Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

shettysheila

24.11.2006 20:57
shettysheila

Správnému jezdci nesmí chybět cit pro koně...

shettysheila

24.11.2006 20:58
shettysheila

shettysheila napsal(a):

Udidla, udidla, udidla...

shettysheila

24.11.2006 20:59
shettysheila

shettysheila napsal(a):

Kůň patří pouze do zodpovědných rukou!

shettysheila

24.11.2006 21:00
shettysheila

shettysheila napsal(a):
Kůň patří pouze do zodpovědných rukou!

Klisnička podruhé...

shettysheila

24.11.2006 21:01
shettysheila

shettysheila napsal(a):

Dostihy...

shettysheila

shettysheila

shettysheila napsal(a):
Dostihy...

Dostihy 2...mimochodem jsou to Pardubice....

shettysheila napsal(a):
Udidla, udidla, udidla...

ked clovek vidi, ako hrozne kone mozu trpiet s udidlom, potom sa moze citit spokojne, ze jeho konik je schopny vsetkeho iba na ohlavke... co k tomu dodat, je to hrozne

24.11.2006 21:18

shettysheila napsal(a):

je to fakt hrůza. ale tady v ČR je to všem ůplně jedno. A to je na tom to nejhorší.

24.11.2006 23:14

shettysheila napsal(a):

Ze jsem semka lezla..hruza...je mi z toho smutno.Co se stalo s tim konem co lezi na zemi????

25.11.2006 07:00

ukulemba napsal(a):
Ze jsem semka lezla..hruza...je mi z toho smutno.Co se stalo s tim konem co lezi na zemi????

co myslíš nikdo s nim nic nedělá

25.11.2006 07:01

shettysheila napsal(a):
Klisnička podruhé...

no to je děs, jak někdo tohle může dopustit. Přesně tohle bych udělala majiteli toho chudáčka vyhublýho

25.11.2006 08:05

racina napsal(a):

občas se mi taky podaří zachytit něco "zajímavého".... bohužel to nebyl jen jeden "úlet"

25.11.2006 08:07

majta napsal(a):
občas se mi taky podaří zachytit něco "zajímavého".... bohužel to nebyl jen jeden "úlet"

a ještě jedna

25.11.2006 08:30

majta napsal(a):
a ještě jedna

Nechci se zastávat ale na tý poslední fotce arábek vypadá že řehtá.

shettysheila

25.11.2006 08:36
shettysheila

ukulemba napsal(a):

Píšeš, že proč jsi sem lezla...jenže ono je to tvrdá realita. Setkala jsem se s mnoha koníky, kteří díky lidem trpěli...někteří ještě žijí a někteří už bohužel ne...Před tímto tématem se nedá utéct, jenže koně s tím nic neudělají, přece jen se podřídí vůli jezdce, i když jezdec nemá třeba cit v ruce, ba ani ten cit ke koni, takže s tím zachází jako s nějakou věcí (samozřejmě takový nejsou všichni!). Tvrdé jednání s koníky uvidíte na závodech, ve stájích...

25.11.2006 08:41

shettysheila napsal(a):
Píšeš, že proč jsi sem lezla...jenže ono je to tvrdá realita. Setkala jsem se s mnoha koníky, kteří díky lidem trpěli...někteří ještě žijí a někteří už bohužel ne...Před tímto tématem se nedá utéct, jenže koně s tím nic neudělají, přece jen se podřídí vůli jezdce, i když jezdec nemá třeba cit v ruce, ba ani ten cit ke koni, takže s tím zachází jako s nějakou věcí (samozřejmě takový nejsou všichni!). Tvrdé jednání s koníky uvidíte na závodech, ve stájích...

Taky se s toto tvrdou realitou bohužel setkávám. Tady zachráněný koník koukněte více na www.saintanthony.wz.cz

shettysheila

25.11.2006 08:42
shettysheila

majta napsal(a):
a ještě jedna

Klusácký sport má také svá úskalí...

shettysheila

25.11.2006 08:45
shettysheila

majta napsal(a):
a ještě jedna

Ostrost udidel je někdy až zarážející..s koníky pracuji na obyčejném kroužkovém či na ohlávce a jsem spokojená. Neberu vám ostrá udidla, používejte je dál, ale prosím myslete na koně a jednejte s citem.

25.11.2006 08:46

zuza napsal(a):
Nechci se zastávat ale na tý poslední fotce arábek vypadá že řehtá.

Ten arábek je sice hřebec, ale když řehtá, má trochu jinak nozdry. Já myslím, že tady neřehtal. Ovšem znám jezdkyni a vím, že ji dalo trochu více práce, koníka srovnat, jelikož nebyl zrovna přiježděný a taky si s ním majitelé nevěděli rady...nikdo se mu nevěnoval tak, jak zasloužil...

25.11.2006 10:15

shettysheila napsal(a):

myslím že tato stránka hovoří za vše!
http://www.hauteecole.ru/ en/horse_revolution.php? sid=57

25.11.2006 11:12

coriska napsal(a):
myslím že tato stránka hovoří za vše!
http://www.hauteecole.ru/ en/horse_revolution.php? sid=57

teda ta zkrvavená papulka drezůráka mě dostala. Jak někdo může koni tak strašně ublížit!

25.11.2006 11:18

lucky napsal(a):
teda ta zkrvavená papulka drezůráka mě dostala. Jak někdo může koni tak strašně ublížit!

myslim, ze parkuraka, ta baba ma skokovu vystroj, ale to nic nemeni na tom, ze to je hnus

25.11.2006 18:18

lucky napsal(a):
Ten arábek je sice hřebec, ale když řehtá, má trochu jinak nozdry. Já myslím, že tady neřehtal. Ovšem znám jezdkyni a vím, že ji dalo trochu více práce, koníka srovnat, jelikož nebyl zrovna přiježděný a taky si s ním majitelé nevěděli rady...nikdo se mu nevěnoval tak, jak zasloužil...

To Zuza: koník opravdu neřehtal
To Lucky: Jj, koník nevypadal dvakrát extra přiježděně. Ale takovéto ostré udidlo (zvláště u takto citlivých koní) není řešení

25.11.2006 18:39

shettysheila napsal(a):

Jedna stažená z internetu... na jednom fotoserveru ji vystavoval nějaký chlap, tak jsem mu to okomentovala slovy "chudák kůň" a on nechápal, proč chudák...

25.11.2006 18:41

majta napsal(a):
To Zuza: koník opravdu neřehtal
To Lucky: Jj, koník nevypadal dvakrát extra přiježděně. Ale takovéto ostré udidlo (zvláště u takto citlivých koní) není řešení

Tohle udidílko je pro hřebce na výstavu. Je to předváděcí ohlávka a i tak se mi na nich nelíbí, že je mají tak malé a tenké. Ale nedávala bych to koni na ježdění. A Maidir opravdu přiježděný nebyl a i tak s ním jezdkyně uděla kus práce. Když jsem ho viděla v Zábřehu, byl o dost lepší. Ale chce to práci a hlavně mu měli dát i jiné uždění.

25.11.2006 18:55

lucky napsal(a):

ne ze bych se chtela nekoho zastavat,ale ta zkrvavena huba vubec nemusela byt od udidla, nas konik kdyz prezuboval,tak mel na zavodech taky krvavou tlamu, ale bylo to kvuli zubu,ze ktereho mu tekla krev-protoze zrovna padal.A taky by to nekdo mohl vyfotit a delat z nej chudacka..i kdyz se mu nic nedelo..

25.11.2006 18:58

shettysheila napsal(a):

Problémy s týráním a špatným zacházením s koňmi mě hryžou už hodně dlouho,jenže jeden človíček s tím těžko něco udělá,ale snažím se.Co opravdu ze srdce nenávidim jsou dostihy!Těm žokejům,kteří si říkaj "milovníci koní" a neuměj nic jinýho než stát ve třmenech a švihat koně bičem bych nejradši utrhla hlavu!Jenom na Velké Pardubické zrmřelo víc jak 60 koní!!!To je otřesný-ještě většina z toho si zlomila vaz na Taxisově příkopu.Nechápu že tuhle "úžasnou" překážku už dávno někdo nezrušil.Ochránci zvířat už se o to pokoušeli ale vedení V.Pardubické uďelalo pouze to,že snížili živý plot před příkopem a tím pádem docílili toho že kůň se méně odrazí a až ve skoku zjistí že následuje 2,5 metrů dlouhý a 1,40 metrů hluboký příkop.....Na tohle smutné téma bych mohla povídat hodiny...jsem ráda že jsou tu i lidé,kterým tohle neni lhostejné a snaží se s tim něco udělat.Snad se nám s tim jednou něco podaří udělat.... papa

25.11.2006 18:59

darca napsal(a):
Jedna stažená z internetu... na jednom fotoserveru ji vystavoval nějaký chlap, tak jsem mu to okomentovala slovy "chudák kůň" a on nechápal, proč chudák...

...když už jsme u westernu, tak ne vždy se to obejde bohužel bez prudšího vzetí za otěže. Mě spíše mrzí, že je spousta jezdců, kteří jsou nezkušení, ale kvůli věku tu páku kůň mít musí. Potom při trošku necitelném tahu otěže může koník reagovat i nepřiměřeně....samozřejmě má na to právo.
Když už jsem viděla tu fotku výše od Darcy, tak tady něco z arabů....včera jsem si zrovna prohlížela stránky jednoho amerického fotografa závodů arabů.
Takhle by to trošku asi mělo vypadat, že...samozřejmě ne vše je dokonalé, ale jen mě napadl obrázek....

25.11.2006 19:00

lucky napsal(a):
...když už jsme u westernu, tak ne vždy se to obejde bohužel bez prudšího vzetí za otěže. Mě spíše mrzí, že je spousta jezdců, kteří jsou nezkušení, ale kvůli věku tu páku kůň mít musí. Potom při trošku necitelném tahu otěže může koník reagovat i nepřiměřeně....samozřejmě má na to právo.
Když už jsem viděla tu fotku výše od Darcy, tak tady něco z arabů....včera jsem si zrovna prohlížela stránky jednoho amerického fotografa závodů arabů.
Takhle by to trošku asi mělo vypadat, že...samozřejmě ne vše je dokonalé, ale jen mě napadl obrázek....

no a tak nee, že....toto je síla! Koukněte, kde je jezdkyně!

25.11.2006 19:01

lucky napsal(a):
no a tak nee, že....toto je síla! Koukněte, kde je jezdkyně!

a tento chudinka převrácený!

25.11.2006 19:17

racina napsal(a):

Sama mam byvalyho dostihaka..a jsem moc rada,ze jsem si ho koupila a ze uz nebude muset nikdy behat.Je to spickovej kun.Dostihy konim akorat vyhrabou mozky a pak co s nimi ze.... Muj konik je sice trosku posuk,ale da se udrzet,aniz bych mu "rvala hubu".

25.11.2006 19:41

k a t k a napsal(a):
Problémy s týráním a špatným zacházením s koňmi mě hryžou už hodně dlouho,jenže jeden človíček s tím těžko něco udělá,ale snažím se.Co opravdu ze srdce nenávidim jsou dostihy!Těm žokejům,kteří si říkaj "milovníci koní" a neuměj nic jinýho než stát ve třmenech a švihat koně bičem bych nejradši utrhla hlavu!Jenom na Velké Pardubické zrmřelo víc jak 60 koní!!!To je otřesný-ještě většina z toho si zlomila vaz na Taxisově příkopu.Nechápu že tuhle "úžasnou" překážku už dávno někdo nezrušil.Ochránci zvířat už se o to pokoušeli ale vedení V.Pardubické uďelalo pouze to,že snížili živý plot před příkopem a tím pádem docílili toho že kůň se méně odrazí a až ve skoku zjistí že následuje 2,5 metrů dlouhý a 1,40 metrů hluboký příkop.....Na tohle smutné téma bych mohla povídat hodiny...jsem ráda že jsou tu i lidé,kterým tohle neni lhostejné a snaží se s tim něco udělat.Snad se nám s tim jednou něco podaří udělat.... papa

Souhlasím s Katkou!!!! Taky ty dostihy nesnáším
Už vůbec nesnáším ty lidi kteří mají koníka trochu nezvladatelného a hned na něho berou páku potom pel-hem a už to jede místo aby měly trpělivost a toho koníka naučily na normál udidle!!! Nejlépe na ohlávce

25.11.2006 20:42

terushka napsal(a):
Souhlasím s Katkou!!!! Taky ty dostihy nesnáším
Už vůbec nesnáším ty lidi kteří mají koníka trochu nezvladatelného a hned na něho berou páku potom pel-hem a už to jede místo aby měly trpělivost a toho koníka naučily na normál udidle!!! Nejlépe na ohlávce

Dostihy opravdu tak hrozný nejsou! Hdoně z toho to dělaj jen pomluvi... Když sem byla naposledy v pardubicích tak jeden koník se musel utrati-všici by řekli hrůza týrání zvířat! Jenže nikdo už nevěnoval pozornost tomu že koník běžel sám (jezdec spadl) a špatně šlápl do oranice čímž si nohu zlomil...
A jezdci ty koně většinou opravdu rádi mají a není to jen využívání-nejednou bylo patrné že jezdec byl opravdu hodně špatný ze zranění koníka a většinou si to i vyčítají...

25.11.2006 21:16

shettysheila napsal(a):

Je to hnus ti lidé( jestli se vůbec dají nazývat lidmi)....... Ale bohužel mi připadá, že se s takovými lidmi a chudáky koňmi setkávám čím dál více!

26.11.2006 00:07

liskovy orisek napsal(a):
Je to hnus ti lidé( jestli se vůbec dají nazývat lidmi)....... Ale bohužel mi připadá, že se s takovými lidmi a chudáky koňmi setkávám čím dál více!

Obrázky jsou drsné...V tom horším slova smyslu..Je to děs.Obzvlášť mě zaujal obrázek jak se paní vznáší nad sedlem Ale ne všichni westerňáci,co mají páku ji musí používat takhle-říkám to proto,že na většině závodů co jsem byla jsem slyšela: "proč máš na něm páku,vždyť je hodný.." Páka má být důkaz vyspělosti koně,elegance vedení jednou rukou a ne týrací pomůcka-i když to u někoho tak vypadá... Je to celkem smutné.Správný koňák by měl mít s koněm vztah,důvěru a ne mít získanou "lásku" pamlskama a ostrýma pomůckama...

26.11.2006 12:14

sejtanek napsal(a):
Obrázky jsou drsné...V tom horším slova smyslu..Je to děs.Obzvlášť mě zaujal obrázek jak se paní vznáší nad sedlem Ale ne všichni westerňáci,co mají páku ji musí používat takhle-říkám to proto,že na většině závodů co jsem byla jsem slyšela: "proč máš na něm páku,vždyť je hodný.." Páka má být důkaz vyspělosti koně,elegance vedení jednou rukou a ne týrací pomůcka-i když to u někoho tak vypadá... Je to celkem smutné.Správný koňák by měl mít s koněm vztah,důvěru a ne mít získanou "lásku" pamlskama a ostrýma pomůckama...

Souhlasím s Šejtánkem....většina lidí si myslí že když má kůň páku že je neovladatelný a zlý ale ono je to pravě naopak..je to známka přiježděnosti a v uvozovkách na okrasu protože s pákou je minimální kontakt otěží. Tyto obrázky ze sliding stopu jsou děsné ale je to jen a jen o tom že tito lidé nemají zkušenosti a vědomosti jak takové udidlo používat.

26.11.2006 13:38

k a t k a napsal(a):

Mluví z vás neznalost! Taxisův příkop nedoznal změny pouze v plotu, ale právě hlavně v příkopu, který je mělčí a hlavně má pozvolnější břeh, takže i když kůň doskočí na hranu, není to to, co předtím.

26.11.2006 14:08

stieberova napsal(a):
Mluví z vás neznalost! Taxisův příkop nedoznal změny pouze v plotu, ale právě hlavně v příkopu, který je mělčí a hlavně má pozvolnější břeh, takže i když kůň doskočí na hranu, není to to, co předtím.

To je pravda,letos jsme se jeli místo do Lysý podívat do Pardubic také kvůli tomu,abych se osobně podívala na úpravu Taxisu.Teď je opravdu pro koně bezpečný,koně připravovaní na překážkové dostihy ho skáčou bez problému.To ale nic nemění na tom,že se mi taky nelíbí,jak žokejové mlátěj koně těma bičema,kterým se mezi žokeji říká klacek.Ale surovost je bohužel vidět ve všech odvětvích jezdeckého sportu,kde jde o peníze.O to víc mě mrzí blbé chování lidí,kteří jezdí jen rekreačně a stejně bezohledně se chovají ke svým koním,to už pak je k pláči.

26.11.2006 17:43

shettysheila napsal(a):

Když už jsme u toho westernu... já teda koním celkem houby rozumím, ale něco z westernu už jsem viděla a pořád nemůžu pochopit to, jak se tě koním cpou hlavy pomalu až na zem. Jasně, nasvalují se tím záda a tak, ale něco už je fakt přeháňka... Ty koně vypadají, jak kdyby měli každou chvíli usnout a je to bez jiskry... A taky nevím, jaký to musí být pocit sedět na vrcholku nějakého kopce - před vámi nic, za vámi nic... Samozřejmě teď nemám na mysli všechny, ale pár koníků jsem takhle viděla a připadalo mi to dost příšerné. Mám ráda, když má kůň hlavu přirozeně nesenou... vesele a se zájmem. Tak budu ráda, když mi to někdo vysvětlíte a omlouvám se za neznalost

26.11.2006 18:57

stieberova napsal(a):

FOR STIEBEROVA:Dobře,trocha neznalosti tam bude,ale já osobně mám o vztahu človek+kůň jinou představu než dostihy a taxisův příkop!Jestli máte jiný názor-vaše věc,přít se s vámi nebudu...

26.11.2006 19:06

lucky napsal(a):
a tento chudinka převrácený!

Ještě něco ke sliding stopům... westernu extra nerozumím, ale myslím, že takhle by to taky mohlo vypadat:o)

26.11.2006 19:14

darca napsal(a):
Když už jsme u toho westernu... já teda koním celkem houby rozumím, ale něco z westernu už jsem viděla a pořád nemůžu pochopit to, jak se tě koním cpou hlavy pomalu až na zem. Jasně, nasvalují se tím záda a tak, ale něco už je fakt přeháňka... Ty koně vypadají, jak kdyby měli každou chvíli usnout a je to bez jiskry... A taky nevím, jaký to musí být pocit sedět na vrcholku nějakého kopce - před vámi nic, za vámi nic... Samozřejmě teď nemám na mysli všechny, ale pár koníků jsem takhle viděla a připadalo mi to dost příšerné. Mám ráda, když má kůň hlavu přirozeně nesenou... vesele a se zájmem. Tak budu ráda, když mi to někdo vysvětlíte a omlouvám se za neznalost

znám případ týrání kobyl...samozřejmě sme to nahlásili, policajti to zkontrolovali, ale vypadalo to že nezasáhli...takto vypadala kobyla 17.9.06 asi 14dní pře přivoláním policajtů

26.11.2006 19:17

nikiska napsal(a):
znám případ týrání kobyl...samozřejmě sme to nahlásili, policajti to zkontrolovali, ale vypadalo to že nezasáhli...takto vypadala kobyla 17.9.06 asi 14dní pře přivoláním policajtů

ta samá kobylka, ale 14.5.06

26.11.2006 19:21

nikiska napsal(a):
ta samá kobylka, ale 14.5.06

kobylka 14.9.06...takhle stojí pořád....má sliní nohy a kováře taky neviděla pěkně dlouho...
kobylka už se touto dobrou asi měsíc prohání na koňských pastvinách....bohužel její majitel (místní myslivec) vlastní ještě její dceru a nechce jí prodat, kobylce sou 4 roky a neumí vůbec nic, zatim vypadá docela dobře, ale aby se to časem taky nezhoršilo

26.11.2006 21:42

nikiska napsal(a):
kobylka 14.9.06...takhle stojí pořád....má sliní nohy a kováře taky neviděla pěkně dlouho...
kobylka už se touto dobrou asi měsíc prohání na koňských pastvinách....bohužel její majitel (místní myslivec) vlastní ještě její dceru a nechce jí prodat, kobylce sou 4 roky a neumí vůbec nic, zatim vypadá docela dobře, ale aby se to časem taky nezhoršilo

tak to je teda sila....chudak kobca,ale urcite se uz ma lip,jinak jeji ¨dcery je mi lito a proc ji nechce prodat??

26.11.2006 22:18

darca napsal(a):

No oni třeba koně uvolnění tak tu hlavu nosí- viz koukni na uvolněné koně na pastvě

27.11.2006 08:38

microfon napsal(a):
No oni třeba koně uvolnění tak tu hlavu nosí- viz koukni na uvolněné koně na pastvě

ano,hlava koně nízko nesena je známkou uvolnění,třeba western pleasure ,to je disciplína ve které záleží jak je hlava nesena,proto se taky přezdívá jízdou pohody...mě to vůbec nepřijde divný ani proti přírodě.....mě kůň s hlavou dole připadá uvolněný..Když sbalenýmu koni povolíš otěže dá si hlavu automaticky dolů protože mu je to příjemnější a pohodlnější...

27.11.2006 09:14

majta napsal(a):
a ještě jedna

Neni to nahodou Madir al Amar? vedeni arabskeho plemeneho hrebce na predvadeci ohlavce v pripade, ze se po nem chce ukazat nejaky vykon, je dost drsna legrace. K tomu pridejte jeste kvantum lidi a koni kolem, hudbu, faborky. Podivate-li se presneji, kun nema potrhane koutky a na fotce na kterou reaguji (Odpovědět... | Autor: majta (Majtá) | Vloženo: 27.11.2006 00:00:00) rozhodne bud rehta nebo zyva a jeho jezdec na neho oteze vubec nepouziva (jsou povolene). Navic mela jsem moznost Madira videt (pokud je to on) mimo predvadeci kolbiste s jinou uzdeckou (klasicka anglie s sirokym stihlem) a byl naprosto skvele ovladatelny i kdyz sel zrovna pripoustet (moji kobylku). Arabi jsou kone s obrovskym temperamentem a bohuzel jsou take castecne obeti mody, ktera na predvadecich akcich prakticky prikazuje pouzivani predvadecich ohlavek pro araby tak, aby vynikla jejich jemna hlava.

27.11.2006 09:23

lucky napsal(a):
Tohle udidílko je pro hřebce na výstavu. Je to předváděcí ohlávka a i tak se mi na nich nelíbí, že je mají tak malé a tenké. Ale nedávala bych to koni na ježdění. A Maidir opravdu přiježděný nebyl a i tak s ním jezdkyně uděla kus práce. Když jsem ho viděla v Zábřehu, byl o dost lepší. Ale chce to práci a hlavně mu měli dát i jiné uždění.

Kuk dolu na Odpovědět... | Autor: alfi pav (Pavla) | Vloženo: 27.11.2006 09:14:17. Ja jsem Madira videla nekolikrat a jedina chvile, kdy mel na sobe predvadeci ohlavku, byla prehlidka. Jinak jezdi na klasickem stihle a je vyborne ovladatelny. Ty fotky by podle jejich autorky sice mely mluvit za vse, ale rozhodne nepopisuji okolnosti, za kterych je autorka provadela. Navic si nedovedu predstavit predvadeni plemenneho hrebce pod sedlem jinak nez na ohlavce s udidlem popr. uzdecce. Bohuzel u nas neni vyber uzdecek na araby, jako je tomu treba ve francii nebo ve spanelsku a predvadet araba na anglicke uzdecce se stihlem, ktera mu zakryva prakticky celou hlavu, je na h... Ja jsem mela pro sejnu puvodne klasickou anglii, ale i kdyz byla velikost pro poniky, sla ji strasne do oci. Ted jezdime na specialne upravenem sidepullu (viz nase fotky z moderky kraliku, ma pridany jeden podbradni pasek, aby ji licnice pri tahu na oteze nelezly do oci), ale kdybych ji musela predvadet nekde na vystave, urcite bych sla do podobne predvadeci uzdecky jako ma Madir.

27.11.2006 19:27

lutynta napsal(a):
ano,hlava koně nízko nesena je známkou uvolnění,třeba western pleasure ,to je disciplína ve které záleží jak je hlava nesena,proto se taky přezdívá jízdou pohody...mě to vůbec nepřijde divný ani proti přírodě.....mě kůň s hlavou dole připadá uvolněný..Když sbalenýmu koni povolíš otěže dá si hlavu automaticky dolů protože mu je to příjemnější a pohodlnější...

Asi vím, jakou west. disciplínu jsi viděla. Nejspíš pleasure. No když jsem viděla několik videí z amerických závodů, tak to byl opravdu děs. Myslím, že kůň, který když jde klusem,tak by měl mít kmih a ne že skoro umírá. I mnoho rozhodčí už říká, že začínají dbát na kmih a nesesní hlavy v jedné přímce se hřbetem a ne aby jí "drhnul" o zem. Ostatní west.disciplíny jsou ale velmi dynamické( třeba takový reining).

27.11.2006 19:37

jindriska napsal(a):
Asi vím, jakou west. disciplínu jsi viděla. Nejspíš pleasure. No když jsem viděla několik videí z amerických závodů, tak to byl opravdu děs. Myslím, že kůň, který když jde klusem,tak by měl mít kmih a ne že skoro umírá. I mnoho rozhodčí už říká, že začínají dbát na kmih a nesesní hlavy v jedné přímce se hřbetem a ne aby jí "drhnul" o zem. Ostatní west.disciplíny jsou ale velmi dynamické( třeba takový reining).

Když je to pro koně přirozené a pohodové, tak proč jim tu hlavu musí spát dolů různými pomůckami - nevím jak se to jmenuje, asi šambon???? Já když nechám svojí kobyle volné otěže, tak rozhodně nespustí hlavu k zemi.
Jojo, byla jsem nedávno na nějaké appa a paint akci a tam předváděli všechno možné... A ten pleasure pro mě nebyla jízda pohody, ale jízda minutu před smrtí. Fakt to vypadalo hrozně, jak se tam ti koně plazili s hlavami dole tempem hlemýždě...
Například včera jsem byla svědkem výcviku jedné westernové kobylky, která vypadala, že to spaní hlavy k zemi upřímně nesnáší. Ani se jí nedivím, že je často vzteklá a shazuje jezdce. Ale zas je fakt, že je u nás teď nová, bůhví, co s ní dělali předchozí majitelé.
Jestli tu plácám bludy, tak mě omluvte, protože na koně fakt nejsem žádný odborník.

27.11.2006 20:36

darca napsal(a):
Když je to pro koně přirozené a pohodové, tak proč jim tu hlavu musí spát dolů různými pomůckami - nevím jak se to jmenuje, asi šambon???? Já když nechám svojí kobyle volné otěže, tak rozhodně nespustí hlavu k zemi.
Jojo, byla jsem nedávno na nějaké appa a paint akci a tam předváděli všechno možné... A ten pleasure pro mě nebyla jízda pohody, ale jízda minutu před smrtí. Fakt to vypadalo hrozně, jak se tam ti koně plazili s hlavami dole tempem hlemýždě...
Například včera jsem byla svědkem výcviku jedné westernové kobylky, která vypadala, že to spaní hlavy k zemi upřímně nesnáší. Ani se jí nedivím, že je často vzteklá a shazuje jezdce. Ale zas je fakt, že je u nás teď nová, bůhví, co s ní dělali předchozí majitelé.
Jestli tu plácám bludy, tak mě omluvte, protože na koně fakt nejsem žádný odborník.

No je sice pravda,že někdo to přehání s hlavou dole a pomalým tempem...Ale správný westernový kůň má jít svižným tempem s hlavou tak,aby uši koně byly přibližně ve výšce kohoutku ....Když jde kun ospale,hodnotí to rozhodčí záporně.Už v ČR neplatí,že kdo jde v pleasuru pomaleji,ten vyhraje Říkám to z vlastní zkušenosti...

27.11.2006 21:53

shettysheila napsal(a):
Klisnička podruhé...

Ta hubena kobylka to je fakticky sileny...clovek by rekl,ze kun v takovem stavu snad uz nemuze byt na zivu.Je mi ji tak lito...vim ze tohle nestaci,ale co s tim ja nadelam..muzu jen rict jak je to strasny a politovat ji a stejne to nepomuze.Kdybych mohla,klidne si nejakeho tyraneho konika vezmu,ale financne uz bych to nezvladla.Jednoho kone mam...Rada bych takovym konikum pomohla...

27.11.2006 22:39

sejtanek napsal(a):
No je sice pravda,že někdo to přehání s hlavou dole a pomalým tempem...Ale správný westernový kůň má jít svižným tempem s hlavou tak,aby uši koně byly přibližně ve výšce kohoutku ....Když jde kun ospale,hodnotí to rozhodčí záporně.Už v ČR neplatí,že kdo jde v pleasuru pomaleji,ten vyhraje Říkám to z vlastní zkušenosti...

Také jezdím western a už celkem dost dlouho pod vedením výborné trenérky. Kobylka je specializovaná na reining. Tam opravdu musí být kůň živý s chutí do práce. Pleasuru jsem nějak nepřišla na chuť, protože si nemyslím, že je pro koně přirozený klus rychlostí velmi pomalého kroku... Také mi to přijde jako minutu před smrtí... Nikdy jsem na takovém koni neseděla a celkem by mě zajímalo,jaké je to "tam nahoře". Ale já jsem spíše pro rychlejšího koně,který ochotně a rád spolupracuje. Jinak ta hlava dole-nikdy jsem kobylku nenutila žádnými pomocnými otěžemi ani ničím jiným aby dala hlavu dolů. Když je kůň dobře přiježděn a jde od zádě dopředu,tak tu hlavu dá do dané polohy sám.

28.11.2006 10:35

jindriska napsal(a):
Také jezdím western a už celkem dost dlouho pod vedením výborné trenérky. Kobylka je specializovaná na reining. Tam opravdu musí být kůň živý s chutí do práce. Pleasuru jsem nějak nepřišla na chuť, protože si nemyslím, že je pro koně přirozený klus rychlostí velmi pomalého kroku... Také mi to přijde jako minutu před smrtí... Nikdy jsem na takovém koni neseděla a celkem by mě zajímalo,jaké je to "tam nahoře". Ale já jsem spíše pro rychlejšího koně,který ochotně a rád spolupracuje. Jinak ta hlava dole-nikdy jsem kobylku nenutila žádnými pomocnými otěžemi ani ničím jiným aby dala hlavu dolů. Když je kůň dobře přiježděn a jde od zádě dopředu,tak tu hlavu dá do dané polohy sám.

když vidím koníky s hubou vytáhlou pomalu od ucha k uchu,nebo jezdce co aby s nenaohýbaným koněm ojeli barel,mu málem rozervou hubu tak jsem opravdu ráda že jezdím na ohlávce a hřeje mě pohled na mé koníky s malými tlamičkami

28.11.2006 18:24

shettysheila napsal(a):

Taky přidávám jednu odstašující fotku....z Apassionaty 2005

28.11.2006 18:43

shettysheila napsal(a):
Ostrost udidel je někdy až zarážející..s koníky pracuji na obyčejném kroužkovém či na ohlávce a jsem spokojená. Neberu vám ostrá udidla, používejte je dál, ale prosím myslete na koně a jednejte s citem.

Měla bych jeden dotaz k téhle fotce. Zdá se mi to, nebo má ten koník u huby krev? Přijde mi, že tam je něco červeného...
Poslední dobou mě taky děsí pohledy na některé jezdce, jak visí koním v hubě a v obratu jím málem urvou hlavu. Nikdo není dokonalý, taky se mi staně, že kobči škubnu v hubě, nebo ztratím balanc a otěž je bohužel po ruce... Ale, když někdo koni rve za hubu schválně a ještě k tomu přidá nejíp páku, tak to už je fakt prasárna. Ostré udidlo by dle mého neměla být týrací pomůcka, ale mělo by sloužit ke zjemění pomůcek...
Loni jsem byla na jedněch parkurech a byli tam k vidění různá udidla, některá opravdu ostrá, která bych svému koni nedala, ale jezdci s nimi uměli zacházet, koníci nechodili s hubou otevřenou a jezdci jim neviseli v hubě, ale při pohledu na jiné jezdce se mi zvedal žaludek, měli na koních pelhemy, páky a mechanický hackamore v kombinaci s udidlem a do obratům koni rvali silou za hubu, tak to už bylo celkem moc.
Ale potěšila mě jedna jedna dívka(nebo mladá paní), která sedlala temperamentního hřebce a jela na jednoduchém stihle na jemném přilnutí, oproti ostatním se značně volnější otěží a koník přešel parkur velice pěkně, nebýt uklouznutí pře překážkou, bylo by to bezchybně.
Sama bych chtěla koně do sportu, ale nevidím důvod proč by špičkový sportovní kůň musel mít v hubě bůhvíjaký mučící nástroj.

shettysheila

4.12.2006 18:30
shettysheila

shettysheila napsal(a):

no comment...

shettysheila

4.12.2006 18:31
shettysheila

shettysheila napsal(a):

rodeo...

shettysheila

4.12.2006 18:31
shettysheila

shettysheila napsal(a):

rodeo 2...

shettysheila

4.12.2006 18:32
shettysheila

shettysheila napsal(a):

nebezpečná korida...

shettysheila

4.12.2006 18:32
shettysheila

shettysheila napsal(a):

dostihy...aneb kdo je kde...

Přidejte reakci

Přidat smajlík