Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2020 11:29
Boris1269

XXX.XXX.82.9

Ahoj, je tady někdo kdo holí koně v létě? Proč ho holíte? Jak se pak o koně staráte ( péče o kůži, slunce atd.) ? Pomáhá to na hodně potivé koně? Prostě k tomu napište věci okolo atd atd atd :)

8.1.2020 18:59
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Já zažila akorát zkracování chlupů na léto. Ne každý stroječek to ale umí. Většinou se chlupy zkracují tak na polovinu nynější délky. Na hodně poctivé koně to do jisté míry pomáhá. Kůň se zpoti stejně, ale rychleji uschne. Jen by takový kůň měl být ustajeny pri špatném počasí v boxe (ideálne i na noc). A vždy v déšti také do boxu. Jakmile mu chlupy zkrazid prijde o teplo a v delším desti může nastydnout.

Holit nedoporučuji.

9.1.2020 10:01
Arkarian

XXX.XXX.177.16

Holím v zimě kvůli pocení... V létě mi to přijde zbytečné, kůň se sice zpotí, ale po práci ho osprchuju a na sluníčku hned uschne.

9.1.2020 11:58
Boris1269

XXX.XXX.82.9

Arkarian napsal(a):
Holím v zimě kvůli pocení... V létě mi to přijde zbytečné, kůň se sice zpotí, ale po práci ho osprchuju a na sluníčku hned uschne.

já sama oholím jen vyčnívající chlupy v uších, rousky a kde to prostě potřeba je.....tak tam to jen doupravím. Ale u zahraničních koní to vidím často.

Přidejte reakci

Přidat smajlík