Sluníčko - ochrana bílých nohou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2020 14:49

Má někdo zkušenosti s ochranou nohou před sluníčkem, minulý rok se kobyle udělaly v létě v suchu! podlomy, pravděpodobně leukocytoklastická vaskulitida, léčeno 2x ATB a intramamárními suspenzemi.....pár krustiček má ještě teď
Viděla jsem někde na fotce normálně natažené klasické podkolenky, ale mám obavu, že polezou dolu, bandážovat se mi nechchce a je to v hrku i nereálné, klasické šlachovky to samé, líbil by se mi materiál něco jako je ve vedlejší diskusi ta "šprnda" na koně, takové harapesky jen na nohy nebo máte někdo zkušenost s krémem proti sluníčku? jak často, faktor, krém, sprej, olej? dík...

18.2.2020 15:01
santaclara

XXX.XXX.94.101

Máme také potvrzenou vaskulitidu v Brně. Léčba stála dost tisíc a vloni se nám to vrátilo, když kůň byl dlouho na sluníčku. Máme dovezené z Německa speciální kamaše s UV filtrem přímo na tento problém. Myslím, že se dají sehnat i u nás podobné. Jsou ze speciální síťoviny, tedy vzdušné a chrání před sluníčkem a hmyzem.
Zkus hledat kamaše proti, slunci, blátu nebo hmyzu. U nás to nazývají různě.
Přidávám odkaz na podobné : https://www.spokojenykun.eu/cashel-crusader-sitove-kamase-leg-guard-d591/

18.2.2020 16:02

ať pátrám jak pátrám, ty s uv v odkaze jsou snad jediné a ještě je nemají ve velikostiiii bůéééé....

18.2.2020 16:15
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tak jedině vyzkoušet prozatímní řešení se starými pánskými ponožkami, podkolenkami. A zatím dál hledat. (tohle je jedna z mých nočních můr - vlastním 8 bílých nohou, částečný albinismus strakáčů...no zaatím jen potíže s třezalkou, tak ťukám na dřevo a sbírám info předem)

18.2.2020 18:44
santaclara

XXX.XXX.94.101

Ponožky jsme také dávaly. Jenže kůň si párkrát otřel hlavu o přední nohu a hned sjely. Takže jsme pořád bandážovaly. Kamaše jsou opravdu super, vydrží a rychle se nasazují.

Zde je mají : https://www.zooprodukt.com/index.php?zbozi_detail=91719

A co toto, ale ty jsou krátké a nezakryjí korunku : https://www.horseandme.eu/chranice-proti-hmyzu-vamoose-rambo--silver-purple/

18.2.2020 19:09

Bože, jste kouzelnice...asi dneska nemám den na hledání ničeho, dneska se mnou technika nekamarádí...já hledala i na ebay...ještě se optám, objednávali jste na poníka nebo velkého koně? a pravděpodobně nebudu mít možnost to na noc někdy sundat nebude s tím problém?
objednala jsem jen tak pro zkoušku toto:
https://www.e-sportshop.cz/cz/premium-arm.html?rt=a&ri=5

18.2.2020 19:14

JJ, to jo, ty jsme našla všude (máme účet na ebay) samá Amerika, takže by to šlo dlouho , a ten spokojený kůň je neměl ve velikosti a telefon mi tam nikdo nebral.....a na našem českém ešopu jsem je nikde nenašla nebo něco obdobného(dík za zooprodukt, je to i levnější), všude jen masky na hlavy.....
Edit: objednala jsem je, aby mi je nikdo nevykouil , když nebudou sedět, jsou u mě ....kdyby někdo chtěl...

18.2.2020 20:29
Arbora

XXX.XXX.212.84

S tými kompresnými návlekmi by som bola opatrná, niektoré “kompresujú” fakt silno.

Skúste objednať aj v tých eshopoch, kde nemajú čísla, do troch táždňoch obvykle objednajú. To by ešte nemusela byť sezóna.

18.2.2020 23:18

Už jsem objednala v zooproduktu.....

19.2.2020 07:41
deauville

XXX.XXX.30.49

Za mě mazat krémem s co nejvyšším faktorem, není třeba nic speciálního koňského, stačí lidský, ideálně voděodolný (rosa na pastvině...) a ideálně jednou denně (ráno), případně večer zklidnit nějakou mastí či krémem na citlivá místa... Mazání krémem s UV filtrem je podle mých zkušeností základ.

Ty kamaše Cashel Crusader jsou dobré, ale bohužel jen pro koně, kteří je snesou a kteří se k nim chovají slušně, resp. mají výběh, kde se kamaše nemůžou za nich zachytit či zatrhnout... Nám vydržely týden, než je kůň úplně odrovnal...

19.2.2020 08:21

deauville napsal(a):
Za mě mazat krémem s co nejvyšším faktorem, není třeba nic speciálního koňského, stačí lidský, ideálně voděodolný (rosa na pastvině...) a ideálně jednou denně (ráno), případně večer zklidnit nějakou mastí či krémem na citlivá místa... Mazání krémem s UV filtrem je podle mých zkušeností základ.

Ty kamaše Cashel Crusader jsou dobré, ale bohužel jen pro koně, kteří je snesou a kteří se k nim chovají slušně, resp. mají výběh, kde se kamaše nemůžou za nich zachytit či zatrhnout... Nám vydržely týden, než je kůň úplně odrovnal...

Taky jsem kobyle mazala nohy krémem s faktorem 50 poté, co se dopracovala z obyč podlomu k ukázkové ježčí noze. Samozřejmě po přeléčení (ATB a kortikoidy).

19.2.2020 08:27

Nejdřív měl valach strupy jen na spěnkách, to jsem mu dávala neoprénové chrániče spěnek:
https://www.rajtak.cz/home/110-ochrana-spenky-mark-todd.html
Fungovaly suprově, dokonce i v bahnu měl pod nimi nohy suché a čisté.

Pak mám ještě tyhle chrániče proti hmyzu, na léto super, lehoučké, vzdušné:
https://www.equiworld.cz/kategorie/home/kamase-proti-hmyzu-bug-fly-premier-equine

19.2.2020 08:31

A ještě jsem si vzpomněla na Vetoflex, mají teď nově tyhle fusekle, přímo určené na kožní problémy, s obsahem stříbra:
https://www.vetoflex.com/cs/produkty/pruzne-navleky-pro-kone-vetoflex-sleeves

19.2.2020 09:49
santaclara

XXX.XXX.94.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A ještě jsem si vzpomněla na Vetoflex, mají teď nově tyhle fusekle, přímo určené na kožní problémy, s obsahem stříbra:
https://www.vetoflex.com/cs/produkty/pruzne-navleky-pro-kone-vetoflex-sleeves

No oni ty návleky jsou stejné jako nějaké starší ponožky. Jenže je musíte zajistit kamašemi. Pokud dáváte koně do výběhu jen na chvíli proběhnout je to dobrá volba.
Pokud je na pastvině, tak nosit kamaše delší dobu je pro koně nevhodné.
Je pravda, že pokud je kůň ničitel či hračička může ty látkové kamaše ničit.
Drží, ale opravdu dobře a pokud je na pastvě, tak ho zajímají jiné věci než kamaše.
U nás kupováno pro velkého koně před 3 lety a pořád jsou v perfektním stavu.
Krémem s UV 50 jsme také mazali, ale jen ze začátku. Strašně to lezlo do peněz, navíc nohy byli oblepené prachem a to mastné šlo špatně umývat.

19.2.2020 12:28
koně

XXX.XXX.174.63

Ryzáci měli jednu sezónu problém s nohama a průběžně se jim pálí čumáky.
Stříkám Daylongem 50plus.Je to emulze ,nijak nesmrdí , snadno se vstřebá a nelepí a nemastí
Nohy jsem nakonec na podzim definitivně doléčila. Stroupky odloupala mazáním domácí vazelínové mariánkové masti .
Od té doby máme klid

19.2.2020 12:56

No právě, mám obavu , že krém a písková jízdárna nebudou kamarádi....ale asi to taky zkusím, když budem jezdit jen ven(písek je na sluníčku za trest)....
Cashel jsou už objednané, 4 kusy....dám nejdřív na zadní a uvidím jaká bude životnost, jen to sundavání a nandavání...nebo prostě nechat? kdyby byla na pastevku, asi by je měla taky non stop......no snad nám letos nebude sluníčko tak pálit, asi bude, co?
Ten kekel nám začal nad patkama na zadní noze, ohbí bílé spěnky(máme všechny 4) a rozlezlo se to na skoro celou vnější spěnku až skoro nad (fotky bohužel nemám) pak přední a další přední, ale tam jen pár krust zezadu v ohbí spěnky, zůstala jen jedna zadní bez....kobyla už byla k ošetřování dost odmítavá(ne zlá) ve stáji to měl ještě jeden koník, taky se ho to urputně drželo. Nechat koně v boxe je nemyslitelné....zkoušelo se v létě i přes poledne zavírat, ale koně byli spocení než venku a šťastní taky ne, prostě chtěli ven .....
Já se k tomu sem pak vrátím a napíšu jak to drží...a jestli se kobyla zase "oprudila".

Edit: budu používat Absorbine repelent, ten prý má UV filtr, je možné to taky tím zkusit...koukám, že ho má i Endure a.t.d. taky by to bylo řešení prostě letos budu připravená, je pravda, že minulý rok jsem stříkala jen repelentem Expedition plus a jen zlehka.....je to driják. Není moc na kůži.

15.8.2020 20:37

Vracím se k diskusi, objednala jsem 2 páry, síťovina je dost nepoddajná, ale časem se" vytvaruje" , první pár kobyla dorvala zubama a urvala sucháče....k druhému páru se chová slušněji, možná by i snesla cob, máme full na ČT, ale ty sucháče se nedají na holeni dost dotáhnout- při dotažení chybí protisucháč, asi nebude problém ho tam došít...a ty dorvané zubama vyspravit, objednala jsem i ty Rambo vamoose, uvidím, jak se bude chovat k těm, jsou měkčí a tam full, cob byly malé přes spěnku(tipťop)....ale hlavní je, že kekel tentokrát na předních zmizel...mezi patkou a spěnkou- na spěnkové kosti zezadu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík