Koupím chladnokrevníka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2020 22:55
bead

XXX.XXX.168.64

Nenabízí někdo prosím k prodeji černého, nebo černohřívého chladnokrevníka? I křížence. Nepotřebuji super původ, ale hledám charakterního rodinného koníka. Na rekre ježdění. Obsedlého, do 10 let. Respektujícího el. ohradník, do společnosti dvou kobyl. Za nabídky předem děkuji.

30.5.2020 12:44
kallisto

XXX.XXX.135.10

Proc chladnokrevnika na rekre jezdeni?

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.5.2020 07:40

Vzala jste mi otázku z úst.

31.5.2020 21:50
bead

XXX.XXX.168.64

Děkuji za dotaz, máte-li mi co nabídnout, ráda vám soukromě vše vysvětlím. ;-)

31.5.2020 21:57
kallisto

XXX.XXX.135.187

bead napsal(a):
Děkuji za dotaz, máte-li mi co nabídnout, ráda vám soukromě vše vysvětlím. ;-)

Nabídnout nemám co, jen mě zarazil požadavek chlaďase k rekre ježdění, kteří mají bohem daný dar spíš tahat, než nosit.

Má-li koník unést větší hmotnost, dá se hledat i mezi teplokrevníky.
Má-li koník především tahat a příležitostně někoho svézt, pak chápu, ale hledala bych jinde. Dle plemenných knih u chovatelů Noriků a ČMB.

31.5.2020 22:13

bead napsal(a):
Nenabízí někdo prosím k prodeji černého, nebo černohřívého chladnokrevníka? I křížence. Nepotřebuji super původ, ale hledám charakterního rodinného koníka. Na rekre ježdění. Obsedlého, do 10 let. Respektujícího el. ohradník, do společnosti dvou kobyl. Za nabídky předem děkuji.

V inzerci byl černý šlonzák za 35 tis. nevím, kde je zakopaný pes, ale koník vypadal pěkně....
Edit: už tam není, Bazoš....

1.6.2020 06:32
bead

XXX.XXX.168.64

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V inzerci byl černý šlonzák za 35 tis. nevím, kde je zakopaný pes, ale koník vypadal pěkně....
Edit: už tam není, Bazoš....

Volala jsem tam téměř hned. A už si pro něj nekdo jel. 😭

1.6.2020 12:56

Mně naopak chladnokrevník na rekre přijde naprosto vhodný :-) zřejmě je budoucí majitel bez sportovních ambicí, což je značka ideál, a chce širokého pohodlného klidného koně na toulky rozumným tempem po lesích či od hospody k hospodě. Ani ťuk proti tomu :-)

Co se nosení těžší váhy týče, je to u chladnokrevníků stejné jako u jiných koní - záleží individuálně na stavbě a kondici. A samozřejmě na vybavení.

I kdyby ho tazatelka chtěla jen proto, že se jí takoví koně líbí :-)

Tazatelce doporučím, ať si dá spíše inzerát do inzerce, než příspěvek do diskuse... Tady se hlavně lidé vykecávají a přidávají své názory na to, či ono, což zjevně není, co byste hledala.

1.6.2020 13:02
kallisto

XXX.XXX.237.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mně naopak chladnokrevník na rekre přijde naprosto vhodný :-) zřejmě je budoucí majitel bez sportovních ambicí, což je značka ideál, a chce širokého pohodlného klidného koně na toulky rozumným tempem po lesích či od hospody k hospodě. Ani ťuk proti tomu :-)

Co se nosení těžší váhy týče, je to u chladnokrevníků stejné jako u jiných koní - záleží individuálně na stavbě a kondici. A samozřejmě na vybavení.

I kdyby ho tazatelka chtěla jen proto, že se jí takoví koně líbí :-)

Tazatelce doporučím, ať si dá spíše inzerát do inzerce, než příspěvek do diskuse... Tady se hlavně lidé vykecávají a přidávají své názory na to, či ono, což zjevně není, co byste hledala.

Chápu co je kůň na courání po okolí a hospodách, jen netuším proč k tomu brát zrovna chlaďase. Musel by mít vhodný hřbet. Těch nevýhod a specialit na chlaďase mi přijde víc, proč bych do něj nešla, pokud by neměl kromě rekre vození zadku i tahat. Prostě přemýšlím, co teplas na silnější noze nemůže splnit, že je na to potřeba chlaďas. Toť vše :-)

Neregistrovaný uživatel

1.6.2020 14:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.173

kallisto napsal(a):
Chápu co je kůň na courání po okolí a hospodách, jen netuším proč k tomu brát zrovna chlaďase. Musel by mít vhodný hřbet. Těch nevýhod a specialit na chlaďase mi přijde víc, proč bych do něj nešla, pokud by neměl kromě rekre vození zadku i tahat. Prostě přemýšlím, co teplas na silnější noze nemůže splnit, že je na to potřeba chlaďas. Toť vše :-)

A naroky na objem zradla jsou taky kapku jinde

1.6.2020 14:24
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Pro jezdce, co má pomalé reakce, ví o tom a neplánuje to hrotit, je chlaďas podle mě vhodnější než mohutný teplokrevník. Mechanika pohybu je také jiná. Mazlení s chlaďasem je jiné než s teplokrevníkem. Když má člověk jssno, co bude po koni chtít a co mu může nabídnout.
Krom bazoše bych se poptala kováře a veterináře, mívají dobrý přehled, kdo co má, prodává, nebo předpoklad že prodávat bude😉
U kříženců pozor na to, s čím. Kombinace síly a vytrvalosti je veselá.

1.6.2020 15:14
bead

XXX.XXX.175.3

Jsem zadavatelka:
Je to prostě takhle: měla jsem černou norickou kobylu. Naprosto úžasné zvíře. Přišla jsem o ni kvůli kolice. Několik let jsem ji měla doma a vše ok. Musela jsem ji dočasně dát do nájemní stáje a tam po 3 měs. kolika -Brno klinika, operace, konec...
Mám ráda tento typ koní, hlavně chci klidného, vyrovnaného pohodáře, který nemusí jezdit 5x týdně, aby byl v pohodě. Mám malé dítě, takže mám představu, že budeme chodit do lesa na procházky, např. s malým na ruce, případně se naučím zapřahat ( tedy já umím, myslela jsem koně) Samozřejmě aby koník uvezl i mě, takže ne pony. ( Ne, nemám 100 kg, vím moc dobře, že began není na nošení těžkých jezdců) Nemám v plánu žádné distančáky, drezury či parkury atd.
K chlaďasům všeobecně mám citový vztah.
Vím, že by byl optimální např. hafling. Bohužel mou srdcovkou jsou černí koně (Frise nechci) a těch je opravdu málo, a když už chci investovat dost peněz, nechci koně za každou cenu. Ale toho svého vysněného.
Máme 14 ha luk.Takže množství krmení nemusím řešit.
Inzeráty mám podané, všechny inzerce sleduji. Ale koukala jsem, že i v diskusích se občas hledá a nabízí, tak jsem to zkusila také. Už hledám opravdu dlouho. A pořád se neobjevil ten pravý. Nebo jsem nestihla zareagovat včas.Proto už zkouším každou možnost.
Snad to jako odpověď stačí :-)

1.6.2020 15:28
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Sleduješ i Bazos.sk ?

1.6.2020 15:38

bead napsal(a):
Jsem zadavatelka:
Je to prostě takhle: měla jsem černou norickou kobylu. Naprosto úžasné zvíře. Přišla jsem o ni kvůli kolice. Několik let jsem ji měla doma a vše ok. Musela jsem ji dočasně dát do nájemní stáje a tam po 3 měs. kolika -Brno klinika, operace, konec...
Mám ráda tento typ koní, hlavně chci klidného, vyrovnaného pohodáře, který nemusí jezdit 5x týdně, aby byl v pohodě. Mám malé dítě, takže mám představu, že budeme chodit do lesa na procházky, např. s malým na ruce, případně se naučím zapřahat ( tedy já umím, myslela jsem koně) Samozřejmě aby koník uvezl i mě, takže ne pony. ( Ne, nemám 100 kg, vím moc dobře, že began není na nošení těžkých jezdců) Nemám v plánu žádné distančáky, drezury či parkury atd.
K chlaďasům všeobecně mám citový vztah.
Vím, že by byl optimální např. hafling. Bohužel mou srdcovkou jsou černí koně (Frise nechci) a těch je opravdu málo, a když už chci investovat dost peněz, nechci koně za každou cenu. Ale toho svého vysněného.
Máme 14 ha luk.Takže množství krmení nemusím řešit.
Inzeráty mám podané, všechny inzerce sleduji. Ale koukala jsem, že i v diskusích se občas hledá a nabízí, tak jsem to zkusila také. Už hledám opravdu dlouho. A pořád se neobjevil ten pravý. Nebo jsem nestihla zareagovat včas.Proto už zkouším každou možnost.
Snad to jako odpověď stačí :-)

Tak to jo.

1.6.2020 19:30
kallisto

XXX.XXX.16.205

Rozumím, pak bych zvazovala zajet si pro Slonzaka do Polska.

1.6.2020 20:20
koně

XXX.XXX.174.63

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120780511/czerny-zrebiec.php
Ten je
Z toho by vaše holky měly velikou radost

1.6.2020 20:39
bead

XXX.XXX.168.64

koně napsal(a):
Ten je

Již jsem na něj psala dopoledne, ale zatim žádná odpověď.. Je dokonalý. I když neobsedlý..

1.6.2020 20:47
koně

XXX.XXX.174.63

bead napsal(a):
Již jsem na něj psala dopoledne, ale zatim žádná odpověď.. Je dokonalý. I když neobsedlý..

Já bych raději trochu lehčího,tihle Poláci mi přijdou jak živé konzervy pro horší časy
Měla jsem taky černou noričku ,srdcovku.Po rakouském Vulkánovi.
No ,a teď mám bílou kladrubku,aby mě to nenutilo srovnávat
Kdybyste nesehnala těžkého koně,doporučuji ty kladrubáky.Je to ve figuře lehčí,ale chováním je podobná spíš té chladnokrevné

2.6.2020 07:14

koně napsal(a):
Ten je

Fešák!

2.6.2020 08:21

zkuste se zeptat na https://farma-bulovka.estranky.cz/ pokud nebudou mít, budou třeba o něčem vědět

2.6.2020 18:08
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://zvierata.bazos.sk/inzerat/111342381/norik-muransky.php

Jsem tedy myslela, že sháňka je po černé norik kobyle. Ta z inzerce není vidět co a jak, ale za napsání si o fotku a původ to podle mého stojí.
No a ten hřebec mi z fotky přijde že má takové moc lymfatické nohy. Jako že bych tam čekala v původu i jiné chlaďasy. Norik má prostě suché nohy (byť by mírně křivé). A hlavně je ten hřebec překrmený, to se mi u 3 letého nelíbí. Také bych se bála, že hřebec, pokud nebude chodit denně pořádně tahat...

2.6.2020 18:16
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://zvierata.bazos.sk/inzerat/110458571/predam-4-rocneho-tazneho-kona.php

Tady jsou vidět pěkné suché nohy Norika. A ta postava je výrazně typičtější, než u toho polského tříletka.

2.6.2020 20:01
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/110458571/predam-4-rocneho-tazneho-kona.php

Tady jsou vidět pěkné suché nohy Norika. A ta postava je výrazně typičtější, než u toho polského tříletka.

Když se kouknete na polské chladnokrevníky ,jsou všichni takoví.
Až příliš masa,na kratších nohách.
Proto píšu,že se mi zdají vyšlechtění rovnou už i jak živé konzervy

2.6.2020 21:26
Artemisia

XXX.XXX.97.126

Už to tady zaznělo. Kladrubáci. Ale černí. Hřebčín ve Slatiňanech má dle webu docela slušnou nabídku koní. https://www.nhkladruby.cz/prodej-koni-hrebcin-slatinany . Nevím sice nakolik je nabídka aktuální, ale třeba byste si vybrala.

2.6.2020 21:57

Artemisia napsal(a):
Už to tady zaznělo. Kladrubáci. Ale černí. Hřebčín ve Slatiňanech má dle webu docela slušnou nabídku koní. https://www.nhkladruby.cz/prodej-koni-hrebcin-slatinany . Nevím sice nakolik je nabídka aktuální, ale třeba byste si vybrala.

Jestli jsem pochopila, bead chce něco "beganoidního", to kladrubák možná nesplňuje. Viděla bych to spíš na toho šlonzáka.

2.6.2020 22:11
Sophii

XXX.XXX.168.148

a co tohle? Matka norička takže čistý frís to není... nebo je to cenově už moc?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120310181/frisky-kun.php

3.6.2020 07:30
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Sophii napsal(a):
a co tohle? Matka norička takže čistý frís to není... nebo je to cenově už moc?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120310181/frisky-kun.php

Tak teď jsem se zamilovala - do Palacry. Já vím, že se občas vyštěpí kůň jiné barvy než černé, ale v životě jsem to neviděla. A s výškou ani ne 160 cm to je pro mě ideál.
Já mít zbytných 160 tisíc, stáj a pastvinu, tak je moje. :)
I ta Ramina se mi zdá spíš jako velmi tmavá ryzka než vranka.

3.6.2020 08:11
kallisto

XXX.XXX.237.35

A Irský cob bývá také tmavý, ten by nevyhovoval?

3.6.2020 15:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No já být zadavatelka, věděla bych proč právě norik a proč čistý norik. To plemeno je úžasné svou pracovitostí, ochotou a hlavně dlouhověkostí. Kobyly mívají vyloženě mateřský přístup k dětem (ale dospělého klidně proškolí). Navíc zdraví je u noriků rozhodně pevnější než u zbylých plemen co se tu zmiňovali (krom šlonzáka, ten je taky super povaha do rodiny a pevného zdraví).
Proto jsem myslela, že opravdu hledá kobylu norika.

4.6.2020 22:00
etnies86

XXX.XXX.245.26

Pipilota napsal(a):
No já být zadavatelka, věděla bych proč právě norik a proč čistý norik. To plemeno je úžasné svou pracovitostí, ochotou a hlavně dlouhověkostí. Kobyly mívají vyloženě mateřský přístup k dětem (ale dospělého klidně proškolí). Navíc zdraví je u noriků rozhodně pevnější než u zbylých plemen co se tu zmiňovali (krom šlonzáka, ten je taky super povaha do rodiny a pevného zdraví).
Proto jsem myslela, že opravdu hledá kobylu norika.

já se setkala jen s jednou noričkou a ta už měla 28 a děti uplně milovala, ani jsem netušila že to jejich ,,povahový rys,, :) , byla to moc hodná kobylka

4.6.2020 22:06
Horsana

XXX.XXX.40.140

Júúj, do norika by som išla, u nás konkrétne do Muránskeho.
Viem kde a ako tie kone žijú, viem kto chov vedie a ako, zatiaľ.

Jednu noričku z Muráňa máme na škole, je super, je z tých menších, pravda, vyrástla v meste, nie na pastvinách v horách. Nerieši nič. A keď píšem že nič, tak myslím vôbec nič, je priateľská ku koňom, pracuje za mrkvu (učia sa na nej študenti a to akurát tie najmenej príjemné zákroky), je ľahlo živiteľná, železné zdravie, je proste super.

24.6.2020 15:29
Slon Indický

XXX.XXX.113.219

kallisto napsal(a):
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/112938291/predam-taznu-kobylu-madarsky-percheron.php

Ta je! Do té bych šla klidně taky

24.6.2020 16:28
bead

XXX.XXX.170.96

Děkuji všem. Už jsem svého vysněného miláčka SN našla. Sice není černý, ale má přesně tu povahu, kterou jsem chtěla. Pro mě prioritní.Takhle se chová tříletý neobsedlý kůň 🥰

25.6.2020 15:02
aluska

XXX.XXX.237.235

Mám norika. Je mu 16 let, mám ho od hříběte. Úžasnej kůň na vyjížďky, pracovitej, ochotnej, hodnej.

Přidejte reakci

Přidat smajlík