Střední škola chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marketa2007

10.2.2020 17:09
Marketa2007

XXX.XXX.211.12

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jaké to je na sšchkj.
Jestli jste tam byli nebo jste,
Jaký jsou učitele?A celkové pocity z tý školy a jestli je tam maturita.😁

Předem děkuji.

10.2.2020 20:10
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Mám kamarádku, která tam chodila. Maturita tam není. Z pohledu kamarádky to je skvělá škola pro někoho kdo u toho chce zůstat celý život. Teď pracuje jako jezdec - ošetřovatel koní. Jezdí, kydá, lonzuje, krmí. Prostě vše možné. Plat mizerný. Jelikož nechce děti a má byt, penezne vyjde v pohodě. Já jsem toho názoru, že ta škola je ti celkem k ničemu (ne získanými znalostmi, ale co se týče shánění dobré práce).

10.2.2020 20:13
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Mám tenhle obor, akorát na jiné škole, přítel má přímo kladruby. Jako záleží co od toho čekáš. Pokud jsi nějak už vyježděná budeš mít možnost jezdit na závody, přítel to tak měl. Pokud to chceš dělat protože se tomuto chceš věnovat k v budoucnu tak může být, já bych si bez toho v UK třeba neškrtla. Maturita tam není. Je to učňak. Je třeba si uvědomit že plat této práce se pohybuje 15 000 a výš, záleží v jakem kraji a co přesně budeš dělat. 🙂

Kamča0101

19.2.2020 21:57
Kamča0101

XXX.XXX.168.34

Já třeba do Kladrub chodila před cca 7lety a utíkala jsem, hned jak to bylo možné. Přístup ke koním se mi nelíbil, nepadnoucí výstroj, často tak stará až byla nebezpečná a způsobila nejeden úraz (prasklý třmenový řemen při skákání v terénu, rozpad prakticky celé uzdečky na koni a tak dále). Většina 'školních' koní bolavá, znechucná, přetěžovaná, do výběhu chodili sporadicky, jinak stávali celé dny na štontech. Studenti využíváni jako levná pracovní síla, když je třeba zbránovat halu, co je lepší než zapřáhnout dvě slečny a chodit za nimi s lonžákem, že? Mistr chodil ráno často na praxe rovnou z hospody a táhlo to z něj ještě v poledne, taky mu už bylo kolo sedmdesáti. Pobyt na internátu byl taky zážitek, já se sbalila a odjela po půl roce a to jsem už v té době měla vlastní koně a aktivně sportovala, koním se aktivně věnuji stále, ale raději jsem šla na školu, kde jsem měla jistotu slušného přístupu ke mě a ještě navíc po vystudování maturitu. Ale znám spoustu lidí, co zde byli spokojení, asi záleží co od toho člověk čeká, já byla hodně zklamaná...

Přidejte reakci

Přidat smajlík