sun
napsal(a):
Ahojky prosím potřebovala bych poradit jak mam upravit lněnné semínko?Vim,že se má snad povařit,ale nevim jak dlouho.Pak kolik toho mam koníčkovi dát?Moc prosím o radu.
Každý asi připravuje i dávkuje semínko jinak... já vždy připravuji dávku pro 7 koní na 4 dny.... přes noc v hrnci semínko namočím do studené vody, ráno pak doliju vodu (protože jí semínko hodně vstřebá), povařím cca 15 minut. Za tu dobu pustí slupky a zešlemovatí. Nechám vychladnout a dávkuji vrchovatou polévkovou lžíci na koně a den.
sun
napsal(a):
Ahojky prosím potřebovala bych poradit jak mam upravit lněnné semínko?Vim,že se má snad povařit,ale nevim jak dlouho.Pak kolik toho mam koníčkovi dát?Moc prosím o radu.
Lněné semínko je dobré povařit tak dlouho až vývar začne trochu houstnout,mezi prsty to má strukturu jako řidčí škrob.Koním tento vývar dáváme do krmení,otrub v množství 1 - 2 litry,vždy do večerního krmení.
sun
napsal(a):
já vařím semínko před krmením, většinou každý den (ale občas zapomenu nebo tam nejsem), asi tak 3 hodiny povařím a pak ho teplé dáváme ke krmení (malej šálek). Nejlepší je, když je takové táhnoucí se
sun
napsal(a):
Děkuji moooooooc jste fakt super.Já jsem to právě nikdy nedělala a jsem Vám za to fakt vděčná aspoň vim,že koníkovi nijak nepřitížim.Jak se Vám tad jezdí?Já bohužel jezdit nemůžu mam nalomený palec.Už mi to hrozně chybí!
sun
napsal(a):
ahojda, taky teď vařím semínko. Vařím ho hodinu na mírným ohni (občas mi to při větší teplotě uteče a pak to není příjemný dostávat ho dolů :-) ). Nechám vychladnout a večer to přidávám k ovsu. Dávám to jen kobylce která se má za měsíc ohřebit. teda občas i kobyle na které jezdím, páč je to dobrý na trávení i na srtst ale hlavně před ohřebením!!!
sun
napsal(a):
Já dávám lněné semínko celoročně. V létě někdy sem tam vynechám..když se mi nechce vařit, ale nyní dávám co možná pravidelně. Menší hrnec..cca 1,5litru vody, střední naběračku semínka, uvařím...tak 10 minut. Vydrží to tak tři dny. V létě vařím tolik, abych to měla tak na tři krmení. Když je moc vedro, tak se rychleji kazí, takže neriskuji. Ráno a večer dávám jednu naběračku do krmení. Když bylo v létě hodně sucho, dávám i dvě...je to na dobré trávení a hlavně se koník nezacpe. Celoročně to podávám..snažím se pravidelně. Kobylka má překrásnou srst, hebkou, lesklou a hřívu jako ze žurnálu. Navíc je to výborné na trávení....no snad na všechno, prý i na kopyta. Dávám semínko vlastně 4 roky co ji mám. Skoro denně.
lucky
napsal(a):
Já dávám lněné semínko celoročně. V létě někdy sem tam vynechám..když se mi nechce vařit, ale nyní dávám co možná pravidelně. Menší hrnec..cca 1,5litru vody, střední naběračku semínka, uvařím...tak 10 minut. Vydrží to tak tři dny. V létě vařím tolik, abych to měla tak na tři krmení. Když je moc vedro, tak se rychleji kazí, takže neriskuji. Ráno a večer dávám jednu naběračku do krmení. Když bylo v létě hodně sucho, dávám i dvě...je to na dobré trávení a hlavně se koník nezacpe. Celoročně to podávám..snažím se pravidelně. Kobylka má překrásnou srst, hebkou, lesklou a hřívu jako ze žurnálu. Navíc je to výborné na trávení....no snad na všechno, prý i na kopyta. Dávám semínko vlastně 4 roky co ji mám. Skoro denně.
Neni to moc davat kazdy den??
Ja varila seminko 2 hodiny na mirnem ohni,byl z toho takovy hnusny blivajs ale konikovi to moc chutnalo.
Pro Lucky: pamatujes se na me? Misa od Portina,kdysi jsme si psali.Jak se ma Usa?Co nozka zpravila se ji dobre? Ja uz Portaka nemam musela jsem ho prodat.
Misa
sunin
napsal(a):
Neni to moc davat kazdy den??
Ja varila seminko 2 hodiny na mirnem ohni,byl z toho takovy hnusny blivajs ale konikovi to moc chutnalo.
Pro Lucky: pamatujes se na me? Misa od Portina,kdysi jsme si psali.Jak se ma Usa?Co nozka zpravila se ji dobre? Ja uz Portaka nemam musela jsem ho prodat.
Misa
Ahoj! No to víš, že pamatuji...nedávno jsem uvaovala, co s tebou je. Ani tady jsme tě moc neviděla. Us amá nohu dávno OK, to už je stará záležitost, měla to jako dvouletá. Jakto, že nemáš POrtina?
Jinak nemyslím si že by to bylo moc, znám spoustu lidí, co to tady tak dávají. Koně jsou krásní, zdraví.