Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

miska

15.1.2006 17:08
miska

15.1.2006 16:27

miska napsal(a):

Mě osobně se žádný trapas zatím nestal, ale stal se jedné děvčici kterou našel táta a že nám bude pomáhat jezdit koně - je to moje práce, tak mi to docela vadilo. Ale co řekla jsem si třeba bude v pohodě, no když k nám dorazila, taková jakási namyšlená slečna, ještě mladší jak já, tak si říkám no to bdue legrace :-) No tak milá slečna si ani koně nepřipravila, tak jsme se s tátou domluvili že oni půjdou něco probrat a já (taky sjem chtěl jít v tu chvíli jezdit) jsem nachystala koně mě i jí.
Vyjeli jsme na jízdárnu a v pohodě, slečna jakože než nasedla tak si ani neupravila sedlo, takže se jí svezlo no nakonec se na koně nějak vydrápala a začala tam předvádět svoje umění. Nebylo to nejhorší, ale taky ne to co psala v seznamovacím mailu a co tvrdila :-)
Moje kobylka je dost temperamentní a zlobivá, tak mě za tu domu dvakrát po sobě sundala. Slečna, která si nejspíš myslela že přiježďovat mladého koně je to samé jako jezdit koně problémového se nabídla že si na kobylku skusí sednout když jsme jí všichni tvrdili že kobylka je opravdu problémový kůň a že raději ne, nechtěla to ani slyšet a už se hrnula k té mojí :-)) a? No ani nenasedla kobča je z nových lidí trochu nervní, kor když je příjdou a hned se hrnou k nasedání, žádné seznámení nic... Takže slečna ani nenasedla a odtáhla s prázdnou. (měli jste slyšet ten smích co se ozýval od stájí kde špehovali ostatní vzědavci).
Pak k nám sice ještě prákrát přišla, ale po tom co prohlásila že nejklidnější a nejšikovnéjší koník od nás je pěkná potvora že jí dvakrát sundal jí taťka řekl že si poradíme i bez ní :-))

No z toho plyne ponaučení = raději se trochu podcením, než hodně přecením :-))

15.1.2006 17:08

miska napsal(a):

S kámoškou jsme si zaplatily vyjížďku v turistické stáji. Koně nám přichystali a vyvedli ven a my jsme měli nasedat. Dotáhla jsem si sedlo, spustila třmeny a začala jsem si nastavovat jejich délku-přitom nás pozorovalo asi 20 zvědavých lidiček z místního oddílu. Položila jsem ruku na třmenový zámek natáhla třmen na délku ruky, to samé na druhé straně-podotýkám, že vždycky mi tahle délka vyhovovala. A nasedla jsem...nevím jak to, ale seděla jsem s kolenama u brady...s hloučku lidí se ozvala poznámka ve stylu jestli se chystám na dostihy... No prostě jsem ze sebe udělala největšího blbce... Ale ten dostih jsem si stejně zajela-na poslední louce se nás majitel stáje ironicky zeptal jestli si chceme zacválat-chudák rozhodně nečekal, že mu předvedem něco takového-postavila jsem se do třmenů a jemně pobídla kobču, co jsem na ní jela (asi 6 letá angloarabka), takové tempo jsem od ní teda nečekala-plným tryskem asi 200m po louce-chudák majitel k nám přijel úplně zelený a celou cestu zpět jsme jeli krokem a on nepromluvil ani slovo-až ve stáji mi řekl, že ta kobyla v trysku sundá každého, kdo se na ní posadí-tak jsem nakonec až za takového debila nebyla a ještě mi slevnil vyjížďku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík