proxima
napsal(a):
A
A tady Jura v pracovním nasazení...
Kydá a malej mu pomáhá .... (ten flek na boku není znak appaloos-ale rozmázlý lívanec)
proxima
napsal(a):
A tady Jura v pracovním nasazení...
Kydá a malej mu pomáhá .... (ten flek na boku není znak appaloos-ale rozmázlý lívanec)
......tady naváží piliny ve spolupráci Barči a Majka....
proxima
napsal(a):
......tady naváží piliny ve spolupráci Barči a Majka....
....a tady ještě vaří oběd.....
.....a te´d mě zabije......
proxima
napsal(a):
....a tady ještě vaří oběd.....
.....a te´d mě zabije......
Ahojky Evikůůůů a Jurko,Evíííí moc díky za fotišky,Redík je tedy Paint,nééé???
Jééé,Jurka vaří jooo?A co to bude,haž to bude?Tipovala bych guláš,poněvadž toho se může navařit hooodně a dlouho vydrží.Něco tam Jurka v tom hernečku míše,ale nevím,co!!!
Tak to je Jurka stejně dobrej,Olda vařit vůbec nechce,všechno mu musím podstrčit až pod nos
.Jediný co mi pomáhá,že když chce bramboráky,tak mi oloupe brambory a česnek,ale jinak nííííc!!!!!
jaruska
napsal(a):
Ahojky Evikůůůů a Jurko,Evíííí moc díky za fotišky,Redík je tedy Paint,nééé???
Jééé,Jurka vaří jooo?A co to bude,haž to bude?Tipovala bych guláš,poněvadž toho se může navařit hooodně a dlouho vydrží.Něco tam Jurka v tom hernečku míše,ale nevím,co!!!
Tak to je Jurka stejně dobrej,Olda vařit vůbec nechce,všechno mu musím podstrčit až pod nos
.Jediný co mi pomáhá,že když chce bramboráky,tak mi oloupe brambory a česnek,ale jinak nííííc!!!!!
No tak já Ti tam jaruško pošlu Juru ,ať udělá Oldovi školení jak vařit zeleninové pokrmy...to on rád a já néééé
Néé,my si to rozdělíme-třeba uděláme plnou pánev a jíme z ní oba-mě stačí samotné těstoviny a Jurovi ten zbytek -zeleninaAkorát já to dycky s těstovinama přeženu a Jura tam nemůže najít tu zeleninu a rozčiluje se..
No a k tomu co dnes vařil...tady se tomu říká Kel-to my Češi vůbec neznáme...je to z kapusty a zásmažky a trochu uzeného a pak už jen ....vařila myšička kašičku a je z toho taková dobrá ňamka+se k tomu jedí brambory.....
.......a pak se z toho člověk po............takže kdo trpí zácpou vřele doporučuju
....a to jel teď Jura na vyjížďku po jídle...no nevim nevim.....
proxima
napsal(a):
No tak já Ti tam jaruško pošlu Juru ,ať udělá Oldovi školení jak vařit zeleninové pokrmy...to on rád a já néééé
Néé,my si to rozdělíme-třeba uděláme plnou pánev a jíme z ní oba-mě stačí samotné těstoviny a Jurovi ten zbytek -zeleninaAkorát já to dycky s těstovinama přeženu a Jura tam nemůže najít tu zeleninu a rozčiluje se..
No a k tomu co dnes vařil...tady se tomu říká Kel-to my Češi vůbec neznáme...je to z kapusty a zásmažky a trochu uzeného a pak už jen ....vařila myšička kašičku a je z toho taková dobrá ňamka+se k tomu jedí brambory.....
.......a pak se z toho člověk po............takže kdo trpí zácpou vřele doporučuju
....a to jel teď Jura na vyjížďku po jídle...no nevim nevim.....
Tééééda,Jurka je ale šikovnej!!!
A já taky zeleninu moc nemusím,jen tak občas někdy z leknutí si někde vezmu třeba kedlubnu nebo něco,ale mááálo,jsem taky spíš pečivová a masová,zrovna před chvilkou jsme dorožnili kuře,snědli jsme ho celý!!!
Nebylo velký,ale bylo dooobrýýý!!!!
Já jsem dneska tak polámaná z toho včerejška,že mě bolí úplně celý tílko,au,au,dneska se opravdu jen flákáme!!!
To není zdravý nejezdit a pak jet skoro celej den,uovej ouvej!!!
jaruska
napsal(a):
A já taky zeleninu moc nemusím,jen tak občas někdy z leknutí si někde vezmu třeba kedlubnu nebo něco,ale mááálo,jsem taky spíš pečivová a masová,zrovna před chvilkou jsme dorožnili kuře,snědli jsme ho celý!!!
Já jsem dneska tak polámaná z toho včerejška,že mě bolí úplně celý tílko,au,au,dneska se opravdu jen flákáme!!!
Pierot nastartovanej na vstávání...
jaruska
napsal(a):
Pierot nastartovanej na vstávání...
#01ÁÁÁÁÁ šup!!!!!
jaruska
napsal(a):
A tady jsou ti Tibeťani.....
Tihle vypadali,že by nás šežrali...Paní byla velice hodná,ochotná,psy opravdu miluje,má je v super cajku.Ale říkala,že cena štěněte se pohybuje kolem dvaceti tisíc!!!
jaruska
napsal(a):
Tihle vypadali,že by nás šežrali...Paní byla velice hodná,ochotná,psy opravdu miluje,má je v super cajku.Ale říkala,že cena štěněte se pohybuje kolem dvaceti tisíc!!!
Tenhle padesátikilovej drobeček byl sláááádkééééj!!!!
jaruska
napsal(a):
Etě....
Dneska jsme se byli i podívat u jednoho pána na miniponíčky,ale připouštět tam Kačenku nebudeme,hřebeček je dvouletej.
Můžu Vám říct,že jsou fakt zlatý,hodný,člověk by si je hned vzal domů!!!
Tenhle hřebeček je na prodej,pán za něj chce jen 15 tisíc,ale má strašně blbě rostlý zuby.
jaruska
napsal(a):
Tady zase ten drbeček s Jaruškou!!!
Jupííííí, Evičkooooo! To jsem moc ráda, že jsi tu zas s námi! Moc moc jsem na tebe myslela, hlavně že jsi v pořádku a doma s Jurkou. Všechno se časem spraví. Je to otrava, viď, když chodit nejde, nic dělat nejde, jezdit nejde... no jo, jak říká Jaruška, pěkně se vyhajej, ať jsi co nejdřív fit!!!
A díky za krásné fotečky, koukám, že sis našla hlavní činnost, není až tak náročná na bolavé tělo, budeš prostě na pár dní či týdnů fotoreportérka
!!!!!
Holký, já taky vůbec nejsem zeleninová! Taky radši pečivo a maso...a ovoce, to docela jo. Tož to si budeme rozumět, haha!
No a já dneska vytáhla zas Brebču s Vilíkem na hodinku na pastvu, na té jejich pastvině toho moc nemají, čekáme na déšť jak na smilování ... a nekápne a nekápne...
Malej jako vždy řádil a pořádně si protáhl svalíky, pak chtěl zlobit, ale se mnou nesměl (kousat a tak), tak to zkusil aspoň na mámě.
Odpoledne jsem si vzala ven ještě Buráka s Angiem, ten malej fracek Buráka zas chtěl kousat, ale já už byla připravená a vždy jsem mu pěknou lupla. Ke konci vyjížďky už to nezkoušel, ale vsadím se, že příště to bude zas totéž Dám vám sem pár krásných sluníčkových obrázků, snad vám potěší dušičku
jaruska
napsal(a):
Dneska jsme se byli i podívat u jednoho pána na miniponíčky,ale připouštět tam Kačenku nebudeme,hřebeček je dvouletej.
Můžu Vám říct,že jsou fakt zlatý,hodný,člověk by si je hned vzal domů!!!
Tenhle hřebeček je na prodej,pán za něj chce jen 15 tisíc,ale má strašně blbě rostlý zuby.
Jinak je to Appaloosa hřebeček,má asi 80 cm,ale ty žuby....
jackie
napsal(a):
Jupííííí, Evičkooooo! To jsem moc ráda, že jsi tu zas s námi! Moc moc jsem na tebe myslela, hlavně že jsi v pořádku a doma s Jurkou. Všechno se časem spraví. Je to otrava, viď, když chodit nejde, nic dělat nejde, jezdit nejde... no jo, jak říká Jaruška, pěkně se vyhajej, ať jsi co nejdřív fit!!!
A díky za krásné fotečky, koukám, že sis našla hlavní činnost, není až tak náročná na bolavé tělo, budeš prostě na pár dní či týdnů fotoreportérka
!!!!!
Holký, já taky vůbec nejsem zeleninová! Taky radši pečivo a maso...a ovoce, to docela jo. Tož to si budeme rozumět, haha!
No a já dneska vytáhla zas Brebču s Vilíkem na hodinku na pastvu, na té jejich pastvině toho moc nemají, čekáme na déšť jak na smilování ... a nekápne a nekápne...
Malej jako vždy řádil a pořádně si protáhl svalíky, pak chtěl zlobit, ale se mnou nesměl (kousat a tak), tak to zkusil aspoň na mámě.
Odpoledne jsem si vzala ven ještě Buráka s Angiem, ten malej fracek Buráka zas chtěl kousat, ale já už byla připravená a vždy jsem mu pěknou lupla. Ke konci vyjížďky už to nezkoušel, ale vsadím se, že příště to bude zas totéž Dám vám sem pár krásných sluníčkových obrázků, snad vám potěší dušičku
Konec flákání, jde se na prochajdu!!!
jackie
napsal(a):
!!!!!
No to teda jo, Jarú, ty žuby se mu moc nepovedly... ten by do chovu určo jít neměl... ale tím jste asi nechtěli připouštět, ne?
No a takhle vypadá radost ze života
jaruska
napsal(a):
Jinak je to Appaloosa hřebeček,má asi 80 cm,ale ty žuby....
Ahojky Janííí,tak jsi chudáčka Angíška zbouchala,joo?No jo,kousat nemůže,to je jasný,ale já bych to udělala ještě jinak....
Tady zase miniappa s Jaruškou...
jackie
napsal(a):
!!!!!
Jo, kdybych tak taky uměla cválat a mohla si s prckem zablbnout
jackie
napsal(a):
!!!!!
jackie
napsal(a):
No to teda jo, Jarú, ty žuby se mu moc nepovedly... ten by do chovu určo jít neměl... ale tím jste asi nechtěli připouštět, ne?
No a takhle vypadá radost ze života
Vilííík je krááásnej,má krááášnou pudelinkůůůů!!!!!!
Néé,Janí,tímhle bychom nepřipouštěli ani náhodou,právě kvůli těm zubům,mohlo by to bejt dědičný a co pak to chudák žvíže,až bude starší??
jackie
napsal(a):
!!!!!
Vilda už baští travičku o stošest, a víte, co mu nejvíc chutná! Hlavičky pampelišek. Sehne se k ní, chytne ji a škubne... a dokonce ji těma čtyřma zubiskama sežvejká a spolkne, haha!
jaruska
napsal(a):
To je teda Jura fakt šikulka!
jackie
napsal(a):
Nooo,Janííí,tak já Ti tam půkjčím jaruškůů,ta vydrží cválat celej den,ona hopká po dvou skoro fakt cvalem!No,taky teď vyhrála v tělocviku běh,předběhla všechny holky a kluky v její třídě!!!
A tady prckové v trysku....
jaruska
napsal(a):
Vilííík je krááásnej,má krááášnou pudelinkůůůů!!!!!!
Néé,Janí,tímhle bychom nepřipouštěli ani náhodou,právě kvůli těm zubům,mohlo by to bejt dědičný a co pak to chudák žvíže,až bude starší??
Jéje, ten rezavej koník je březí? Ten má teda pupííííík!!! A na to že jsou to minikoníci, tak Jaruška je mezi nimi taky docela mini, haha!
To jo, u psů se ty jejich vady chrupu taky většinou dědí, že jo? Předkusy atd... škoda hřebečka, je moc pěknej!
jackie
napsal(a):
Vilda už baští travičku o stošest, a víte, co mu nejvíc chutná! Hlavičky pampelišek. Sehne se k ní, chytne ji a škubne... a dokonce ji těma čtyřma zubiskama sežvejká a spolkne, haha!
Ještě minikoníci....
bubo
napsal(a):
Hi,hi, hi a taky má po nich černý jazyk? Naši jo!
Ahojky Bubo, jé, to nevím, jestli má černý jazyk, já se jeho hubině spíš vyhýbám, protože on by hned oštipoval, hajzlík. Ale příště se mrknu, myslím, že černej bude, haha!
No a tady se pustil do mámy, když já se okusovat nenechala...
jaruska
napsal(a):
Ještě minikoníci....
Jarú, a jak bys to téééda udělala s tím kousadlem? Prosíííím!!!
Ti malí pišišvorové jsou k sežrání! A nezakopávali jste tam o ně ????
jackie
napsal(a):
Ahojky Bubo, jé, to nevím, jestli má černý jazyk, já se jeho hubině spíš vyhýbám, protože on by hned oštipoval, hajzlík. Ale příště se mrknu, myslím, že černej bude, haha!
No a tady se pustil do mámy, když já se okusovat nenechala...
To je teda rošťák Já dneska měla málem letecký den z Bubíše
jaruska
napsal(a):
Ještě minikoníci....
Janí,majitel neví,jestli je kobuška březí,já šahala na vemínko,je maličký,podle mě není,ale těžko říct,běhají tam se čtyřma kobylkama 2 hřebečci.
jackie
napsal(a):
Jarú, a jak bys to téééda udělala s tím kousadlem? Prosíííím!!!
Ti malí pišišvorové jsou k sežrání! A nezakopávali jste tam o ně ????
Holky, on už Vilda není mimi.... koukejte, už je to kus koňa!
jaruska
napsal(a):
Janí,majitel neví,jestli je kobuška březí,já šahala na vemínko,je maličký,podle mě není,ale těžko říct,běhají tam se čtyřma kobylkama 2 hřebečci.
Bubo, vyrostl, viď? Že ty mimina nezůstanou chvíli miminama, abych si je užíla
Jarú, takže tam mají takový trochu divoký odchov, jooo??? To je škoda, já myslela, že je to chov minikoníků s PP... ale takhle?
Bubo, copak? Jak to, že ses málem vznášela vzduchem? Lekl se?
jaruska
napsal(a):
Dobývání trávy....
jackie
napsal(a):
Jarú, a jak bys to udělala? Já si nějak s típ lumpem nevím rady...
Janí,já bych ho vždycky,když ho kousne,zacouvala.To je pro koně strašně nepohodlný a on když bude vědět,že když kousne,bude pokaždé zastaveno a bude muset couvat(stačí 2 metry,ale poctivě je odcouvat),tak si řekne-proč já bych to dělal,když pak budu muset dělat něco,co mě stráááášně nebavííí????
jackie
napsal(a):
Bubo, vyrostl, viď? Že ty mimina nezůstanou chvíli miminama, abych si je užíla
Jarú, takže tam mají takový trochu divoký odchov, jooo??? To je škoda, já myslela, že je to chov minikoníků s PP... ale takhle?
Bubo, copak? Jak to, že ses málem vznášela vzduchem? Lekl se?
Začalo to tím, že kousek za barákem mají kozy a on na ně děsně zíral a trochu se bál, ale nakonec statečně prošel No a já si klasicky říkám jak je skvělý. Jdem dál po takové cestě vyježděné v řepce, no a já uchlácholená jak mám statečného mladého inteligenta, se kochám a možná i trochu usínám v sedle. Najednou mu úplně pod nohama vylítla bažantice, on skočil obr hrba a jak jsem to nečekala tak jsem se chytla i trochu patama tím jsem ho pobídla tak hodil ještě jednoho hrbíka, ale naštěstí jsem to jakš takš useděla a on se pak uklidnil. Tak už statečně chodíme i lesem a tam nás zas děsila srna v houští. No prostě dnešní ježdění bylo samý bubák. A dovršení všeho bylo, že nám do ohrady přilétl roj včel
jaruska
napsal(a):
Dobývání trávy....
Ahojky Jackí a Bubo!!!!!!!!!!!!
To jsem ráda že jsem zase mezi váma
Tak to je fajn,že nejsem sama odpůrce vařené zeleniny-ale čokoládku ňam ňam...to můžu!!!
Teda Jani malej je velikej!!!A čim dál hezčejší!!!!!!!!Toho tak nechat jako plemeníka-má krásnou postavičku,barvičku a hlavičku!!!
No a ti mini jsou taky krásní Jaruško-to by se mě taky líbilo na terasu...ještě ty puntíky...
Juru jsem poslala na vyjížďku s foťákem-tak se těšte!!!!Doufám že přijedou oba celý
jaruska
napsal(a):
Noo,Janí,právě proto tam nebudem připouštět,je to celé takové divné,jak říkáš nadivoko.
Ale jinak poníčci jsou hezcí...
Noo,Ivčoo,pochlub se,co vymyslel Bubo!Ty jsi se kochala,viď!!!!
Jaruškooo, když už jsi to nakousla... co bys mi na toho Angieho poradila? to víš, teď ti nedám pokoj! Jestli chceš, písni mi to do mailu... Mně se nechce ho mlátit, ale on je fakt hrozný, hlavně když nacváláme. Chudák Burák se ani v pohodě neproběhne, furt jen musí dělat ksichty na "zákeřňáka" Angíse... Ale jinak je fakt hodnej, na lidi absolutně, na koně ve výběhu taky... ale na té vyjížďce, to bych ho přerazila.
Holky, já jsemtak ráda, že tu jste, vždyť si s vámi pak zas skoro celý týden ani pokecám! Zítra mě zas čekají ty katakomby, ach jo... a několik mých nejlepších kolegů už dává výpověď... nakonec tam budu sama samička...
proxima
napsal(a):
Tak to je fajn,že nejsem sama odpůrce vařené zeleniny-ale čokoládku ňam ňam...to můžu!!!
Teda Jani malej je velikej!!!A čim dál hezčejší!!!!!!!!Toho tak nechat jako plemeníka-má krásnou postavičku,barvičku a hlavičku!!!
No a ti mini jsou taky krásní Jaruško-to by se mě taky líbilo na terasu...ještě ty puntíky...
Juru jsem poslala na vyjížďku s foťákem-tak se těšte!!!!Doufám že přijedou oba celý
já už se těším!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
proxima
napsal(a):
Ahoj Evičkooo! Moc a moc tě zdravím! Právě jsem psala, že přes týden si díky novému pracovišti s vámi vůbec nepopovídám, musím to stihnout teda o víkendu a po večerech, ale to většinou odpadnu únavou . Takže budete doma oba dva fotoreportéři, jo? No super, tak to se těšíííímeeee!!! Jo a zapomněla jsem ti napsat, že máte suprovýho painta!!!
Já měla dneska podobnýho, šla jsem si proBuráka a pro Angieho, že pojedeme ven, no a co myslíš, ten malej bílej ležel naslámě (no spíš už na hnoji) a chrápal. Tak jsem na něj mlaskala, jen zvedl hlavu. Tak jsem do něj strčila nohou... zas tu hlavu položil. Prostě kvůli mé pitomé vyjížďce přece nebude vstávat... až když tam přiběhli ostatní kluci, tak teda mrzutě vstal... ale to já už byla s Burákem kus dál, že na něj kašlu a nechám ho doma...pak jsem ho vzala, když se teda uráčil
Jaruško, ono s tím zacouváním je to těžký, protože tím budu trestat i Buráka! Jedu s oběma, s oběma cválám, a když ho kousne, tak než zastavím, bude to trvat, pak než oba zacouvám, tak už ani já nebudu vědět, proč to dělám ... tohle mi asi fungovat nebude. Já mu asi koupím náhubek... no proč néééé!!!!
bubo
napsal(a):
Fuj, tenhle plot je pro koníky pěkně nebezpečný. Zažila jsem jak se do toho chytla kobyla nohou a to oko se stáhlo-au a fuj!
Jo, Bubo, na tomhle plotě jsem v lese našla uškrcenou srnku ... auauau...
Téda, Ivčo, to jsi měla dneska veselo, viď? Haha, taky jsem zvědavá, co mě na podzim v terénu čeká s Jackie, hihi! Asi si od někoho půjčím blembák a ochrannou vestu . Jsem už stará ženská, no, kosti jsou křehčí, dýl se všechno hojí....
Jéje, Eví, plemeník? Bohužel, tak super původ nemá, než Vilda doroste, bude tu jistě fůra skvělých hřebců ze zahraničí! ALe pěknej je, to joooo!
jackie
napsal(a):
Ahoj Evičkooo! Moc a moc tě zdravím! Právě jsem psala, že přes týden si díky novému pracovišti s vámi vůbec nepopovídám, musím to stihnout teda o víkendu a po večerech, ale to většinou odpadnu únavou . Takže budete doma oba dva fotoreportéři, jo? No super, tak to se těšíííímeeee!!! Jo a zapomněla jsem ti napsat, že máte suprovýho painta!!!
Já měla dneska podobnýho, šla jsem si proBuráka a pro Angieho, že pojedeme ven, no a co myslíš, ten malej bílej ležel naslámě (no spíš už na hnoji) a chrápal. Tak jsem na něj mlaskala, jen zvedl hlavu. Tak jsem do něj strčila nohou... zas tu hlavu položil. Prostě kvůli mé pitomé vyjížďce přece nebude vstávat... až když tam přiběhli ostatní kluci, tak teda mrzutě vstal... ale to já už byla s Burákem kus dál, že na něj kašlu a nechám ho doma...pak jsem ho vzala, když se teda uráčil
Jaruško, ono s tím zacouváním je to těžký, protože tím budu trestat i Buráka! Jedu s oběma, s oběma cválám, a když ho kousne, tak než zastavím, bude to trvat, pak než oba zacouvám, tak už ani já nebudu vědět, proč to dělám ... tohle mi asi fungovat nebude. Já mu asi koupím náhubek... no proč néééé!!!!
To je čumáček! Já být tebou dělala bych to stejně jak to děláš. Prostě bych se ho znažila vychytat a přaštit. Buba oštipoval, když jsme ho přivezli a po týdnu byl pokoj. Jdu se podívat ke koním, musím poničku stáhnou z pastvy, ale za chvilku tu jsem zas
bubo
napsal(a):
To je čumáček! Já být tebou dělala bych to stejně jak to děláš. Prostě bych se ho znažila vychytat a přaštit. Buba oštipoval, když jsme ho přivezli a po týdnu byl pokoj. Jdu se podívat ke koním, musím poničku stáhnou z pastvy, ale za chvilku tu jsem zas
Ivčo, to máš pravdu, mne taky nic jinýho nenapadá. S tím couváním by to šlo, kdybych s ním šla ven sama, třeba na ruce. Ale s oběma to prostě nezvládnu do těch "povinných" tří vteřin, spíš do tří minut! Angie ještě neumí ze cvalu zastavit na "hou", jen Burák, takže když to vyslovím, jeden zastaví, druhý poběží dál a bude kolize. Jarú, nenapadá tě ještě něco? Jinak budu muset zůstat u toho, že budu mít oči i vzadu (už jsem uvažovala o zpětných zrcátkách... třeba někde najdu v lese nějakou roztřískanou crossovou motorku, teď jich tam jezdí spousta )... Nebo si Angieho uvážu ještě na kratší, budu ho držet hodně u hlavy a nebude moct nic...
Tady Angie, malý - velký kůň
jackie
napsal(a):
Jo, Bubo, na tomhle plotě jsem v lese našla uškrcenou srnku ... auauau...
Téda, Ivčo, to jsi měla dneska veselo, viď? Haha, taky jsem zvědavá, co mě na podzim v terénu čeká s Jackie, hihi! Asi si od někoho půjčím blembák a ochrannou vestu . Jsem už stará ženská, no, kosti jsou křehčí, dýl se všechno hojí....
Jéje, Eví, plemeník? Bohužel, tak super původ nemá, než Vilda doroste, bude tu jistě fůra skvělých hřebců ze zahraničí! ALe pěknej je, to joooo!
No Jani,u těch barevných koníků podle mě zase tak o původ nejde...když chce někdo super původ,tak je to většinou šílenec do reiningu a koupí si QH...
U barviček jde hlavně o to jak je koník hezkej a co má v hlavě...Takže Vilda by měl určitě šanci
Ale jako valášek bude mít krásnější život-to je fakt-hřebc to mají těžké
Teda holky ,my jsme jako po boji...Jaruška je rozlámaná,Janča má křehké kosti,Ivča modřiny,já chodím jako lazar v předklonu...to je teda sestava
proxima
napsal(a):
No Jani,u těch barevných koníků podle mě zase tak o původ nejde...když chce někdo super původ,tak je to většinou šílenec do reiningu a koupí si QH...
U barviček jde hlavně o to jak je koník hezkej a co má v hlavě...Takže Vilda by měl určitě šanci
Teda holky ,my jsme jako po boji...Jaruška je rozlámaná,Janča má křehké kosti,Ivča modřiny,já chodím jako lazar v předklonu...to je teda sestava
No a jani co kdyby jsi jezdila s nějakou "karotkovou"hůlkou a měla jí mezi Burákem a malým a jak by se přibližoval že chce kousnout,tak bys ho tím odstrčila,nebo pleskla...To by asi nešlo,že?Nebo že by si jí měla v rovině své nohy a malej by šel taky a té úrovni a ne víc dopředu...Ale aby tě nerafl do nohy
proxima
napsal(a):
Eví, tak že bychom přejmenovali Radu starších na Radu lazarů? Haha, no to jsme teda dopadly!!! A rozlámaná jsem taky, nějak mne unavujou vycházky a k tomu pak ještě vyjížďky, no fakt, ten zub času na mně hlodá a hlodá Eví, tobě se bebí zahojí, ale mně už nový kosti nenarostou,haha!
Ještě že mám kanape Buráka, kterýho nemusím venku brzdit celým tělem, to už bych se asi vůbec nehýbala. Dneska jsme venku u lesa potkali stádo ovcí, nikdy tam nebyly, no a mazák Burák jen otráveně koukal, jak před náma chuděry prchají...aspoň že učí Angieho všechno řešit v klidu... jinak bych už asi musela vyměnit koně za otoman, haha!
Eví, s těma paintama máš pravdu, ale přesně, nerada bych, aby Vilík trávil život někde na samotce, koní se mohl dotknout jen v připouštěcí sezoně, v horším případě by třeba ani nechodil do výběhu ... to ať je raději valach, však jsme to tu spolu už probíraly (nebo s Jurou?), když jsme mluvily o Dakouškovi. Jo a co Dak, už máte nějaké zprávy?
jackie
napsal(a):
Holky, nevíte, co Bonča? Už docela dlouho přenáší, dva týdny určitě... já podrobně nečetla předchozí Rady, neozvala se Janča?
Eví, to s tou hůlkou mě taky napadlo, ale! Když cválám, tak jednou rukou kočíruju Buráka. Druhou rukou přidržuju Angieho, aby nešel moc dopředu nebo moc dozadu (odkud kouše Buráka do břicha), právě tou mou jednou rukou mu určuju, kde je jeho pozice... A kam dám hůlkůůůůů???? Třetí ruku nemáááám! A Buráka ještě neuřídím jen nohama, to bych to musela fakt hodně zdokonalit! No ale nemožný to není... jen těžký No a nebo mě napadá, na vyjížďkách s Angiem prostě necválat! Co? Nebo by mu to bylo líto?
jackie
napsal(a):
Eví, to s tou hůlkou mě taky napadlo, ale! Když cválám, tak jednou rukou kočíruju Buráka. Druhou rukou přidržuju Angieho, aby nešel moc dopředu nebo moc dozadu (odkud kouše Buráka do břicha), právě tou mou jednou rukou mu určuju, kde je jeho pozice... A kam dám hůlkůůůůů???? Třetí ruku nemáááám! A Buráka ještě neuřídím jen nohama, to bych to musela fakt hodně zdokonalit! No ale nemožný to není... jen těžký No a nebo mě napadá, na vyjížďkách s Angiem prostě necválat! Co? Nebo by mu to bylo líto?
Noo,Janí,ale ten náhubek vůbec není špatnej nááápad,kousat by nemohl a časem by to přestal dělat!
Tedy aspoň doufááám!!!
jackie
napsal(a):
|No musela by jsi mít tu hůlku v té ruce co máš vazák s malým...no to je fakt že by to bylo náročný...
No já myslím že kdyby necválal že mu to vadit nebude-zacválá si ve výběhu sám a Burák taky...
No o Dakovi došla jen ta jedna sms-že dorazil...to je celé...JaK si se Jani ptala už kdysy,tak zaplacený je..To my by jsme ho jen taky neposlali..ale stejně na něj pořád myslíme..chuděra kde asi je a jak se tam má....budu v klidu až ti bl....... pošlou jeho fotku jak se spokojeně pase ve výběhu....
proxima
napsal(a):
|No musela by jsi mít tu hůlku v té ruce co máš vazák s malým...no to je fakt že by to bylo náročný...
No já myslím že kdyby necválal že mu to vadit nebude-zacválá si ve výběhu sám a Burák taky...
No o Dakovi došla jen ta jedna sms-že dorazil...to je celé...JaK si se Jani ptala už kdysy,tak zaplacený je..To my by jsme ho jen taky neposlali..ale stejně na něj pořád myslíme..chuděra kde asi je a jak se tam má....budu v klidu až ti bl....... pošlou jeho fotku jak se spokojeně pase ve výběhu....
Jooo,ještě jsem se chtěla zeptat..nevíte co mám dělat,když naskenuju fotku a mám jí na pošítači na bílé stránce,ale jako malou fotku...Já chci jí dát na faunu,ale takhle se mě tam dá jako bílá stránka s pidi fotečkou uprostřed,žejo???
proxima
napsal(a):
Super,že už jste zas tady ! To mě mrzí, že vám ještě nenapsali, jak se Dak má! Myslíte na něj často, viď? Taky bych byla nesvá... A fotky? No to bych si snad dala do smlouvy, haha! Jako že mi je musí jednou za měsíc posílat
Tak vám,Evi, moc držím palečky, ať se španěláci brzo ozvou a pošlou fotku spokojeného Dakouška!!!
No vidíte to, tak to vyřeším zatím tak, že nebude cválat. S hůlkou si netroufám, měla bych plný ruce pazourů, haha, asi bych se nakonec pomlátila sama. No a zkusím sehnat náhubek.... jé, teď tady v týdnu někdo chtěl koupit náhubek... Lenka pro Bobika, že jo? Zkusím se jí zeptat, zda ho sehnala!
proxima
napsal(a):
Jooo,ještě jsem se chtěla zeptat..nevíte co mám dělat,když naskenuju fotku a mám jí na pošítači na bílé stránce,ale jako malou fotku...Já chci jí dát na faunu,ale takhle se mě tam dá jako bílá stránka s pidi fotečkou uprostřed,žejo???
Evi, zkus ji myší vyříznout a pak dej uložit jako... jako třeba JPG. Mělo by se to uložit větší, než jak to vidíš na té stránce.
proxima
napsal(a):
Zdravim všechny přítomné.....
Pro Proxima: zkusila bych si jí otevřít a upravit velikost jako u jiných obrázků
proxima
napsal(a):
Já si taky myslím,že by cválat nemusel,určitě ve výběhu a Charliem blbnou a cválají dosytosti!!
Ale zase jen na vyjížďce jen klusat je taky divný
!
jaruska
napsal(a):
Já si taky myslím,že by cválat nemusel,určitě ve výběhu a Charliem blbnou a cválají dosytosti!!
!
Jarú, ty dvě vyjížďky v týdnu se bez cvalu obejdu, já Angieho neberu pokaždý. Až pojedu s Burákem sama, tak si krásně pohodově zacváláme . No holt malej má utrum... zlobí, tak se s náma neproběhne.
Téda, nějak mě tu zebou nohy... jdu si uvařit čajíček!
jaruska
napsal(a):
!
Přátelé moji drazí, jdu pověsit prádlo, udělat si sváču na zítra, připravit oblečení a pak už hupky do peřin. Ráno - brzo ráno - na vás zas juknu, ale teď už musím končit.
Přeji pěkný večer, dobrou noc a krásné sny!!!
A posílám Vilíka - drbání prý je oooobrovskýýýý žůůůůžooooo!!!!
jackie
napsal(a):
Přátelé moji drazí, jdu pověsit prádlo, udělat si sváču na zítra, připravit oblečení a pak už hupky do peřin. Ráno - brzo ráno - na vás zas juknu, ale teď už musím končit.
Přeji pěkný večer, dobrou noc a krásné sny!!!
A posílám Vilíka - drbání prý je oooobrovskýýýý žůůůůžooooo!!!!
Ještě nééééééJura se vrátil z cest ...zde fotečky
GULIJUROVY CESTY
Z té poslední vlny jsme vyjeli....
proxima
napsal(a):
Ještě nééééééJura se vrátil z cest ...zde fotečky
GULIJUROVY CESTY
Z té poslední vlny jsme vyjeli....
.......škrábajda k horské usedlosti........
proxima
napsal(a):
.......škrábajda k horské usedlosti........
...naštěstí maminka od hříbka byla uvázaná.....
proxima
napsal(a):
...naštěstí maminka od hříbka byla uvázaná.....
...huculopaintí hříbek....
proxima
napsal(a):
....svačinka....
...a šupajdy do protějších kopců....
proxima
napsal(a):
...a šupajdy do protějších kopců....
...potkali jsme tinkery....
proxima
napsal(a):
...poslední kopec..
...a pod tou zadní hůrkou už na mě štěká Evíšek a možná i večeře
Konec
proxima
napsal(a):
...a pod tou zadní hůrkou už na mě štěká Evíšek a možná i večeře
Konec
jéééé,Jurko,téééda,Vy tam máte fakt nááádhernou krajinu!!!!
Počasíčko přálo,byla taky někde po cistě otevřená hospůdka??
My vždycky,když to jen trochu jde a nějákou hospůdku objevíme,tak tam zastavíme.Táta si dá 2 škopky
,my s Jaruškou colu a jedeme dál!No jenže pak stavíme tátovi,má potřebu jako pejsek očůrávat skoro každej růžek!
Pak když už nemá sílu na Pierota vylézt,tak mu vždycky poradím,ať teda už neslejzá a pouští to po biči,hihi!!!
A nejlepší je,když chce čůrat Jaruška-Jaruška čůrá a Kačenka to vidí a dá se taky do čůrání!!
jaruska
napsal(a):
jéééé,Jurko,téééda,Vy tam máte fakt nááádhernou krajinu!!!!
Počasíčko přálo,byla taky někde po cistě otevřená hospůdka??
My vždycky,když to jen trochu jde a nějákou hospůdku objevíme,tak tam zastavíme.Táta si dá 2 škopky
,my s Jaruškou colu a jedeme dál!No jenže pak stavíme tátovi,má potřebu jako pejsek očůrávat skoro každej růžek!
Pak když už nemá sílu na Pierota vylézt,tak mu vždycky poradím,ať teda už neslejzá a pouští to po biči,hihi!!!
A nejlepší je,když chce čůrat Jaruška-Jaruška čůrá a Kačenka to vidí a dá se taky do čůrání!!
Krajina je pěkná,jen plotů přibývá
.Tam nahoře hospůdky skoro nejsou
,ale mi to nevááá,já jsem asi jen u chlapů
já pivo skoro vůbec a začouzenou hospodu taky
.Já tak suché bílé
pomalinku posrkávat,néé na žížu!Ale s koně slézám taky a často.Jsem těžký a baví mě zedříd tělo
.Teda Jaruška má vychovanou kobču
a solidární
.
Tak já ještě fičím schovat ihajdy.Jura
reldnis
napsal(a):
Krajina je pěkná,jen plotů přibývá
.Tam nahoře hospůdky skoro nejsou
,ale mi to nevááá,já jsem asi jen u chlapů
já pivo skoro vůbec a začouzenou hospodu taky
.Já tak suché bílé
pomalinku posrkávat,néé na žížu!Ale s koně slézám taky a často.Jsem těžký a baví mě zedříd tělo
.Teda Jaruška má vychovanou kobču
a solidární
.
Tak já ještě fičím schovat ihajdy.Jura
Jurko,my taky nesedíme vevnitř v hospodě,mě je to taky nepříjemný ten čoud,i když jsme s Oldou oba dva polepšený kuřáci!!!
Fůůůj,vůbec nechápu,jak jsem mohla bánit,ale asi z frajeřiny.Ale dokázala jsem přestat a to je důležitýýý!!!!
jaruska
napsal(a):
To je nádherná říčka s tím můstkem!!!!
Nádherná krajina! Fakt super fotečky! Nakonec jsem se u těch koní nějak zasekla, protože se tu stavila kámoška A měla jsem u sebe foťák
bubo
napsal(a):
Nádherná krajina! Fakt super fotečky! Nakonec jsem se u těch koní nějak zasekla, protože se tu stavila kámoška A měla jsem u sebe foťák
Nevím jestli to bude vidět, ale Bubíkovi začínají vylézat flíčky
bubo
napsal(a):
No řekněte, že je v něm arab
bubo
napsal(a):
Jé panička nás volá honem za ní
bubo
napsal(a):
Co je?
bubo
napsal(a):
A jdu spinkat, doubrou všem
proxima
napsal(a):
A
Ahoj, všechny vás zdravím při pondělku!!!
Téda, Juro, úplně ti závidím tu krásnou krajinu na vyjížďky! U vás sice přibývají ploty, ale u nás satelitní města...to je mnoooohem horší, byla bych šťastná za ploty . Tady kolem Prahy je to úplně zabitý...
Bubo, krásný fotky, koukám,že ti dva si taky nedají pokoj, porád se hašteří, viď? Ti naši dva ročáci, to je taky dílo! Neustále se oštipují, tahají se za zadní nohy, lezou po sobě, snaží se toho druhého skolit na kolena, no ještě že tohle praktikují jen mezi sebou
Ach jo, už se tu začínají pomalu scházet lidi, tak nevím, jak dlouho tu budu moct zůstat...jako na fauně
Uživatel s deaktivovaným účtem

jackie
napsal(a):
Ahoj, všechny vás zdravím při pondělku!!!
Téda, Juro, úplně ti závidím tu krásnou krajinu na vyjížďky! U vás sice přibývají ploty, ale u nás satelitní města...to je mnoooohem horší, byla bych šťastná za ploty . Tady kolem Prahy je to úplně zabitý...
Bubo, krásný fotky, koukám,že ti dva si taky nedají pokoj, porád se hašteří, viď? Ti naši dva ročáci, to je taky dílo! Neustále se oštipují, tahají se za zadní nohy, lezou po sobě, snaží se toho druhého skolit na kolena, no ještě že tohle praktikují jen mezi sebou
Ach jo, už se tu začínají pomalu scházet lidi, tak nevím, jak dlouho tu budu moct zůstat...jako na fauně
Ahoj všichnííí! Při pondělním ránu se hlásím do Rady lazarů, víkend byl děsně upracovaný a já jsem zničená!!!!!!!!!!!!!!!Záda protestují, začal bolet i krk, asi mě ofouklo! Ale už máme základ přístřešku postavený! Jak stáhnu fotky, vložím. Na koníky jsem měla minimálně času .... ale včera jsme se byli napást!
Krásné fotky tady jsou!!!!!!!
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ahoj všichnííí! Při pondělním ránu se hlásím do Rady lazarů, víkend byl děsně upracovaný a já jsem zničená!!!!!!!!!!!!!!!Záda protestují, začal bolet i krk, asi mě ofouklo! Ale už máme základ přístřešku postavený! Jak stáhnu fotky, vložím. Na koníky jsem měla minimálně času .... ale včera jsme se byli napást!
Krásné fotky tady jsou!!!!!!!
Ivčo,nemáš Buba z ranče Sedící byk?
Tam jsou skoro všichni chladnokrevníci appabarvy....
jaruska
napsal(a):
Ivčo,nemáš Buba z ranče Sedící byk?
Tam jsou skoro všichni chladnokrevníci appabarvy....
Tak já taky všechny zdravím po ránu, přeji Vám všem pohodový den. V sobotu jsme se vejletili a v neděli už jsme pilně řezali a skládali dříví. Protože až se zima zeptá, tak mi budeme připraveni.
V sobotu jsme vyrazili na výlet na zříceninu hradu Dívčí kámen, hodím vám sem nějaké fotečky. Jelikož jsme odmítli brodit řeku, tak jsme najeli asi 15 km navíc. Takže rozhodnutí pro příště zní. Brodit a okolo už nikdy více. Je tam sice vedena koňská stezka, ale bohužel jen po asfaltě. Vyrazil s námi i ten můj mužskej, ale koník nějak nebyl ve formě, tak se vrátili a my pokračovaly s Eliškou samy. Vyrazily jsme po desáté od stáje a na Dívčí kámen jsme dorazili někdy po jedné hodině. Tady na té fotečce a doufám, že se vám ukáže, již jsme ho spatřily.
charliebob
napsal(a):
Tak já taky všechny zdravím po ránu, přeji Vám všem pohodový den. V sobotu jsme se vejletili a v neděli už jsme pilně řezali a skládali dříví. Protože až se zima zeptá, tak mi budeme připraveni.
V sobotu jsme vyrazili na výlet na zříceninu hradu Dívčí kámen, hodím vám sem nějaké fotečky. Jelikož jsme odmítli brodit řeku, tak jsme najeli asi 15 km navíc. Takže rozhodnutí pro příště zní. Brodit a okolo už nikdy více. Je tam sice vedena koňská stezka, ale bohužel jen po asfaltě. Vyrazil s námi i ten můj mužskej, ale koník nějak nebyl ve formě, tak se vrátili a my pokračovaly s Eliškou samy. Vyrazily jsme po desáté od stáje a na Dívčí kámen jsme dorazili někdy po jedné hodině. Tady na té fotečce a doufám, že se vám ukáže, již jsme ho spatřily.
Na hrad nás nepustili s koníkama, tak museli zůstat dole.
charliebob
napsal(a):
Na hrad nás nepustili s koníkama, tak museli zůstat dole.
Následně jelikož jsme holky šikovný, tak jsme nějak nemohly najít turist. značku a vydaly jsme se jen tak přibližným směrem Potkaly jsme po cestě pojízdný posed.
charliebob
napsal(a):
Následně jelikož jsme holky šikovný, tak jsme nějak nemohly najít turist. značku a vydaly jsme se jen tak přibližným směrem Potkaly jsme po cestě pojízdný posed.
Jaké bylo naše překvapení, když se před námi asi po dvoukilometrové jízdě zjevil, kdo? No opět náš pojízdný posed, ale z druhé strany, to si nedovedete představit. Smichy jsme málem obě spadly z koně a poslušně jsme se vrátily zpět a našly správnou cestu.
charliebob
napsal(a):
Jaké bylo naše překvapení, když se před námi asi po dvoukilometrové jízdě zjevil, kdo? No opět náš pojízdný posed, ale z druhé strany, to si nedovedete představit. Smichy jsme málem obě spadly z koně a poslušně jsme se vrátily zpět a našly správnou cestu.
Jáká byla naše radost, když jsme konečně uviděly Zlatou Korunu, vám asi nemusím vykládat. Hlady jsme už obě šilhaly, je tam totiž prozatím jedinná hospoda, kde se můžete po cestě najíst.
charliebob
napsal(a):
Jáká byla naše radost, když jsme konečně uviděly Zlatou Korunu, vám asi nemusím vykládat. Hlady jsme už obě šilhaly, je tam totiž prozatím jedinná hospoda, kde se můžete po cestě najíst.
Ještě panoramata
charliebob
napsal(a):
Ještě panoramata
Tady na louce jsme nechaly odpočinout svá těla i ty naše koníky, aby se trošku popásly.
charliebob
napsal(a):
Tady na louce jsme nechaly odpočinout svá těla i ty naše koníky, aby se trošku popásly.
V hospůdce, kam jsme dorazily ve čtvrt na pět, nám odpadla Šmudlinka, ale když nám přinesl číšník řízek přes celý talíř, byla rychle opět na nohou.
charliebob
napsal(a):
Ahojky Božíí,no tak bludičky,to znááááám,já kdybych jela někam sama,tak mě hledají vrtulníkem s termovizí!Taková GPS na Motorce,to by byla věc,ta by mi vždycky hlásila-troubo,zahni doleva!!!!
O tom obcházení mi povídej,teď,jak jsme jeli na tu bitvu,tak jel první táta a my jsme najeli stoprocentně 5 Km navíc úplně zbytečně,protože to nebral nejkratší cestou,ale všelijakejma obklikama a já nadávala,protože to bylo fakt úplně zbytečný,navíc ty cesty byly hooodně kamenitý,no děěěěs!!
Já když někam jedu,jako když mám určený nějáký cíl,a vím,že ty koně nemaj až zas tolik nachozíno,tak se snažím jít nejpřímější cestou.Když ale jedu na vyjížďku bez cíle,tak mi je fuk,jestli si zajedeme těch 5 Km.nejhorší je,že když už nemám toho svýho valacha,tak nemůžu s Moruší chodit první,protože ona fakt nejde.Ona jde spolehlivě za koňma a nebo někde,kde už to zná,ale do pro ní úplně neznámýho terénu nemůžu s ní jít první.Joo,z bitvy už si cestu pamatovala a to by první i šla,kdyby se tam necpala Jaruška s Kačenkou
,tak jsem je nechala.
Já bych potřebovala nějákýho nekopajícího valacha,kterej jde i v neznámým terénu první a spolehlivě,Janí,nevíš vo nějákým????
charliebob
napsal(a):
V hospůdce, kam jsme dorazily ve čtvrt na pět, nám odpadla Šmudlinka, ale když nám přinesl číšník řízek přes celý talíř, byla rychle opět na nohou.
Potom nás čekala ještě asi dvouhodinnová cesta domů. Ke stáji jsme dorazily asi ve čtvrt na osm. Dobrá nálada nás neopustila, zranění se nám vyhnula a tak se těšíme na další výlet. Jedinný kritický úsek cesty nemáme zdokumentovaný, neb mě to ani nenapadlo a Eliška to řekla, až když jsme tento úsek projely. Zpět by mě nikdo nedostal. Popíšu vám ho. Z jdné strany vysoká skála, kolem asi 1m široká cesta a opět dolů hluboký sráz k řece. Tak příště to snad vyfotíme. A aby mě Eliška nezabyla, že tu nemám žádnou svojí fotku , tak vám ji ještě posílám......
jaruska
napsal(a):
Ahojky Božíí,no tak bludičky,to znááááám,já kdybych jela někam sama,tak mě hledají vrtulníkem s termovizí!Taková GPS na Motorce,to by byla věc,ta by mi vždycky hlásila-troubo,zahni doleva!!!!
O tom obcházení mi povídej,teď,jak jsme jeli na tu bitvu,tak jel první táta a my jsme najeli stoprocentně 5 Km navíc úplně zbytečně,protože to nebral nejkratší cestou,ale všelijakejma obklikama a já nadávala,protože to bylo fakt úplně zbytečný,navíc ty cesty byly hooodně kamenitý,no děěěěs!!
Já když někam jedu,jako když mám určený nějáký cíl,a vím,že ty koně nemaj až zas tolik nachozíno,tak se snažím jít nejpřímější cestou.Když ale jedu na vyjížďku bez cíle,tak mi je fuk,jestli si zajedeme těch 5 Km.nejhorší je,že když už nemám toho svýho valacha,tak nemůžu s Moruší chodit první,protože ona fakt nejde.Ona jde spolehlivě za koňma a nebo někde,kde už to zná,ale do pro ní úplně neznámýho terénu nemůžu s ní jít první.Joo,z bitvy už si cestu pamatovala a to by první i šla,kdyby se tam necpala Jaruška s Kačenkou
,tak jsem je nechala.
Já bych potřebovala nějákýho nekopajícího valacha,kterej jde i v neznámým terénu první a spolehlivě,Janí,nevíš vo nějákým????
Jaruško, když jsme jednomu známénu pocestnému vyprávěly, jak jsme zbloudily, tak nám řekl, že každý dobrý kůň má přece u sebe mít GPS No my samozřejmě nechaly mapu u Emila v kapse.
Takový jsme holky šikovný.
jaruska
napsal(a):
,tak jsem je nechala.
Jarú, vím! A jak to, že chceš nekopajícího valacha? Pro koho? Nebo je to jen fór???
jackie
napsal(a):
Jarú, vím! A jak to, že chceš nekopajícího valacha? Pro koho? Nebo je to jen fór???
Doporučuji kopajícího valacha, který trefuje psy a ne lidi. U nás jeden " dobrák", když teď jezdíme koupat koně k řece, tak z radostí posílá své psisko k našim koním. Bohužel Leon se ještě psů bojí, takže Elišce prchá a pán z toho má obrovskou radost. Takže zítra zkusíme vzít s sebou i Matýska, tan pejsky rád honí a dobře se trefuje do čumáku a uvidíme. Bohužel slušně to nejde, tak zkusíme na hrubý pytel, hrubou záplatu.
charliebob
napsal(a):
Doporučuji kopajícího valacha, který trefuje psy a ne lidi. U nás jeden " dobrák", když teď jezdíme koupat koně k řece, tak z radostí posílá své psisko k našim koním. Bohužel Leon se ještě psů bojí, takže Elišce prchá a pán z toho má obrovskou radost. Takže zítra zkusíme vzít s sebou i Matýska, tan pejsky rád honí a dobře se trefuje do čumáku a uvidíme. Bohužel slušně to nejde, tak zkusíme na hrubý pytel, hrubou záplatu.
Haha, ten můj taky psy rád honí, ale nekope po nich
charliebob
napsal(a):
Minule tento pán počkal, až pojedeme s koňmi přesně vedle jeho chaty a pak pustil rádio na plné pecky. Já naskočila v sedle, jak jsem se lekla a ty naše zlatíčka jen hodily uchem a poslušně capkaly dál.
charliebob
napsal(a):
Minule tento pán počkal, až pojedeme s koňmi přesně vedle jeho chaty a pak pustil rádio na plné pecky. Já naskočila v sedle, jak jsem se lekla a ty naše zlatíčka jen hodily uchem a poslušně capkaly dál.
Rado, muži, ženy, potřebuji poradit. Jak jsem psala, tak má přijít na svět naše první hříbátko. Včera jsme koukali, že se Lindě konečně začalo nalévat vemínko. Chci se vás zeptat, jak je to s krmením jádrem po porodu. Vy všichni, již nějaká hříbátka máte a kráááásssnnnááááá. Někde píšou, že se kojící klisně nesmí dávat jádro a jinde zase píšou, že ano. Tak co je správné? Díky, díky, díky.
charliebob
napsal(a):
Ahoooj všichni
Doufám že jste se dobře vyspinkali
Teda Božo,koukám že máte své příznivce
Tak to my vám půjčíme někdy naší Vanesu-ta jak vidí psa,tak jde po něm-ale natvrdou-jediné které nedohnala byli vipeti
Ale větší ne tak rychlé psi dožene a chce je zadupat do země.A když má někdo psa na vodítku,tak běhá za ním dokola kolem majitele-když byli ještě navolno na louce
jackie
napsal(a):
Janí,není to fooor,chci ho pro sebe,abych mohla jezdit třeba i sama s jaruškou,když Olda nemůže nebo bude třeba 3 dny na rybách.S Moruší se opravdu bojím,není stoprocentní a jakmile je někde něco jinak tak jí nepřinutíš jít dopředu,a to si představ,že někde,až přejdeme silnici,bude něco jinak,tak se vrátí přes tu silnici zpátky...a to ona se opravdu klidně vrátí.Takže tak.Je to dobrá kobča,když jede za koňma a nemusí řešit žádnej bácí problém.A ještě tedy takhle-když na ní pojedu a nebudu mít sebou Jarušku s Kačenkou,není ten strach tak velkej,protože by to auto přejelo jen mě.jenže Jaruška o každých prázdninách chce se mnou jezdit,a já jí nemůžu říct ne a když tedy spolu jedeme jen my dvě,tak jedu jen do těch zahrad,kde není žádná silnice.Kdybyste věděli,jak ráda bych odsud šla pryč,tady je opravdu strach jezdit,všude jen silnice a silnice...Sice jsem měla spolehlivýho valacha,ale zase kopal po tý ponici,neměl ji rád a když jednou do ní kopnul tak,že Jaruška spadla,nemohla jsem čekat,až mi jednoho dne terfí holku.To je pro Božu,všichni ostatní už to vědí.
proxima
napsal(a):
Ahoooj všichni
Doufám že jste se dobře vyspinkali
Teda Božo,koukám že máte své příznivce
Tak to my vám půjčíme někdy naší Vanesu-ta jak vidí psa,tak jde po něm-ale natvrdou-jediné které nedohnala byli vipeti
Ale větší ne tak rychlé psi dožene a chce je zadupat do země.A když má někdo psa na vodítku,tak běhá za ním dokola kolem majitele-když byli ještě navolno na louce
To beru.
jaruska
napsal(a):
Janí,není to fooor,chci ho pro sebe,abych mohla jezdit třeba i sama s jaruškou,když Olda nemůže nebo bude třeba 3 dny na rybách.S Moruší se opravdu bojím,není stoprocentní a jakmile je někde něco jinak tak jí nepřinutíš jít dopředu,a to si představ,že někde,až přejdeme silnici,bude něco jinak,tak se vrátí přes tu silnici zpátky...a to ona se opravdu klidně vrátí.Takže tak.Je to dobrá kobča,když jede za koňma a nemusí řešit žádnej bácí problém.A ještě tedy takhle-když na ní pojedu a nebudu mít sebou Jarušku s Kačenkou,není ten strach tak velkej,protože by to auto přejelo jen mě.jenže Jaruška o každých prázdninách chce se mnou jezdit,a já jí nemůžu říct ne a když tedy spolu jedeme jen my dvě,tak jedu jen do těch zahrad,kde není žádná silnice.Kdybyste věděli,jak ráda bych odsud šla pryč,tady je opravdu strach jezdit,všude jen silnice a silnice...Sice jsem měla spolehlivýho valacha,ale zase kopal po tý ponici,neměl ji rád a když jednou do ní kopnul tak,že Jaruška spadla,nemohla jsem čekat,až mi jednoho dne terfí holku.To je pro Božu,všichni ostatní už to vědí.
Jééé,ahojky Evikůůů,no jo,ty Appaloosy to mají snad vrozený zadupat psa do země a udělat z něj jen barevnou fotku-naše Queenuše byla nemlich to samýýý,zadupat,zašlapat,pokousat,pokopat,prostě zlikvidovat,a taky natvrdo!!!
charliebob
napsal(a):
Rado, muži, ženy, potřebuji poradit. Jak jsem psala, tak má přijít na svět naše první hříbátko. Včera jsme koukali, že se Lindě konečně začalo nalévat vemínko. Chci se vás zeptat, jak je to s krmením jádrem po porodu. Vy všichni, již nějaká hříbátka máte a kráááásssnnnááááá. Někde píšou, že se kojící klisně nesmí dávat jádro a jinde zase píšou, že ano. Tak co je správné? Díky, díky, díky.
Boží,já jsem normálně jádro kobuškám dávala,mačkanej oves,nic se jim nestalo,byly úplně v pohodě.Kačenka néé,to je poník,tak ta dostávala otruby smíchaný s granulkama,ale velký kobyle jsem normálně ovísek dávala,vždyť ona na něj byla zvyklá a čekala na něj.Nedostávala ho víc,pořád stejně,ale dávala jsem jí ho a Janina určitě takýý....
jaruska
napsal(a):
Boží,já jsem normálně jádro kobuškám dávala,mačkanej oves,nic se jim nestalo,byly úplně v pohodě.Kačenka néé,to je poník,tak ta dostávala otruby smíchaný s granulkama,ale velký kobyle jsem normálně ovísek dávala,vždyť ona na něj byla zvyklá a čekala na něj.Nedostávala ho víc,pořád stejně,ale dávala jsem jí ho a Janina určitě takýý....
Díky.
jaruska
napsal(a):
Jaruško, tomu dobře rozumím a přeji ti, abys brzo pořídila koníka, se kterým budeš moci trajdat jenom s Jaruškou. Já nechtěla bez Emila jezdit, ale v sobotu jsme zjistily, že jet někdy samy bez chlapa taky stojí za to.
Akorát si vezmeme příště mapu.
proxima
napsal(a):
Tak tak a ona tak honí všechno-i Juru s kolečkama
Nóó,aspoň Jurka kmitá,nee?
Zbytečně nelelkuje,poněvadž Vaneska ho honííí,ha ha,to si dovedu úúplně živě představit,
Queenuše zase dělala to,že když jsem jí nesla na vidlích seno,tak ona honila to seno,kolikrát jsem mušela utíkat,aby to seno nedohonila,poněvadž by se taky mohla napíchnout na vidle,jenže já už bych jí pak neunesla!!!!
bednarik petr
napsal(a):
dobré ráno,holky chtěla jsem se zeptat jestli některá z Vás má zkušenost ze sedlem od Frinty?
No Boženko nevíme jak je to správné,ale my dáme kobče jádro pár hodin po porodu a pak jí dál dáváme 2x-3x denně a třeba ještě namočit ať má z čeho dělat mlíko... A ještě travičku ať do sebe dostane vodu...
charliebob
napsal(a):
Jaruško, tomu dobře rozumím a přeji ti, abys brzo pořídila koníka, se kterým budeš moci trajdat jenom s Jaruškou. Já nechtěla bez Emila jezdit, ale v sobotu jsme zjistily, že jet někdy samy bez chlapa taky stojí za to.
Boží,moc děkuju,taky v to doufám...
charliebob
napsal(a):
Teď už musím padat, zase se ukážu. Mějte se.
proxima
napsal(a):
No Boženko nevíme jak je to správné,ale my dáme kobče jádro pár hodin po porodu a pak jí dál dáváme 2x-3x denně a třeba ještě namočit ať má z čeho dělat mlíko... A ještě travičku ať do sebe dostane vodu...
Nám to přišlo taky normální, dávat dál jádro, když je zvyklá a musí dělat mlíko. Ale, když na té jedné diskusi holčině tak strašně vynadali, tak mě to přece jen zvyklalo. Tak vám moc děkuju za rady a budeme pokračovat i po porodu v podávání jádra. Ještě jednou moc díky.