Jak přesvědčit tátu o koupi koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2020 22:49
Julie Mikealsonova

XXX.XXX.55.40

Ahoj potřebovala bych poradit jak přemluvit tátu o koupi koně , už jsem zkoušela všechno a nic ani když jsem řekla že si všechno koupím sama už jezdím 7 let a chtěla bych vlastního ale ono pořád nic už jsem opravdu zoufalá opravdu potřebuju pomoc
Prosím o rychlou odpověď, děkuju

31.5.2020 23:04
kallisto

XXX.XXX.135.187

Těžko.

Budeš muset počkat, až si na něj vyděláš a uživíš ho sama.
Rodičům se nediv, mají rozum.

1.6.2020 07:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Třeba já jsem cvok, který by ocenil dítě, chtivé ježdění. Ale většina rodičů je normální a pokud nemají příjem přes 50000,- ,tak to vážně neklapne. Když se nic neděje, stojí kůň měsíčně 10000,- plus mínus. Pokud veterinář, může být ta částka x násobně větší.
Proč by se celá rodina měla uskromňovat právě kvůli Tobě?
Nadále jezdi v oddílech,u soukromníků a tak podobně. Má to jednu obrovskou výhodu. Nebudeš jezdit jen na jednom koni. Víc koní, víc zkušeností. Což se pak zúročí při koupi koně vlastního. Až na něj budeš mít, Ty sama.

1.6.2020 07:46
Slon Indický

XXX.XXX.245.15

Ona ta koupě koně není všechno, dá se to v dětském věku asi blbě pochopit, ale není to "seženu si levného koně nebo mi ho někdo daruje a je hotovo", právě naopak. I u toho nejdražšího koně co v inzerci najdeš je kupní cena ten nejmenší výdaj, kůň potřebuje krmit, ošetřovat, kydat, ten hnůj se někde vyvážet atd a to není zadarmo.
Takže jako píše Sisi, užívej si, že můžeš jezdit mnoho koní v oddíle - k tomu se v dospělosti dostaneš hůř, vlastního koně si naopak můžeš koupit až budeš vydělávat a sama ho uživíš, v podstatě kdykoli.

1.6.2020 08:36
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Založíme vlákno "vyměním dítě, které nechce jezdit za dítě, které jezdit chce"😀 Pravidelně vyhrožujeme dceři, že jestli bude doma po dobu, kdy jsme my u koní, čumět do mobilu, koupíme jí vlastního koně. Když hrajeme dostihy a sázky, nikdy nekupuje koně, ale pouze přepravu, stáje a trenéry a dělá bankéře.

Holka zlatá, je to těžké, kolik ti je? Není to jen o penězích, ale o samostatném fungování u koní a s koněm. Jestli se sama někam dopravíš atd. Proto moje děti nedělají fotbal, tenis, nikdo není ochoten jim dělat servis kolem toho a trávit tím čas.
A vlastního chceš protože mají ostatní, kde jezdíš, nebo se ti nelíbí tam, kde jezdíš?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2020 12:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosímtě NECHTĚJ vlastního koně! Je to za trest. Uvěříš, až si nějakého fakt pořídíš (a né že tím vytrestáš rodiče. Pěkně si tu kouli na nohu hoď sama).

Teď v době, kdy je kolem tolik skvělých příležitostí k ježdění, a zoufalí majitelé koulí na nohách hledají ke své kouli nějakého ochotného člověka, který by toho koně aspoň rajtoval (o tom, že by ten člověk ještě vypomáhal nebo snad dokonce platil, si mohou nechat zdát), bych svého koně nechtěla ani kdyby mi k němu ještě někdo zaplatil.

1.6.2020 19:10
Sophii

XXX.XXX.168.148

z vlastní zkušenosti.... neukecáš.

2.6.2020 15:28
meolmina

XXX.XXX.65.224

Koně si kup, až budeš sama vydělávat a až budeš mít stálý příjem, ja prosila rodiče o koně odmala, ve 13 jsem je přemluvila a koupila jsem si ho, máme koně a poníka doma, už to je 6 let, opravdu je to neskutečná dřina, musiš se o ně postarat, i když si zrovna nemocná, nikdo jiný to neudělá, pořád do toho vrážiš penize, nemůžeš nikam jet bez toho, aniž bys neměla někoho, kdo by se o koně postaral. Co chvíli řeším veterináře, kováře, dovoz sena, slámy, hnoje, a je toho daleko víc. Teď půjdu na výšku na kolej a koně musím prodat, nemam na to platit za oba někde ustajení, ale hrozně mě to trápí, kdyby to šlo vratit zpatky, koně bych si koupila až mnohem později, opravdu to zvaž, nechci tě odradit, ale není to žádný med.

Přidejte reakci

Přidat smajlík