Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2007 13:21

Mohl by mi někdo poradit na co bych měla očkovat dvouletýho hřebce? Vím že za mládí byl očkovám proti hříběcí obrně (nebo tak něco), ale pak už očkován nebyl. Odčervován je pravidelně. Doporučil by mi někdo očkování abych se vyhla případným onemocněním. Moc díky

4.9.2007 13:28

kovbojka napsal(a):
Mohl by mi někdo poradit na co bych měla očkovat dvouletýho hřebce? Vím že za mládí byl očkovám proti hříběcí obrně (nebo tak něco), ale pak už očkován nebyl. Odčervován je pravidelně. Doporučil by mi někdo očkování abych se vyhla případným onemocněním. Moc díky

Tak já očkuju klasiku - chřipka a tetan a očkuju Duvaxynem T, ještě znám tetagrippifu...mám to rovnou v jednom, očkuju teda jedenkrát ročně a 3x odčervuju...
ale tam je třeba nejprve udělat primovakcinaci a přeočkovat...ale teď si nejsem jistá, za jak dlouho to je..
ale najdi si to v nemoderce nebo tady, řešilo se to žu mockrát...

4.9.2007 13:29

kovbojka napsal(a):

No, jelikož předpokládám, že si koně sama očkovat nebudeš tak zavolej vetovi a řekni mu, že prostě nemáš koně vůbec naočkovaného. Určitě tetanus a raději i chřipku. Však on už bude vědět. A čím dřív, tím líp.

4.9.2007 13:35

strelish napsal(a):
No, jelikož předpokládám, že si koně sama očkovat nebudeš tak zavolej vetovi a řekni mu, že prostě nemáš koně vůbec naočkovaného. Určitě tetanus a raději i chřipku. Však on už bude vědět. A čím dřív, tím líp.

Neboj sama si ho očkovat fakt nebudu.. poradím se s vetem ale chtěla jsem se zeptat až vím co by nejvíc potřeboval

4.9.2007 13:53

kovbojka napsal(a):
Neboj sama si ho očkovat fakt nebudu.. poradím se s vetem ale chtěla jsem se zeptat až vím co by nejvíc potřeboval

Neboj to ti řekne právě ten vet, ale určo tu chřipku a tetanus.

4.9.2007 13:56

kovbojka napsal(a):

No určitě hlavně ten tetanus. Se někde blbě škrábne, chytne ho a to je pak raz dva o život. A chřipka se dneska už očkuje běžně. Pak jsou ještě herpesviry, ale ty jsou nebezpečné hlavně pro březí kobyly. A počítej že naočkuješ, pak cca za měsíc přeočkování a pak za půl roku až rok ještě - a pak už je lepší to dodržovat (vesměs se očkuje pak už jen 1x ročně), ať tu primovakcinaci nemusíš opakovat :))

Přidejte reakci

Přidat smajlík