Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2007 21:03

Ahoj všichni. Chtěla bych se zeptat co všechno obnáší stavba vlastní stáje? Myslím abych na něco nezapomněla atd... a taky kolik by to bylo zhruba z finanční stránky???

12.2.2007 21:24

kapusta napsal(a):
Ahoj všichni. Chtěla bych se zeptat co všechno obnáší stavba vlastní stáje? Myslím abych na něco nezapomněla atd... a taky kolik by to bylo zhruba z finanční stránky???

Pocinaje stavebnim povolenim, pres hromadu prace + materialu a konce starosti kam ulozit picniny a co s hnojem. Neni to zase takova legrace...

12.2.2007 21:31

impact napsal(a):
Pocinaje stavebnim povolenim, pres hromadu prace + materialu a konce starosti kam ulozit picniny a co s hnojem. Neni to zase takova legrace...

To ja vim.. proto se ptam... co vsechno zaridit, jak postupovat atd...

12.2.2007 21:57

kapusta napsal(a):
To ja vim.. proto se ptam... co vsechno zaridit, jak postupovat atd...

Nepsala jsi tu náhodou že máš nedostatek peněz?

12.2.2007 23:05

zazika napsal(a):
Nepsala jsi tu náhodou že máš nedostatek peněz?

Neříkám že to budu platit já! Takže.. peníze mám. a to tu neřešim. já chci řešit to, na co sem se ptala. Děkuji

13.2.2007 07:39

kapusta napsal(a):
Neříkám že to budu platit já! Takže.. peníze mám. a to tu neřešim. já chci řešit to, na co sem se ptala. Děkuji

Ty kapusto, nepřipadáš si už divně? Vždyť ty se pořád ptáš na takový divný věci? To děláš naschvál?

13.2.2007 07:45

kapusta napsal(a):

Jako první krok bych si ujasnila, jak má stáj vypadat, pro kolik má být koní, bude-li se v ní skladovat krmivo atd., prostě takový malý projekt. S touto myšlenkou v hlavě bych se zašla zeptat na místní stavební úřad, kde by ti měli říct, co k tomu budeš potřebovat.Při plánování bych se snažila, abys měla vhodně vyřešené napájení koní, dálku stáje od hnojiště, osvětlení stáje a tak. Věř mi, že v zimě je každý ušetřený metr s kolečkem znát. Finanční stránka bude hodně odvislá od použitého materiálu, velikosti a práce. Dále budeš-li chtít mít koně "doma", zařiď si dopředu dodavatele sena, podestýlky. Dále někoho, kdo ti bude likvidovat hnůj. Pokud nebydlíš u zahrádkářské kolonie, bývá to problém. Až budeš mít postaveno, musíš si zaregistrovat hospodářství u Českomoravského svazu chovatelů, potom dostaneš 2 registrační knihy, do kterých budeš vyplňovat přesuny koní. Postavíš si výběh, koupíš vybavení na výběh a pokud jsem takhle rychle na nic nezapomněla, můžeš přivést kobyláky do svého. Bude tě to stát hodně peněz, nervů a času, nicméně ten pocit moci jít večer zkontrolovat koníky a poslouchat jak jim to výborné seníčko chutná pro některé z nás opravdu stojí za to.

14.2.2007 20:54

toš jo.. díky moc. a mimochodem.. neodradili ste mně

14.2.2007 21:42

kapusta napsal(a):
toš jo.. díky moc. a mimochodem.. neodradili ste mně

když se to tak veme tak koník může bydlet vdřevěné kůlně předělané na box, vodu může mít v rohu v kýblu na držáku nemusí mít napáječku a jeto.Hlavní je podlaha beton se žlábkem a odtokem a navrch s fošen podlahu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík