Zdravím všechny a chci se zeptat. Při výdělku s koňmi je možnost dělat tohle na ŽL nebo založit spolek. Já bych se chtěla zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost občasným přivýdělkem s koňmi dělat tuhle činnost na dohodu. Popřípadě na nějakou smlouvu o pronájmu. Nebo jak jinak se dá tohle dělat. ŽL ani spolek pro mě nemá moc smysl. díky za radu a názor
Uživatel s deaktivovaným účtem

A o jaký výdělek se má jednat? To je asi dost podstatná informace. S kým by ta dohoda měla být uzavřena?

Tak to bych já osobně papírově vůbec neřešila - máte k tomu nějaký důvod? Pokud to chcete opravdu zlegalizovat, tak napsat nějakou smlouvu/dohodu. Zdaňovat se to do určitého limitu taky nemusí.

No tak sepište smlouvy o poskytnutí služby a ty si schraňujte. Víc bych to asi neřešila.
andulin
napsal(a):
Zdravím všechny a chci se zeptat. Při výdělku s koňmi je možnost dělat tohle na ŽL nebo založit spolek. Já bych se chtěla zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost občasným přivýdělkem s koňmi dělat tuhle činnost na dohodu. Popřípadě na nějakou smlouvu o pronájmu. Nebo jak jinak se dá tohle dělat. ŽL ani spolek pro mě nemá moc smysl. díky za radu a názor
Já občas mám Dohodu o provedení práce - do 10.000Kč měsíčně neodvádíte zdravoní ani sociální a sráží se 15% daň. Pokud nemáte jinde podepsané Prohlášení poplatníka a slevu na dani (růžový papír) a podepíšete si ho na koně, tak ani daň neplatíte, a je to čistých 10.000Kč na ruku. Je tam omezení na max. 300hod na rok.