje to prostor pro botu 😊
AndyPandy
napsal(a):
Mohl by mi jako laikovi prosím někdo vysvětlit jak je možné, že v některých třmenech lidi kolena bolí a v jiných ne? Já s tím problém nemám, tak mi to přijde naprosto nepochopitelné.
Najazdila som dosť veľa km v sprengeroch bow balance a myslela som, že už mám kolená v zadnici, proste to fakt bolelo, nad 15 km už dosť. Potom som ale skúsila vytrvalostné zaldi, ktoré majú na spodku penu a neviem, čo je boľavé koleno.
Čo som tak na sebe vypozorovala, veľká úľava je dlhší strmeň - čo ale chápem, že napríklad na skoky nie je možné. Na rekreáciu ale bez problémov. A samozrejme, aj pohyb koňa.
Já si tedy upřímně myslím, že pokud by většina lidí měly klouby na koni uvolněné, tak je ty klouby nebudou bolet. Ale spousta lidí (napříč disciplínami a styly) nemá ani nohu ve třmenu ve správné pozici, tedy na nejširší části chodidla, ale na prstech, plus je častý zlozvyk ještě tlačit patu aktivně dolů, čímž si často zablokují nejen ten kotník, ale i koleno. Ty novější "hitech" třmeny mají často širokou nášlapnou plochu, což možná tedy některým může nekterým pomoci a neboudou mít třmeny tím pádem tak na "špičce". Tak že nejprve, než uvalím nějakou nekřesťanskou částku za třmeny, bych se zaměřila zkusila zamyslet na vlastním sedem, jestli není příčina bolavým kolen jinde (zkontrolovat délku třmenů, pozici nohy ve třmenu, lini ucho–kotník, zda je kyčel kontík a koleno stále uvolněné a mohou při ježdění pružit a absorbovat pohyb koně).