anik

Hojiky!Tak me napadlo..sou v ČR vubec nejaky konsky jatka??jetli joo,tak kde..?Mooc by me to zajmalo.. a da se odtamtad konik vykoupit...?vylozene konik,ktery jen ceka,az ho odvedou...?moc by me to zajmalo..za kolik by takoveho konika asi tak prodali..?jaka sou tam asi tak plemena..?ja ted sice mam vlastniho konika,ale po kobce bych chtela prave kone z jatek..diky za informace!!
anik
napsal(a):
Hojiky!Tak me napadlo..sou v ČR vubec nejaky konsky jatka??jetli joo,tak kde..?Mooc by me to zajmalo.. a da se odtamtad konik vykoupit...?vylozene konik,ktery jen ceka,az ho odvedou...?moc by me to zajmalo..za kolik by takoveho konika asi tak prodali..?jaka sou tam asi tak plemena..?ja ted sice mam vlastniho konika,ale po kobce bych chtela prave kone z jatek..diky za informace!!
No já si myslím, že info získáš na klasik Hovězích jatkách, jistě tam seženeš i koně, cena koně je určitě za cenu masa, nevím kolik se pohybuje cena koňskýho masa za kilo(myslím výkupní cenu), ale jedna holka, která bydlí cca 20 km odemne si koulila kobču z Jatek, bylo jí 10let, byla taková hubenější a nedůvěřivá, byla to A1/1, plachá, koupila jí na hovězích jatkách a dala za ní 10 500, kobylka se má čile k světu, já si myslím, že stačí obvoat pár jatek a tam ti jistě dají info, takle to udělala i ona
anik

majda
napsal(a):
No já si myslím, že info získáš na klasik Hovězích jatkách, jistě tam seženeš i koně, cena koně je určitě za cenu masa, nevím kolik se pohybuje cena koňskýho masa za kilo(myslím výkupní cenu), ale jedna holka, která bydlí cca 20 km odemne si koulila kobču z Jatek, bylo jí 10let, byla taková hubenější a nedůvěřivá, byla to A1/1, plachá, koupila jí na hovězích jatkách a dala za ní 10 500, kobylka se má čile k světu, já si myslím, že stačí obvoat pár jatek a tam ti jistě dají info, takle to udělala i ona
Jo tak diky za info!Ja myslela ze tu budou i nejaky spesl jatka pro kone..no jo ale jak na nejaky jatka sezenu cislo??myslim ze ve Zlatejch strankach asi nebudou ne...?..no zkusim se podivat po netu..chtela bych nejakyho konika ostrejsiho na osetrovani..moje kobca driv byla celkem dost ostra..ale ted je to strasny zlaticko
..no kazdopadne tedy dekuju...a budu hledat
anik
napsal(a):
Na klasických jatkách se kůň porazit nesmí, je to v rozporu se zákony. Jedny jatka jsou u Příbrami, jedny v Táboře.
aston
napsal(a):
Na klasických jatkách se kůň porazit nesmí, je to v rozporu se zákony. Jedny jatka jsou u Příbrami, jedny v Táboře.
V Horaždovicích, v Budějicích.... ve zlatých stránkách čísla jsou ale není tam přímo napsáno jestli berou i koně, tak si to musíš obvolat a zeptat se a oni dají kontakt dál. a vše ti vysvětlí
anik
napsal(a):
Pokud se kůň už na jatka dostane nelze ho vykoupit. praxe je: buď budeš čekat před jatkama - koně neberou každý den-tak se musí vyčíhnout den kdy nějakého takového přivezou a zaplatit rovnou tomu kdo ho tam přivezl, nebo se domluvit s někým kdo tam pracuje většinou jsou za úplatu ochotní koně někde schovat občas mají i několik známých a když vidí že koni nic není jen je třeba ostřejší tak hned volají. to znám jen z doslechu jak to chodí.cena je dle váhy koně, plemena jsou tam různorodá řekla bych že většinou kříženci,čt, plňasi.