Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2007 14:59

Pouští někdo na volno koníka když se s ním jde třeba projít. My toho našeho dvouletýho valáška normálně pustíme na louce a ten dělá takový blbosti až se z toho unaví a pak se už jen zvolna prochází. První jsem myslela že uteče ale ten si dává takový pozor že běhá všude dokola někdy si odcválá a pak zase přicválá a tak. Doufám že mi jednou neodcválá a už ho nikdy neuvidím . Myslím si ale kdyby uviděl něco zajímavějšího než jsem já tak už je dávno v tahu. Pouštíte koníky takdy tak někdy na volno?

20.11.2007 15:25

kovbojka napsal(a):
Pouští někdo na volno koníka když se s ním jde třeba projít. My toho našeho dvouletýho valáška normálně pustíme na louce a ten dělá takový blbosti až se z toho unaví a pak se už jen zvolna prochází. První jsem myslela že uteče ale ten si dává takový pozor že běhá všude dokola někdy si odcválá a pak zase přicválá a tak. Doufám že mi jednou neodcválá a už ho nikdy neuvidím . Myslím si ale kdyby uviděl něco zajímavějšího než jsem já tak už je dávno v tahu. Pouštíte koníky takdy tak někdy na volno?

Když jsem se starala jako 13ti leté mládě o jednu mladičkou huculku, která byla věnována jako dárek nevlastním otčímem nevlastní dceři(která se o ní nestarala), byla na mě dost fixovaná, byla moc ráda, že jí beru ven, na trávu, do přírody, jednou jsem si řekla risknu to a pustím ji...pustila jsem a kobylka okamžitě tryklama jako o život směrem odemě pryč...já jsem nevěděla co dělat, zachovala jsem i přes tu krizovou situaci klid a šla směrem od ní, šla jsem si po uzavřelé louce napříč...po cca dvaceti metrech jsem se otočila a Laky zamnou, ocas mezi ušima, oči navrh hlavy, přiřítila se ke mě a nespustila ze mě oči...bála se, bylo to na ní dost vidět, dála se že jí opouštím, že prostě odcházím...teď se mi to vyprání velice dobře ale tu situaci kdy se odemě vzdalovala...srdce mi málem vyskočilo strachy že někde něco provede, že uteče a co řeknu majitelům? Ale nesklamala...
Od té doby jsem s ní chodila takto pořád, pokaždé jsem jí pustila a držela se mě...jenže jednou se stal průser...tak jako každý den, jsem si jí po škole vyzvědla, Laky tak jako vždy se držela zamnou, já si jdu, pozvěvuji si otočím se a kobyla nikde...ve mě hrklo, za tu půl hodinu jsem si totálně vyřvala hlasivky, jelikož to bylo kousek od mého domova tak mě slyšela máma a přijela mi s autem pomoct hledat...jela jsem jako na první místo k jednomu známému, kterej měl sporťáky, měl tak hřebce, Lakyna měla říji, já to nepoznala...přišla si za hřebcem...bůh stáv v tu chvíli při mě, že se nic nikomu a asi kobylce nestalo...
od té doby jsem Lakynu v době říje už nikdy nepustila...
Abych ukončila tuto vzpověď, sousedka rodiny mi stále a stále říkala ať klisničku koupím když si tak rozumíme...jenže já měla před devítkou, měla jsem jít na intr a peněz také nebylo...paní mi nabýdla že pokud klisničce najdu nový domov že mi na ní deset tis. přidá...já skákala metr vysoko štěstím, že klisničce pomohu...majitelé byly s prodejem svolní se slovy...nám je to jedno, stejně je nám k ničemu. Já žhavila dráty a ještě ten den byla klisnička převezena do společnosti k další kobylce a paní smlnila co slíbila a na klisničku deset tis. mile ráda přispěla...howg.
Tímto chci uzavřím můj příspěvek tím, že nikdy člověk nemůže vědět co koník udělá, může pouze věřit ale musí umět předvídat...
V této chvíli bych koníka již nikdy navolno nepustila, pokud bych šla na procházku jen já a jen s jedním koněm. Pokud by šel ještě někdo jiný s koníkem, který by byl na vodítku a druhý by lítal tak jo ale jinak ne. Danny
Sorry za chyby, nemám buňky to po sobě číst

20.11.2007 20:04

Kdyz jsme jeste nemely ohrady, tak sem toho svyho trileteho hrebce taky poustela, teda musela jsem...kupodivu si hlidal kde jsem, ale jednou jsme sly dale od baraku..na prochazku, byl hrozne nabuseny, tak jsem ho pustila na volno a kun nikde..
Divam se kde bezel a jelikoz bylo mooc snehu, tak sem za nim nemohla ani bezet, tak jsem sla po stopach....a najednou ze zatacky vylitnul, primo proti me a tryskem smerem domu, dodnes nechapu, jak se mohl asi po deseti cvalovych skocich zastavit a pockat na me a jit spolecne...
PS> Podle me to jde tohleto lepe s hrebci nez s kobylkama

Přidejte reakci

Přidat smajlík