Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2020 17:36
Dep

XXX.XXX.233.153

Zdravím dámy.

Chci se zeptat jestli náhodou některá nevíte, kde by se daly koupit opravdu vysoké plastové tyčky na ohradu. Aspoň 160 cm. Mám teď 140cm a ten můj had se to naučil přeskakovat. Co jsem koukala, v nabídce jsou povětšinou laminátové a do těch se mi moc nechce.

2.1.2020 17:47
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Kde shánet tyčky nevím. Každopádně jestli skočí 140cm, 160cm by pro něj taky nemuselo být velký problém. V jedné stáji kde jsem jezdila měli plot 150cm a nikdy nepotřebovali vyšší. Potom k nim přijel nový kůň. Dvouleté hribe vysoké 135cm. V ohradě byla si 3 minuty, jen tak se rozběhl a skočil to bez problému. Museli to řešit plným dřevěným dvoumetrovým plotem.

V jiné stáji byl plot vysoký 120cm. Je vyrobený ze dvou pásek v nichž je elektřina. A jeden hafling to zase řešil tak, že se podplazil pod tím plotem. Prostě si lehl na břicho a podlezl to. I když byla elektřina zapnuta. Bylo mu jednou že dostal ránu. Bohužel, v této stáji to řešili tak, že se ten kůň už do výběhu nepodival. Už celých pět měsíců jen stojí v boxe a 4-6x denně jezdí, i když dřív bydlel jen ve výběhu (ale jezdil stejně často).

Tím jsem chtěla říct, že pokud máte vynalezave zvíře také si s novým plotem poradí.

2.1.2020 18:46
Dep

XXX.XXX.233.158

Dany Lip napsal(a):
Kde shánet tyčky nevím. Každopádně jestli skočí 140cm, 160cm by pro něj taky nemuselo být velký problém. V jedné stáji kde jsem jezdila měli plot 150cm a nikdy nepotřebovali vyšší. Potom k nim přijel nový kůň. Dvouleté hribe vysoké 135cm. V ohradě byla si 3 minuty, jen tak se rozběhl a skočil to bez problému. Museli to řešit plným dřevěným dvoumetrovým plotem.

V jiné stáji byl plot vysoký 120cm. Je vyrobený ze dvou pásek v nichž je elektřina. A jeden hafling to zase řešil tak, že se podplazil pod tím plotem. Prostě si lehl na břicho a podlezl to. I když byla elektřina zapnuta. Bylo mu jednou že dostal ránu. Bohužel, v této stáji to řešili tak, že se ten kůň už do výběhu nepodival. Už celých pět měsíců jen stojí v boxe a 4-6x denně jezdí, i když dřív bydlel jen ve výběhu (ale jezdil stejně často).

Tím jsem chtěla říct, že pokud máte vynalezave zvíře také si s novým plotem poradí.

No, to jste mně moc nepotěšila ...

Podlézala a když jsem jí natáhla dvě řady ohradníku, tak chvíli dobrý a teď a začala skákat ven.

A přitom všude kolem pastviny má stejný ho.. jako v ní. Na pastvině má samozřejmě příkrm. A pastvina je veliká. Dřevěný plný plot je naprosto nereálný. Dneska jsem měla vztek a slibovala jsem jí pouta na nohy :D.

2.1.2020 20:40
koně

XXX.XXX.174.63

Kamír má v nabídce plastové kůly 160 a 190cm plus nějaké dřevěné ,taky dlouhé.Zkoukněte jejich e shop
Třeba by stačilo udělat ohradník 3vrstvy,aby to jako vypadalo,na větší překážku
Nebo dát vyšší kůly v místech ,kde přeskakuje nejraději ?
Druhý kůň nebo koně v ohradě zůstanou ,a ona se plácá kolem ? Neuteče?

3.1.2020 06:21
Dep

XXX.XXX.233.153

koně napsal(a):
Kamír má v nabídce plastové kůly 160 a 190cm plus nějaké dřevěné ,taky dlouhé.Zkoukněte jejich e shop
Třeba by stačilo udělat ohradník 3vrstvy,aby to jako vypadalo,na větší překážku
Nebo dát vyšší kůly v místech ,kde přeskakuje nejraději ?
Druhý kůň nebo koně v ohradě zůstanou ,a ona se plácá kolem ? Neuteče?

Teď je sama. Když byla druhá kobylka, foukla i tak. A klidně za mez a kazek. Druhá se minila pomatnout a tyhle to bylo buřt.
Jinak ona neuteče ani teď. Plácá se kolem. A když se zdrzim, než ji zavřu, tak jde k chalupě na zahradu.
No asi nezbyde, než udělat tu pevnou. Mně se líbí ty mobilní sloupky, protože si mohu udělat ohradu sama. A když potřebuji posekat ohradu, zlikviduji to a chlapi to krásně posecou a nemám pod páskou trávu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík