Zhodnocení složení Dromy Dermacare

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2021 14:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mohu poprosit znalé o ohodnocení, zda tento přípravek může pomáhat nebo výrobce jen využil poptávky po takovémto přípravku?
https://www.dromy.cz/kuze/dromy-dermacare-750-g/?fbclid=IwAR1ouoY8wZphn7ZRt05LD2EMDzbvy0yDj1HV3OSXy8sl95UhPBOV5GIuxAk

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2021 14:49

Pomáhat může už z důvodu, že koník bude cítit česnekem a béčkem- mírný repelentní účinek, jinak nevím....
Ale, česnek při dlouhodobém podávání může snižovat přenos kyslíku? nebo tak něco, nechce se mi to hned hledat, ale podívám se...

22.3.2021 14:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pomáhat může už z důvodu, že koník bude cítit česnekem a béčkem- mírný repelentní účinek, jinak nevím....
Ale, česnek při dlouhodobém podávání může snižovat přenos kyslíku? nebo tak něco, nechce se mi to hned hledat, ale podívám se...

Já tomu česneku moc nevěřím. Některé věci, co ten přípravek obsahuje, neznám, jiné ano. Proto dotaz.

22.3.2021 15:01

sisi58 napsal(a):
Já tomu česneku moc nevěřím. Některé věci, co ten přípravek obsahuje, neznám, jiné ano. Proto dotaz.

hm je ho tam určitě za nehet, to není jako krmit opravdu čistý česnekový granulát...
Edit - většinou B komplex

22.3.2021 15:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Prostě potřebuji nějaký přípravek na podporu zevnitř. Zvenku dělám vše, co jde. Určitě existuje něco, co koni pomůže zmobilizovat síly v boji proti alergii na hmyzí kousance. Věřím tomu! Jen to najít!

22.3.2021 15:21

sisi58 napsal(a):
Prostě potřebuji nějaký přípravek na podporu zevnitř. Zvenku dělám vše, co jde. Určitě existuje něco, co koni pomůže zmobilizovat síly v boji proti alergii na hmyzí kousance. Věřím tomu! Jen to najít!

pokud to chcete zkusit, už musíte začít teď, zkusila bych ty dvě balení a uvidíte.....většinou se doporučuje konopné semínko, já ho za dobře kupovala v obchodech pro drobné pěvce a doma si to pomlela cca tak na dva- tři dny.
https://www.krmnesmesikvidera.cz/semenec-konopi?variant=731

v tom složení ta první kytka- strom je jestli znáte, nimbový olej, používá se jako repelent- smrdí po česneku.

22.3.2021 15:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

pokud to chcete zkusit, už musíte začít teď, zkusila bych ty dvě balení a uvidíte.....většinou se doporučuje konopné semínko, já ho za dobře kupovala v obchodech pro drobné pěvce a doma si to pomlela cca tak na dva- tři dny.
https://www.krmnesmesikvidera.cz/semenec-konopi?variant=731

v tom složení ta první kytka- strom je jestli znáte, nimbový olej, používá se jako repelent- smrdí po česneku.

Pokud smrdí, tak ok, ale jestli i chutná, máme smolíka. Kobyla je frfňa.

22.3.2021 15:31
22.3.2021 15:50
Arbora

XXX.XXX.233.1

O konopných produktoch sa všeobecne hovorí, že sú vhodné pre kone, ktoré trpia na letnú vyrážku. Reálne to posúdiť neviem, valach tým netrpí, za pokus by to stálo. Celkovo ale priaznivo reagujú na úplné vylúčenie obilnín, resp. celkovo škrobov a cukrov z kŕmnej dávky.

22.3.2021 16:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arbora napsal(a):
O konopných produktoch sa všeobecne hovorí, že sú vhodné pre kone, ktoré trpia na letnú vyrážku. Reálne to posúdiť neviem, valach tým netrpí, za pokus by to stálo. Celkovo ale priaznivo reagujú na úplné vylúčenie obilnín, resp. celkovo škrobov a cukrov z kŕmnej dávky.

Bojuji o každé kilo váhy kobyly. Co myslíte, že se stane, když jí z KD vyloučím oves a ječmen?

22.3.2021 16:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

https://www.vetoquinol.cz/content/dermanorm-olej
https://www.dromy.cz/bylinne-sirupy-a-oleje/dromy-omega-3/
když do dromy zavoláte, jistě vám poradí, co je nej....

Olej dostává. S omega3 mastnými kyselinami.
Zavolat tam můžu. Ale předpokládám, že liška bude chválit svůj ocas. Proto jsem se ptala zde.
Volala jsem tak kvůli přípravku Dromy DHA 4 HORSES 1500 g. Podle toho, co mi paní říkala, bylo to přesně to, co kobyla potřebovala. JENŽE se paní zapomněla zmínit, že to smrdí rybami. Místo měsíční kůry v plném dávkování, jsem to kobyla nutila přes dva měsíce po troškách.
Už rozumíte, proč se ptám zde, je-li složení k něčemu?

22.3.2021 18:27
mulan

XXX.XXX.252.30

sisi58 napsal(a):
Bojuji o každé kilo váhy kobyly. Co myslíte, že se stane, když jí z KD vyloučím oves a ječmen?

když to nahradíte nečím vhodným neměl by být problém, ja bych na vašem místě zkusila extrudovaný ostropestřec + pivovarské kvasnice+len+soja+slunečnice

22.3.2021 18:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

mulan napsal(a):
když to nahradíte nečím vhodným neměl by být problém, ja bych na vašem místě zkusila extrudovaný ostropestřec + pivovarské kvasnice+len+soja+slunečnice

A proč bych to dělala?
Já si nestěžuji na to, že se nedokážu postarat o muchařku. Já se ptám na kvalitu uvedeného přípravku.

Jen tak pro zajímavost.
Kolik myslíte, že můžete koni dát ostropestřce, lnu, kvasnic, sóji a slunečnice, aby to nahradilo nějaké to kilčo ovsa a ječmene?
Nedávám jen obiloviny, ale právě i len, olej, sladový květ, Spillers mysli, minvit.
Pokud přijdete s nějakou slušnou alternativou pro koně o váze 650 kg + -, aby nehubnul a byl trochu živý, vyzkouším. Ale až bude tráva, aby se mi kobyla ,kdy tak, docpala, pokud by jí to nestačilo.

22.3.2021 19:51
Arbora

XXX.XXX.233.1

sisi58 napsal(a):

Dala by som tomu šancu z jara, v lete, keď sa dá pásť. Konopné otruby sú dosť tučné krmivo, u nás sa kŕmi aj v zime v objeme “na spodok kýblika” a kone sú dosť vyžrané. Zastávam názor, že kôň sa dá dobre nakŕmiť aj bez ovsa a jačmeňa, zvlášt, keď mu spôsobuje problémy. V zime môžete pokojne skombinovať s klasickým jadrom.

22.3.2021 20:11
Horsana

XXX.XXX.40.140

Na Dermacare mám nastavených asi 6 pacientov s letnou vyrážkou už viacero sezón, majitelia začínajú podávať už v januári.

Rada by som tento produkt dopriala viacerým, ale majitelia radšej siahajú po pípovinách typu cremelina, alebo nejaký cesnakový granulát, ktorý dajú, keď si spomenú a tak podobne.

22.3.2021 20:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Na Dermacare mám nastavených asi 6 pacientov s letnou vyrážkou už viacero sezón, majitelia začínajú podávať už v januári.

Rada by som tento produkt dopriala viacerým, ale majitelia radšej siahajú po pípovinách typu cremelina, alebo nejaký cesnakový granulát, ktorý dajú, keď si spomenú a tak podobne.

Tak to je informace, která je mé kobyle prospěšná. Děkuji.
Dávají vám vědět, jestli přípravek pomáhá? A pokud ano, jak pomáhá?
Samozřejmě nečekám zázraky. Jedním přípravkem muchařinu neporazím. Ale čím víc podpory pro kobylu, tím lépe.

22.3.2021 20:41
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Tak to je informace, která je mé kobyle prospěšná. Děkuji.
Dávají vám vědět, jestli přípravek pomáhá? A pokud ano, jak pomáhá?
Samozřejmě nečekám zázraky. Jedním přípravkem muchařinu neporazím. Ale čím víc podpory pro kobylu, tím lépe.

V skratke - prejavy sú miernejšie, do plnej sezóny nejdú kone rozdrbané, možno skôr sa decentne občas poškrabú, žiadna chýbajúca hriva a vydreniny do živého, iste, škrabú sa, samozrejme majú deky, režim - ten je najťažší na dodržanie, lebo kone sú v nájomných stajniach a ustajňovatelia nechápu.

Jeden kôň po presune do inej lokality je už bez terapie aj bez doplnkov.

Minulý rok bola katastroficky rozdrbaná jedna fríza, ale tam sú majitelia chudobnejší duchom a nedali si povedať (nechceli veriť, že kúpili chodiacu katastrofu), majiteľka investovala aj do alergenodiagnostiky a následnej imunoterapie a bolo to k úúúplnému prdu, tak ona to tak nejak dávala, nedávala, to sú ľudia, ktorí nechápu, že začať sa musí ešte pred sezónou....

22.3.2021 20:49
Horsana

XXX.XXX.40.140

Inak ten Dromy Omega-3 rybí olej pokiaľ ešte smrdel menej a kobyla ho chcela žrať, tak mala najlepšiu srsť v živote, žiaľ teraz fakt smrdí rybinou a nechce to, iba jeden valach to žral dobrovoľne, inak aj hucule sa z toho nervovo zrútili a hodili po mne nedožratý kýbel :D

sisi a nemôže byť iná príčina, že kobča chudne? Zuby, nádor? Bola aspoň zhruba vyšetrená? Nepotrebuje už taký ten starecký príkrm, kašičky a tak?

22.3.2021 21:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Inak ten Dromy Omega-3 rybí olej pokiaľ ešte smrdel menej a kobyla ho chcela žrať, tak mala najlepšiu srsť v živote, žiaľ teraz fakt smrdí rybinou a nechce to, iba jeden valach to žral dobrovoľne, inak aj hucule sa z toho nervovo zrútili a hodili po mne nedožratý kýbel :D

sisi a nemôže byť iná príčina, že kobča chudne? Zuby, nádor? Bola aspoň zhruba vyšetrená? Nepotrebuje už taký ten starecký príkrm, kašičky a tak?

Zuby jsou ok. Byl zubař.
Ona to má tak, že když nepracuje, opadávají jí svaly. A je to vidět do týdne, 10 dnů. Další věc je, že pokud i na chvíli vypadne objemové krmivo, je to vidět. Před měsícem (?) ještě měli pěknou senáž a to vypadala dobře. Ještě i jezdila.
Jenže. Senáž došla, seno nevalné kvality. Hnusné počasí, nedalo se jezdit. Ani na jízdárně. Pak jsem chytla migrénu, týden jsem tam nebyla. A když jsem se vrátila, kobyla si mezi tím uhnala podlom. Kolem krmiště je půl metru do hloubky směs jílu, bobků a moči. Nemá to kam odtékat, navíc je tam i napáječka. Koně nemají důvod nikam chodit. Tak v těch sračkách stojí stále. Ještě v lednu měli balíky na konci pastviny. Bylo tam pevno, chodili pít daleko, prostě bezva.
Proč to na ranči vypadá tak, jak to tam vypadá, nebudu komentovat.
No a tím podlomem se teď už druhý týden trápíme. Takže zase nejezdí. Ovšem žere dobře a ráda.
Suma sumárum, okolnost se spikly proti nám. Ale má se oteplit, podlom se hojí, snad má být krmiště přesunuto opět daleko, takže by se mohlo blýskat na lepší časy.
Uvidím, jak bude Linda vypadat. Pokud by i přes změny nepřibírala, zavolám veterinářku. Ta kobylu průběžně kontroluje, kvůli dušnosti a tam je vše, v rámci možností, dobré.
Pokud tedy zmíněný přípravek pomáhá, koupím.

22.3.2021 21:33

Ještě se Horsany optejte, jestli to nesmrdí po česneku...ono i Béčko puší(nevím který to je, ale občas si zobnu bkomplex), ale mě chutná...

23.3.2021 08:58

Bohužel, management a objem se kyblíkovým krmením jen velmi těžko nahradí :-(

Jediným rozumným zdrojem rostlinných omega 3 je lněný a na druhé pozici konopný olej (potažmo semeno), to bych do ní pumpovala po litrech. (100 g na 100 kg ž.hm. je max. doporučené množství/den) Samozřejmě za studena lisovaný. Rafinací se dvojné vazby likvidují.

23.3.2021 09:08
bassrock

XXX.XXX.251.2

Tak s tímhle mě Madam poslala šupem do míst, kde slunce nesvítí
Smrdí to česnekem, kobyla to odmítla žrát, kdykoliv bylo i jediné zrníčko v kýblu, tak se ho nedotkla a kýbl letěl nakopnut ladným obloukem do dáli, sypaje cestou ze sebe všechny další pracně odvážené a vymazlené doplňky. No co si budeme, neměla jsem na to nervy, radši jsem zpola plnou pixlu poslala dál, koupila nový kýbl (pač ten starý smrděl česnek a odmítala z něj žrát i když už tam Dermacare nebyl) a bylo to.

Momentálně žere konopné otruby, lněné semínko, černý kmín a pivovarské kvasnice a olej od TopVetu Omega3 (ten rybinový od Dromy jsem zkrmila psovi, tam byl odpor ještě jasnéjší ;-))). Na podzim suším šípky, občas dostane mrkev, v létě sekám kopřivy.
A minerálku Reformin. Zatím dvě léta bez deky, jen s maskou a mazáním ob den či dva. Vloni v létě mi nikdo cizí nevěřil, že je muchařka, což mé srdce potěšilo.
Ale ona není tak alergická, jako Vaše kobyla, tak to takhle dáváme.

23.3.2021 09:31

sisi58: zkuste se poptat u někoho, kdo to krmí, zda vám hrstičku nedá. Zjistíte, zda to bude kobyla konzumovat. Ale obávám se, že z popisu je to dost jasné, česnek je cítit, a jestli v denní dávce v krmení to bylo schopné ovonět i kýbl, no tak potěš.

23.3.2021 11:08

Ono stačí, aby něco "česnekového" měl nějaký stájový kolega a projít okolo jeho boxu je hned znát, co papá...nejdřív mi to připadalo jako že cítím furt nějaké jídlo, až jsem se dočuchala do žlabu. ale na druhou stranu minerální liz z kýblu, právě s tím česnekem zkoumají všichni.

23.3.2021 13:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

sisi58: zkuste se poptat u někoho, kdo to krmí, zda vám hrstičku nedá. Zjistíte, zda to bude kobyla konzumovat. Ale obávám se, že z popisu je to dost jasné, česnek je cítit, a jestli v denní dávce v krmení to bylo schopné ovonět i kýbl, no tak potěš.

A co kdybych zkusila jen ten česnek třeba do sladového květu nebo granulovaného sena? To by mi nebylo líto vyhodit.
Česnek je, na rozdíl od ryb, kytka.

23.3.2021 14:45

sisi58 napsal(a):
A co kdybych zkusila jen ten česnek třeba do sladového květu nebo granulovaného sena? To by mi nebylo líto vyhodit.
Česnek je, na rozdíl od ryb, kytka.

Na tenhle názor se musíte zeptat Lindy :-) Určitě to můžete zkusit...

Ale jinak, co takhle koně tím česnekem potírat? Zkoušel někdo? Pokud ten česnek má odpuzovat vůní těch silic v potu, no tak tohle je jasně šikovnější volba - namacerovat si pěkně rozňahňaný česnek v jakémkoli rostlinném oleji či sádle a mrsknout to na koně :-) A ještě bych do toho nasypala drcený hřebíček, a už s tou kobylou ani nebudou chtít ve stádu kamarádit

23.3.2021 17:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na tenhle názor se musíte zeptat Lindy :-) Určitě to můžete zkusit...

Ale jinak, co takhle koně tím česnekem potírat? Zkoušel někdo? Pokud ten česnek má odpuzovat vůní těch silic v potu, no tak tohle je jasně šikovnější volba - namacerovat si pěkně rozňahňaný česnek v jakémkoli rostlinném oleji či sádle a mrsknout to na koně :-) A ještě bych do toho nasypala drcený hřebíček, a už s tou kobylou ani nebudou chtít ve stádu kamarádit

Zeptám, hned zítra.
Je možné, že méně postiženému muchaři by to potírání mohlo pomoci. Bohužel se zdá, že hmyz je velmi adaptabilní. Tam, kde za mého mládí stačil ocet, už nepomáhají ani silné chemikálie.
Trochu mi to připomíná knížku "První planeta smrti" od .Harrisona.

23.3.2021 18:23

Repelenty po týdnu střídám aby si ty sfině právě nezvykaly, jestli to má efekt ? , na výběhu s nim nejsem, ale sežraná není, samozřejmě že si nějaký kousne, ale nemá strupaté plece a spodek břicha... a samozřejmě sprchuju od potu, smradlavý koník láká víc...ale zase musím každý omytí repelentovat.

23.3.2021 18:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Repelenty po týdnu střídám aby si ty sfině právě nezvykaly, jestli to má efekt ? , na výběhu s nim nejsem, ale sežraná není, samozřejmě že si nějaký kousne, ale nemá strupaté plece a spodek břicha... a samozřejmě sprchuju od potu, smradlavý koník láká víc...ale zase musím každý omytí repelentovat.

Tak ono nejde o to, aby na koně nic nesedlo. Spíš právě o ta kousnutí a reakce na ně.
Navíc mají normální koně kštice, hřívy a ocasy. Což hodně pomáhá. Jak píšete, narepelentovat tam, kam si nedosáhne a něco na ježdění, aby šílený kůň nesundal jezdce.
Má Linda vypadá v létě na vyjížďce, jako by se chystala na rytířský turnaj.

24.3.2021 13:07

Jen podotek k náhradě jádra: moje kobyla nesmí jádro vůbec žádné v žádném množství. V zimě vlivem nízkých teplot, její diagnozy, věku a managementu krmení hodně opadla v horní linii. Nastoupila jsem tedy každý den s kyblíčkem, ve kterém byla vojtěšková řezanka a hlavně výše uvedené konopné otruby (3 hrnky) a do dvou týdnů bylo vidět razantní zlepšení stavu. Mám ty konopné výrobky fakt ráda, je v nich ideální poměr vlákniny a tuku.

24.3.2021 13:13

hm hm, asi se příští rok poptám v u dodavatele na konopí :-) Všude vychvalované, třeba bych nemusela vařit ječmen :-)

24.3.2021 13:15

hm hm, asi se příští rok poptám v u dodavatele na konopí :-) Všude vychvalované, třeba bych nemusela vařit ječmen :-)

Pokud je zrovna skladem, chce to neváhat, bývají bohužel i několikaměsíční výpadky na trhu.

24.3.2021 13:43

Pokud je zrovna skladem, chce to neváhat, bývají bohužel i několikaměsíční výpadky na trhu.

aj. Dobré vědět, děkuji. Pořídím nějaký stabilizovaný výrobek do zásoby. Když nezapomenu

24.3.2021 14:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jen podotek k náhradě jádra: moje kobyla nesmí jádro vůbec žádné v žádném množství. V zimě vlivem nízkých teplot, její diagnozy, věku a managementu krmení hodně opadla v horní linii. Nastoupila jsem tedy každý den s kyblíčkem, ve kterém byla vojtěšková řezanka a hlavně výše uvedené konopné otruby (3 hrnky) a do dvou týdnů bylo vidět razantní zlepšení stavu. Mám ty konopné výrobky fakt ráda, je v nich ideální poměr vlákniny a tuku.

Nemám důvod vám nevěřit. Kolik má Vaše kobylka roků?

24.3.2021 15:11

sisi58 napsal(a):
Nemám důvod vám nevěřit. Kolik má Vaše kobylka roků?

Letos v červnu jí bude 16.

24.3.2021 16:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Letos v červnu jí bude 16.

V 16 letech vypadala Linda jako na fotce a to dostávala jen trochu granulí Spillers´. To byly zlaté časy.

24.3.2021 20:04
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Taky jsem fanda konopných produktů, tak jen pro porovnání k těm obilovinám. U toho šrotu píší, že lze krmit až kilo denně. Kombinací s vojtěškou vyrovnáte Ca:P, cca 4 díly tzv.konopného šrotu ku 3 dílům vojtěšky. Celkem ta dávka 1,75kg dodá srovnatelně energie jako dvě kila ovsa nebo ječmene, ale je tam cukru pod dvě procenta a škrobu taky, plus tedy dodáte 140g kvalitního tuku s ideálním poměrem omega3:omega6. Mám tedy na mysli šrot 14%tuku, 14% bílkovin, 40% vlákniny.

25.3.2021 07:45

Vojtěška je moje favoritka v KD, takže děkuji Dotaz za velice přínosné informace, které tím pádem nemusím lovit sama Super!

25.3.2021 08:16

sisi58 napsal(a):
V 16 letech vypadala Linda jako na fotce a to dostávala jen trochu granulí Spillers´. To byly zlaté časy.

Je to relativní. Její diagnoza je progresivní a letos poprvé takhle vystrčila růžky bohužel.

25.3.2021 08:17

Jo a ještě jedna (důležitá) poznámka: ač je kobyla jinak velmi velmi vybíravá, takže do huby jen tak něco nevezme, tak to konopí jí fakt chutná a nemá sebemenší problém ho přijímat. Což jsem byla velmi mile překvapena.

25.3.2021 08:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Taky jsem fanda konopných produktů, tak jen pro porovnání k těm obilovinám. U toho šrotu píší, že lze krmit až kilo denně. Kombinací s vojtěškou vyrovnáte Ca:P, cca 4 díly tzv.konopného šrotu ku 3 dílům vojtěšky. Celkem ta dávka 1,75kg dodá srovnatelně energie jako dvě kila ovsa nebo ječmene, ale je tam cukru pod dvě procenta a škrobu taky, plus tedy dodáte 140g kvalitního tuku s ideálním poměrem omega3:omega6. Mám tedy na mysli šrot 14%tuku, 14% bílkovin, 40% vlákniny.

Celý oves bych ráda ponechala. Jde mi o to, aby kobyla KD kousala, ne vcucla. A taky je Linda živější, což je fajn.
Pokud bych tedy chtěla naradit ječmenné vločky, kterých dávám cca litr denně. Je potřeba i vojtěška?
Olej už jsem řešila, to mám ok.
A jestli mohu poprosit o odkaz na vašeho dodavatele konopného šrotu? Děkuji.

25.3.2021 09:17

25.3.2021 10:01

Není potřeba i ta vojtěška. Pokud máte KD jinak vyváženou, tak výměnou ječmene za konopí 1:1 poměr Ca/P významně nerozhodíte.

25.3.2021 10:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Není potřeba i ta vojtěška. Pokud máte KD jinak vyváženou, tak výměnou ječmene za konopí 1:1 poměr Ca/P významně nerozhodíte.

Děkuji.

25.3.2021 10:46
bassrock

XXX.XXX.251.2

Já beru od Dromy:

https://www.dromy.cz/travici-aparat/dromy-konopne-otruby-20-kg/

Ty máme taky a kobyla frfňa je baští s chutí

25.3.2021 15:57
canka

XXX.XXX.215.5

Já beru od Dromy:

https://www.dromy.cz/travici-aparat/dromy-konopne-otruby-20-kg/

A mohu se zeptat?Je vhodné i pro schvácené koně?Dlouhodobě řeším,co do kyblíku malé ponici po schvácení..dostává hrstičku NovaEqui Plus smíchanou s minerálkou...

25.3.2021 18:16

Ale jo, proč by ne, je to balast...není to vyloženě šrot, jak píše Dotaz, z celého semínka, jen ta tvrdá šlupička-otruba, pak se dají ještě koupit konopné výlisky za studena(rajprokone)- tak ty mi kobyla nežere, ale žere celé pomleté konopné semínko- šrot a to si pomelu doma, tak prostě občas zařadím na dva měsíce...
I řepa je možná, když máte možnost každý den připravit a hned zkrmit.(otepluje se)

25.3.2021 18:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ale jo, proč by ne, je to balast...není to vyloženě šrot, jak píše Dotaz, z celého semínka, jen ta tvrdá šlupička-otruba, pak se dají ještě koupit konopné výlisky za studena(rajprokone)- tak ty mi kobyla nežere, ale žere celé pomleté konopné semínko- šrot a to si pomelu doma, tak prostě občas zařadím na dva měsíce...
I řepa je možná, když máte možnost každý den připravit a hned zkrmit.(otepluje se)

Verun, váš příspěvek je úvaha na téma "konopné produkty"? Nebo odpovídáte Cance na dotaz, jestli schvácený kůň může konopné otruby?
Taky mě zajímá, jestli to může žrát.

25.3.2021 18:26

Odpovídám cance a připisuju, co je ještě k mání...ohledně konopí.
Edit: Není tam cukr ve formě "cukru " nebo škrobu..ale, cukr ve formě vlákniny

https://www.rajprokone.cz/konopne-vylisky-za-studena-lisovane-100-25-kg/
https://www.rajprokone.cz/konopny-srot--25-kg/

25.3.2021 18:39
Dotaz

XXX.XXX.235.225

canka napsal(a):
A mohu se zeptat?Je vhodné i pro schvácené koně?Dlouhodobě řeším,co do kyblíku malé ponici po schvácení..dostává hrstičku NovaEqui Plus smíchanou s minerálkou...

Ono to má dost vysokou energetickou hodnotu (o fous víc než kukuřice), tak nevím, jestli to není pro lehce záživného poníka spíš problém. Ale jasně, že jde o množství, v hrstičce to nebude zas takové drama. NE má tak 11MJ/ v kile, tohle 16-17, v malém množství se to ztratí.

25.3.2021 20:24
šimlík

XXX.XXX.215.18

Četla jsem názor jednoho krmiváře, že muchař by měl omezit bílkoviny a cukry. Oves a ječmen ano a ještě vitamíny, v teple elektrolyt. Muchaře nemám, ale má to logiku.
Já staršímu koni (21) přidávám ještě ProBio od Dromy a jsem s tím spokojená , ovšem má dostatek pěkného sena, což je základ a kyblík žere v klidu.

25.3.2021 20:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

šimlík napsal(a):
Četla jsem názor jednoho krmiváře, že muchař by měl omezit bílkoviny a cukry. Oves a ječmen ano a ještě vitamíny, v teple elektrolyt. Muchaře nemám, ale má to logiku.
Já staršímu koni (21) přidávám ještě ProBio od Dromy a jsem s tím spokojená , ovšem má dostatek pěkného sena, což je základ a kyblík žere v klidu.

Tak si hezky užívejte, že máte zdravého koně.

25.3.2021 20:32
šimlík

XXX.XXX.215.18

Bohužel máme jiné zdravotní problémy, jen není muchař.

26.3.2021 10:09

canka: rozhodně ano, protože v tom nejsou téměř žádné sacharidy - proto je můžu bezpečně krmit i já

26.3.2021 11:05
canka

XXX.XXX.249.200

Tak moc děkuji,zkusím objednat a dát oběma kobuším,jak se na to budou tvářit..jedna je dost vybíravá,malá po schvácení je zase popelnice,co sežere všechno

A musí se nějak vlhčit,nebo normálně krmit suché?

26.3.2021 11:07
canka

XXX.XXX.249.200

A ještě dodatek: vím,že to úplně nepatří sem na koňskou diskuzi,ale myslíte,že by to mohli i kozy?

26.3.2021 11:21

canka napsal(a):
Tak moc děkuji,zkusím objednat a dát oběma kobuším,jak se na to budou tvářit..jedna je dost vybíravá,malá po schvácení je zase popelnice,co sežere všechno

Já vlhčím aspoň lehce všechno žrádlo, ale přímo u toho produktu je napsáno, že nebobtnají (potvrzuji) a lze je tudíž krmit v suchém stavu.

26.3.2021 12:14

Já vlhčím aspoň lehce všechno žrádlo, ale přímo u toho produktu je napsáno, že nebobtnají (potvrzuji) a lze je tudíž krmit v suchém stavu.

A to se mi zalíbilo, že se to nemočí, a tak i já tedy objednám ty slupky nebo ten "šrotík". (sice je to takový "odpad/ draze prodaný ) strašně ráda koníkovi vařím a teď když už nebudu dávat řepu mi něco do kyblíku chybí...

26.3.2021 12:24

Překrmování česnekem může způsobit anémii.

26.3.2021 16:49
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Překrmování česnekem může způsobit anémii.

To jsem netušila.

Našla jsem docela zajímavý článek k tématu česnek, tak ho přidám.

https://www.equichannel.cz/cesnekem-proti-hmyzu

26.3.2021 17:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

canka napsal(a):

Včera jsem objednala, dnes přišlo. Má frfňa slupla a ještě chtěla nášup.
Smíchala jsem to se sennými granulemi a sladovým květem. Jsou to takové křupinky. A je toho velký pytel.

26.3.2021 19:23

Dotaz napsal(a):
To jsem netušila.

Našla jsem docela zajímavý článek k tématu česnek, tak ho přidám.

https://www.equichannel.cz/cesnekem-proti-hmyzu

Právě tady to píšou.

26.3.2021 19:40

sisi58 napsal(a):
Smíchala jsem to se sennými granulemi a sladovým květem. Jsou to takové křupinky. A je toho velký pytel.

Paráda. Jsem ráda, že nejen já mám frfňu a že se žravost konopí potvrdila 👍🏻

26.3.2021 19:48
canka

XXX.XXX.215.5

sisi58 napsal(a):

Děkuju,tak já jdu taky objednat,křupinky holky určitě uvítají

26.3.2021 20:32
Dotaz

XXX.XXX.15.220

Právě tady to píšou.

Překvapila mne i druhá část ohledně těch bakterií, nějak mě nenapadlo tímhle směrem uvažovat. Nikdy jsme to tedy nekrmili, tak jsem si nic nezjišťovala,
brala jsem to dosud jako no problem bylinku a ono ne.

26.3.2021 20:43
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dotaz napsal(a):
Ono to má dost vysokou energetickou hodnotu (o fous víc než kukuřice), tak nevím, jestli to není pro lehce záživného poníka spíš problém. Ale jasně, že jde o množství, v hrstičce to nebude zas takové drama. NE má tak 11MJ/ v kile, tohle 16-17, v malém množství se to ztratí.

Prosím, čo má energetickú hodnotu 16-17 MJ/kg?

Tie šupky z konope?

26.3.2021 21:35
Dotaz

XXX.XXX.15.220

Horsana napsal(a):
Prosím, čo má energetickú hodnotu 16-17 MJ/kg?

Tie šupky z konope?

Ano, kdysi jsem si to dohledávala do tabulky. Výlisky mají 24 MJ/kg.
EDIT: Ale tehdy nebyl ten produkt od Dromy. Obecně výrobci hodně zaměňovali v názvech šrot, slupky a otruby, já jsem dohledávala produkt s 14% bílk, 14% tuku a 40-42% vlákniny, jmenoval se ale různě na různých webech.

26.3.2021 22:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Ano, kdysi jsem si to dohledávala do tabulky. Výlisky mají 24 MJ/kg.
EDIT: Ale tehdy nebyl ten produkt od Dromy. Obecně výrobci hodně zaměňovali v názvech šrot, slupky a otruby, já jsem dohledávala produkt s 14% bílk, 14% tuku a 40-42% vlákniny, jmenoval se ale různě na různých webech.

Měla jsem za to, že šrot je rozmělněné celé zrno. Mouka má být namleté holé zrno.
Zatímco slupky a otruby by měly být totéž. Ovšem záleží na zpracování původní suroviny, co se bere jako žádoucí produkt a co je pak odpad.
Dříve šlo o to, získat co nejčistší surovinu - bílá mouka, bez slupek/příměsí. Teď, kdy je v módě vláknina, nemám představu, co je co?!
Navíc je nejspíš rozdíl v obsahu různých látek, podle toho, co zrovna zpracováváte. Jestli obsah nebo obal.

26.3.2021 22:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

sisi58 napsal(a):
Měla jsem za to, že šrot je rozmělněné celé zrno. Mouka má být namleté holé zrno.
Zatímco slupky a otruby by měly být totéž. Ovšem záleží na zpracování původní suroviny, co se bere jako žádoucí produkt a co je pak odpad.
Dříve šlo o to, získat co nejčistší surovinu - bílá mouka, bez slupek/příměsí. Teď, kdy je v módě vláknina, nemám představu, co je co?!
Navíc je nejspíš rozdíl v obsahu různých látek, podle toho, co zrovna zpracováváte. Jestli obsah nebo obal.

Ano souhlasím, ale když jsem si to před pár lety dohledávala, tak nepanovala shoda v názvech, takže stejné parametry měl produkt nazvaný šrotem i otrubami. Mne tehdy tedy zajímala výhodnost výlisků vůči šrotu, proto jsem to hledala.

26.3.2021 23:39
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dotaz napsal(a):
Ano souhlasím, ale když jsem si to před pár lety dohledávala, tak nepanovala shoda v názvech, takže stejné parametry měl produkt nazvaný šrotem i otrubami. Mne tehdy tedy zajímala výhodnost výlisků vůči šrotu, proto jsem to hledala.

No a ktorý produkt vyhral?

Presne niečo také teraz zháňam, no šupky sa mi práve kŕmiť nechce.

27.3.2021 06:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):

Zkuste si v tom popisu najít informace, které potřebujete.

Dromy® Konopné otruby - jsou vyjímečným dietetickým krmivem pro všechny kategorie koní.

Zařazujeme do krmné dávky:

» pro koně s recidivou kolik «
» pro koně s váhovým nadbytkem «
» pro rekonvalescenty i staré koně «
» pro koně postižené letní vyrážkou «
» pro koně náchylné k tuhnutí svalů (tying-up) «

Krmivo s obsahem lehce stravitelných rostlinných bílkovin 13 %,
obsahující všech 23 aminokyselin, včetně 8 esenciálních.
Sacharidy jsou převážně ve formě vlákniny 44 %, která je nezbytná pro růst a rozmnožování
potřebných buněčných mikroorganismů, které zajišťují trávení a vstřebávání živin z krmné dávky.
Vláknina má nesmírný význam pro trávení a očistu střeva, napomáhá vytvářet ideální prostředí
pro růst a rozmnožování potřebných buněčných mikroorganizmů,
které zajišťují trávení a vstřebávání živin z krmné dávky.

Vláknina z konopí čistí střeva a zbavuje jeho sliznici škodlivin, neboť při průchodu střevem váže na sebe vše,
co na sliznici ulpívá. Řadí se mezi prebiotika, je potravou pro zdraví prospěšné mikro-organismy,
které v tlustém střevě, získávají energii pro buňky stěny střeva.

1 kg konopných otrub obsahuje 120 g vysoce kvalitního oleje
s ideálním poměrem omega-6/omega-3 mastných kyselin, zejména kyseliny alfa-linolenové a kyseliny linolové.
Obě esenciální kyseliny vykazují antioxidační účinek, mají prokazatelně protizánětlivé účinky,
výrazně se podílení na stimulaci imunitního systému.
Další velmi důležité látky pro organismus jsou fytosteroly, fosfolipidy, přírodní vitamin E,
všechny látky se podílí na zmírnění příznaků koní postižených letní vyrážkou.

Benefity krmiva:

» lze krmit dlouhodobě, bez omezení «
» nízké dávkování, úspora prostoru v krmné dávce «
» kombinace vysokého obsahu vlákniny a tuku v jednom «
» nebobtnají a dají se krmit dlouhodobě v suchém stavu «
» jediné krmivo s vyváženým obsahem nenasycených, mastných kyselin omega 3, 6 a 9 «

Doporučené dávkování pro koně o hmotnosti 500 - 600 kg:

300 - max. 900 g denně dle zátěže.
Dávku je nutné přizpůsobit plemeni, věku a kondici koně.
Upozornění je v rozporu s pravidly FEI.
Balení 2 kg

27.3.2021 09:27
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi, tento produkt poznám, to sú tie šupky, vyzerá to ako malé křupinky, ale zháňam práve niečo iné, energetickejšie, mrknem na výlisky a šrot, len nemám čas teraz.

27.3.2021 09:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
sisi, tento produkt poznám, to sú tie šupky, vyzerá to ako malé křupinky, ale zháňam práve niečo iné, energetickejšie, mrknem na výlisky a šrot, len nemám čas teraz.

Aha, měla jsem za to, že jde přímo o toto. Pokud seženete něco jiného, budete dobrá. Tohle a pak jsem našla toto https://www.rajprokone.cz/konopny-srot--25-kg/
Jinak jen BIO kvalita pro lidi.

27.3.2021 09:55

Odkazy na výlisky a šrot je výš(rajprokone), šrot momentálně nemají, a výlisky ne každý žere , výlisky jsem chtěla proto, že "šrot" by se měl zkrmit do týdne, ale tohle zas na druhou stranu není takový klasický šrot.
Nejjistější je si koupit celé semínko a pomlít rovnou do dávky.

27.3.2021 10:53
Arbora

XXX.XXX.233.1

Horsana napsal(a):

Mám pocit, že na Slovensku je celkom dosť problém s dostupnosťou konopných produktov.

27.3.2021 17:28
Horsana

XXX.XXX.40.140

Arbora napsal(a):
Mám pocit, že na Slovensku je celkom dosť problém s dostupnosťou konopných produktov.

Njn, otruby sme mali z Dromy.

No a čo celé semienko? Je nutné ho mlieť, pokiaľ je lúpané? Je to mastné, tie lúpané?

Akurát že semienka celé sa mi nehodia, potrebujem vyskladať dosť špeciálnu KD a či to budú doma koňovi mlieť, to neviem, nasľubujú ľudia kadečo a neurobia, preto by to malo byť čo najjednoduchšie....

Edit: Aha, tam je dávka 70 g/deň/koňa, no tak to prežije aj celé.

27.3.2021 17:31
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Horsana napsal(a):

Majitelka nakonec vybrala výlisky, byl to doplněk do KD, ne hlavní složka. Důvodem bylo, že mají víc bílkovin a energie (mají ale méně tuku). Jí ta DDD do půl kila stačila. Kdysi jsem si k tomu dělala tabulku, asi jsem ji sem už dávala. Porovnávala jsem výrobky tehdy nazvané výlisky, šrot a semínko (šrot podle těch parametrů asi budou nyní ty otruby).

27.3.2021 17:34
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dotaz napsal(a):
Majitelka nakonec vybrala výlisky, byl to doplněk do KD, ne hlavní složka. Důvodem bylo, že mají víc bílkovin a energie (mají ale méně tuku). Jí ta DDD do půl kila stačila. Kdysi jsem si k tomu dělala tabulku, asi jsem ji sem už dávala. Porovnávala jsem výrobky tehdy nazvané výlisky, šrot a semínko (šrot podle těch parametrů asi budou nyní ty otruby).

Tak teraz už som úplne zblblá, pokiaľ sú šrot otruby, tak to nesedí, šupky nemôžu byť také bohaté na živiny, teda, zrejme nie bohatšie, ako semeno, si myslím.

27.3.2021 17:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Tak teraz už som úplne zblblá, pokiaľ sú šrot otruby, tak to nesedí, šupky nemôžu byť také bohaté na živiny, teda, zrejme nie bohatšie, ako semeno, si myslím.

Souhlasím.
Šrot je našrotované celé zrno. Třeba kukuřičný šrot rozhodně nebudou ty slupky kolem palic. Je to našrotovaná palice. A nebo našrotovaná zrníčka, bez toho středu. Zase to bude nejspíš podle toho, kdo bude finálním uživatelem.
Otruby jsou odpadní produkt, který přepadává při vysévání meliva z posledních šrotů, vymílacích a domílkových chodů, dále od loupání a kartáčování obilí. Podle granulace se dělí na hrubé (od kartáčování a šrotů) a jemné (z vymílání a loupání).
Plevy jsou šupinovitý odpad z obalu semena.
My jsme je brali pro poníky a huculy ze mlýna, aby měli něco v kyblíku, když dostávali ostatní koně KD. Koně byli dohromady, proto museli mít kyblík všichni. Zalité horkou vodou, krásně voněly.
Zdá se, že prodejci mívají v tomto chaos.

27.3.2021 18:39

Loupané konopné s. je již drahé pro lidi, ale dobrota...
Nelopané se dá také krmit, ale ne každé semínko koník rozkousne, jinak prochází skrz neporušené, koukala jsem do kobyláků. Mletí je pakec, to chápu, ale když má majitel svého koně rád, udělá cokoliv. Lze třeba namlít do mrazáku. Benefit ze semínek je myslím nejlepší, kdyby mi potvora žrala ty výlisky, jásala bych.
Edit: pokud budete chtít koupit semínko, hledejte v inzerci pro ptactvo a název semenec- je to podstatně levnější než v ešopech pro koně...
https://www.krmiva-pro-papousky.cz/LLC-West-Dale-Semenec-5-kg-d128.htm
třeba...oproti
http://www.centrumkrmiv.cz/product/konopne-seminko-1134/
dvě kila rozdíl

27.3.2021 19:37
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Horsana napsal(a):

Já tím souhlasím, ale takhle se prostě před lety ten produkt na některých e-shopech nazýval, taky mi to nedávalo smysl, proto jsem si to zařadila podle složení. Pro mě to je prostě produkt 14-14-40%.

Přidejte reakci

Přidat smajlík