Dobrý den.
Doufám že dotazem neurazím.
Zaujalo mě plemeno Welsh cob, ale nikde se mi nedaří dopátrat, jak jsou na tom koně zdravotně.
Dokázal by mi někdo poradit, jaká jsou nejčastější onemocnění tohoto plemene a případně jestli se dá kůň na onemocnění testovat?
Hledala jsem i v předchozích diskuzích, ale nic jsem nenašla.
Děkuji. :)
Welšové jsou podle mě celkem zdraví .
Jen někteří mají ,asi díky požadavkům výstav,na můj vkus, hodně propadlá záda .Na kterých musí být obtížné usadit sedlo,když byste koně chtěla jezdecky využívat.
Každopádně tuhle "nemoc" uvidíte na koni hned ,nedá se nijak skrýt .U hříběte pak bych zaostřila na otce ,respektive rodiče
Ahoj, welsch coba mam. Jsou skveli svou velikosti a exterierem. Pro drobnejsi jezdce idealni vyska (140 az 150). Bacha na hrbet - delku (byvaji kratsi a blbe se hleda sedlo) i propadlost. A velmi peclive vybirat povahu. V CZ je niz dost kvalitnich, ale i par precitlivelych a nervoznich. Ti nervozni potom trpi nasledky stresu a nejsou na jezdeni pro kazdeho
Uživatel s deaktivovaným účtem

EmmaStranska
napsal(a):
Dobrý den.
Doufám že dotazem neurazím.
Zaujalo mě plemeno Welsh cob, ale nikde se mi nedaří dopátrat, jak jsou na tom koně zdravotně.
Dokázal by mi někdo poradit, jaká jsou nejčastější onemocnění tohoto plemene a případně jestli se dá kůň na onemocnění testovat?
Hledala jsem i v předchozích diskuzích, ale nic jsem nenašla.
Děkuji. :)
Špatně jste hledala - stačí zadat welsh cob do lupy a najdete. Nejen nemoci, ale i charakter.