O kolik vyroste čtyřletá pony klisna?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2020 18:10
AndyPandy

XXX.XXX.49.42

Mám možnost koupit pony klisnu o výšce 146 cm. Teď má čtyři roky a do osmi se musí dle pravidel každý rok přeměřovat, tak by mě zajímalo, jaká je možnost, že přeroste. Máte osobní zkušenost? Děkuji

10.2.2020 19:13
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No je také potřeby vycházet z toho co je to za poníka. Jako WBr co má matku A1/1 a otce 140 cm KHV ještě asi poroste. Zatím co poník který měl matku menší ponici už by se tolik vytáhnout neměl (matroklinní vliv). Taky dost záleží na ranosti plemene. Ale také záleží na kvalitě odchovu - jako že by doháněla nějaké podražení, nebo naopak byla překrmovaná.
Takže vlivů je hodně. U vyšších poníku je smůla že jde často o jakýsi mix - třeba u CSP se o ustálenosti ještě mluvit nedá, dost často se něco vyloupne po předcích a pak třeba přeroste (oproti křivým nohám to není žádná vada).
Nevýhodou je, že koní okolo 150 cm KHV je dnes na trhu moc a až přebytek. U mě stále více vede jako ukazatel obvod holeně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2020 16:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

AndyPandy napsal(a):
Mám možnost koupit pony klisnu o výšce 146 cm. Teď má čtyři roky a do osmi se musí dle pravidel každý rok přeměřovat, tak by mě zajímalo, jaká je možnost, že přeroste. Máte osobní zkušenost? Děkuji

Pokud potřebujete "kategorie pony", je to podle mého risk, nekupovala bych.

Koupili jsme dva tříleté fjordy- valach vytáhl a "udělal koně" až v 6 letech /anatomicky myslím, že možné jsou maximálně trnové výběžky obratlů, na té kostře, jinak budou růstové zóny uzavřené-ale tam se právě měří:-)/.

11.2.2020 21:54
AndyPandy

XXX.XXX.49.42

Ano, jde mi přesně o těch hraničních 148 cm, které jsou třeba pro pony sport. S velkýma jsem to nikdy neřešila a s poníky zkušenost nemám, ale ty dva centimetry mi přijdou u čtyřletého poníka taky jako malá rezerva. Ale jak říkám, zkušenosti s tím nemám. Děkuji za vaše reakce :).

12.2.2020 15:12
Pipilota

XXX.XXX.46.93

AndyPandy napsal(a):
Ano, jde mi přesně o těch hraničních 148 cm, které jsou třeba pro pony sport. S velkýma jsem to nikdy neřešila a s poníky zkušenost nemám, ale ty dva centimetry mi přijdou u čtyřletého poníka taky jako malá rezerva. Ale jak říkám, zkušenosti s tím nemám. Děkuji za vaše reakce :).

No tak do toho bych tedy nešla. Je vysoce pravděpodobné že přeroste.

Přidejte reakci

Přidat smajlík