Ahoj,
chtěla bych znát názor více lidí, protože jsem docela zaskočená. Na závodech jsem potkala jednu kamarádku, která po skouknutí mého koníka řekla, že je dost hubený a potřeboval by přibrat tak 200 až 250 kg!!! Přikládám k posouzení aktuální fotku z těch závodů, je nic moc, ale je jediná zboku kterou mám. Doplním nějaké údaje ke koni: je to pětiletý valach, letos na začátku jara přestal růst, měří cca 165cm KVH, zátěž má odpovídající pro mladého sportovního koně - harmonogram vytvořen s trenérem, taktéž krmná dávka. Já si nemyslím, že je hubený, ale zaskočilo mě to, protože názory kamarádky uznávám, má přehled a velice dobře radí i v diskusi na EQCH. Prosím teda o posouzení, případně radu, co a jak změnit, dík Ivana
lump
napsal(a):
Ahoj,
chtěla bych znát názor více lidí, protože jsem docela zaskočená. Na závodech jsem potkala jednu kamarádku, která po skouknutí mého koníka řekla, že je dost hubený a potřeboval by přibrat tak 200 až 250 kg!!! Přikládám k posouzení aktuální fotku z těch závodů, je nic moc, ale je jediná zboku kterou mám. Doplním nějaké údaje ke koni: je to pětiletý valach, letos na začátku jara přestal růst, měří cca 165cm KVH, zátěž má odpovídající pro mladého sportovního koně - harmonogram vytvořen s trenérem, taktéž krmná dávka. Já si nemyslím, že je hubený, ale zaskočilo mě to, protože názory kamarádky uznávám, má přehled a velice dobře radí i v diskusi na EQCH. Prosím teda o posouzení, případně radu, co a jak změnit, dík Ivana
podle fotky mi přijde akorát ,nemůžeš mít na parkur tlustého koně má prostě atletickou postavu a tak to má být
dita33
napsal(a):
podle fotky mi přijde akorát ,nemůžeš mít na parkur tlustého koně má prostě atletickou postavu a tak to má být
každý kůň je přeci jiný, plnokrevník nebude asi mít loupnutý zadek a mohutný krk, aj. Neměly by mu být vidět žebra, měl by být dobře osvalený, neměl by mít propadlý krk , matnou strst. U každého taky záleží na jakéhý typ koně je zvyklý.
jury
napsal(a):
každý kůň je přeci jiný, plnokrevník nebude asi mít loupnutý zadek a mohutný krk, aj. Neměly by mu být vidět žebra, měl by být dobře osvalený, neměl by mít propadlý krk , matnou strst. U každého taky záleží na jakéhý typ koně je zvyklý.
Teda rozhodne mi hubeny nepripada a aby mel pribrat 200kg az 250 to mi teda nesedi.Rozhodne delej tak jako si delala doposud a nepridavej nijak krmeni ani zatez,je mu preci jen 5 let.
lump
napsal(a):
Ahoj,
Ahoj Ivášku!
Sice jsem Lupínka dlouho neviděla, ale neřekla bych, že je hubený... Cos ho koupila, tak je to takový sporťák na dlouhých nohách:)
Když přibere 70 kg, nic se nestane. Ale vzpomeň si jak vypadala Bekša (A1/2 - 600 kg) a jaký byl problém na ni sehnat jen sedlo a taky ta kilča dávala zabrat nohám, tak musela hubnout.
Hned ti ho zmapuju, jen co přijedu na kafe:)
hvezdicka
napsal(a):
Ahoj Ivášku!
Sice jsem Lupínka dlouho neviděla, ale neřekla bych, že je hubený... Cos ho koupila, tak je to takový sporťák na dlouhých nohách:)
Když přibere 70 kg, nic se nestane. Ale vzpomeň si jak vypadala Bekša (A1/2 - 600 kg) a jaký byl problém na ni sehnat jen sedlo a taky ta kilča dávala zabrat nohám, tak musela hubnout.
Hned ti ho zmapuju, jen co přijedu na kafe:)
Řekla bych,že si z tebe dělala buď srandu a nebo nevím.Posílám fotku mého hřebce,6 let,znovuobsedlý(základní práce cca 3x v týdnu),pastva,váží 500kg,je krásně atletický,jen nenasvalený,což se kopečkama spraví, a představa,že by měl být o čtvrt tuny těžší je dosti srandovní,vypadal by ještě 3x hůře jak březí kobyla,250kg je moc.Taky záleží,jestli má kamarádka sportovní koně,nebo rekreační(či snad hucula a pod.,ti mají bříška poměrně často).Pokud ti nepříjde,že by se zdravotní či výkonostní stav horšil,tak je pak vše v naprostém pořádku.
lump
napsal(a):
Ahoj,
Co blázníš proč by měl být hubený,to byl opravdu určitě jen ftip,umíš si představit kolik je 250kg?To by to byl pěknej váleček,kamarádku má asi ráda tlustější koníky,ale to neznamená že každý štíhlý kůň je hned hubený.U správně krmeného ČTčka by měli být vidět tři žebra jak mi bylo řečeno,ale to není z mé hlavy tak to taky nemusí být pravda.Máš krásného koníka tak se nestrachuj.
lump
napsal(a):
Ahoj,
Jde o to,jaké je to plemeno.Z fota to není až tolik vidět.Ale nepřijde mi tedy hubený Hezkej koník
lump
napsal(a):
Ahoj,
Hubený není, souhlasím s tím, že záleží na plemeni, na původu. Když přibere 100kg, nemůže ti nikdo říct už nic. Samozřejmě myslím časem a na svalech, dala bych tomu tak 2roky. Je to sympaťák . Není to kulička, ale hubený fakt není, stokrát lepší takhle než 100kg nadváha...
lump
napsal(a):
Ahoj,
Moc děkuji za odpovědi, taky mi to přišlo hrozně moc, to by potom trpěli nožky. Helíku dík za podporu, divím se žes ho poznala, když není vidět jeho "nenápadná" hlava,zkouknout ho přijeď určitě.
Pro ty kdo se ptal co je za plemeno, tak slovenský teplokrevník.
lump
napsal(a):
Moc děkuji za odpovědi, taky mi to přišlo hrozně moc, to by potom trpěli nožky. Helíku dík za podporu, divím se žes ho poznala, když není vidět jeho "nenápadná" hlava,zkouknout ho přijeď určitě.
Pro ty kdo se ptal co je za plemeno, tak slovenský teplokrevník.
Ivčo, těch 200kg byla nadsázka - cos doufám pochopila. Mj na té fotce vypadá opravdu dobře ve skutečnosti mi přišel opravdu spadlý - není to o tom mu začít futrovat, dokud nepraskne, ale aby mu nelezly kyčle a měl trošku krk a prostě z čeho dělat. O nadbytečné váze na parkurech - nevšimla jsem si, že by hubení koně trpěli víc nebo míň na problémy s nohama po stejné parkurové zátěži. Moje kobyla je dost tlustá (žebra ani nenahmátneš - ale nevypadá - nebo jo? O tom píšu - o koukacích kyčlích :o))
lump
napsal(a):
Ahoj,
Ale běž Ivi, 250kilo že jsem řekla? Že ne :o), řekla jsem že bych na něj nabalila aspoň sto kilo a ani to nebylo myšleno doslovně na deka. Každopádně by přibrat měl - koukaly mu kyčle a to já u koní moc nerada a na parkuru (navzdory téhle fotce) vypadal ajk plňas a to určitě není - čumák jeden bílej. Moc se mi líbil, proto jsem si toho všimla a proto jsem za ním šla do stáje :o)...neber si to tak, hubený (ani náznakem) koně nesnáším :o))...toto je můj ideál (ovšem byla vysoko březí)
simonaf
napsal(a):
Ivčo, těch 200kg byla nadsázka - cos doufám pochopila. Mj na té fotce vypadá opravdu dobře ve skutečnosti mi přišel opravdu spadlý - není to o tom mu začít futrovat, dokud nepraskne, ale aby mu nelezly kyčle a měl trošku krk a prostě z čeho dělat. O nadbytečné váze na parkurech - nevšimla jsem si, že by hubení koně trpěli víc nebo míň na problémy s nohama po stejné parkurové zátěži. Moje kobyla je dost tlustá (žebra ani nenahmátneš - ale nevypadá - nebo jo? O tom píšu - o koukacích kyčlích :o))
Právě, že tvoje rady vždycky beru a s většinou souhlasím, zarazila jsem se, jestli tím, že ho vidím denně mi nepřijde jinak než ostatním. Ty koukající kyčle mě taky štvou, futrovat ho nezačnu neboj. Přikládám to k tomu, že donedávna rostl a snad se postupným nasvalováním i zaoblí. Ravena je na té fotce nádherná, to na ní sedí Žofré?
Uživatel s deaktivovaným účtem

simonaf
napsal(a):
Ale běž Ivi, 250kilo že jsem řekla? Že ne :o), řekla jsem že bych na něj nabalila aspoň sto kilo a ani to nebylo myšleno doslovně na deka. Každopádně by přibrat měl - koukaly mu kyčle a to já u koní moc nerada a na parkuru (navzdory téhle fotce) vypadal ajk plňas a to určitě není - čumák jeden bílej. Moc se mi líbil, proto jsem si toho všimla a proto jsem za ním šla do stáje :o)...neber si to tak, hubený (ani náznakem) koně nesnáším :o))...toto je můj ideál (ovšem byla vysoko březí)
Tak to by se Ti Simko ali líbila moje kobča, přikládám foto...
I když dneska už to není pravda, tady je po porodu, ale dnes, po nemoci, má tak 150 kg dolů... . Ale už se spravuje!
Omlouvám se za ten nepořádek :-(

napsal(a):
I když dneska už to není pravda, tady je po porodu, ale dnes, po nemoci, má tak 150 kg dolů... . Ale už se spravuje!
A jinak jsem se Vám nabourala do tématu
simonaf
napsal(a):
Tohle je taky Ravena??? Tak tady bych ji fakt nepoznala... Potěšilo mě, že se ti "flekatec" líbí, po zimním odpočinku zapracujem na celkovém zakulacení, ať je příští sezonu hezčí a nehranatý. A jak roste hříbek?
lump
napsal(a):
Tohle je taky Ravena??? Tak tady bych ji fakt nepoznala... Potěšilo mě, že se ti "flekatec" líbí, po zimním odpočinku zapracujem na celkovém zakulacení, ať je příští sezonu hezčí a nehranatý. A jak roste hříbek?
JO, to je taky moje sádýlko :o))...víš co, já ji měla půl roku na jiném ustájení a přišla o 100kg, vrátila se mi kostra, fakt děs - prostě radši budu koukat na to, že má špek na prdeli a pod bočnicí sedla než na ty kyčle a žebra :o(...tvrdili mi tam, že je špatně krmitelná!
No nic, prostě bílou hlavu trošku zasádli a neboj se, že se mu bude špatně skákat...miminko mi roste jak z vody, bohužel jsem hamba na focení, tak mám poslední fotku z jara (to mu byl čerstvě rok :o)) - jen ty barvy se mi nějak pomíchaly ve foťáku - a neptej se mě, kolik měří, prostě je obrovskej :o))
lump
napsal(a):
Právě, že tvoje rady vždycky beru a s většinou souhlasím, zarazila jsem se, jestli tím, že ho vidím denně mi nepřijde jinak než ostatním. Ty koukající kyčle mě taky štvou, futrovat ho nezačnu neboj. Přikládám to k tomu, že donedávna rostl a snad se postupným nasvalováním i zaoblí. Ravena je na té fotce nádherná, to na ní sedí Žofré?
Jo, jo, Žofré :o), šla čisté "S" na Líše :o)), panenka moje skákavá - teď ještě musí se mnou přeběhnout zkoušky (tam je tuším L** a drezura S...no a pak bude mít volníčko :o))
napsal(a):
šikula, pěkná je :o), jen trošku zpevnit zádíčka .o))

simonaf
napsal(a):
Jo, jo, Žofré :o), šla čisté "S" na Líše :o)), panenka moje skákavá - teď ještě musí se mnou přeběhnout zkoušky (tam je tuším L** a drezura S...no a pak bude mít volníčko :o))
Šikula!!! Jen mě by se už teda obracel žaludek!

simonaf
napsal(a):
Však neboj, mě se obracel i ze země, z postu majitelky koně :o)), možná víc, než kdybych ji jela :o)), jsou to strašný nervy, když nemůžu ovlivnit tu jízdu jinak, než držet pěsti :o))
Ale tak když šla čistě tak toho k ovlivnění zase tak nebylo, ne? Já jsem teda laik, jezdím rekreačně, ale i když se dívám v televizi na parkůr či na dostihy, každý skok mě nadzvedává ze židle, protože tomu koníkovi chci pomoct se odrazit :-)))). A jako majitel koně si tu nervozitu dovedu naprosto představit, i když jsem to nikdy nezažila "na vlastní kůži" :-).
napsal(a):
Ale tak když šla čistě tak toho k ovlivnění zase tak nebylo, ne? Já jsem teda laik, jezdím rekreačně, ale i když se dívám v televizi na parkůr či na dostihy, každý skok mě nadzvedává ze židle, protože tomu koníkovi chci pomoct se odrazit :-)))). A jako majitel koně si tu nervozitu dovedu naprosto představit, i když jsem to nikdy nezažila "na vlastní kůži" :-).
No čistě šla až to S, to předchozí eLko bylo na zabití :o)), vypadalo to bledě, ale nějak se vyhecovala (byla vyhecována) a dopadlo to výborně :o))

simonaf
napsal(a):
No čistě šla až to S, to předchozí eLko bylo na zabití :o)), vypadalo to bledě, ale nějak se vyhecovala (byla vyhecována) a dopadlo to výborně :o))
Moc gratuluju k S-uper úspěchu!
lump
napsal(a):
Je krásný, toho teda bude kusisko, no mamka taky není žádný drobek. A jakou má teď vlastně barvu, z té fotky to fakt moc poznat není, hádám že ze žluťáku už pomalu šimlatí...
Krk a hlava červený hnědák, zbytek těla směs červených, knědých a bílých chlupů, ocas kombinace černé, rezavé a bílé, hříva černá :o)). Takový drobný chameleonek

simonaf
napsal(a):
Děěkujeme pěkně , vyřídím to mojí šampionce, bude ráda....a hříbákovi řeknu, ať je na mámu náležitě pyšný, může si z ní brát příklad :o))
Určitě vyřiď! Ten můj se moc nepomamínkoval, aspoň zatím co se týče zubů, protože na nich má zubní kazy. Víš, ptala jsem se na EQCH a Ty jsi mi radila s tím krmením. Pro zajímavost všem (i když se to tady do toho tématu nehodí) přiložím foto zubních kazů!
Jen co z toho uložení udělá