Ve stáji máme poničku se zlomeninou lokte. Není to moje kobylka, ale je to nejlepší kamarádka mého mlaďocha, takže mám zájem na tom, aby se, pokud možno, uzdravila.
Jenže tady v Čechách narážíme na nedostatek zkušeností a z konzultací nad rentgeny s různými koňskými vety máme s majitelkou smíšené pocity - neshodnou se, zda léčit konzervativně či operativně, jak dlouho bude léčba trvat, zda kobylku vyvěsit či ne, zda bude mít následky atd. Naše "dvorní" vetka, zkušená koňská terénní veterinářka, sama přiznává, že takovou zlomeninu vidí podruhé v životě...
V Brně by se do operace klidně pustili, ale ani tam nás úplně nepřesvědčili, že vědí, co chtějí dělat, a popravdě, vydávat peníze na to, aby si někdo něco vyzkoušel, se nikomu nechce, že...
Tak nás napadá zahraničí - Německo, Rakousko, vzhledem ke zlomenině asi nehrozí transport do UK apod. Máte někdo zkušenosti s některou konkrétní klinikou? Já jen s Chamem, ale tam to vypadá, že tohle nedělají (zatím jsem koukala jen na webu..). Díky moc za každou info. Klidně do SZ.
Kolegyňa zo stajne bola v na klinike v Budapešti (s inou diagnózou), super servis, operoval veterinár s praxou z nejakej klinike v Dubaji. Majú teraz myslím ako jedna z dvoch kliník v Európe MRI pre kone po stojačky. Cez Rakúsko sa tam dostanete v podstate po diaľnici, cenovo to snáď vyšlo podobne, ako rovnaká operácia v Brne. Určite lacnejšie, než napr. Viedeň. Keď nič iné, aspoň by bolo fajn konzultovať RTG s MVDr. Žertom, alebo inými ortopédmi operatérmi.
Ale Horsana určite poradí, má lepší prehľad.
Jsem zadavatelka, tak jen pro info, jak to celé dopadlo, a možná se v budoucnu někomu hodí... Ponička byla odvezena na kliniku do Vídně, kde ji odoperovali (resp. zpevnili kost nějakou destičkou). Na klinice ve Vídní ještě teď musí strávit dva měsíce v klidu v boxe, nemůže být převezena, je to riskantní. Za rok jí budou tu destičku vyndávat. Tak doufáme, že vydrží.
Jinak tuhle operaci dělají prý jen v Berlíně, ve Vídni a v Mnichově (soukromá klinika, ne ta univerzitní). V Chamu a v Budapešti ne.
Komunikace s vídeňskou klinikou podle majitelky poničky nic moc - majitelka umí německy výborně, takže to nebude jazykovou bariérou. Nicméně informace, které jí podávají, jsou jiné, než se domluvilo na začátku (například jí neřekli, že se destička bude za rok vyndavat, původně měla ve Vídni strávit měsíc, teď dva...). Takže majitelka je z komunikace trochu zklamaná.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte info, kolik se na té klinice platí denně za ustájení? Zajímalo by mě čistě pro srovnání.
napsal(a):
Máte info, kolik se na té klinice platí denně za ustájení? Zajímalo by mě čistě pro srovnání.
17 EUR poník, 18 EUR velký kůň
Ceník na letošní rok zde: https://www.vetmeduni.ac.at/fileadmin/v/z/mitteilungsblatt/organisation/Honorarordnung_2021_2_.pdf (v němčině)

Díky, takže je to stejné jako u nás (pokud se tedy v posledních 4 letech nezdražilo).

Záleží na tom, odkud vezete. Od nás je to i do HM tři hodiny cesty.