Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2021 11:53
Jahzeel

XXX.XXX.224.178

Dobrý den,
obracím se na Vás s problémem s kašlem u kobylky.
Přibližně před týdnem jsem si všimla, že začíná kašlat většinou při práci, nebo když běhá po pastvině. Včera večer, když jsem tam byla kašlala už hodně. Je to opravdu hluboký kašel takže si myslím že se spíš snaží vykašlávat. S dušností nikdy problém neměla. Teď jsou koně na pastvině a dostávají granule, k senu mají přístup na hoďku denně.
Tak nevím jestli jí začít dekovat, nebo spíš dávat nějaké bylinky a čaje, popřípadě jaké.

19.12.2021 12:33
Majdalenka66

XXX.XXX.92.111

Bylinnými čaji a sirupy moc nezkazíte, ale zavolejte si veterináře. Minimálně koně alespoň poslechne a řekne vám k tomu víc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2021 17:09

Jahzeel napsal(a):
Dobrý den,
Přibližně před týdnem jsem si všimla, že začíná kašlat většinou při práci, nebo když běhá po pastvině. Včera večer, když jsem tam byla kašlala už hodně. Je to opravdu hluboký kašel takže si myslím že se spíš snaží vykašlávat. S dušností nikdy problém neměla. Teď jsou koně na pastvině a dostávají granule, k senu mají přístup na hoďku denně.
Tak nevím jestli jí začít dekovat, nebo spíš dávat nějaké bylinky a čaje, popřípadě jaké.

Zavolejte veterináře. Co znamená, že mají přístup k senu hoďku denně? To jsou po zbytek dne o hladu?

19.12.2021 19:18
evcusik

XXX.XXX.145.236

Mám koně, kůň má nějaké symptomy nemoci, nevím co s tím a nevím proč ....tak asi zavolám veterináře a řeším to s ním? A řeším co s tím a proč se tak děje.

Jaxi nečteme jak vypadá kůň, v jaké je kondici, v jakém ustájení ať už režim nebo kvalita, tak jaksi nejde nic radit dál.

20.12.2021 06:18

Pokud budete s "obyčejným" kašlem doma mastičkařit, toho dušného koně si snadno můžete vyrobit. Nemusí to být infekce, může to být alergie, cizí těleso, zúžení, možností je mnoho. Když neurčí spolehlivě diagnozu první vet, volat nějakého s endoskopem, kdo má zkušenosti s dýchacím aparátem koní.

Týdenní stupňující se kašel už je na můj vkus dost. Není nač čekat a není proč experimentovat.

20.12.2021 20:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jahzeel napsal(a):
Dobrý den,

Zdravý kůň nekašle. Tak že máte koně nemocného. Obraťte se na VETERINÁŘE. To je člověk, který 6 let usilovně studoval, aby vám mohl poradit, co dělat, když vám kašle kůň.
Máte tak čtvrt roku na to abyste koně vyléčili. Pokud tak neučiníte, budete mít koně dušného.
Kůň se bude dusit, nebudete na něm jezdit a veterinář bude o hodně dražší, než když přijede teď. A věřte, že sirupy a čajíčky vám moc nepomůžou, ty slouží jako podpůrné prostředky k opravdovému léčení.
Stejně, jako když dostanete antibiotika/lék a uvaříte si čaj s citrónem/podpůrné prostředky.

21.12.2021 09:08
kallisto

XXX.XXX.217.242

Nedávala bych nic abyste nezkreslila stav koně a zavolejte veta.

Apropo, teď na pastvě? To teď opravdu máte pastvu, aby koně uživila na celý den, když má seno jen hodinu denně?
Jakou kvalitu to seno má? Není prašné, zaplesnivělé? Koně mají vražený čumec do sena, balíku?

21.12.2021 09:39

kallisto napsal(a):

Apropo, teď na pastvě? To teď opravdu máte pastvu, aby koně uživila na celý den, když má seno jen hodinu denně?
Jakou kvalitu to seno má? Není prašné, zaplesnivělé? Koně mají vražený čumec do sena, balíku?

A na odpovědi marně čekáme....

21.12.2021 09:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A na odpovědi marně čekáme....

Zadavatelka čekala jednoduché řešení ve stylu: "budete dávat týden čaj z Pulmoranu do krmení, 2 x denně. Aha, vy nemůžete 2 x denně, tak dejte 1 x denně. Vy nemůžete vařit čaj? No tak to tam nasypejte. Do týdne bude koník jako rybička!"
Zklamali jsme, jako radiči.
Obrátí se na FB a tam jí řeknou, že to přejde, když dá ten Pulmoran, co koupí v lékárně, ten pro lidi, po 1 sáčku denně.

21.12.2021 10:12
Pipilota

XXX.XXX.46.93

kallisto napsal(a):

Znám jedno takové ustájení v Jeseníkách. Je to pro huculy, pro vybrané huculy - pokud nějaký problém stahuje se kus do stáje. Opravdu pasou celoročně a příkrm je při extrémním počasí. (Ale to asi nebude případ zadavatelky - toto je výjimečný případ.)

21.12.2021 10:13

No a nebo teď skutečně obvolává vety s endoskopem, hlavu v dlaních, že všichni už mají vlastně dovolenou, a mrznoucí p*del ve venkovním ustájení není jejich představa ideálního adventního času

21.12.2021 15:40
Pipilota

XXX.XXX.46.93

(ach to se tu zase sešli samí zlí lidé co to tu hejtí...)
Reál není ideál - ale volat veta je základ.
Váhání si může dovolit tak zootechnik s desetiletími praxe ( a ten se právě s vetem zná a konzultuje s ním po telefonu a až když rada nezabere domluví s ním návštěvu - tedy to jen z venku vypadá že volá veta až po pár dnech)

Přidejte reakci

Přidat smajlík