Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2020 17:49
tero

XXX.XXX.237.105

Nedávno ukazovali v TV Angl. královnu , která ve svém pokročilém věku ještě údajně jezdí. Zajímalo by mě, jestli její kůň dostává nějaké uklidňující prostředky, přece jen- ten její věk. Dává se vůbec koním něco na uklidnění?

7.6.2020 18:05
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kdysi byl nějaký skandál v Anglii, že jim upadl kůň na přehlídce po předávkování léky na uklidnění. Ale to byla přehlídka. Její pony má stálou jezdkyni, která ho pro královnu připravuje vč. jízdy v dámském sedle. Pochybuju, že by koňský nadšenec jejího typu bral jako normu nadopovat koně, než si jde zajezdit. Z toho množství koní pro ni přece vyberou spolehlivého parťáka a pohlídají si management. Samozřejmě nevím, jak je na tom královna teď fyzicky, ale jezdkyně to byla skvělá, useděla v dámském sedle i splašení koně na přehlídce. Klidného koně podle mě zvládne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2020 18:13

Dává, ale určitě ne proto, aby na něm mohl někdo jezdit - to by bylo paradoxně docela nebezpečné. Pamatuji si jezdecký oddíl v Ostravě, kam chodili jezdit 2 senioři, jeden pán a jedna paní - 70 a 80 let (možná obráceně, ale na tom nesejde). Mladší jezdil na běžné vyjížďky ve všech chodech, u staršího to byly už "jenom" klusovky. Ale stejně klobouk dolů!

7.6.2020 23:08

tero napsal(a):
Nedávno ukazovali v TV Angl. královnu , která ve svém pokročilém věku ještě údajně jezdí. Zajímalo by mě, jestli její kůň dostává nějaké uklidňující prostředky, přece jen- ten její věk. Dává se vůbec koním něco na uklidnění?

před každými drezurními závody

8.6.2020 06:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Kůň nadopovanej uklidňujícíma prostředkama by byl na ježdění o dost nebezpečnější než normální klidnej kůň bez nich.

8.6.2020 08:29
koně

XXX.XXX.174.63

Jak píše Dotaz.
Královna má určitě podkoní ,kteří jejího koně pravidelně pohybují a připravují,aby byl co nejvíc spolehlivý

9.6.2020 01:41

Terven napsal(a):
Kůň nadopovanej uklidňujícíma prostředkama by byl na ježdění o dost nebezpečnější než normální klidnej kůň bez nich.

Nepředstavujte si jen injekční podání nějakého oblbováku, existují přece pasty i na bázi bylin nebo syntetických látek....

9.6.2020 10:58
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nepředstavujte si jen injekční podání nějakého oblbováku, existují přece pasty i na bázi bylin nebo syntetických látek....

Nepředstavovala jsem si injekční podání, i když dávkování by oproti pastám bylo asi o dost snazší
Upřímně teda- jednak si nemyslím, že by někdo posadil stařičkou královnu na koně, kterej musí být oblbnut pastou. Druhak si myslím, že pasta na bázi bylin by byla k ničemu a pokud by náhodou byla účinná anebo nebyla tak úplně jen na bázi bylin , pak bych viděla velký riziko na takovýho koně posadit jezdce a pustit ho do mumraje lidí a koní. Může bejt nebezpečnej právě díky pomalejším nestandardním reakcím.

Janae1

9.6.2020 12:40
Janae1

XXX.XXX.160.6

tero napsal(a):

Někde jsem četla, že na TGM byly stížnosti, že kluše na koni moc rychle a nedbá o zdraví své a svého okolí. Myslím, že v té době mu bylo skoro 80.
Vím, že královna je o dost starší, ale nekluše.
Pochybuji, že má zdrogovaného koně.

Jestli ty staroušky nepodceňujete.
Moje prateta má 94 a den začíná na rotopedu, je soběstačná a naprosto fit, si děláme srandu, že nás všechny přežije.

Královská rodina je známá posedlostí po zdravém životním stylu, stařická královna by vás možná překvapila svým elánem.

9.6.2020 15:06
Sophii

XXX.XXX.174.63

https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2020/06/01/uk/uk-queen-elizabeth-horse-riding-gbr-intl-scli/index.html

Spíš mám zato že má koně absolutního kliďase.a taky styl její jízdy je projet se po zámeckém parku kde moc bubáků nebude...

9.6.2020 15:11
Naďa3

XXX.XXX.168.69

Na Equichannelu byl před lety článek o Masarykovi. V Lánech měl několik koní, všichni byli vysloužilci z armády, zásadní požadavek byl na klidnou povahu a aby jim nevadilo, když jezdec není úplně zkušený. Navíc je tam každý den jezdili štolbové, takže venku nijak netoužili upustit páru. A na fotkách měl Masaryk uzdu s pákou, to koně taky trochu přibrzdí... Myslím, že u královny to bude podobné (a ona má navíc daleko větší jezdecké zkušenosti než Masaryk).

9.6.2020 15:39
Dotaz

XXX.XXX.68.7

Navíc na videích z poslední doby je vidět, že královna jezdí ve společnosti dvou až tří osob na koních, které bedlivě sledují, jak se její koník chová, aby kdyžtak zasáhly.

9.6.2020 16:24

Sophii napsal(a):
https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2020/06/01/uk/uk-queen-elizabeth-horse-riding-gbr-intl-scli/index.html

Spíš mám zato že má koně absolutního kliďase.a taky styl její jízdy je projet se po zámeckém parku kde moc bubáků nebude...

Ale stejně - kdo z nás (pokud se takového věku vůbec dožijeme) se bude v 94 letech ještě škrábat na koně?

9.6.2020 16:31
Naďa3

XXX.XXX.168.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale stejně - kdo z nás (pokud se takového věku vůbec dožijeme) se bude v 94 letech ještě škrábat na koně?

No jasně, že je úžasná!

9.6.2020 18:12
akscha

XXX.XXX.32.55

Pokud budu trochu drsnak, tak na neco se umřít musi a v 94 uz člověk nema co ztratit. Tech zivotnich radosti uz moc nezbyva a setrit se, aby vydrzela o par mesicu nebo let dele mi prijde mene rozumne, nez lezt na kone.

Jinak k tematu me jeste napadlo, ze ponik muze byt uz vypohybovany a kralovna ho jen krokuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík