vercule
napsal(a):
Mám problém se svojí kobylkou je to huculka s pp a asi se na ní podepsala tvrdohlavost.Neumí chodit na lonži sotva v kroku a neumí zvedat kopyta.Je taky závislačka na ostatních koních.nevím co sní mám dělat její 2.5let.prosím pomozte!!!!!
Ahoj, bylo by dobry napsat odkud jsi...
Lupus
vercule
napsal(a):
JSEM Z JIHLAVY
Já myslim, že by bylo možná dobrý jí to naučit, když to neumí. Ty kopyta 100%!!! Vždyť jí jsou teprv 2,5 mohlo by to být ještě horší, nic není ztraceno
PS: na fotce roček, taky hucul
kubeska
napsal(a):
Tak chce bejt s kámošema
ahoj já mám taky polovičního hucula-hřebce(skoro 2)a nemám s ním na kruhu(lonži)problém...můžeš nějak svoje problémy upřesnit?učil ji tu lonž vůbec někdo?to kůň neumí od mala.a ty nohy ,že je neumí zvedat ?to jí je nikdo za těch 2,5 roku nestrouhal?nebo jak jste to dělaly?abychom ti mohli poradit tak je třeba vědět jak je na to mkobylka obecně...
vercule
napsal(a):
Mám problém se svojí kobylkou je to huculka s pp a asi se na ní podepsala tvrdohlavost.Neumí chodit na lonži sotva v kroku a neumí zvedat kopyta.Je taky závislačka na ostatních koních.nevím co sní mám dělat její 2.5let.prosím pomozte!!!!!
Já teda nevím co jsme měli huculku tak byla jediná, která chodila na lonži vždycky na 100% děti na ní dělali i voltiž. Byla suprová
a to byla tvrdohlavá opravdu hodně. Na takovéhle koně musíš mít hroznou trpělivost a jít na ně pomalu a rázně(ale s citem). Nejlepší je si vzít k sobě někoho zkušeného, který ti ukáže jak na to...
regie
napsal(a):
ahoj já mám taky polovičního hucula-hřebce(skoro 2)a nemám s ním na kruhu(lonži)problém...můžeš nějak svoje problémy upřesnit?učil ji tu lonž vůbec někdo?to kůň neumí od mala.a ty nohy ,že je neumí zvedat ?to jí je nikdo za těch 2,5 roku nestrouhal?nebo jak jste to dělaly?abychom ti mohli poradit tak je třeba vědět jak je na to mkobylka obecně...
ne neučil jí nikdo zvedat nohy a na lonži taktež ne!celých 2.5let byla s mámou a tátou na procházky sní chodím a postupně zvětšuji okruh.TŘEBA JDEME ZE STÁJE A NEŽ VYJDE TRVÁ TO NEJMÍN 10MIN.PROTOŽE NECHCE JÍT.UŽ JSEM ZOUFALÁ KOUPILI JSME JÍ NEDÁVNO 9.12.2006 A MÁ PP MÁM JÍ MOC RÁDA A PROTO CHCI ABY NĚCO UMĚLA A ABY MI JÍ RODIČE NEPRODALI!!!!NA LONŽI CHODÍ JEN V KROKU A NÉ TAK PLYNULÝM ASI NEVÍ CO PO NÍ CHCEME.A KDYŽ SLYŠÍ ZVUK BIČÍKU TAK JDE PROTI VÁM.
skippka
napsal(a):
Já teda nevím co jsme měli huculku tak byla jediná, která chodila na lonži vždycky na 100% děti na ní dělali i voltiž. Byla suprová
a to byla tvrdohlavá opravdu hodně. Na takovéhle koně musíš mít hroznou trpělivost a jít na ně pomalu a rázně(ale s citem). Nejlepší je si vzít k sobě někoho zkušeného, který ti ukáže jak na to...
no škoda že bydlíš v jihlavě,pokud bys měla zájem tak bych mohla někdy přijet pač mýho koníka jsem všechno učila bez pomoci a v poho..kolik ti je jestli se můžu zeptat?a jak dlouho jezdíš?
regie
napsal(a):
no sem z brnA..DĚLÁM S KONÍKAMA PŘIROZENOU METODU PODLE PATA PARELLIHO..a rodiče nemají s koníkama zkušenosti?koupili ti ho aby sis ho připravila na obsednutí a tak sama?
jinak přidávám svého hříbka-skoro 2 roky
regie
napsal(a):
další
určo si pozvi někoho kdo dělá parelli metodu ,ten ti ukáže jak a co ,jsou tu i lidičky kteří ti to ukáží pouze za cestovné ,navštiv stránky parelli czech.Tvá kobylka dle mého názoru neví co po ni chceš ,když ji lonžuješ a přitom míříš bičem na zád tak pro ni to je signál zastav a natočí se k tobě .
Neregistrovaný uživatel

vercule
napsal(a):
Achoj, sme na tom podobne....:)... Před dvěma lety jsem si koupila kobylku.. Huculku 2,5 roku... :).... privezla jsem si ji 10.12.2004:)....... takze sme na tom prakticky stejne........................ ALE............ já uz ji mam 2 roky a mame za sebou 2 roky tvrde prace. .... Když jsem jí privezla byla uplne hotova, vseho se bala a nehodlala dojit dal nez za stodolu. Takze krok po krucku jsme chodili dal a dal. Na lonzi takyn neumela, pri cisteni nohou jsem litala mezi stenama. Mela sem vykloubeny rameno z cisteni nohou. Tvrdohlavost by se z dala krajet....... Takhle to slo dal a dal, vypadalo to, ze nim nepomaha. Ale postupem casu byli videt pokroky... Nedelala jsem v te dobe nic podle pata parelliho, proste jsem se snazila s kobylkou vychazet... Na jare jsme zacali obsedat... Prvni vyjizdky, krasny zazitky......... No uz jsme spolu dva roky, kobylka jakz takz chodi :)......... Diky moji kamosce toho ted umi i vic nez normalni rekreacni konicek... Miluju ji a nikdy bych ji nedala, takze na tvuj dotaz nemuzu odpovedet jinak nech trpelivost, trpelivost, trpelivost a klid..... Nemlatit, nenervit, hlavne v klidu... ja obcas pocitam do dvaceti.... Prosimte nedelej chyby a radsi se porad s odbornikem.... hlavne si pamatuj... pokud to vzdas a kobylku prodas, muze se stat ze skonci v salamu, tak se prosim snaz...... Vim o tom svy.... Klidne se ozvi na mejla, muzem o tom pokecat.... dvojce.6791@seznam.cz
Paaa Brig
Jinak na fotce je moje kobylka ( foceno 24.12.2006).....
vercule
napsal(a):
Ja jsem Jihlavacka.Kde mate konika? Nebo kde presne jsi? Nemam zas tolik zkusenosti,ale urcite bych ti mohla nejak pomoci.ve dvou to jde lip.Kdybys chtela.
Jinak moje rada je..cas.Dej ji cas.Kdyz ji nikdo nic nenaucil,tak to bude dyl trvat,nez kdyby mela nejaky zaklad.Muj konik kdyz jsem ho koupila taky neumel na lonzi,a behem mesice uz capkal pekne.Zalezi na pristupu a taky na konikovi.A s tema nohama,to chce trenink.Proste zvedat a chvalit...musis se ji venovat,vsecko procvicovat postupne.Nechvatej.Je mlada,casu dost.Nauc ji ten zaklad,zvedani nohou,klid pri cisteni,vodeni na ruce,aby chodila klidne ale ne jako lenoch,nauc ji pak zastavovat a podobne.Az pak bych ja osobne brala konika na lonz..Zkus ji vzit s nejakym konikem na prochazku,aby vedela ze ji nikde nic neukousne a pak se zkousej treba odpojovat od toho kone.Zvetsovat vzalenost,uvidis ze se za chvili nauci sama chodit ven.
vercule
napsal(a):
Nebudu se ptát na problémy koně, ale zeptám se, kolik je let tobě??? Už jsi měla někdy koně v základním výcviku?
vercule
napsal(a):
Nezlob se, ale podle mého názoru je tady chyba spíš v lidech než v koni, takže jen na tvrdohlavost bych to nesváděla :-P
Nevím, kolik máš zkušeností s výcvikem mladých koní, řekla bych, že valné to zrovna nebude (a omlouvám se, jestli se pletu), takže být tebou, seženu si někoho, kdo o výcviku koní ví něco víc, než jen informace načtené z knížek. Nebo ti kobylka přeroste přes hlavu
P.S: Píšeš, že je ti 14, proč ti rodiče nekoupili nějakého staršího koníka - učitele?
widle
napsal(a):
Nezlob se, ale podle mého názoru je tady chyba spíš v lidech než v koni, takže jen na tvrdohlavost bych to nesváděla :-P
Nevím, kolik máš zkušeností s výcvikem mladých koní, řekla bych, že valné to zrovna nebude (a omlouvám se, jestli se pletu), takže být tebou, seženu si někoho, kdo o výcviku koní ví něco víc, než jen informace načtené z knížek. Nebo ti kobylka přeroste přes hlavu
P.S: Píšeš, že je ti 14, proč ti rodiče nekoupili nějakého staršího koníka - učitele?
My jsme meli v mastali dve huculy s PP, moc hezke, ale mely jedinou vadu. Absolutne odmitaly chodit na lonzi. A pokud vim, odmitaji to doted i kdyz na jezdeni v terenu jsou spickove a je jim tusim kolem osmi let. S tim, ze konik nechce chodit na lonzi se az tak netrap. Uc ho pomalicku, hlavne se nenervuj. Lonzka je sice vyborny pomocnik pro praci ze zeme a treba pro nasvaleni hrbetu, ale neni bezpodminecne nutna. Nemas treba ve svem okoli nekoho s kruhovkou, do ktere by jsi mohla prcka dat a bez lonzky mu ukazat co to znamena chodit na kruhu? Treba kdyz pochopi, ze to neni zadna veda, pujde ti ochotneji i na lonzce.
Ty nohy jsou vetsi problem. Nehlede na denni starostlivost o kopyta, konik musi drzet minimalne jednou za dva mesice nohy pri strouhani a pripadne kovani. Zacni s hlazenim po nohach vcetne kopyt. Pomalu, klidne a hodne konika chval. Kdyz si to necha delat, zkus mu trosku zvednout predni nohu a pokud se necha, necisti ji, okamzite ji poloz a SILENE MOC HO POCHVAL. Konik musi pochopit, ze TO BYLO ONO. Fazi zvedani postupne prodluzuj, hlad kopyto na spodni strane a nakonec pridej hacek. Vzdycky moc a moc chval a odmenuj kokinama, mrkvi, jabkama, cukrem, proste necim, co je pro kone vzacne a co dostava pouze za spravne provedeny cvik. U zadnich noh postupuj stejne s rozdilem, ze ze zacatku nebudes tahat konikovi nohu hnedky dozadu, jak urcite znas z oddilu nebo kde jsi predtim sbirala zkusenosti. Nechej ho je nejdriv zvedat pod bricho (je to pro neho jistejsi), zase hlad kopyto na spodni strane a pak pridej hacek. Natahovani zadni nohy dozadu nechej az na posledni fazi, az bude konik presne vedet, co po nem chces a ze mu nic nehrozi. Hlavne to delej postupne, pomalu a nekolikrat za den, aby o tom konik v pauze mezi cvicenim mohl premyslet. Urcite ho to naucis.
alfi pav
napsal(a):
My jsme meli v mastali dve huculy s PP, moc hezke, ale mely jedinou vadu. Absolutne odmitaly chodit na lonzi. A pokud vim, odmitaji to doted i kdyz na jezdeni v terenu jsou spickove a je jim tusim kolem osmi let. S tim, ze konik nechce chodit na lonzi se az tak netrap. Uc ho pomalicku, hlavne se nenervuj. Lonzka je sice vyborny pomocnik pro praci ze zeme a treba pro nasvaleni hrbetu, ale neni bezpodminecne nutna. Nemas treba ve svem okoli nekoho s kruhovkou, do ktere by jsi mohla prcka dat a bez lonzky mu ukazat co to znamena chodit na kruhu? Treba kdyz pochopi, ze to neni zadna veda, pujde ti ochotneji i na lonzce.
Ty nohy jsou vetsi problem. Nehlede na denni starostlivost o kopyta, konik musi drzet minimalne jednou za dva mesice nohy pri strouhani a pripadne kovani. Zacni s hlazenim po nohach vcetne kopyt. Pomalu, klidne a hodne konika chval. Kdyz si to necha delat, zkus mu trosku zvednout predni nohu a pokud se necha, necisti ji, okamzite ji poloz a SILENE MOC HO POCHVAL. Konik musi pochopit, ze TO BYLO ONO. Fazi zvedani postupne prodluzuj, hlad kopyto na spodni strane a nakonec pridej hacek. Vzdycky moc a moc chval a odmenuj kokinama, mrkvi, jabkama, cukrem, proste necim, co je pro kone vzacne a co dostava pouze za spravne provedeny cvik. U zadnich noh postupuj stejne s rozdilem, ze ze zacatku nebudes tahat konikovi nohu hnedky dozadu, jak urcite znas z oddilu nebo kde jsi predtim sbirala zkusenosti. Nechej ho je nejdriv zvedat pod bricho (je to pro neho jistejsi), zase hlad kopyto na spodni strane a pak pridej hacek. Natahovani zadni nohy dozadu nechej az na posledni fazi, az bude konik presne vedet, co po nem chces a ze mu nic nehrozi. Hlavne to delej postupne, pomalu a nekolikrat za den, aby o tom konik v pauze mezi cvicenim mohl premyslet. Urcite ho to naucis.
no kruhovku máme hned u stáje na proćházky chodíme,ale myslíš,že se kobylka sklidní když se obsedne a bude se na ní jezdit a že to nebude ještě horší?