Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2020 17:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Muchařku mám, česnek jsem nedávala. Jak dáváte? Pomáhá? Kdy začít?
Stěhuji kobylu na nové místo. Bohužel a bohudík, tam nebudu jezdit každý den, jako doteď. Takže musím začít s prevencí a nějak to vše sesumírovat a vychytat mouchy, aby to krmení a ošetřování měla oška co nejjednodušší a já se po dvou dnech nepřítomnosti nehroutila, jak kobyla vypadá strašně.
Nebo co jiného dáváte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2020 21:40

Známá na mucharku zkoušela cesnekove tablety, začínala dávat brzy zjara (v té době cca březen), vysledky žádné nebo jen minimální. Hmyz na kobylu šel pořád, drbala se pořád.
Jediné co jí zabralo byl killitch v kombinaci se síťovou dekou, ale ten přípravek myslím musela patlat denně, aspoň ze začátku, co si tak vybavuju.

28.2.2020 06:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Známá na mucharku zkoušela cesnekove tablety, začínala dávat brzy zjara (v té době cca březen), vysledky žádné nebo jen minimální. Hmyz na kobylu šel pořád, drbala se pořád.
Jediné co jí zabralo byl killitch v kombinaci se síťovou dekou, ale ten přípravek myslím musela patlat denně, aspoň ze začátku, co si tak vybavuju.

Kdysi, nejsem si jistá, jestli na Equi, byl článek ohledně česneku a parazitů (pravda vnitřních). Závěr - aby to fungovalo, muselo by toho česneku být tolik, že by hrozila anémie. Ale jako repelent by vlastně stačilo toho koně namatlat, jenže to mi přijde vzhledem k velikosti dost nepraktické.

28.2.2020 07:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kdysi, nejsem si jistá, jestli na Equi, byl článek ohledně česneku a parazitů (pravda vnitřních). Závěr - aby to fungovalo, muselo by toho česneku být tolik, že by hrozila anémie. Ale jako repelent by vlastně stačilo toho koně namatlat, jenže to mi přijde vzhledem k velikosti dost nepraktické.

I vzhledem k ceně! To bude repelent levnější.

28.2.2020 08:35
bassrock

XXX.XXX.251.2

Moje muchařka dala jasně najevo, že dokud bude ten smrad v kýblu, ona se k tomu ani nepřiblíží, natož aby to pozřela a to jsem začala skoro od zrníčka - okamžitě to bylo fůůj.
Musela jsem pak i vyměnit kýbl, ten původní smrděl a nechtěla ho. Teď baští pivovarské kvasnice, lněné semínko, olej Omega 3 a přes léto měla kurkumu a bude ji mít zas.
To slovo na č v její blízkosti ani nevyslovuji

28.2.2020 08:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

bassrock napsal(a):
Moje muchařka dala jasně najevo, že dokud bude ten smrad v kýblu, ona se k tomu ani nepřiblíží, natož aby to pozřela a to jsem začala skoro od zrníčka - okamžitě to bylo fůůj.
Musela jsem pak i vyměnit kýbl, ten původní smrděl a nechtěla ho. Teď baští pivovarské kvasnice, lněné semínko, olej Omega 3 a přes léto měla kurkumu a bude ji mít zas.
To slovo na č v její blízkosti ani nevyslovuji

No já mám taky cimprlínu,která při změně KD provozuje tanečky kolem kýblu.
Olej,len a tak dávám všeobecně. Co ty kvasnice? Pozorujete změnu? A kurkuma je nač?

28.2.2020 08:48

sisi58 napsal(a):
No já mám taky cimprlínu,která při změně KD provozuje tanečky kolem kýblu.
Olej,len a tak dávám všeobecně. Co ty kvasnice? Pozorujete změnu? A kurkuma je nač?

Taky by mě zajímal výsledek.

28.2.2020 08:54
Arbora

XXX.XXX.192.218

Koňom s týmto problémom by mali prospievať konopné produkty, možno by som tomu dala šancu. Po cesnaku som si nevšimla žiadne výrazné zlepšenie v zmysle odpudzovania múch.

28.2.2020 12:40
kallisto

XXX.XXX.237.35

Po kvasnicích se mi koně spravili výživově, nabrali. Ze začátku nechutnalo, muselo se dávat po malých lžičkách do mňamky co neodmítnou, časem pak mi to žrali z kýblu bez problémů, chutnalo jim to.

Česnek bych nedávala. Přijde mi blbost cpát do koně něco, co by sám nesežral a nikde k tomu normálně nepřišel. Navíc účinky nula nula prd.

28.2.2020 13:37
bassrock

XXX.XXX.251.2

Kvasnice dávám granulované od Reforminu, ty nesmrdí a madam chutnají.
Jinak ke kurkumě - brala jsem to jako pokus, překvapivě to baštila od jara do podzimu, nějaký výsledek co se týká imunity těžko posoudím, celkově to bylo naše druhé léto a to první jsme nejdřív hledaly, tápaly a dělaly různé pokusy. Ale viditelný rozdíl nastal v tom, že jí skoro úplně vymizel mozol, taková tvrdá boule co měla od jednoho skříplého podbřišníku v době kdy se zajížděla. Ke mě už s tím přišla, nezvětšovalo se to, nic to nedělalo a teď po létu se zlatým práškem je to cca o 2 třetiny menší.
Tak schválně, jestli to zmizí úplně ;-)

28.2.2020 15:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

bassrock napsal(a):
Kvasnice dávám granulované od Reforminu, ty nesmrdí a madam chutnají.
Jinak ke kurkumě - brala jsem to jako pokus, překvapivě to baštila od jara do podzimu, nějaký výsledek co se týká imunity těžko posoudím, celkově to bylo naše druhé léto a to první jsme nejdřív hledaly, tápaly a dělaly různé pokusy. Ale viditelný rozdíl nastal v tom, že jí skoro úplně vymizel mozol, taková tvrdá boule co měla od jednoho skříplého podbřišníku v době kdy se zajížděla. Ke mě už s tím přišla, nezvětšovalo se to, nic to nedělalo a teď po létu se zlatým práškem je to cca o 2 třetiny menší.
Tak schválně, jestli to zmizí úplně ;-)

Držím pěsti.
Jinak, beru vše, co pomáhá, i kdybych se měla modlit na koberečku k Alláhovi.

28.2.2020 17:31
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Obecně je kurkuma protizánětlivá. Je doporučována lidem co mají problematické záněty v těle (klouby, kůže, plíce, močák a i takové to stěhování se potíží po těle a "furt na hromadě"). Já mám lupénku a projevuje se mi právě i v kloubech. Doporučil mi ji lékař, ale o přesném dávkování už jen mlžil. Nechutná mi, ale snažím se ji přidávat do jídel alespoň 2x týdně. O něco lepší to je (ale co placebo, nevím). Jiní lidé nedají dopustit na čili - to bych asi do koně nedostala. No a hmyzí kousnutí u muchaře je takový zánět v malém (já hodně omývám Betadinou). Mohlo by to mírnit projevy.
Jinak česnek podávaný vnitřně dle mých poznatků na hmyz nijak odpudivě nepůsobí.
Jenže je potřeba vzít v úvahu, že druhů sajícího hmyzu je u nás celkem hodně a na každý zabírá něco trochu jiného. I proto repelent č. 1 v jedné stáji můžou na druhém konci okresu shledat nevyhovujícím. Navíc na každého koně sedá hmyz jinak - podle barvy, pachu...

28.2.2020 18:04

Můžete zkusit přidat do krmné dávky konopné otruby. Mám tu dva muchaře. Jeden je dostává už rok. A drbe se míň a zacelil se i sarkoid se kterým sem přišel před dvěma lety. A na zimu byl připravený lépe než jiné roky. https://www.dromy.cz/travici-aparat/dromy-konopne-otruby-20-kg/ Repelentní účinek ale nemají.

28.2.2020 21:11
holubi

XXX.XXX.252.167

Muchař nemá ve stáji ani na pastvě co dělat okamžitě vyřadit

28.2.2020 21:45
kallisto

XXX.XXX.135.43

holubi napsal(a):

A co s nim, dat sezrat vlkum?

28.2.2020 22:28

Repelent......aplikace nekolik dnin po sobe+stridat s jinym...
Deka.....
Konopni......

Kone u nas meli liz v kybliku s cesnekem.blizali to o stosest.ale efekt asi zadny.....

Mohu zaslat jeden ecpedition repelent....

29.2.2020 05:21

holubi napsal(a):

😃😃😃 kdybyste napsal(a) v chovu, tak to chápu, ale tohle je výkřik o ničem. I muchař může být plnohodnotný parťák pro zodpovědného člověka. V dobré péči má minimální problémy.

29.2.2020 06:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

holubi napsal(a):

Holubi nemají mezi koňmi co dělat, roznáší nákazu a koně plaší, okamžitě zastřelit.

29.2.2020 07:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Repelent......aplikace nekolik dnin po sobe+stridat s jinym...
Deka.....
Konopni......

Kone u nas meli liz v kybliku s cesnekem.blizali to o stosest.ale efekt asi zadny.....

Mohu zaslat jeden ecpedition repelent....

Za těch 10 let, co kobylu mám, jsem myslím vyzkoušela valnou většinu repelentů. Po čase přestaly účinkovat, hmyzáci si zvykli. Řeším síťovkami. Repelent snad jen pro můj lepší pocit.
Chtěla jsem zkusit prevenci. Zdá se,že jediné, na čem se většina majitelů,postižených muchařem,shodla, je Killitch. A absence obilovin. Jenže si nedokáži představit, jak nakrmit bez jádra mou velkou kobylu.

2.3.2020 09:41

sisi58 napsal(a):
Holubi nemají mezi koňmi co dělat, roznáší nákazu a koně plaší, okamžitě zastřelit.

Správně! Zastřelit!

2.3.2020 11:53
keira

XXX.XXX.136.229

Jednou v ekologickém záchvatu jsem vyrobila repelent doma, tuším něco ve stylu - vývar z ořechového listí, levandule, šalvěj, jablečný ocet a česnek. Prostě co mě napadlo a bylo doma, docela koncentrované, žádný čajíček. Po těch letech už si nepamatuju, jestli to fungovalo, ale co nezapomenu, jak se mohla děcka ve vesnici umlátit smíchy, jak ten kůň smrdí :D

Česnekové tablety nemají šanci moc fungovat (asi v žádném ohledu), protože účinné látky česneku se zničí při jeho sušení. Je to docela dost věda jak je z česneku dostat do tabletek a nezničit. Takže tyhle technologie používají jen do drahých lidských preparátů, ne do tablet pro koně prodávaných na kila. Ale stejně mám zkušenost, že čerstvý česnek funguje nesrovnatelně lépe (na nachlazení).

2.3.2020 12:22
keira

XXX.XXX.136.229

Pipilota napsal(a):
Obecně je kurkuma protizánětlivá. Je doporučována lidem co mají problematické záněty v těle (klouby, kůže, plíce, močák a i takové to stěhování se potíží po těle a "furt na hromadě"). Já mám lupénku a projevuje se mi právě i v kloubech. Doporučil mi ji lékař, ale o přesném dávkování už jen mlžil. Nechutná mi, ale snažím se ji přidávat do jídel alespoň 2x týdně. O něco lepší to je (ale co placebo, nevím). Jiní lidé nedají dopustit na čili - to bych asi do koně nedostala. No a hmyzí kousnutí u muchaře je takový zánět v malém (já hodně omývám Betadinou). Mohlo by to mírnit projevy.
Jinak česnek podávaný vnitřně dle mých poznatků na hmyz nijak odpudivě nepůsobí.
Jenže je potřeba vzít v úvahu, že druhů sajícího hmyzu je u nás celkem hodně a na každý zabírá něco trochu jiného. I proto repelent č. 1 v jedné stáji můžou na druhém konci okresu shledat nevyhovujícím. Navíc na každého koně sedá hmyz jinak - podle barvy, pachu...

Množství, které dokážeš sníst s jídlem, nemá terapeutický účinek. Zkus kurkumové laté.
- vrchovatá lžička bio mleté kurkumy
- lze přidat taky sušený či čerstvý zázvor, posilujeto účinek kurkumy
- špetka mletého pepře
- zalít horkou vodou a nechat 10 min louhovat
- přidat kokosové mléko (asi bude fungovat i kravské plnotučné, potřebuješ tam dostat ten tuk)

Pij denně, při potížích klidně 2x.

Nepít v těhotenství a bacha při užívání léků, může to interagovat.

Mám ověřené, že to pomáhá. Akorát jak kurkuma hodně barví, tak doporučuju to do sebe rychle kopnout, vypláchnout pusu a jít si vyčistit zuby, ať je nemáš jak kůň

Přidejte reakci

Přidat smajlík