Tak jsme se dočkali, jednu noc jsme strávili ve stáji cvičně ale včera už to vyšlo a Laidynka začala v sedet hodin večer rodit, jelikož jí zrovna něco zaskočilo tak jsem musela při tahání pomoct...je to kluk jako buk, zatím NO NAME...kdyby měl někdo nějaký nápad na písmeno L tak písejte. A pochlubte se svými letošními hříbky...
tajemma danny
napsal(a):
Tak jsme se dočkali, jednu noc jsme strávili ve stáji cvičně ale včera už to vyšlo a Laidynka začala v sedet hodin večer rodit, jelikož jí zrovna něco zaskočilo tak jsem musela při tahání pomoct...je to kluk jako buk, zatím NO NAME...kdyby měl někdo nějaký nápad na písmeno L tak písejte. A pochlubte se svými letošními hříbky...
Porodní bába...
jaruska
napsal(a):
Krááásnej!!!Moc gratuluju!!!
Lester Lee!!!!!!
a hodinu a půl po vylíhnutí už stál na nohách...
je to pašák
tajemma danny
napsal(a):
a hodinu a půl po vylíhnutí už stál na nohách...
je to pašák
pózování fotografům...
tajemma danny
napsal(a):
pózování fotografům...
žížeň ajajajajaj...byl opravdu moc šikovnej, trošku jsme ho sice museli nasměrovat jelikož mezi předníma nohama fakt nic nekápne...ale když zjistil kde je zdroj tak maminu celou vypil...
tajemma danny
napsal(a):
žížeň ajajajajaj...byl opravdu moc šikovnej, trošku jsme ho sice museli nasměrovat jelikož mezi předníma nohama fakt nic nekápne...ale když zjistil kde je zdroj tak maminu celou vypil...
Moc děkuji za gratulaci jaruško...
tajemma danny
napsal(a):
Fešák a jakou má barvičku Toho našeho jsme, i když jsme se snažili hlídat, našli už když stál vedle maminy. Bobíšek s maminou Lindou.
charliebob
napsal(a):
Fešák a jakou má barvičku Toho našeho jsme, i když jsme se snažili hlídat, našli už když stál vedle maminy. Bobíšek s maminou Lindou.
Je to isabeláček...ale s Minerálem už asi končíme, umí pouze hřebečky...po něm ze stejné kobyly jich bylo pět... a kobyla ne a ne...
charliebob
napsal(a):
Heleď, ale slyšela jsem, nebo jsem to někde četla, že o pohlaví rozhoduje klisna. Možná je to pitomost, neví. Jisté je, že je to fešáček.
Je to možný, v genetice se nevyznám...já jen že tato klisna měla dvě hříbata ještě s jinými hřebci a obě byly kobylky. Pak se připustila zase Minerálem a vylezl další isabelák hřebec... ale jsme rádi samozřejmě s za hřebečka...hlavně že je zdravej...
heh tady mám takovej divnej výraz...
tajemma danny
napsal(a):
Je to možný, v genetice se nevyznám...já jen že tato klisna měla dvě hříbata ještě s jinými hřebci a obě byly kobylky. Pak se připustila zase Minerálem a vylezl další isabelák hřebec... ale jsme rádi samozřejmě s za hřebečka...hlavně že je zdravej...
heh tady mám takovej divnej výraz...
Gratuluji k hříbkovi,doufám že u nás se bude rodit taky takhle rychle a dobře.Jinak u Olzy mám potvrzenou březost. Viděla jsem puntík na ultrazvuku,určitě je to kobylka,hnědka po Olze s hvězdičkou S
tajemma danny
napsal(a):
Děkuji za gratulace Šárko...a Tobě také gratuluji k hříbkovi na cestě...:)
Já se rovněž přidávám ke gratulaci!!!! Čekáme až 9.6.07. Pak sem dám také určitě fotečku. Kobyla už je jak sud. Už si tak vesele neběhá jako dřív, Šetří se. Jsem zvědavá, jestli vydrží do termínu. Posílám malému a mamině gratulační narozeninový květinový dortík.
tajemma danny
napsal(a):
Taky se přidávám ke gratulacím.Nás to teprve čeká (kolem 9.6.).Doufáme že vše dopadne dobře.Kobyla je ale už zkušená mamina a pěkně "vyčůraná" .Zatím se nám nepovedlo vidět její porod.Vždy rodí když u ní zrovna nejsme a to se jí snažíme zuřivě hlídat.Taky nám dává izabeláky.Už tři kobylky.Ale po Mistrálovi (pravý bratr Minerála).Fotky když byly malé nemám tak aspoň jedna z letošního jejich prvního zapřahání.
charliebob
napsal(a):
Heleď, ale slyšela jsem, nebo jsem to někde četla, že o pohlaví rozhoduje klisna. Možná je to pitomost, neví. Jisté je, že je to fešáček.
Gratulace ke krásnému hříbátku!
O pohlaví potomků u savců rozhoduje pouze a jedině otec, ten totiž vyrábí spermie buď samčí s chromozomem y, nebo samičí s x. Vajíčko má vždy pouze a jedině chromozom x. Kombinací vznikne samec xy, nebo samice xx.
bourkova
napsal(a):
Taky se přidávám ke gratulacím.Nás to teprve čeká (kolem 9.6.).Doufáme že vše dopadne dobře.Kobyla je ale už zkušená mamina a pěkně "vyčůraná" .Zatím se nám nepovedlo vidět její porod.Vždy rodí když u ní zrovna nejsme a to se jí snažíme zuřivě hlídat.Taky nám dává izabeláky.Už tři kobylky.Ale po Mistrálovi (pravý bratr Minerála).Fotky když byly malé nemám tak aspoň jedna z letošního jejich prvního zapřahání.
Děkuji za gratulaci... Přidám ještě nějakou fotku malýho...
tajemma danny
napsal(a):
Děkuji za gratulaci... Přidám ještě nějakou fotku malýho...
tady jedna ušatá fotka... chudáček ještě byl takový gumový...
tajemma danny
napsal(a):
tady jedna ušatá fotka... chudáček ještě byl takový gumový...
a hlavinka...
charliebob
napsal(a):
Klisna nerozhoduje o pohlavi, protoze ma 2 chromozomy X nemuze dat vajicko s chromozomem Y, tudis ona dava jen vajicka s X, kdezto hredec ma chromozomy X a Y a tudis poskytuje spermie X a Y, takze zalezi na tom, jestli k vajicku driv "dobehne" spermie X nebo Y, nikoli vajicko klisny.
Martanek
janulka
napsal(a):
Máme teď čerstvé hříbě po Minerálovi, je to kobylka, plavka, z matky černé hnědky. Takže umí i jiné než hřebečky :)
Tak sobota byla zakončená narozením dalšího z očekávaných hříbat. Je to hřebeček!!! zase...
tajemma danny
napsal(a):
Tak sobota byla zakončená narozením dalšího z očekávaných hříbat. Je to hřebeček!!! zase...
kes
napsal(a):
Klisna nerozhoduje o pohlavi, protoze ma 2 chromozomy X nemuze dat vajicko s chromozomem Y, tudis ona dava jen vajicka s X, kdezto hredec ma chromozomy X a Y a tudis poskytuje spermie X a Y, takze zalezi na tom, jestli k vajicku driv "dobehne" spermie X nebo Y, nikoli vajicko klisny.
Martanek
Omlouvám se, moc, moc, já to otočila.
tajemma danny
napsal(a):
Já se taky musím pochlubit! Náš první letošní hříbek má už měsíc života za sebou. Nádherný hnědý strakatý hřebeček ( tedy je celý bílý, jen hlavičku má hnědou ). Už i se jménem Atilla! Tady 2 dny starý
lintith
napsal(a):
Já se taky musím pochlubit! Náš první letošní hříbek má už měsíc života za sebou. Nádherný hnědý strakatý hřebeček ( tedy je celý bílý, jen hlavičku má hnědou ). Už i se jménem Atilla! Tady 2 dny starý
A tady měsíc starý pardál!
lintith
napsal(a):
A tady měsíc starý pardál!
A tady naše 2. a letošní poslední hříbátko - KLISNIČKA!! Zatím bez jména, stále vybíráme. Narodila se 17.5. Na této fotce asi 3 hodiny po porodu
lintith
napsal(a):
A tady naše 2. a letošní poslední hříbátko - KLISNIČKA!! Zatím bez jména, stále vybíráme. Narodila se 17.5. Na této fotce asi 3 hodiny po porodu
A tady poslední fotečka kobylky, 1 den stará holčina na pastvě
tajemma danny
napsal(a):
Gratuluji ke krásným flekouškům!!! Co je to za plemeno?
Jsou to kříženci ( už vidím, jak mě někdo ukamenuje) ale mi je milujeme nadevše. Koníci jsou jen na rekreaci :) ps.: tatínka mají plnokrevného araba
tajemma danny
napsal(a):
ten náš je také kříženec, máma čt, otec frís...byl to pokus o rozrození kobyly, teď už připouštíme papírové...
Tak jsem včera nafotila pár fotek energerických bomb v podobě našich nových hříboušů...
tajemma danny
napsal(a):
Tak jsem včera nafotila pár fotek energerických bomb v podobě našich nových hříboušů...
tajemma danny
napsal(a):
Tady s maminou...ten jí teda zase udělá fyzičku...chudák za ním stále lítá...
tajemma danny
napsal(a):
Tady s maminou...ten jí teda zase udělá fyzičku...chudák za ním stále lítá...
tajemma danny
napsal(a):
a teď druhej zbobr... hřebeček Goliáš
tady s maminkou Asconou
tajemma danny
napsal(a):
a teď druhej zbobr... hřebeček Goliáš
tady s maminkou Asconou
monikafris
napsal(a):
Ahoj Danny! To je nádhera ty hříbátko! Aj Ti to závidím. Já už začínám kobču hlídat. Už aby to bylo za náma. Až něco bude, tak dám určitě vědět.
Moc děkuji za pochvalu...tak až se vám to vylíhne tak honem sem dej fotky... To je až neskutečné, jak mají ty hříbátka dlouhý nohy...a jak se to do té kobyly mohlo vejít...to mi hlava nebere...
tajemma danny
napsal(a):
Moc děkuji za pochvalu...tak až se vám to vylíhne tak honem sem dej fotky... To je až neskutečné, jak mají ty hříbátka dlouhý nohy...a jak se to do té kobyly mohlo vejít...to mi hlava nebere...
Uvidíme, co bude mít po tátovi...zatím vypadá dobře a už je prodaný... Dneska mamina bude připuštěná inseminačně Le Patronem...
Tady to vypadalo, jako že si spletl maminu...
tajemma danny
napsal(a):
Uvidíme, co bude mít po tátovi...zatím vypadá dobře a už je prodaný... Dneska mamina bude připuštěná inseminačně Le Patronem...
Tady to vypadalo, jako že si spletl maminu...
tak mám pár nových fotek našeho gumového hříbka, ten má energie na rozdávání
tajemma danny
napsal(a):
tak mám pár nových fotek našeho gumového hříbka, ten má energie na rozdávání
jo a už máme jméno...snad. Zatím je v návrhu MERLIN, tak uvidíme jestli se to ještě nezmění
tajemma danny
napsal(a):
jo a už máme jméno...snad. Zatím je v návrhu MERLIN, tak uvidíme jestli se to ještě nezmění