Statistika nemocí koní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.12.2005 19:36

Ahoj vespolek,

obracím se s malinkou prosbičkou na vás- lidi kteří se pohybují okolo koní. Dělám do školy seminární práci o nemocech koní, kde bych chtěla zahrnout i statistiky a grafy nemocnosti koní v závislosti na věku. Proto bych potřebovala informace o co nejvíce koních.. O co jde? Byl váš kůň někdy nemocný? nebo nějaký kůň ve vaší stáji? Pokud ANO, tak mi prosím odpovězte a napište toto:

VĚK koně (když měl nemoc) a DRUH NEMOCI (např. 10 let- zápal plic, 8 let- kolika atd.)

Myslím, že tohle vám nezabere moc času a ani to nijak nezasahuje do vašeho soukromí. Jak už jsem psala- informace potřebuji od co možná největšího počtu koní, aby měly statistiky alespoň nějaký smysl.

Všem, kteří mi pomohou a pošlu alespoň nějaké informace předem moc děkuji!

Ještě jednou díky Majtá

20.12.2005 17:16

majta napsal(a):
Ahoj vespolek,

obracím se s malinkou prosbičkou na vás- lidi kteří se pohybují okolo koní. Dělám do školy seminární práci o nemocech koní, kde bych chtěla zahrnout i statistiky a grafy nemocnosti koní v závislosti na věku. Proto bych potřebovala informace o co nejvíce koních.. O co jde? Byl váš kůň někdy nemocný? nebo nějaký kůň ve vaší stáji? Pokud ANO, tak mi prosím odpovězte a napište toto:

VĚK koně (když měl nemoc) a DRUH NEMOCI (např. 10 let- zápal plic, 8 let- kolika atd.)

Myslím, že tohle vám nezabere moc času a ani to nijak nezasahuje do vašeho soukromí. Jak už jsem psala- informace potřebuji od co možná největšího počtu koní, aby měly statistiky alespoň nějaký smysl.

Ještě jednou díky Majtá

5 let schvácené kopyto
7 let Kolika
8 Let Potratila hříbě
9 let chřipka
13 let zápal plic

zkus tito stránky:
http://www.blackhorse.estranky.cz/clanky/Nemoci-koni-a-jejich-lecba

http://www.sweb.cz/Kone_konici_i_ponici/choroby.htm

doporučuji ti:
http://jezdectvi.php5.cz/nemoci.htm

víc toho fakt nevím
můžeš se jít podívat na jednu stránku kde pečuješ přímo o koně kterýho ani mít nemusíš a tam jsou taky věci jako ve skutečnosti:
http://www.staj.ufonek.net

20.12.2005 18:17

majta napsal(a):
Ahoj vespolek,

Ještě jednou díky Majtá

tak nevim jestli zrovna tohle poimůže, ale napsat to můžu.
Hucul:
vrozený vada-velký předkus(horní čelist)
6-9 rok -několik plynových kolik-následek klkání
jinak úplně zdravý, po 9 roce si koně od nás majitelka odvedla...

A1/1:
4 roky-nachlazení
6 let-zjištěna dušnost(lehká)
7-15 let-sem tam lehké nachlazení
16 let-rakovina hlezenního kloubu

20.12.2005 19:36

jaz90 napsal(a):
tak nevim jestli zrovna tohle poimůže, ale napsat to můžu.
Hucul:
vrozený vada-velký předkus(horní čelist)
6-9 rok -několik plynových kolik-následek klkání
jinak úplně zdravý, po 9 roce si koně od nás majitelka odvedla...

A1/1:
4 roky-nachlazení
6 let-zjištěna dušnost(lehká)
7-15 let-sem tam lehké nachlazení
16 let-rakovina hlezenního kloubu

Tak tedy...
Arabský plnokrevník, klisna, v lednu bude mít 4 roky.

V roce a půl několik kolik v důsledku začervení malými strongylidy (zanedbané odčervování). My ji potom pořádně odčervovali a už OK....měla trochu potom problém se střevy, ale dali jsme ji do kupy.

Ve dvou a půl letech zranění......přeříznutá šlacha povrchového ohýbače na levé přední......léčba cca 9 měsíců, bandážování na noc do teď, ale noha OK.

Nyní od října nachlazení a zánět průdušek....rekonvalescence.

Přidejte reakci

Přidat smajlík