Dobrý den všem,
za pár let půjdu na vysokou školu a tak se rozhlížím kam bych šla. Zaměření by byla veterina. Našla jsem v Česku jen veterinu v Brně a v Polsku ve Wrocławiu a Krakowie.
Studovali jste někdo na těchto školách? Případně studujete? Jaké máte recenze na danou školu, plusy a mínusy? Co se Vám líbí/líbilo na škole a naopak nelíbí/nelíbilo?
Děkuji moc všem za odpovědi.
P. S. Polsko připadá v úvahu protože studuji polský gympl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dogas
napsal(a):
Dobrý den všem,
za pár let půjdu na vysokou školu a tak se rozhlížím kam bych šla. Zaměření by byla veterina. Našla jsem v Česku jen veterinu v Brně a v Polsku ve Wrocławiu a Krakowie.
Studovali jste někdo na těchto školách? Případně studujete? Jaké máte recenze na danou školu, plusy a mínusy? Co se Vám líbí/líbilo na škole a naopak nelíbí/nelíbilo?
Děkuji moc všem za odpovědi.
P. S. Polsko připadá v úvahu protože studuji polský gympl.
Já studovala v Brně a byla jsem spokojená. Ale je to víc jak 30 let. Nicméně mám v práci své bývalé děti a nyní kolegy a jsou připraveni dobře. Mají i vlastní a úspěšné praxe.

Dogas
napsal(a):
Zapomněla jsem ještě, že zaměření by bylo velká (farmářská) zvířata. Tzn. koně, krávy atd.
Na tom v Brně nezáleží. Probírá se tam všechno od koní po papoušky.
napsal(a):
Já studovala v Brně a byla jsem spokojená. Ale je to víc jak 30 let. Nicméně mám v práci své bývalé děti a nyní kolegy a jsou připraveni dobře. Mají i vlastní a úspěšné praxe.
Jestli bych se mohla zeptat jak se pak, sháněla práce ve Vašem oboru? Byla potřeba veterinářů nebo spíše ne?

těžko najdete tady nějaký srovnání, protože ano, v čr je jen a pouze veterinární univerzita v Brně. takže všichni veterináři jsou vlastně spolužáci. pak jsou košice, ale brno je asi lepší, když tam studuje tolik slováků a naopak to neplatí.
ale žádný spolužáky nebo známé z krakova nebo vroclavi nějak nemáme, no.

Dogas
napsal(a):
Jestli bych se mohla zeptat jak se pak, sháněla práce ve Vašem oboru? Byla potřeba veterinářů nebo spíše ne?
veterinářů je vždy potřeba.
záleží na tom, co si představujete.

Dogas
napsal(a):
Já nakonec zakotvila ve školství. Ale co vidím u nás (jižní Čechy), je hlad po dobrých vetech na velká zvířata. A po pročítání ifauny jsem zjistila, že ještě méně vetů je ochotno jezdit ke kozám a ovcím. Tady díra na trhu určitě je.
napsal(a):
Já nakonec zakotvila ve školství. Ale co vidím u nás (jižní Čechy), je hlad po dobrých vetech na velká zvířata. A po pročítání ifauny jsem zjistila, že ještě méně vetů je ochotno jezdit ke kozám a ovcím. Tady díra na trhu určitě je.
Ano u nás je taky jen jeden veterinář v okolí na velká zvířata. Není moc ochotný někam jezdit a má celkem špatné recenze od klientů.

napsal(a):
díra na trhu to možná je, ale ochota těch lidí platit nějakou slušnou cenu už je menší
ono když si to spočítáte, aby měl člověk za tu dřinu 24/7 aspoň 500 za hodinu plus cesťák, tak najednou po tom zase takový velký hlad není
nedivím se tomu, že to nikdo pořádně nechce dělat

kallisto
napsal(a):
Hlavně je to hrozna drina. Furt na telefonu, v zime v blate bez elektřiny s celovkou na cele u nebezpecnych zvirat... To se snad ani dlouhodobě neda...
souhlasím.
zrovna nedávno jak byly ty mrazy, tak jsem si říkala, jak je mi u slepic strašně fajn, že předtím bych touhle dobou v těch mrazech lítala po pastvinách a pomáhala tam při bahnění (a k tomu se člověk prostě musí svlíknout, protože do ovce se jaksi ruka navlečená ve svetru a vaťáku nevejde)

ale hlavně se tam fakt nepotkává cena za práci vs to, co si představuje majitel. když jsem dělala císaře u ovce a chtěla jsem za to 1500, tak prostě majitel blbě čuměl ale nespokojená jsem byla i já, protože mi prostě připadalo, že je to málo (cesťák, hodina odborné práce tam, práce na doma než člověk umyl všechny nástroje, spotřebovaný léky)
takže z mý strany, plakejte si dále, chovatelé, že vám nikdo nechce pomoct s ovcí.
napsal(a):
ale hlavně se tam fakt nepotkává cena za práci vs to, co si představuje majitel. když jsem dělala císaře u ovce a chtěla jsem za to 1500, tak prostě majitel blbě čuměl ale nespokojená jsem byla i já, protože mi prostě připadalo, že je to málo (cesťák, hodina odborné práce tam, práce na doma než člověk umyl všechny nástroje, spotřebovaný léky)
takže z mý strany, plakejte si dále, chovatelé, že vám nikdo nechce pomoct s ovcí.
Jenom 1500? Fůha. To je celkem rychlá cesta k vyhoření, vůbec se nedivim.

evcusik
napsal(a):
Jenom 1500? Fůha. To je celkem rychlá cesta k vyhoření, vůbec se nedivim.
ale z hlediska chovatele je to cena nové ovce.
prostě jak říkám, nepotkává se to, takže nazdar.
napsal(a):
ale z hlediska chovatele je to cena nové ovce.
prostě jak říkám, nepotkává se to, takže nazdar.
Koně ještě jdou - tam už se lidi docela naučili za služby platit, ale hospodářská zvířata v menších chovech jsou peklo.
Mě by teda dělat císaře u ovce nenapadlo - to ji radši pošlu do psího mrazáku, protože pro chov je pak stejně bezcenná, a když si k tomu přidám ještě pooperační péči, její izolaci...
A to máme zwartbles, ty jsou cenově trochu jinde nez 1500.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
napsal(a):
Znovu se pripojuji. Kvalitnich vetu na plazy je min jak safranu a pritom tahle zver zaziva v chovu neskutecny boom.