Příznivci chlaĎásků spojmese 10

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2007 17:33

Tak jsem založila zase nové téme tamto bylo už dlouhý.nebavilo mě to posouvat

tady osílám fota od bogara od malička až do ted pár hodin po narození

9.11.2007 17:36

woldemortik napsal(a):

týden

9.11.2007 17:38

woldemortik napsal(a):
týden

pardon tady je týden ta předešla je měsíc

9.11.2007 17:40

woldemortik napsal(a):
pardon tady je týden ta předešla je měsíc

dva měsíce

9.11.2007 17:45

woldemortik napsal(a):
dva měsíce

tři půl měsíce

14.11.2007 15:06

woldemortik napsal(a):
tři půl měsíce

no tak kde jste kdo

14.11.2007 15:36

woldemortik napsal(a):
no tak kde jste kdo

no ještě na devítce. Psala jsem teď, že je přece jasný, že pojedeš ke Smolíkovio na Schrama, protože jsi poznala mýho Cipíska a jsi do něj blázen.

14.11.2007 18:35

woldemortik napsal(a):

marti, ako tak pozeram, Bogarek je uz cely konisko skoda, ze ten nas to neprekonal, mohli sme aj my uz mat takeho chlapaka...

14.11.2007 18:37

bonita napsal(a):
marti, ako tak pozeram, Bogarek je uz cely konisko skoda, ze ten nas to neprekonal, mohli sme aj my uz mat takeho chlapaka...

příště to určite vijde a bude větší ,mohutnější než bogar.veřím kobyle bude mít krásného hříbka a co skím jste připuštěly neb budete

15.11.2007 07:32

woldemortik napsal(a):
příště to určite vijde a bude větší ,mohutnější než bogar.veřím kobyle bude mít krásného hříbka a co skím jste připuštěly neb budete

ahojte, hrozně bych sem chtěla dát fotky z hubertu od nás, ale nejdou vložit, jsem ráda, jak tam Sárina chodila, protože kovář nevěřil, že se z toho dostane.

15.11.2007 07:38

siringa napsal(a):
ahojte, hrozně bych sem chtěla dát fotky z hubertu od nás, ale nejdou vložit, jsem ráda, jak tam Sárina chodila, protože kovář nevěřil, že se z toho dostane.

hani gratuluji.a pozdravuj kobylku a pohlad ji za mě. a co štastná,že kobyla je zase zdravá jak řípa.se ti ani nedivim já bych skákala radostí až do stropu

sabora

15.11.2007 12:12
sabora

woldemortik napsal(a):

sháním, kdo by naučil tahat valáška, Liberecko-Český ráj a vůkol

sabora

15.11.2007 12:14
sabora

woldemortik napsal(a):

sháním kdo by naučil tahat valáška, Liberecko-Český ráj a vůkol

15.11.2007 14:12

woldemortik napsal(a):

marti,ja by som skor chcela, aby bol maly, lebo preto sme tento rok prisli o zrieba, ze sa narodilo ako elefant sice porod bol priam ukazkovy a trval asi 5-10 minut, zrebcek nam na druhy den zomrel

15.11.2007 14:14

woldemortik napsal(a):

jeho otcom bol tento zrebec, neviem, preco sa zrieba narodilo take velke, tento zrebec je sice velky, ale nie az tak, moze mat iba nieco cez 1,80 v kohutiku.

15.11.2007 14:16

woldemortik napsal(a):

no a tento rok sme kobylku nechali po 1x spolu s nasim mladochom, ak z toho nieco bude, som naozaj zvedava, bola to jeho prva

16.11.2007 16:05

bonita napsal(a):
no a tento rok sme kobylku nechali po 1x spolu s nasim mladochom, ak z toho nieco bude, som naozaj zvedava, bola to jeho prva

no uvidíš jestly se chytne,ale já přeji at ano a máš krásně zdravé hříbe shira.já jen slintám to jsou tak krásný koně o bože

16.11.2007 16:33

aluska napsal(a):
no ještě na devítce. Psala jsem teď, že je přece jasný, že pojedeš ke Smolíkovio na Schrama, protože jsi poznala mýho Cipíska a jsi do něj blázen.

Smolík už Schrama nemá, má dva jiný hřebce, měl je teď na hubertu.

16.11.2007 16:34

woldemortik napsal(a):
no uvidíš jestly se chytne,ale já přeji at ano a máš krásně zdravé hříbe shira.já jen slintám to jsou tak krásný koně o bože

jj zazi to vym jen ho možná dostane zpátky na sezonu 09 je o nej tady velký zájem nevíš co má tedka

16.11.2007 16:39

woldemortik napsal(a):
jj zazi to vym jen ho možná dostane zpátky na sezonu 09 je o nej tady velký zájem nevíš co má tedka

skusím je naskenovat, jména nevím

16.11.2007 16:41

zazika napsal(a):
skusím je naskenovat, jména nevím

jeden je bospar-2 ten vlevo je to bogara táta poznala jsem ho podle odznaku na hlavě bogar má stejnej

17.11.2007 15:39

woldemortik napsal(a):

Marti, tak tu ti dam par shirakov, boli sme na jednej aukcii v septembri, no ceny tam boli fakt nehorazne

17.11.2007 15:40

woldemortik napsal(a):

krasna kobylka

17.11.2007 15:42

woldemortik napsal(a):

dalsia kobylka

17.11.2007 17:14

woldemortik napsal(a):
jeden je bospar-2 ten vlevo je to bogara táta poznala jsem ho podle odznaku na hlavě bogar má stejnej

Z téhle páry Bosbar 2 je určitě ten náruční, bezodznakový černý hnědák.
Dělal zkoušky v ročníku s naším Ronem.
Co je zač ten s hvězdou a bílýma spěnkama nevím.
Bosbar 2 na předvýběru 2005:

19.11.2007 14:24

bonita napsal(a):
dalsia kobylka

tak ten druhej hřebec u pana Smolíka místo Schrama by měl bejt 1155 Vespan

19.11.2007 19:08

aluska napsal(a):

tak tady je Kaštánek..

19.11.2007 19:13

andrys napsal(a):
tak tady je Kaštánek..

a ještě

19.11.2007 19:35

woldemortik napsal(a):

Andrys: Kastanek je CMB? Je vas?

19.11.2007 19:48

bonita napsal(a):
Andrys: Kastanek je CMB? Je vas?

Bubinek:

20.11.2007 17:52

woldemortik napsal(a):

Prikladám fotku môjho žrebca Jasana

20.11.2007 17:52

daia napsal(a):
Prikladám fotku môjho žrebca Jasana

Ešte jeden

20.11.2007 17:54

daia napsal(a):
aj tu

predposledný

20.11.2007 17:58

daia napsal(a):
predposledný

s kamarátom jazdeckým valachom Danom

20.11.2007 18:08

woldemortik napsal(a):

Daia: konik je krasny, a ty si odkial?

20.11.2007 18:09

bonita napsal(a):

ako mi to tu fotku spotvorilo fuuj

20.11.2007 18:21

bonita napsal(a):

Ja som zo západu SK - Modra a ty?

20.11.2007 18:31

daia napsal(a):

jj Levare a v Modre a okoli mam kopec rodinysom si myslela, ze to budu asi Karpaty

20.11.2007 18:33

daia napsal(a):

ehm tie vinohrady to trosku prezradili

20.11.2007 18:49

bonita napsal(a):
ehm tie vinohrady to trosku prezradili

bonito prosim uz nech tech shiru jinak se uslintam k smrti

20.11.2007 19:01

woldemortik napsal(a):
bonito prosim uz nech tech shiru jinak se uslintam k smrti

ty mas co hovorit, Marti ja mat take mimi na dvore ako ty, tak ho budem slintat od rana do vecera a pre istotu este sem-tam aj v noci

20.11.2007 19:07

woldemortik napsal(a):

Ale aby si nepovedala, dam sem shire x ardenes, joj, to boli prsa, skoda, ze na tej fotke to nie je tak vidiet

20.11.2007 19:19

bonita napsal(a):
Ale aby si nepovedala, dam sem shire x ardenes, joj, to boli prsa, skoda, ze na tej fotke to nie je tak vidiet

Pro Bonita....Kaštanka mám jenom půjčeného protože sem mněl nemocnou kobylku ale tet, snad v sobotu mám kupovat ještě jednoho tak uvidíme jak to dopadne. Jinak Kaštan je Polak.

20.11.2007 19:24

bonita napsal(a):

nojo bogar je čípek.neboj taky se dočkáš a budou ti všichni závidet.ja zavidim už tedka shir je a bude muj zivotni sen,ale lavina neni zrovna taky malinka má kvh kolem 180cm

20.11.2007 19:25

woldemortik napsal(a):
nojo bogar je čípek.neboj taky se dočkáš a budou ti všichni závidet.ja zavidim už tedka shir je a bude muj zivotni sen,ale lavina neni zrovna taky malinka má kvh kolem 180cm

andys(renča) kaštánek je moc pěknej jak je starej

20.11.2007 19:29

woldemortik napsal(a):

To môj Jasan je na žrebca nie moc vysoký..má nejakých 155cm v kvh

20.11.2007 19:38

woldemortik napsal(a):

babenky, vsak mne tak ani nejde o tu ich vysku, ale o to svezenicko, roky som sa drncala na A1/1, ale ako raz clovek sadne do kresla, uz z neho viackrat nechce, to mate ako zavodne motorky a harleyu

20.11.2007 19:41

woldemortik napsal(a):

Andrys: a uz mas vyhliadnuteho nejakeho konika? Chlapaka alebo kobcu? Inak ja sa v tych poliakoch vobec nevyznam, co to maju oni vlastne za plemeno?

20.11.2007 19:58

aluska napsal(a):

Jo,máš pravdu - Vespan, ty odznaky sedí. Trošku zdá se ztmavnul

20.11.2007 20:02

bonita napsal(a):
babenky, vsak mne tak ani nejde o tu ich vysku, ale o to svezenicko, roky som sa drncala na A1/1, ale ako raz clovek sadne do kresla, uz z neho viackrat nechce, to mate ako zavodne motorky a harleyu

Moje řeč, srovnání chlaďas x teplas vychází jako: křeslo x barová židle

20.11.2007 20:05

sally napsal(a):
Moje řeč, srovnání chlaďas x teplas vychází jako: křeslo x barová židle

svata pravda

20.11.2007 20:07

bonita napsal(a):
Andrys: a uz mas vyhliadnuteho nejakeho konika? Chlapaka alebo kobcu? Inak ja sa v tych poliakoch vobec nevyznam, co to maju oni vlastne za plemeno?

jj svata úprvada neni nad pradny kreslo

20.11.2007 20:11

woldemortik napsal(a):

no a este musim dodat taku moju(nedavnu) skusenost, ze sediet na vyhadzujucom chladakovi a vyhadzujucom lahkom koni je tisic a jedno, ako keby ani neslo o ten isty zivocisny druh

20.11.2007 20:25

bonita napsal(a):
no a este musim dodat taku moju(nedavnu) skusenost, ze sediet na vyhadzujucom chladakovi a vyhadzujucom lahkom koni je tisic a jedno, ako keby ani neslo o ten isty zivocisny druh

Však to snad ani není stejný živočišný druh.
Zdá se mi, že chlaďas má i vcelku jiný způsob uvažování než teplas.
Teplasi často spíše napřed konají ( zdrhají) a potom přemýšlí, chlaďas - pokud nejde o nějaký šílený děs-běs spíš napřed přemýšlí, je-li vůbec důvod zdrhat

20.11.2007 20:41

woldemortik napsal(a):

Sally, tak o tom by som tiez mohla napisat roman napriklad mladoch, ked sa teda uz rozhodne robit bojim bojim, tak mat za chrbtom schovaneho shira, ako sa tvari, ze on tam vlastne vobec nie je a pretenduje, ze je neviditelny, je fakt doobra srandaale inak su to hrdinovia, len tak lahko sa nezlaknu, to mas pravdu.

21.11.2007 16:24

bonita napsal(a):
Sally, tak o tom by som tiez mohla napisat roman napriklad mladoch, ked sa teda uz rozhodne robit bojim bojim, tak mat za chrbtom schovaneho shira, ako sa tvari, ze on tam vlastne vobec nie je a pretenduje, ze je neviditelny, je fakt doobra srandaale inak su to hrdinovia, len tak lahko sa nezlaknu, to mas pravdu.

sally to je pravda prto to chladásky zbožnuju nemusím se bat ze mi zdrhne pod prdelí

21.11.2007 17:36

woldemortik napsal(a):
sally to je pravda prto to chladásky zbožnuju nemusím se bat ze mi zdrhne pod prdelí

To bezpochyby.
Svého času na A1/1 jsem brzdila i očima - tahle zlatíčka, když jim vystřelí pod nohama s jekotem bažant, tak je člověk rád, že zabrzdí nebo aspoň zpomalí na 500 m a nepotká se s frekventovanou silnicí.
Na své 11 leté matce SN jsem z bažanta dnes vyděšenější já - ona odhopsne 2-3 cvalové max. a tváří se pohoršeně, čeho že se to lekla vůbec.
Ikdyž čím dál častěji to zůstane u toho, že sebou jenom škubne..

21.11.2007 17:39

sally napsal(a):
To bezpochyby.
Svého času na A1/1 jsem brzdila i očima - tahle zlatíčka, když jim vystřelí pod nohama s jekotem bažant, tak je člověk rád, že zabrzdí nebo aspoň zpomalí na 500 m a nepotká se s frekventovanou silnicí.
Na své 11 leté matce SN jsem z bažanta dnes vyděšenější já - ona odhopsne 2-3 cvalové max. a tváří se pohoršeně, čeho že se to lekla vůbec.
Ikdyž čím dál častěji to zůstane u toho, že sebou jenom škubne..

jj.jezila jsem na huculovy tmu pod nohama vybehl zajíz utíkal jak kdyby ho chtěl zabít,ale druhrj jrn kouknul a sel dal.to same jak lavina phorad za vše okolností

21.11.2007 17:56

woldemortik napsal(a):
jj.jezila jsem na huculovy tmu pod nohama vybehl zajíz utíkal jak kdyby ho chtěl zabít,ale druhrj jrn kouknul a sel dal.to same jak lavina phorad za vše okolností

Zajíci mně tak neva.
Já nemám ráda bažanty - ten kur pitomý čeká, dokud se naň nešlápne a pak ječí jako o život - já se vždycky leknu toho jekotu.
Jinak daňky, ty potvory honím s kobylou z polí - ona děsně ráda něco honí ( naučila jsem ji to na dobrmany, co nám hajzlové likvidovali faremní kočky, které chytaly myši v polích). Dobrmani už se zavírají, protože honili i březí srny do úmoru - myslivci majitelům ( kteří ty psy takhle venčili - vypustili do přírody) pohrozili, že jim je zastřelí.
Tak v létě vyháním na kobyle daňky - dělají nám hrozné škody v polích ( v ovsu vyválí a zdupou pořádnou plochu a likvidují kukuřici) - stádo +-10 ks už třetím rokem.
Zmetky zaženu půl kilometru do lesa, ale za pár dní jsou zase zpátky. Co by taky dělali v lese, když mají v polích takové hody, potvory. Stejně jako divočáci.
Srny neškodí, zajíci a podobní prťavci též ne, ale tyhle hovada, co sem vůbec nepatří - kdyby aspoň žrali jenom, ale oni to zválí, vyhryžou konce klasů v kukuřici; divočáci vyrývají namořené! osivo kukuřice pěkně po řádku hned po zasetí... pochytat ty dobytky a nacpat je myslivcům na ty jejich anglické trávníčky před domečkama, ať si ty škůdce přemnožené živí sami
Jo, když se pak člověk hlásí, že chce uhradit škody, to jsou taakhle maličcí...

21.11.2007 20:44

sally napsal(a):
Zajíci mně tak neva.
Já nemám ráda bažanty - ten kur pitomý čeká, dokud se naň nešlápne a pak ječí jako o život - já se vždycky leknu toho jekotu.
Jinak daňky, ty potvory honím s kobylou z polí - ona děsně ráda něco honí ( naučila jsem ji to na dobrmany, co nám hajzlové likvidovali faremní kočky, které chytaly myši v polích). Dobrmani už se zavírají, protože honili i březí srny do úmoru - myslivci majitelům ( kteří ty psy takhle venčili - vypustili do přírody) pohrozili, že jim je zastřelí.
Tak v létě vyháním na kobyle daňky - dělají nám hrozné škody v polích ( v ovsu vyválí a zdupou pořádnou plochu a likvidují kukuřici) - stádo +-10 ks už třetím rokem.
Zmetky zaženu půl kilometru do lesa, ale za pár dní jsou zase zpátky. Co by taky dělali v lese, když mají v polích takové hody, potvory. Stejně jako divočáci.
Srny neškodí, zajíci a podobní prťavci též ne, ale tyhle hovada, co sem vůbec nepatří - kdyby aspoň žrali jenom, ale oni to zválí, vyhryžou konce klasů v kukuřici; divočáci vyrývají namořené! osivo kukuřice pěkně po řádku hned po zasetí... pochytat ty dobytky a nacpat je myslivcům na ty jejich anglické trávníčky před domečkama, ať si ty škůdce přemnožené živí sami
Jo, když se pak člověk hlásí, že chce uhradit škody, to jsou taakhle maličcí...

Tady Vám posílám moje zlatíčka.

21.11.2007 20:46

woldemortik napsal(a):

Tada mám kobylu

22.11.2007 00:14

woldemortik napsal(a):

ahojky partatoto som nasla na nete za zhruba 100 000 a je to shire x ardenes. Chcela som vam ukazat, aka je moja vysnena farba, v AJ sa tomu hovori blue roan, asi ako prekvitnuty vranik, ale musi byt do modreho odstienumnam mnam

22.11.2007 10:51

bonita napsal(a):
ahojky partatoto som nasla na nete za zhruba 100 000 a je to shire x ardenes. Chcela som vam ukazat, aka je moja vysnena farba, v AJ sa tomu hovori blue roan, asi ako prekvitnuty vranik, ale musi byt do modreho odstienumnam mnam

pekna barvicka,jen jsem se te chtela zeptat kde u vas chanite sedla ajake mate ceny myslim na slovencku

22.11.2007 16:13

bonita napsal(a):

Tak tuhle barvu taky můžu, hned po flekáčích moje nejoblíbenější.
Bohužel u noriků/SN to tu vymizelo spolu s vraníky.
Rakušáci takové noriky mají (je tam vraníků podstatně více).
Je to vlastně nevybělující černý bělouš ( mourek, modrý šiml). Pod bílýma chlupama zašitý vraník .
Německy blauschimmel, mohrenkopf.
Krásná barvička, jsou takoví makoví
Tady jeden čerstvě uchovněný rak. norik ( na prodej):

22.11.2007 18:16

sally napsal(a):
Tak tuhle barvu taky můžu, hned po flekáčích moje nejoblíbenější.
Bohužel u noriků/SN to tu vymizelo spolu s vraníky.
Rakušáci takové noriky mají (je tam vraníků podstatně více).
Je to vlastně nevybělující černý bělouš ( mourek, modrý šiml). Pod bílýma chlupama zašitý vraník .
Německy blauschimmel, mohrenkopf.
Krásná barvička, jsou takoví makoví
Tady jeden čerstvě uchovněný rak. norik ( na prodej):

Bonita: tady máš pěkného modrého šimlíka:

22.11.2007 18:18

sally napsal(a):
Bonita: tady máš pěkného modrého šimlíka:

A ještě hříboše s mámou:

22.11.2007 18:21

bonita napsal(a):

Když už jsme u těch barev u chlaďasů - nemám ponětí, kde se u rakouských noriků ( ne kříženci, původoví), vzali strakoši.
Tady:

22.11.2007 18:22

sally napsal(a):
Když už jsme u těch barev u chlaďasů - nemám ponětí, kde se u rakouských noriků ( ne kříženci, původoví), vzali strakoši.
Tady:

A tohle mrně bylo na prodej.
Je to z nějaké farmy, kde dojí kobylí mléko:

22.11.2007 18:23

woldemortik napsal(a):

Sally, poprosim ta, aby si zobrala handru a sla mi poutierat obrazovku na laptope, lebo je cela oslintana To su farby,ooooo!

22.11.2007 18:25

bonita napsal(a):
Sally, poprosim ta, aby si zobrala handru a sla mi poutierat obrazovku na laptope, lebo je cela oslintana To su farby,ooooo!

Že jo - já modroušky taky ráda

22.11.2007 18:26

woldemortik napsal(a):

este k tym "pintom" no takto dvojfarebnych tazakov som este nevidela(nepocitam anglickych drum horse), to je normalne pripustne v plemennej knihe?

22.11.2007 18:32

woldemortik napsal(a):

Marti: k tym sedlam, no ako v SR na tazaka zohnat sedlo, nemam tusenie, ja som kupovala v UK z ebay a som nesmierne spokojna, ani nebolo prislis drahe, lebo to nie je ziadna svetova znacka, ale velkost podsedlia to je 18' a komory wide to znamena od D po D tusim 9', ale to bolo sedlo kupovane pre mojho vysokeho priatela, cize, aj ked ja v sedle jazdim, je mi velke ta 18'(ja mam nejakych 162 cm=prcek, no), tak si musim kupit take iste akurat 17' palcove. Tu je trosku vidiet.

22.11.2007 18:50

bonita napsal(a):
Marti: k tym sedlam, no ako v SR na tazaka zohnat sedlo, nemam tusenie, ja som kupovala v UK z ebay a som nesmierne spokojna, ani nebolo prislis drahe, lebo to nie je ziadna svetova znacka, ale velkost podsedlia to je 18' a komory wide to znamena od D po D tusim 9', ale to bolo sedlo kupovane pre mojho vysokeho priatela, cize, aj ked ja v sedle jazdim, je mi velke ta 18'(ja mam nejakych 162 cm=prcek, no), tak si musim kupit take iste akurat 17' palcove. Tu je trosku vidiet.

bonita tak to jsi s výškou stejne jako ja taky malinka a velký kůn.ten modry silmlik je moc krásný tady kousek mely cerveno šimlika jmenoval se adam,ale byl strzenej na zadek chudák a to mubyli teprva 4 roky.me se libí strakoši chtěla bch strakatýho koně.vim jednoho už mám,ale t je pony

22.11.2007 18:52

bonita napsal(a):
este k tym "pintom" no takto dvojfarebnych tazakov som este nevidela(nepocitam anglickych drum horse), to je normalne pripustne v plemennej knihe?

Já nevím, kam to Rakušáci řadí.
Z němčiny si pamatuju s bídou každé páté slovo. Mají na to u noriků nějakou sekci "kuhschecke" - v doslovném překladu "krávostrakatí" .
Ti norici měli aspoň ty 2 zveřejněné generace normální legální původ, často po hřebcích hermelínech.
Ale pinto zbarvení přece nejde z hermelínů vyštěpit normálně ne?
Že by mutace, nebo tam nějací nadšenci před pár generacemi něco v téhle barvě mixli?
Nevím, nevládnu dobře němčinou... a oni o tom mnoho nepíšou.

22.11.2007 18:54

woldemortik napsal(a):
bonita tak to jsi s výškou stejne jako ja taky malinka a velký kůn.ten modry silmlik je moc krásný tady kousek mely cerveno šimlika jmenoval se adam,ale byl strzenej na zadek chudák a to mubyli teprva 4 roky.me se libí strakoši chtěla bch strakatýho koně.vim jednoho už mám,ale t je pony

Tak ještě poslední modrouš:

22.11.2007 19:04

sally napsal(a):
Já nevím, kam to Rakušáci řadí.
Z němčiny si pamatuju s bídou každé páté slovo. Mají na to u noriků nějakou sekci "kuhschecke" - v doslovném překladu "krávostrakatí" .
Ti norici měli aspoň ty 2 zveřejněné generace normální legální původ, často po hřebcích hermelínech.
Ale pinto zbarvení přece nejde z hermelínů vyštěpit normálně ne?
Že by mutace, nebo tam nějací nadšenci před pár generacemi něco v téhle barvě mixli?
Nevím, nevládnu dobře němčinou... a oni o tom mnoho nepíšou.

ja som minuly rok odoberala nemecky starke pferde, ci ako sa to pise(sorry) a tam som ani raz nevidela foto strakaca(a ze tam vzdy byva plemien), preto sa mi to zda cudne, asi by som sa mala spytat mojej nemeckej priatelky, sice robi do shirov, ale mohla by nieco vediet.

22.11.2007 19:06

sally napsal(a):
Tak ještě poslední modrouš:

ty norici strakaty na hore jsou krasny..,ale ja se taky jednu dockam.ne

22.11.2007 19:10

woldemortik napsal(a):

hihi,Marti, to mi hovor, kombinacia prcek a obor kon, je priam vrazednaco, moj priatel, ten na shira vyskoci aj zo zeme, chyti sa hrivy a vysvihne sa(sice niekdy visi na boku ako opica, ale potom sa nejako dostvera), ale ja mam sakramentske problemy, hlavne, ked nie som schopna zo sedla otvorit branu, potom musim zoskocit-to teda este v pohodicke, iba sa zosuchnem, ale potom spat do sedla, nooo, to su este len kreacie

22.11.2007 19:19

bonita napsal(a):
hihi,Marti, to mi hovor, kombinacia prcek a obor kon, je priam vrazednaco, moj priatel, ten na shira vyskoci aj zo zeme, chyti sa hrivy a vysvihne sa(sice niekdy visi na boku ako opica, ale potom sa nejako dostvera), ale ja mam sakramentske problemy, hlavne, ked nie som schopna zo sedla otvorit branu, potom musim zoskocit-to teda este v pohodicke, iba sa zosuchnem, ale potom spat do sedla, nooo, to su este len kreacie

neboj dokazu si to silne prectavyt. hol mi malý s velkými konmi to ma me spatny.nejlpší pomucka na lezeni na kone je bud balík nebo drevena ohrda a taky douhý moc dlouhý třemoný řemeny

22.11.2007 19:29

bonita napsal(a):

no niekde na dvore, to sa este daco najde, ale ak si v poli a padne ti bicik a pod, to je fakt super, este ze kobyla ani nemrkne aj ked jej na hlave visim...

22.11.2007 19:33

woldemortik napsal(a):
ty norici strakaty na hore jsou krasny..,ale ja se taky jednu dockam.ne

No, strakatého norika tady asi těžko. Jedině něco namixovat s teplokrevníkem té barvy.
Mně paintí norik nic neříká - každé ráno na mne zírá 80 černobílých holštýn, koukat na mne ještě takoví koně, asi by mne kleplo.
Jo puntíky jako z dalmatina, to je jiná. Větší fleky fakt nee.

22.11.2007 19:35

bonita napsal(a):
no niekde na dvore, to sa este daco najde, ale ak si v poli a padne ti bicik a pod, to je fakt super, este ze kobyla ani nemrkne aj ked jej na hlave visim...

Chce to lanový žebřík. Jako jsou na lodi.
Smotáš a jedeš.

22.11.2007 19:52

woldemortik napsal(a):

sally:haha tu vam musim dat nazornu ukazku najprv iba na podsedlovke(neopovazte sa rehlit)

22.11.2007 19:54

woldemortik napsal(a):

no a potom v sedleehm, ja viem, ze som v tej helme ako vojak SS z druhej svetovej, ale tu povrchovu latku som akurat dala oprat...

22.11.2007 20:11

bonita napsal(a):
no a potom v sedleehm, ja viem, ze som v tej helme ako vojak SS z druhej svetovej, ale tu povrchovu latku som akurat dala oprat...

No na ten žebřík smotaný za sedlem tam máš spooustu místa.
Ty brďo, pánbu zaplať za moji prťavou 156 kvh vysokou SN - na mých 165 cm je akorát.
Teda čučím, to se ještě dnes kupírují ocasy?
Jsem myslela, že už je to dávno zakázané - no teda jestli neni koňouš starší.
U psa je to podle mne jedno, toho mouchy nežerou, ale z koňouše bez ocasu je mi smutno..

22.11.2007 20:15

bonita napsal(a):

A jak máš dlouhý podbřišák na tohoto sloníka?
Teď mne napadla taková ta blbá okřídlená věta z naivních knih a filmů. ... "patami pobídl koně do slabin"...
Teda to bys nedokázala, byť bys 100x chtěla

22.11.2007 20:29

woldemortik napsal(a):

taku sme ju chudinku kupili, zaplat Pan Boh, ocasek rastie do krasy(teda dufama hlavne do dlzky), ale holt, je to znak plemena a skoro vsetci znami chovatelia ocasky holia strojkami, ja budem pracne zapletat do drdolov s maslickamisice to trva aj dve hodiny, ale radsej, ako mat chudaka kona zmagoreneho od muchtie fotky su z minuleho leta, tu mas fotku z minuleho tyzdna.

22.11.2007 22:32

bonita napsal(a):
taku sme ju chudinku kupili, zaplat Pan Boh, ocasek rastie do krasy(teda dufama hlavne do dlzky), ale holt, je to znak plemena a skoro vsetci znami chovatelia ocasky holia strojkami, ja budem pracne zapletat do drdolov s maslickamisice to trva aj dve hodiny, ale radsej, ako mat chudaka kona zmagoreneho od muchtie fotky su z minuleho leta, tu mas fotku z minuleho tyzdna.

ahoj máš pekné kone ani som nevedel ,že sa na Slovesku chovajú ......... ja mám belgonoričku

22.11.2007 23:45

bonita napsal(a):
ja som minuly rok odoberala nemecky starke pferde, ci ako sa to pise(sorry) a tam som ani raz nevidela foto strakaca(a ze tam vzdy byva plemien), preto sa mi to zda cudne, asi by som sa mala spytat mojej nemeckej priatelky, sice robi do shirov, ale mohla by nieco vediet.

Tak to by bylo fajn, zkus se jí zeptat. Třeba bude znát zase někoho v Rakousku...
Když si rozklikneš www.rossinger.at, pár strakatých noriků tam najdeš po různých odkazech.
Není to asi moc běžné ani u nich, je jich tam jen pár na fotkách. Ale i v odkazu -barvách noriků oni tuhle uvádí - jít o bezpůvodové křížence, asi by to nezmiňovali.
Ikdyž, pokud jde o otevřenou plem. knihu, vpašuješ do plemene při troše úsilí přes pár generací a troše štěstí barvu jakoukoliv.
Asi tak, jako se z kříženců předků dostávají tady do noriků i belgiků vybělující bělouši, ač to ani u jednoho z těch plemen mezi původní barvy nepatří.

22.11.2007 23:51

bonita napsal(a):

no urcite sa opytam, lebo mi to vrta v hlave, fakt som pinto chladasa este ani na obrazku nevidela, nie to na zivo. Az teraz, ked si tu dala tie fotky.

22.11.2007 23:53

woldemortik napsal(a):

Ahoj Lajcsi, sem s foteckou tvojej chladasky Nam tu ani nejde o plemeno, ale musi byt tazkotonoaznik

22.11.2007 23:53

bonita napsal(a):

Tak to už má pěkný hustý ocas .
Mně se to zdálo krátké ( nekupírovali jí to?), vůbec celá kelka.
Ikdyž jedna naše ho nemá o moc delší a kupírovaný ho opravdu nemá. Žíně to časem spraví, ikdyž jich tam není tolik, jako na delším ocasu.
To bylo děsné barbarství, když se koním sekaly ocasy.
Jen kvůli takové blbosti, aby vynikly macaté zadky. Zdaleka to nevypadalo tak dobře, jako s pěkným ožíněným ocasem až skoro na zem...

23.11.2007 00:27

bonita napsal(a):

Ještě jsem našla strakatého norika - majitel s ním jezdí soutěže:

23.11.2007 00:29

sally napsal(a):
Ještě jsem našla strakatého norika - majitel s ním jezdí soutěže:

Ten samý v zápřahu:

23.11.2007 00:30

sally napsal(a):
Ten samý v zápřahu:

A nedá mi to - nad těmito krasavci jsem slintala pro změnu já:

23.11.2007 00:31

sally napsal(a):
A nedá mi to - nad těmito krasavci jsem slintala pro změnu já:

další

23.11.2007 00:34

sally napsal(a):
další

a už končím... normálně takhle nepřemísťuju fotky, ale nešlo odolat

23.11.2007 08:11

bonita napsal(a):
Ahoj Lajcsi, sem s foteckou tvojej chladasky Nam tu ani nejde o plemeno, ale musi byt tazkotonoaznik

Teda Lído, ty strakáči jsou nádherný, opravdu

23.11.2007 09:32

woldemortik napsal(a):

teda Sally, to je skratka nadhera a dobre si urobila, ze si sem tie fotky skopirovala Kraaasaaa!!!

23.11.2007 11:05

bonita napsal(a):
teda Sally, to je skratka nadhera a dobre si urobila, ze si sem tie fotky skopirovala Kraaasaaa!!!

To mě těší, že vás obrázky noriků potěšily.
Přidám tedy ještě jednoho krasavce - plemeníka Schaller Vulkana:

23.11.2007 11:06

sally napsal(a):
To mě těší, že vás obrázky noriků potěšily.
Přidám tedy ještě jednoho krasavce - plemeníka Schaller Vulkana:

Trošku se rozmázl... tak ještě hlavičku jako makovičku:

23.11.2007 18:59

sally napsal(a):
Trošku se rozmázl... tak ještě hlavičku jako makovičku:

moja kobyla Fuksa dúfam že sa Vám bude páčiť

23.11.2007 19:06

lajcsi napsal(a):
moja kobyla Fuksa dúfam že sa Vám bude páčiť

23.11.2007 19:27

woldemortik napsal(a):

Lajcsi: wow, pekna kobylka, aj s nou nejako pracujes? alebo jazdis?

23.11.2007 19:40

bonita napsal(a):
Lajcsi: wow, pekna kobylka, aj s nou nejako pracujes? alebo jazdis?

kúpil som ju v lete zatial len na nej jazdím a zapriahám do koča ale chcem ju aj na pol. práce

23.11.2007 19:45

woldemortik napsal(a):

jej, dobra fotka, taka divoska tam je Inak odkial si?

23.11.2007 20:01

bonita napsal(a):
jej, dobra fotka, taka divoska tam je Inak odkial si?

som od Levíc a Ty?

23.11.2007 20:03

lajcsi napsal(a):
som od Levíc a Ty?

pekna fukce.krasne grosata.jj to se mi na koních libí sally kde jsi ty fotky ztahla.jsou nadherny

23.11.2007 20:03

woldemortik napsal(a):

uz som to tu pisala, ale este raz: Levare stary Zapad...

23.11.2007 20:05

woldemortik napsal(a):

mne sa paci tta fotka, kde je ten zrebec pri hratkach na pankaca, tot je superior

23.11.2007 20:17

woldemortik napsal(a):

dam sem este jedneho clyde, aby mu nebolo luto

23.11.2007 20:18

woldemortik napsal(a):

a este percherona, to je tiez dobra obludka

23.11.2007 20:28

bonita napsal(a):

to jsu krasny konici.nojo

23.11.2007 20:29

bonita napsal(a):

:o)

23.11.2007 20:43

woldemortik napsal(a):

jejda, ja si myslim, ze kazdy konik je krasny(uz ako male decko ma rodicia nemohli od koni odlepit, vsak to urcite poznate), a chladasek obzvlast

23.11.2007 20:46

woldemortik napsal(a):

Sally: pytala si sa na podbrusnik, tak ten mam 60' cize 150cm, lebo na sedle mam tie remene dost dlhe, ale ked bola vo vyssom stadiu zrebnosti, tak sme museli mat dlzku okolo 160cm, lebp ta 150 nedociahla tie remene

23.11.2007 21:00

bonita napsal(a):
Sally: pytala si sa na podbrusnik, tak ten mam 60' cize 150cm, lebo na sedle mam tie remene dost dlhe, ale ked bola vo vyssom stadiu zrebnosti, tak sme museli mat dlzku okolo 160cm, lebp ta 150 nedociahla tie remene

prosím Vás aké sedlá máte ?

24.11.2007 02:52

woldemortik napsal(a):

lajcsi: pozri trosku vyssie, ta, opisujem miery mojho sedla a dala som tam i fotku, ako kobusa obzera sedlo polozene na brane.

24.11.2007 18:36

bonita napsal(a):
lajcsi: pozri trosku vyssie, ta, opisujem miery mojho sedla a dala som tam i fotku, ako kobusa obzera sedlo polozene na brane.

Dnes bol u nás vet. a vyšetril moju kobylu..............na jar sa nám rozrastie rodina o žriebätko

24.11.2007 18:36

woldemortik napsal(a):
pekna fukce.krasne grosata.jj to se mi na koních libí sally kde jsi ty fotky ztahla.jsou nadherny

Marti, fotky najdeš na: www.noriker-wilderkaiser.at v oddílu Hengstauftrieb 2007. Jsou to nafocení rakouští noričtí plemeníci ( má to tam i vyjmenováno) při hřebčích hrátkách. Fotek je tam víc.
Koho zajímá strakoš norik soutěžník, tak ten je na: http://noriker.heim.at
A koho zajímá, jak to norikům v Rakousku jde i v teplokrevných soutěžích, ať mrkne na: www.norikersport.at
Ikdyž je často odsuzováno skákání, drezúra u chlaďasů s ohledem na přetěžování kloubů, nemám z těch koní na fotkách pocit, že by trpěli nějakým diskomfortem. Ani na nich není vidět neochota či otrávenost.
Fakt je, že to nesou žádná zkrmená hovada o váze tuna a více, ale kondice odpovídá využití.
Konkrétně norici s holení 23-25 cm, výškou kolem 160 kvh a váhou kolem 700 kg, nejsou zrovna supertěžké váhy, které by tento způsob využití měl nějak zvlášť likvidovat

24.11.2007 18:38

bonita napsal(a):

A kolik má kobča obvod hrudníku?

24.11.2007 18:40

lajcsi napsal(a):
Dnes bol u nás vet. a vyšetril moju kobylu..............na jar sa nám rozrastie rodina o žriebätko

Blahopřeji -ať to dobře dopadne.
Kobylka je pěkná, pošli pak foto hříboška

24.11.2007 18:42

bonita napsal(a):
mne sa paci tta fotka, kde je ten zrebec pri hratkach na pankaca, tot je superior

To ano, fotograf měl štěstí, takhle nafotit hřívu.
To se moc často nepovede

24.11.2007 18:54

woldemortik napsal(a):

sally: pytala si sa, kolko ma kobca obvod, no, teraz neviem, lebo si za nic na svete nemozem spomenut, kde som polozila tu "vaziacu pasku", ale na jar mala obvod taky, ktory zodpovedal zhruba 1 tone vahy, ked ju najdem, potom vam kazdemu mozem povedat, kolko vazi vas konula, ked mi date mieru obvodu(ta paska je robena podla toho vypoctu vahy)

24.11.2007 19:05

sally napsal(a):
Blahopřeji -ať to dobře dopadne.
Kobylka je pěkná, pošli pak foto hříboška

akým spôsobom si zvyknete nechať pripustiť svoje kobyly......inseminačne alebo žrebcom???

24.11.2007 19:09

lajcsi napsal(a):
akým spôsobom si zvyknete nechať pripustiť svoje kobyly......inseminačne alebo žrebcom???

Hřebcem - v okolí je docela výběr

24.11.2007 19:10

bonita napsal(a):
sally: pytala si sa, kolko ma kobca obvod, no, teraz neviem, lebo si za nic na svete nemozem spomenut, kde som polozila tu "vaziacu pasku", ale na jar mala obvod taky, ktory zodpovedal zhruba 1 tone vahy, ked ju najdem, potom vam kazdemu mozem povedat, kolko vazi vas konula, ked mi date mieru obvodu(ta paska je robena podla toho vypoctu vahy)

Tak hledej, hledej, já zatím změřím matky bachratky

27.11.2007 22:04

woldemortik napsal(a):

Přidejte reakci

Přidat smajlík