Jak na shromážděný cval

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2021 22:05
horselover393

XXX.XXX.168.122

Dobrý den, mám dotaz, mám dopředného koně, který ale cválá úplně v klidu když jsem v lehkém sedu, ale jakmile zasednu do pracovního, strašně zrychlí. (Kvůli bolesti zad to není, veterinář pravidelně kontroluje, a prosím nepište mi, ať si najdu trenéra;)

arte.P

31.3.2021 22:28
arte.P

XXX.XXX.34.50

Tak jo, tak to teda nenapíšu

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2021 01:20

Jestli se chcete za každou cenu vyhnout trenérovi, požádejte někoho ze stáje ať Vás při cvalu v lehkém sedu a pak po zasednutí natočí na video (nebo se natočte sám/sama - stačí dobře naaranžovaný chytrý mobil). Po zasednutí děláte něco, co koně ruší a působí mu minimálně nepohodlí, takže se snaží z té situace utéct, nebo ho k tomu zrychlení nevědomky pobízíte. Zjistěte co to je, i třeba tak, že video ukážete někomu zkušenějšímu a pracujte na odstranění. Lze i bez trenéra, ale s trenérem by to šlo rychleji a snáze .

1.4.2021 07:58
evcusik

XXX.XXX.145.236

Dejte si kameru do A nebo C, natocte se. Co chcete poradit, když víc nepišete.

Na videu se můžete vidět, uchopit co děláte špatně a třeba to napravit. Většinou se koně neumí unést, kor na malých jízdárnách, chvíli to trvá než se naučí - přechody jsou fajn.

1.4.2021 08:31
kallisto

XXX.XXX.217.242

Předpokládám chybu v sedu, neklidný zadek v sedle, případně to může být i nepadnoucí sedlo, které pohybem zadku ve cvalu koně ruší a ten tomu pak utíká.

Ale nemáme věšteckou kouli. Pokud chcete abychom vám nahradili trenéra, je nutné kvalitní video. Nejlíp i s klusovou částí, přechodem do cvalu.

1.4.2021 20:19

horselover393 napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz, mám dopředného koně, který ale cválá úplně v klidu když jsem v lehkém sedu, ale jakmile zasednu do pracovního, strašně zrychlí. (Kvůli bolesti zad to není, veterinář pravidelně kontroluje, a prosím nepište mi, ať si najdu trenéra;)

Nejspíš mu hrkáte do zad.

1.4.2021 21:21

horselover393 napsal(a):

Při jaké příležitosti, ty záda veterinář pravidelně kontroluje? Jede přímo k vám na záda? já mám koně několik let a nidy jsem vetovi neříkala, aby mi zkontroloval kobyle záda, je pravda, že nikdy mi při čištění na zádech nereagovala, tak jsem to nikdy neřešíla. Vy to řešíte proč? měla úraz?, má při čištění bolest ? , je prosedlaná? má KS(kissing spines)?
Plný sed ve cvalu neznamená shromážděný cval.

2.4.2021 20:41
horselover393

XXX.XXX.168.122

Já trenéra mám, dokonce střídám 3😉, jenže prý nic špatně nedělám, a já si myslím, že je prostě zvyklí, že je to pobídka, a já nevím jak ho to odnaučit.

2.4.2021 20:45

horselover393 napsal(a):
Já trenéra mám, dokonce střídám 3😉, jenže prý nic špatně nedělám, a já si myslím, že je prostě zvyklí, že je to pobídka, a já nevím jak ho to odnaučit.

Tak ať si ne něj sedne jeden ze tří trenérů, v tom nevidím problém, ne? a pak vám poradí, co zažil, převede do řeči pobídek pro vás.
Edit: zasednou ježděného koně při cvalu by neměl být problém, takže neumíte sedět, něco ho bolí nebo nepadne výstroj. jinde problém nehledejte.

3.4.2021 09:07
Tasyrka

XXX.XXX.46.233

horselover393 napsal(a):

tak se zeptej těch svých trenérů, ne? Od toho je máš. Oni tě přímo v té situaci vidí, my věštíme z křišťálové koule.

3.4.2021 14:22

horselover393 napsal(a):

Něco špatně děláte, když to nefunguje. Dobrý trenér vidí. A umí na koni předvést.

3.4.2021 14:27
lenacia

XXX.XXX.173.31

Tasyrka napsal(a):
tak se zeptej těch svých trenérů, ne? Od toho je máš. Oni tě přímo v té situaci vidí, my věštíme z křišťálové koule.

A není to tak, že ti trenéři na ně nemají čas, protože sami jezdí další koně?

3.4.2021 22:16
Tasyrka

XXX.XXX.46.233

lenacia napsal(a):
A není to tak, že ti trenéři na ně nemají čas, protože sami jezdí další koně?

Jak to mám vědět? :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík