Unesete svůj batůžek?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2020 17:08
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Včerejší diskuse o váze koně vs. jezdce a příměr k batůžku mne přivedla na otázku, jestli i já unesu svůj batoh, jakým jsem pro koně, na kterém jezdím.

Kůň má 620 kg, já 62 kg a sedlo tak 5 kg, takže ho zatěžuju 67 kg.

67/620=0,108=10,8%

A moje váha 62 * 0,108 = 6,7 kg do toho batohu. To je 4,5 lahve á 1,5 litru vody na procházku. Je to pro člověka hodně nebo málo?

Kdybych měla nosit horní doporučovanou hranici svojí váhy - těch 20% (t.j. 12,6 kg), tak nevím, kam bych popoběhla a došla. Neumím si představit, že si na záda hodím dva pětilitrové kanystry + velkou colu a půjdu si zaběhat.

Před koňmi teda smekám, že někteří u toho zvládnou i poskakovat.

Kolik flašek byste v batohu nosili vy?

17.11.2020 18:06
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Já bych nosila asi něco mezi 10 - 11% (nevím, jak těžký je kůň kterého nosím). V mém případě 4,5 - 5 kg. To by ještě šlo. Nicméně školní batoh, který jsem nosila na základce míval 12 kg. A když jsem s ním dobíhala autobus, rozhodně to nic příjemného nebylo.

Takže bych se spíš přikláněla k těm 10% maximálně, pokud bych měla být kůň.

17.11.2020 18:14
kallisto

XXX.XXX.135.229

Jasně on asi bude rozdíl v tom rozložení váhy na čtyři nohy a v tíze toho batohu-jezdce dolů. Kůň je horizontální a váha směřuje kolmo dolů. Kdežto batůžek bude vertikálního člověka dost převažovat a zaklánět dozadu.

Nicméně já furt tu moji kouli lituju když funí do kopce, že mě musí tahnout s sebou nahoru (a to mám 50kg plus sedlo) a to bychom potřebovali shodit pupík jako prase drbání :-D

17.11.2020 18:23
Dotaz

XXX.XXX.235.225

kallisto napsal(a):
Jasně on asi bude rozdíl v tom rozložení váhy na čtyři nohy a v tíze toho batohu-jezdce dolů. Kůň je horizontální a váha směřuje kolmo dolů. Kdežto batůžek bude vertikálního člověka dost převažovat a zaklánět dozadu.

Nicméně já furt tu moji kouli lituju když funí do kopce, že mě musí tahnout s sebou nahoru (a to mám 50kg plus sedlo) a to bychom potřebovali shodit pupík jako prase drbání :-D

Je mi jasné, že rozdíly tam budou, plus je třeba počítat váhu neobézního koně. Kdybych byla víc trénovaná, tak to taky zvládnu líp a nevyplivnu při zátěži 20 % a chůzi do kopce plíce. A taky bych měla víc svalů, díky kterým unesu víc, poměr svaly/tuk by byl lepší, nebyla bych po výkonu tak namožená atd.

Chtěla jsem si to konkrétně představit a při přetěžování koně mi přijde fajn si spočítat, jestli bych se já dokázala s takovou váhou, kterou po koni chci, vůbec pohybovat, jestli to není prostě příliš. Přijde mi fér si položit otázku, jestli i já zvládnu se zátěží hoďku a půl terénu. :) A ty lahve jsou jen pro moji lepší představu. :)

17.11.2020 18:50
koně

XXX.XXX.174.63

Taky bude trochu rozdíl,když naložíte mrtvou váhu a jezdce,ne?
Jezdec,tedy aspoň předpokládám,se svou váhou či nadváhou trochu pracuje ,jde s pohybem a ulehčuje koni .
Taky rozumný jezdec má sedlo,které váhu rozloží a nezapichuje se pozadím do jednoho bodu.
Není na koni zavěšen natvrdo nebo neplápolá na všecky strany ,většinou
S batůžkem bych asi srovnávala náklad pro soumara

17.11.2020 18:59
Dotaz

XXX.XXX.235.225

koně napsal(a):
Taky bude trochu rozdíl,když naložíte mrtvou váhu a jezdce,ne?
Jezdec,tedy aspoň předpokládám,se svou váhou či nadváhou trochu pracuje ,jde s pohybem a ulehčuje koni .
Taky rozumný jezdec má sedlo,které váhu rozloží a nezapichuje se pozadím do jednoho bodu.
Není na koni zavěšen natvrdo nebo neplápolá na všecky strany ,většinou
S batůžkem bych asi srovnávala náklad pro soumara

Jasně, můžu váhu líp rozložit, aby mi to tak nevadilo, použít krosnu a nést váhu spíš na pánvi než na ramenou, ale stejně tím celkovou hmotnost ani nutnou svalovou práci nezměním. Jestli ponesu na zádech dvacetikilové dítě nebo šedesátikilové, je rozdíl, i když budou obě šikovné a budou mi to usnadňovat, nebo ne? Akorát podle toho, na čem je ponesu, tak mi to bude míň nebo víc nepohodlné, kdy s vyšší váhou to nepohodlí budu víc vnímat, to je jasné.

17.11.2020 19:20
lenacia

XXX.XXX.173.31

Včera sem šla nakoupit s batůžkem co je jenom pytel s provázky, a měla sem velký problém s malým množšstvím nákupu, řezalo to do ramen a nákup bodal do zad.
Dnes sem si opět šla do obchodu na nákup s batohem s širokými popruhy a vyztuženými zády.
Pravda, dostala sem se je cca na tu váhu 7 kil, s tím co sem si nakoupila, víc bych tam nenarvala.
Ale běžně cestovatelé po horách vytrénovaní tahaj krosny o váze 10-20 kilo. K tom je taky krosna přizpůsobená svojí konstrukcí.
Teď během aní mě pak napadlo se kouknou přímo na šerpy. https://www.novinky.cz/muzi/clanek/v-evrope-jsou-posledni-nosici-v-tatrach-na-zada-nalozi-klidne-pres-70-kilo-40270346

To nebude jen 20% že

17.11.2020 19:31
Dotaz

XXX.XXX.235.225

lenacia napsal(a):
Včera sem šla nakoupit s batůžkem co je jenom pytel s provázky, a měla sem velký problém s malým množšstvím nákupu, řezalo to do ramen a nákup bodal do zad.
Dnes sem si opět šla do obchodu na nákup s batohem s širokými popruhy a vyztuženými zády.
Pravda, dostala sem se je cca na tu váhu 7 kil, s tím co sem si nakoupila, víc bych tam nenarvala.
Ale běžně cestovatelé po horách vytrénovaní tahaj krosny o váze 10-20 kilo. K tom je taky krosna přizpůsobená svojí konstrukcí.
Teď během aní mě pak napadlo se kouknou přímo na šerpy. https://www.novinky.cz/muzi/clanek/v-evrope-jsou-posledni-nosici-v-tatrach-na-zada-nalozi-klidne-pres-70-kilo-40270346

To nebude jen 20% že

Nosili na zádech rotoped a ledničku - super věci do hor. :D Ty jo, neumím si představit, že nesu, navíc v horách, 60 kilo.

17.11.2020 19:32
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dotaz napsal(a):
Nosili na zádech rotoped a ledničku - super věci do hor. :D Ty jo, neumím si představit, že nesu, navíc v horách, 60 kilo.

a to tam zmiňuje že na závodech když chtěli s 60kg vyhrát tak běželi

17.11.2020 19:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

lenacia napsal(a):
a to tam zmiňuje že na závodech když chtěli s 60kg vyhrát tak běželi

Sebekriticky přiznávám, že můj poměr tuk/svaly je proti nim těžce ostudný, já bych v Tatrách s těma 20% těžce pohořela, protože bych pohořela i bez nich. :D

17.11.2020 19:47
Tasyrka

XXX.XXX.109.100

Běžně chodí lidi na několikadenní čundry s batohama co mají přes 10 kg. Fígl je v tom, mít správnou krosnu, která rozloží váhu a ta potom neleží na ramenech, ale spíše na bedrech. To je to samé jako sedlo. Když sedlo nepracuje tak jak má, tak kůň bude mít problém s jakoukoliv váhou. Když je dobře padnoucí sedlo a je správně rozložená váha, tak kůň problém nemá.

17.11.2020 19:53
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tasyrka napsal(a):
Běžně chodí lidi na několikadenní čundry s batohama co mají přes 10 kg. Fígl je v tom, mít správnou krosnu, která rozloží váhu a ta potom neleží na ramenech, ale spíše na bedrech. To je to samé jako sedlo. Když sedlo nepracuje tak jak má, tak kůň bude mít problém s jakoukoliv váhou. Když je dobře padnoucí sedlo a je správně rozložená váha, tak kůň problém nemá.

Ale taky má nějaký limit, ne? I při padnoucích cajkách.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2020 20:51

Vojáci nosí 25 kg na procházku 50km...ale ne každý týden... ale i dvakrát do roka by mě to asi vyřadilo z provozu...
Hele ono stačí si se současnou váhou zkusit popoběhnout....taky peklo. a to jsem byla běhavá, ale před 30 roky a 20 kily já to říkám kobyle furt, když sedlám:nedá se nic dělat, ale jsi kůň...

17.11.2020 21:11
Tasyrka

XXX.XXX.109.100

Dotaz - rozhodně. Přes těch 20% nejede vlak.

17.11.2020 22:43
Asterea

XXX.XXX.36.180

Já 65 kg, dítě 10 kg, krosna 2 kg, pití a sváča 1 kg. 2 hodinová tůra 500 m převýšení. A s krosnou 10 kg přechod Tater 3 denní. Jde to, jde o to mít natrénováno a hlavně rozložení váhy. Pro mě krosna, pro koně padnoucí sedlo co dobře rozloží váhu.

17.11.2020 22:49
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Asterea napsal(a):
Já 65 kg, dítě 10 kg, krosna 2 kg, pití a sváča 1 kg. 2 hodinová tůra 500 m převýšení. A s krosnou 10 kg přechod Tater 3 denní. Jde to, jde o to mít natrénováno a hlavně rozložení váhy. Pro mě krosna, pro koně padnoucí sedlo co dobře rozloží váhu.

Takže 20%, padnoucí výbava a trochu tréninku.

17.11.2020 23:22
šavlozubka

XXX.XXX.238.240

Nosím dítě (aktuálně 10 kg) v šátku na břiše, batoh na zádech (zhruba stejná váha se zásobami na celý den). Takže řekněme 15 - 18 kg a jsem s tím schopná ujít celodenní tůru. Já mám 72 - 73 kg. Ale chce to nosný šátek, dobře ho uvázat a dobrý batoh. A mám nachozeno. Jinak nechodím tohle denně. Ale těch 10 kilo (dítě bez batohu) nosím denně aspoň hodinu. Jsou ženské, co nosí tandem. A to už může být i těch 20 - 25 kilo...

18.11.2020 08:51

Několik let jsem ke koním nosila na zádech až 40 litrů vody (cca polovinu své hmotnosti), a není celkem problém to natrénovat :-) Není to na žádné běhání, ale v cestě je slušný kopeček a na sněhu a ledu to byl fakt iron man. Když si vezmete ten batoh na záda poprvé, je to šok, ale zkuste si s ním takhle chodit denně třeba do práce, a za měsíc o něm ani nevíte :-)

18.11.2020 11:07

Jinak jsem si teda spočítala (koně jsme minulý týden vážili), že v poměru k hmotnosti koně bych já na zádech měla 10kilový batůžek. Pohodička :-) Vím, že jako dítě jsem bez jakéhokoli tréninku šla na týdenní vandr s ochránci přírody a vážila jsem si batoh s nejnutnějším - 8 kg. 12leté dítě. Přemýšlím, s tím, co za děti mi občas dochází ke koním, které by to dalo... to jsou ale hloupé myšlenky

18.11.2020 14:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Jasně, můžu váhu líp rozložit, aby mi to tak nevadilo, použít krosnu a nést váhu spíš na pánvi než na ramenou, ale stejně tím celkovou hmotnost ani nutnou svalovou práci nezměním. Jestli ponesu na zádech dvacetikilové dítě nebo šedesátikilové, je rozdíl, i když budou obě šikovné a budou mi to usnadňovat, nebo ne? Akorát podle toho, na čem je ponesu, tak mi to bude míň nebo víc nepohodlné, kdy s vyšší váhou to nepohodlí budu víc vnímat, to je jasné.

Musíte trénovat! Přece. Za dva měsíce pravidelného tréningu unesete jednou tolik.
Vždyť se tu skoro pořád řeší opadlé svaly na koňských zádech. A co je doporučováno? Jezdit, jezdit a jezdit. Pomalu zvyšovat dávky.
Takže i z kancelářské krysy, co sotva na zádech unese svou svačinku, do půl roku bude tatranský nosič.

18.11.2020 15:36
Dotaz

XXX.XXX.68.190

sisi58 napsal(a):
Musíte trénovat! Přece. Za dva měsíce pravidelného tréningu unesete jednou tolik.
Vždyť se tu skoro pořád řeší opadlé svaly na koňských zádech. A co je doporučováno? Jezdit, jezdit a jezdit. Pomalu zvyšovat dávky.
Takže i z kancelářské krysy, co sotva na zádech unese svou svačinku, do půl roku bude tatranský nosič.

Úplně se vidím v Tatrách s lednicí za zádech. :D Akorát doufám, že si tím tréninkem dřív neoddělám kyčle a kolena. :)

29.11.2020 23:35
lenacia

XXX.XXX.173.31

Večer... po celkem pořádné večeři, v oblečení... 🥳
A cukr večer 5,7 🥳

30.11.2020 19:36
canka

XXX.XXX.215.5

lenacia napsal(a):
Večer... po celkem pořádné večeři, v oblečení... 🥳
A cukr večer 5,7 🥳

A jestli to není tajemství,jaký skok jste už udělala?Jaká byla původní váha?Samozřejmě pokud nechcete,nepište to,je to čistě vaše soukromá věc Jsem jen zvědavá Sama se totiž odhodlávám k hubnutí,ale jsem závislák na dobrém jídle a sladkostech

30.11.2020 19:46
lenacia

XXX.XXX.173.31

canka napsal(a):
A jestli to není tajemství,jaký skok jste už udělala?Jaká byla původní váha?Samozřejmě pokud nechcete,nepište to,je to čistě vaše soukromá věc Jsem jen zvědavá Sama se totiž odhodlávám k hubnutí,ale jsem závislák na dobrém jídle a sladkostech

už sem to tu zmiňovala, kolísalo mi to okolo 130 kilo.

30.11.2020 20:36
canka

XXX.XXX.215.5

lenacia napsal(a):
už sem to tu zmiňovala, kolísalo mi to okolo 130 kilo.

Tak to je naprosto úžasné,můžete na sebe být hrdá A jak dlouho vám trvalo docílit tohoto výsledku?Nějaké rady a tipy?

30.11.2020 20:57
lenacia

XXX.XXX.173.31

canka napsal(a):
Tak to je naprosto úžasné,můžete na sebe být hrdá A jak dlouho vám trvalo docílit tohoto výsledku?Nějaké rady a tipy?

hele... mezi lednem a únorem se u obvodního lékaře měla 130 kilo., v dubnu sem u diabetoložky měla 111, pak v květnu sem s dostala na 107. V červenci sem měla cca 103. A teď sem měřila a sem okolo té stovky.
U mě tomu hodně pomohla ta cukrovka, jeden z jejích vedlejších účinků je ztráta váhy. Nicméně hlavní změna je omezení sladkého pití. Nejenom džusů a případných limonád ale hlavně čaj. Musela sem se vzdát svého oblíbeného čaje s medem a citronem. Sladká jídla jsem omezila... A teď sem začala i chodit na procházky, Ve čtvrtek téměř 10km po Mariánských Lázních (takže hodně kopce :D). Taky hodně pomohla kamarádka/instruktorka, která mě donutila cválat a tím pádem mnohem častěji jezdila na Sáře i jiným chodem než jenom krokem, což sem zjistila že bylo dost účinné na různé svaly plus sem pořád byla venku atd...
Ale opravdu hlavní prim hraje podle mě to pití.

30.11.2020 22:06
Dotaz

XXX.XXX.235.225

lenacia napsal(a):
hele... mezi lednem a únorem se u obvodního lékaře měla 130 kilo., v dubnu sem u diabetoložky měla 111, pak v květnu sem s dostala na 107. V červenci sem měla cca 103. A teď sem měřila a sem okolo té stovky.
U mě tomu hodně pomohla ta cukrovka, jeden z jejích vedlejších účinků je ztráta váhy. Nicméně hlavní změna je omezení sladkého pití. Nejenom džusů a případných limonád ale hlavně čaj. Musela sem se vzdát svého oblíbeného čaje s medem a citronem. Sladká jídla jsem omezila... A teď sem začala i chodit na procházky, Ve čtvrtek téměř 10km po Mariánských Lázních (takže hodně kopce :D). Taky hodně pomohla kamarádka/instruktorka, která mě donutila cválat a tím pádem mnohem častěji jezdila na Sáře i jiným chodem než jenom krokem, což sem zjistila že bylo dost účinné na různé svaly plus sem pořád byla venku atd...
Ale opravdu hlavní prim hraje podle mě to pití.

To věřím, že je to sladkým pitím, vypít džus z 8 jablek je menší problém než jich 8 sníst. Jsou to "cukrové koncentráty", ty kalorie skáčou rychle nahoru. Gratuluju k super výsledkům.

1.12.2020 06:22
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dotaz napsal(a):
To věřím, že je to sladkým pitím, vypít džus z 8 jablek je menší problém než jich 8 sníst. Jsou to "cukrové koncentráty", ty kalorie skáčou rychle nahoru. Gratuluju k super výsledkům.

Děkuji. Já sem spokojená, doktorka je spokojená, máma je spokojená, lidi co mě znaj tak kroutí hlavou a sou překvapení....
Jenom můj ex je pitomej hulvát, kterej mi oznámil že chůze necelých 9 kilometrů je slabý a že on od 6 let chodí X kilometrů absolutně běžně 🤷‍♀️🤦‍♀️😂

Coudas

1.12.2020 06:55
Coudas

XXX.XXX.87.254

Chuze asi na kazdeho pusobi jinak. V prumeru nachodim 10 km denne, a tloustnu. Doktor mi rekl, ze abych chuzi zhubla bych se uchodila. Pohyb na mne prestal pusobit, asi stari.

1.12.2020 07:24

ono když už je na tu chůzi tělo zvyklé a není to výdej navíc, tak to skutečně další přínos nepůsobí. Mně taky nejvíc pomohlo zrušit cukr. A zařadit mnohem mnohem víc zeleniny. Vlastně jedno hlavní jídlo denně mám nahrazené většinou syrovou zeleninou. To, že jsem do práce začala jezdit na kole, se na mojí hmotnosti bohužel taky neprojevilo...a nebo jen minimálně (a takový práce s tím je!!! Ale na druhou stranu, k mému rozradostnění se na váze neprojevilo ani když jsem na kole jezdit přestala). Ovšem pokud místo některých špeků člověk nabere svaly, tak se to na váze prostě nepozná. A věk do toho hraje samozřejmě taky roli. Starší organismus už tak efektivně nespaluje, bohužel. Lenka má výhodu, že je mladá, ale samozřejmě tím nechci nijak snižovat ten fenomenální úspěch. Já mám z toho opravdu převelkou radost, protože tohle je uplně jiný člověk, než jsem znávala :-) A myslím si, že to nastavení v hlavě je strašně důležitá věc. A taky velice náročná

1.12.2020 07:58
lenacia

XXX.XXX.173.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ono když už je na tu chůzi tělo zvyklé a není to výdej navíc, tak to skutečně další přínos nepůsobí. Mně taky nejvíc pomohlo zrušit cukr. A zařadit mnohem mnohem víc zeleniny. Vlastně jedno hlavní jídlo denně mám nahrazené většinou syrovou zeleninou. To, že jsem do práce začala jezdit na kole, se na mojí hmotnosti bohužel taky neprojevilo...a nebo jen minimálně (a takový práce s tím je!!! Ale na druhou stranu, k mému rozradostnění se na váze neprojevilo ani když jsem na kole jezdit přestala). Ovšem pokud místo některých špeků člověk nabere svaly, tak se to na váze prostě nepozná. A věk do toho hraje samozřejmě taky roli. Starší organismus už tak efektivně nespaluje, bohužel. Lenka má výhodu, že je mladá, ale samozřejmě tím nechci nijak snižovat ten fenomenální úspěch. Já mám z toho opravdu převelkou radost, protože tohle je uplně jiný člověk, než jsem znávala :-) A myslím si, že to nastavení v hlavě je strašně důležitá věc. A taky velice náročná

Díky za hezká slova. Je pravda že v určitou chvíli se ta váha prostě zastaví i já vidím že těch 100 kilo je u mě nějak hraniční a už to jde pomalu, ale přesto je to super a chození apod mě začalo i bavit, protože se nezadýchám, jen kdyby ta patní ostruha tolik netrapila... Sem si všimla, když sem dala auto do opravy v září, a šla domů pěšky 3km, a místo běžných problémů co sem mívala, zadýchání, zpocení a pocit ledového potu a šílené svědění stehen, tak mě bolely kyčle a záda, tak sem prohlašovala že požaduji zpátky problémy tlustého vorvaně😄. Ale ta moje natejkací kyčel se zlepšila! Myslím si, že je to tím že sem začala cválat na Sáře a tím pádem sem hodně tou kyčlí jakoby kroužila a pohybovala přesně v tom místě, tím to tam prokrvila a už nenatéká, pořád ji cítím že je tam boule i na oko to jde vidět ale ne tolik.
Úplně sem zapomněla taky dodat, že sem ke sladkému taky významně omezila pečivo a snažím se volit celozrnnou verzi a večerní chlebík. Jedu takový povrchový lowcarb. Ale víc jak zeleninu musím říct, že jedu hodně maso a vajíčka...
Oblíbená snídaně: vajíčka se slaninou🤭.

Pořád se mě každý ptá na porovnávací fotky... A já žádné nemám. Leda tak na Sáře jak sem vypadala loni a jak letos 😄

1.12.2020 10:48

No žejo! Já taky nemám žádné fotky v civilu - jen na koni

neverend

1.12.2020 12:26
neverend

XXX.XXX.213.247

Coudas napsal(a):
Chuze asi na kazdeho pusobi jinak. V prumeru nachodim 10 km denne, a tloustnu. Doktor mi rekl, ze abych chuzi zhubla bych se uchodila. Pohyb na mne prestal pusobit, asi stari.

Couďas věřte mi že dalekosáhlá většina úspěchu je ve stravě. Stravou to začíná a stravou to končí. Opravdu vydatný oběd "vychodit" by trvalo dlouho.

Coudas

1.12.2020 14:15
Coudas

XXX.XXX.87.254

neverend napsal(a):
Couďas věřte mi že dalekosáhlá většina úspěchu je ve stravě. Stravou to začíná a stravou to končí. Opravdu vydatný oběd "vychodit" by trvalo dlouho.

To vim, proto taky nikdy nezhubnu.

neverend

1.12.2020 18:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Coudas napsal(a):
To vim, proto taky nikdy nezhubnu.

Vy to naštěstí moc nepotřebujete.🙂 Podívejte jak se musí Lenacia snažit a Vy bez snahy máte pořád deset kilo pod ní. Myslím že dost lidí by si přálo být tak "tlustý" jako Vy.😃

Coudas

1.12.2020 18:45
Coudas

XXX.XXX.87.254

neverend napsal(a):
Vy to naštěstí moc nepotřebujete.🙂 Podívejte jak se musí Lenacia snažit a Vy bez snahy máte pořád deset kilo pod ní. Myslím že dost lidí by si přálo být tak "tlustý" jako Vy.😃

Ja myslim, ze nepralo, ale tesi mne, ze vite, co potrebuji 🙂

1.12.2020 19:15
canka

XXX.XXX.215.5

Coudas napsal(a):

Mám to úplně stejně,v průměru 10 km denně,o víkendu i mnohem více...a nic,hubnutí se nekoná To nevím,kolik bych toho musela nachodit..ani jízda na kole,bruslích,plavání...nic nepůsobí tak,abych hubnula...vzdala jsem to..
Doktorka mi řekla,že tělo si zvykne na monotónost pohybu a pokud tak nějak jedete stále stejný počet km nebo kroků,tak tělo tzv. stagnuje a rezignuje...takže já jsem zrezignovaná

1.12.2020 19:25
canka

XXX.XXX.215.5

Já vím,že jsem ženská a tohle by měl posuzovat spíš chlap,ale....ale mě se prostě ty vychrtlý ženský nelíbí....to už prostě nejsou ženský,ale chodící reklamy na hlad..nedokážu pochopit,co na tom ty chlapi vidí..vždyť ženská by sakra měla mít nějaký tvary ne?
A koňařky(a koňáci samozřejmě )jako takový si myslím musí mít z čeho sakra brát sílu a energii..už vidím,jak taková 45 kilová kostřička kutálí balík sena...nechci nikoho urazit,každý jsme jaký jsme..ale prostě tu módu vyzáblých holek nechápu...

Coudas

1.12.2020 19:43
Coudas

XXX.XXX.87.254

Ony si vyzably neprijdou. My jsme tlusty a vymlouvame se.

1.12.2020 19:48
Dotaz

XXX.XXX.110.178

canka napsal(a):
Já vím,že jsem ženská a tohle by měl posuzovat spíš chlap,ale....ale mě se prostě ty vychrtlý ženský nelíbí....to už prostě nejsou ženský,ale chodící reklamy na hlad..nedokážu pochopit,co na tom ty chlapi vidí..vždyť ženská by sakra měla mít nějaký tvary ne?
A koňařky(a koňáci samozřejmě )jako takový si myslím musí mít z čeho sakra brát sílu a energii..už vidím,jak taková 45 kilová kostřička kutálí balík sena...nechci nikoho urazit,každý jsme jaký jsme..ale prostě tu módu vyzáblých holek nechápu...

Třeba zase ony nemůžou přibrat, i takové ženy jsou.

neverend

1.12.2020 20:45
neverend

XXX.XXX.213.247

canka napsal(a):

Já zase nemůžu přesvědčit přítelkyni že by pár kilo nahoru nebylo vůbec na škodu. 48kg vypadá fakt... No ošklivě.😐 Nedávno jsem jen tak ze srandy kamarádovi tvrdil že se mi sestra vrátila teprve nedávno z Gulagu a to víš, ta strava tam.😀 Ten "id*ot" jí to řekl.😀

1.12.2020 21:35

Dotaz napsal(a):
Třeba zase ony nemůžou přibrat, i takové ženy jsou.

Třeba bývalá kolegyně. To už nebyla štíhlost, ale nehezká hubenost. A nebyla spokojená. Ani doktoři nepomohli - zkoušeli i steroidy na nabrání svalové hmoty, po kterých jí bylo akorát blbě.

1.12.2020 21:35
canka

XXX.XXX.215.5

Coudas: Pravda,že mě to nenapadlo

Dotaz: To máte pravdu,taky takový případ ve svém okolí znám..ale tam je to zdravotní problém se štítnou žlázou..většinou ale znám holky,co jsem myslela,že jsou normální..ale denně si vážit každý gram šunky a odpočítávat hroznový víno na kuličky,kolik můžu sníst,abych nepřibrala...to fakt nechápu..a je to prostě o tlaku okolí..moje známá třeba byla úplně normální holka s normální váhou 70 kg. Bylo jí řečeno od její kamarádky z práce,že by se sebou měla něco dělat,že je oplácaná Tak skoro nejí,má dole 15 kilo a vypadá jak z hororového filmu..propadlé tváře, fialové kruhy pod očima,kazí se jí zuby,lámou nehty..ale je šťastná,protože v práci jí kolegyně chválí,jak jí to sluší Nepochopím...

Neverend: A to je přesně ono,chodící kostřička..

1.12.2020 21:40

canka napsal(a):

Dotaz: To máte pravdu,taky takový případ ve svém okolí znám..ale tam je to zdravotní problém se štítnou žlázou..většinou ale znám holky,co jsem myslela,že jsou normální..ale denně si vážit každý gram šunky a odpočítávat hroznový víno na kuličky,kolik můžu sníst,abych nepřibrala...to fakt nechápu..a je to prostě o tlaku okolí..moje známá třeba byla úplně normální holka s normální váhou 70 kg. Bylo jí řečeno od její kamarádky z práce,že by se sebou měla něco dělat,že je oplácaná Tak skoro nejí,má dole 15 kilo a vypadá jak z hororového filmu..propadlé tváře, fialové kruhy pod očima,kazí se jí zuby,lámou nehty..ale je šťastná,protože v práci jí kolegyně chválí,jak jí to sluší Nepochopím...

To je mentální anorexie jak vyšitá. Taky extrém.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2020 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.229

canka napsal(a):

Canko. Nejvic fyzicky síly jsem mela prave kdyz jsem ba svych 165cm mela 50kilo. Paradox. A i ty baliky sena nebyly problem jako přehazeni cele tatry slamy atd. Jako tahani stejne tezkyho pytle s obilim atd. Dneska je to horsi a to mam 65. Ale aspon sila v rukou a zadech na tlak ci tah mi zustala a v nohou to zas jo. Kdyz sem posledne lovila hada za terarkama a on se zasek a mela sem par minut nez si ublizi trvale... 200kilo tera steny jsem neptejte se me jak odtahnout o kus zvladla (ne zas metr prosim vas) stejne jako doted davam tahani 40kilovyho mazlicka v naruci kdyz mi u toho nošení lame ruku. Zatim to proste jde a to uz zacinam shazovat 😁
Chybí mi moje stastny sortky co mam uz 18let a furt drzej a ted se do nich prvne nevejdu😂

2.12.2020 03:13
Dotaz

XXX.XXX.110.178

canka napsal(a):

Ta bude nemocná bohužel taky, jen příčina není tělesná.

Coudas

2.12.2020 07:01
Coudas

XXX.XXX.87.254

Canko presne tak. Tlak okoli a (za mna) nenormalnosti bohuzel zacal prevazovat nad tim, jak se clovek citi sam a jak mu to vyhovuje.

2.12.2020 07:37
lenacia

XXX.XXX.186.191

To není o tom hodně se snažit. Když se člověk musí "snažit nikdy to nebude ono....
Já se vyloženě nesnažím. Když se mě lidi ptají na radu jak zhubnout, nemám pro ně odpověď. Mě se hubne dobře. Navíc nemám stanovený žádný váhový cíl. Možná dohnat mámu když říká že je tlustá, což je 86 kilo, a věřte nebo ne, bude mi to stačit . A jediné co do toho pánuju dát je to co dělám momentálně. Jen v létě častěji. Otevře se bazén, budu plavat. Budu častěji chodit na procházky protože to už ujdu a baví mě to a budu jezdit na Sáře....
A snaha? Podle mě, kdybych se skutečně snažila těch 95 kilo minimálně už bych měla. Ale já se nesnažím, protože by mě to tak akorát otravilo.

2.12.2020 08:52

Jo joo, nemožnost přibrat mě provázela až do nějakých 33 let. Na svých 173 cm jsem vážila max. 53 kg a prostě víc to nešlo a věřte mi, že jsem žrala jak zájezd zedníků. Můj brácha to má stejně. Jenže, upřímně, to nebylo k žití. Jakákoliv fyzická (i psychická) aktivita mě totálně vyčerpala, např. po celodenním výletu jsem se dávala týden dohromady, mohla jsem prospat celý dny a pořád jsem byla unavená. Vstát každý den do školy a pak do práce byl pro mě nadlidský výkon a odpoledne už jsem byla zase tak unavená, že jsem si mohla jít rovnou lehnout. Pak jsem šla na plánovanou ortopedickou operaci a po ní brala Wobenzym a po něm jsem přibrala 6 kg a ty už mi zůstaly a konečně mám normální životní energii A dokonce, když se víc najím, tak i přiberu!

2.12.2020 09:11

Jo joo, nemožnost přibrat mě provázela až do nějakých 33 let. Na svých 173 cm jsem vážila max. 53 kg a prostě víc to nešlo a věřte mi, že jsem žrala jak zájezd zedníků. Můj brácha to má stejně. Jenže, upřímně, to nebylo k žití. Jakákoliv fyzická (i psychická) aktivita mě totálně vyčerpala, např. po celodenním výletu jsem se dávala týden dohromady, mohla jsem prospat celý dny a pořád jsem byla unavená. Vstát každý den do školy a pak do práce byl pro mě nadlidský výkon a odpoledne už jsem byla zase tak unavená, že jsem si mohla jít rovnou lehnout. Pak jsem šla na plánovanou ortopedickou operaci a po ní brala Wobenzym a po něm jsem přibrala 6 kg a ty už mi zůstaly a konečně mám normální životní energii A dokonce, když se víc najím, tak i přiberu!

Jednou jsme takhle debatili s kamarádkou. Její bývalý přítel byl ten takový typ čahouna a chtěl nabrat trochu svalů, aby vypadal, že jo. Navštěvoval i výživářskou poradkyni a ta říkala - hodně lidí to neví, ale je opravdu těžší přibrat než zhubnout.

2.12.2020 09:29

Jednou jsme takhle debatili s kamarádkou. Její bývalý přítel byl ten takový typ čahouna a chtěl nabrat trochu svalů, aby vypadal, že jo. Navštěvoval i výživářskou poradkyni a ta říkala - hodně lidí to neví, ale je opravdu těžší přibrat než zhubnout.

To mohu potvrdit. Za posledních 15 let jsem objevila jen dva způsoby, kterýma jsem dokázala přibrat až 2 kg. První bylo přidání pohybu, druhý byl dlouhodobej stres v práci (jenže to se z těch dvou kil udělalo hrozně divný břicho, který vypadalo fakt blbě... po změně práce se to zase zhublo zpátky na 50 kg).

2.12.2020 09:32

To mohu potvrdit. Za posledních 15 let jsem objevila jen dva způsoby, kterýma jsem dokázala přibrat až 2 kg. První bylo přidání pohybu, druhý byl dlouhodobej stres v práci (jenže to se z těch dvou kil udělalo hrozně divný břicho, který vypadalo fakt blbě... po změně práce se to zase zhublo zpátky na 50 kg).

Tak se stresem to mám přesně opačně - stres = nemůžu jíst = ztráta až 2 kg denně....

2.12.2020 10:34
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak se stresem to mám přesně opačně - stres = nemůžu jíst = ztráta až 2 kg denně....

To mám taky tak...podle mě opačně to mají lidi, kteří stres zajídají. Mně to nejde, já taky ve stresu nejím. Dokonce mi ve stresu ani nechutná alkohol, takže zapíjet žal u mě nepadá v úvahu
Jinak, je to tak, jak píše lenacia- recepty na hubnutí bývají nepřenosné, je to zejména o nastavení v hlavě. Dle mýho musí být člověk v tom procesu ztráty kil šťastnej a spokojenej, musí z toho mít radost. Pokud se trápí, nutí do pohybu, kterej ho nebaví a jí jídla, která mu nechutnají, vydrží to jenom omezenou dobu a pak se vše vrátí do starých kolejí. A vzniká ten známý jo-jo efekt.
Naopak, zadaří-li se mu to, co lenacii, vydrží takto žít dlouho- ono je to pak návykové a samoodměňující - člověk má radost z každého kila dolů, lepšího vzhledu, lepší kondice a tím víc ho to baví. Vlastně taková pozitivka
Mám kamarádku, která z morbidní obezity zhubla do obezity normální, kolik kil si netroufám odhadnout, ale třicet jistě. Novou váhu si drží už několik let, zvykla sii jinak jíst, pokud vím, vařila si podle Břicháče Toma. Nic drastického, co by se dlouhodobě nedalo, občas si klidně i zahřeší a dá si kus dortu, jen holt ne denně.
Řekla bych, že její metabolismus už šlape v jiným módu, takže pokud výrazně nezmění způsob života, návrat k původní megahmotnosti už nehrozí.

2.12.2020 10:42

Taky jsme používali a používáme Břicháče Toma, mám všechny jeho kuchařky. Manžel podle toho za rok a půl zhubnul (ale nejen stravou) 20 kg. Na váhu, kterou mu závidějí i kolegyně v práci... :D
Teď si můžeme dávat sladký, alkohol i semtam nějakou tu bílou mouku, ale jinak vesměs vaříme podle "břicháčových" a dalších podobných principů. Dobrý na tom je, že mě hubeňoura to nijak negativně neovlivňuje, nehubnu.
Myslím, že zhubnutí je především o tom, že se člověk doopravdy rozhodne. A do tý doby může dělat, co chce, a nestane se nic :)

2.12.2020 11:17

Terven: pobavil mě výraz "normální obezita"

Coudas

2.12.2020 11:48
Coudas

XXX.XXX.87.254

Myslim si, ze tech faktoru toto ovlivnujicich je hodne. V 25 letech jsem taky z 83 na 70 kg zhubla za puk roku jen pridanim fitka, a pak vaha drzela do ditete na 74. Ve 40 uz nedokazu z 85 zhubnout aspon na tech 80, muzu si pridavat co chci. A ano, stravou by to slo. Ale kdyz uz nic, tak se v tom zivote chci aspon dobre nazrat, omezovat se jeste v tomhle... kdyz nekdo chce, prosim, ale je to jeho vec a nemusi tim "omezovat" mne.

2.12.2020 12:25
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dnes návštěva diabetoložky... Doktorka končí pro zdravotní problémy po covid19, zastupuje jí jiná doktorka. Musím přejít až do Chebu (celá žhavá 🤦‍♀️), krevní výsledky parádní, nález též. Váha u nich i s oblečením údajně 98 kilo. Nevím zda už to tam odpočítá ta váha to oblečení nebo ne. Stihla sem tam skončit do hodiny, takže mi zbyl čas se autem vrátit domů a na 10 na schůzi v práci jsem mohla jít pěšky... Takže sem si mohla koupit jako snídani posvícenské koláčky v Tritii pekárně 😁(cokoliv takového malého sladkého dostanu chuť, mám jasně dané pravidlo, že musím ujít minimálně 4km když si pro to jdu, a nesmim před tím moc jíst).

2.12.2020 12:31

Mimochodem, dnes jsem se zvážila a zase jsem trochu níž než je zvykem. Jenže to bude bohužel tím, že jsem včera pořádně nepila. S pitným režimem mám taky tedy problémy, na rozdíl od pravidelného přísunu potravy to pití mi prostě uhlídat nejde.... a to je mimochodem taky velká chyba :-)

2.12.2020 14:59
lenacia

XXX.XXX.173.31

Mimochodem, dnes jsem se zvážila a zase jsem trochu níž než je zvykem. Jenže to bude bohužel tím, že jsem včera pořádně nepila. S pitným režimem mám taky tedy problémy, na rozdíl od pravidelného přísunu potravy to pití mi prostě uhlídat nejde.... a to je mimochodem taky velká chyba :-)

To je skutečně veliká chyba. Já třeba piju opravdu hodně a hodně piju čaje a teplé nápoje. Umí to docela dobře ošálit tělo že pak nemá takový hlad... Plus čím častěji chodím na malou tak to odvádí cukr z těla, plus je tělní koloběh tekutin jediný skutečně účinný detox organismu co máme

2.12.2020 15:10

lenacia napsal(a):
To je skutečně veliká chyba. Já třeba piju opravdu hodně a hodně piju čaje a teplé nápoje. Umí to docela dobře ošálit tělo že pak nemá takový hlad... Plus čím častěji chodím na malou tak to odvádí cukr z těla, plus je tělní koloběh tekutin jediný skutečně účinný detox organismu co máme

No já vím já vím Ještě mám rezervičky, nu.... Piju také hodně čaje. Čaje litr denně. Ale tím to končí Jsem to sem napsala jako memento pro ty, kdo také chtějí upravit životosprávu... já si na tohle neumím zvyknout, ale samozřejmě je to chyba :-)

neverend

2.12.2020 17:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Coudas napsal(a):
Myslim si, ze tech faktoru toto ovlivnujicich je hodne. V 25 letech jsem taky z 83 na 70 kg zhubla za puk roku jen pridanim fitka, a pak vaha drzela do ditete na 74. Ve 40 uz nedokazu z 85 zhubnout aspon na tech 80, muzu si pridavat co chci. A ano, stravou by to slo. Ale kdyz uz nic, tak se v tom zivote chci aspon dobre nazrat, omezovat se jeste v tomhle... kdyz nekdo chce, prosim, ale je to jeho vec a nemusi tim "omezovat" mne.

Jako se vším se ani na změnu životního stylu nesmí pospíchat.🙂 To je rozhodnutí a souvisí s tím v podstatě vše na co si vzpomenete. Už ráno začíná jinak než bylo zvykem. Chvíli to trvá, ale věřte mi je to jen zvyk nahrazující jiný zvyk. Člověk nebyl stvořen ke konzumaci masa a když už, tak rozhodně ne v dnešní formě a množství. Kdysi, když byl člověk ještě "sběrač" tak když to zjednodušším našel jablko a to snědl. Nebudu to prodlužovat, ale rozhodně neměl maso každý den. Lidi dnešní společnosti? Je to jejich věc samozřejmě, ale já chci ještě ve zdraví chvilku strašit na ifauně.😀😀 Já se zařídil tak na půl cesty. Ryby a vejce ano, ale uzeninu fakt ne a maso teplokrevných zvířat také ne. Proč? Vždyť to nepotřebuji a zdraví mi slouží jako málokomu.🙂 Nejsem vegetarián, ale také nejsem šelma.🙂

2.12.2020 18:55
canka

XXX.XXX.215.5

Já třeba nejsem typ,co by chtěl zhubnout kvůli chlapovi nebo kvůli tlaku okolí..myslím čistě jen na kobylu..přeci jen jí letos bylo 20 let a myslím si,že je vůči ní fér,abych si tu váhu hlídala..né že by mi to ona dala nějak najevo,venku je jak praštěná raketa Ale prostě si myslím,že bych jí neměla zatěžovat víc,než musím...koupila jsem si i postroje a šetřím na hezkou lehkou sulku,aby byla stále v pohybu i v pozdějším věku,protože díky tomu pohybu vypadá prostě skvěle na svůj věk(veterinář mi řekl,že kdybych mu řekla,že jí je 15 let,tak mi to úplně v klidu uvěří)
Já jsem se sebou sama spokojená a že mám velkou zadel?No a? Ženská bez prdele je jako tejden bez neděle

Přidejte reakci

Přidat smajlík