Vydřena mista pod sedlem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2021 09:24
axl

XXX.XXX.167.252

Dobry den, jdu si pro radu.
Řešil jste někdo vydřená místa pod zadní částí sedla v zimním období? Po přelínaní na jaře je to pak zase ok. Zkoušela jsem jsem dat i pod sedlo pravýho berana, ale ani to nema nijaký efekt.
Mate někdo tip, co jinýho pod to sedlo dát?
Díky.

17.1.2021 10:20
kallisto

XXX.XXX.133.193

Jak moc vydrena? Foto? Sedlo nejspíš nesedí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2021 11:04

Vydřená na kůži? Nebo jen zkrácená srst? A v průběhu celé zimy? Nebo před línáním a při línání?

Mé kobylce zkrátí srst těsně před línáním a při línání vzadu na hřbetě (ale i u ramen) i samotná dečka, hlavně pokud má lem. A to i když dám dečku bez sedla, třeba na lonž. Nejlepší je to s vlněnou filcovkou bez lemu.

Zkrátí a zcuchají jí srst i běžně těžké třmeny. Loni jsem dala ocelové třmeny do anglických sedel, takové ty nejběžnější třmeny. I při pohybu vedle koně měla kobylka po pár minutách od nich zcuchanou srst. Později by došlo ke zkrácení chlupů v tom místě. Po nasazení plastových nebo lehkých hliněných třmenů je to OK.

Takže pokud to má jen v zimě, je několik možností. Buď se projevuje více než během dalších ročních období nepadnoucí sedlo. Nebo i s padnoucím sedlem je na to Váš kůň citlivější. Ta srst před línáním slábne, chová se jinak.

17.1.2021 11:44
axl

XXX.XXX.167.252

V zimě je srst jiná, hrubší. Vím, že už jsem o tom někde četla diskuzi, že se pod zadní částí srst vydírá a právě se tam radil ten beran. Je to jen v zimní srsti, jak přeliná, je to ok. Sedlo sedi, nepretaci se, nejezdí.

17.1.2021 13:36

axl napsal(a):
V zimě je srst jiná, hrubší. Vím, že už jsem o tom někde četla diskuzi, že se pod zadní částí srst vydírá a právě se tam radil ten beran. Je to jen v zimní srsti, jak přeliná, je to ok. Sedlo sedi, nepretaci se, nejezdí.

Kamarádka měla stejný problém. Sedlo na míru a stejně...Asi je to opravdu tou zimní srstí.

18.1.2021 11:41
18.1.2021 20:57
tereza1122

XXX.XXX.174.41

Nejspíš to bude nesedícím sedlem

Přidejte reakci

Přidat smajlík