SzeŠ Benešov, obor CHOV KONÍ

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2008 16:03

Chci se zeptat, zda někdo neznáte tuhle školu a tenhle obor, jaké máte zkušenosti apod. Momentálně jsem na SOUz v Kladrubech a buď tuto školu, resp. učňák dodělám a pak půjdu někam dál na maturitu, nebo bych přešla na nějakou jinou školu (s maturitou) už teď po druhém ročníku. Proto se ohlížím po školách zemědělkách a padl mi do oka Benešov...
Zajímalo by mne, jak tam třeba vypadají praxe nebo kolik se tam toho učí o koních (a nejen o koních, prostě o všem)...
Popř. zda znáte někdo zemědělku v Brandýse n. L., tak bych taky brala nějaké info :-) Klidně i jiné školy, ale nejlépe co nejblíž k Praze.
Předem děkuji za jakékoli odpovědi.
Ještě odkaz na Benešov: http://zemsbn.dnh.cz/

18.1.2008 16:29

sagitka napsal(a):
Chci se zeptat, zda někdo neznáte tuhle školu a tenhle obor, jaké máte zkušenosti apod. Momentálně jsem na SOUz v Kladrubech a buď tuto školu, resp. učňák dodělám a pak půjdu někam dál na maturitu, nebo bych přešla na nějakou jinou školu (s maturitou) už teď po druhém ročníku. Proto se ohlížím po školách zemědělkách a padl mi do oka Benešov...
Zajímalo by mne, jak tam třeba vypadají praxe nebo kolik se tam toho učí o koních (a nejen o koních, prostě o všem)...
Popř. zda znáte někdo zemědělku v Brandýse n. L., tak bych taky brala nějaké info :-) Klidně i jiné školy, ale nejlépe co nejblíž k Praze.

ahojda...já teda tuhle školu neznám, ale jelikož jsem ve 3 na stavebce a ten obor mě naprosto nebere, tak jsem se taky ohlížela po něčem, kde se dělá do koní, ale jen jako nástavbu...tak jsem si našla Lanškroun, kde letos nově otvírají dvouletou nástavbu, kde si uděláš maturu...tak jsem si říkala, že dodělám stavebku a udělám si maturu ještě tam, ale o škole jsem sháněla co se dalo..no a zjistila jsem, že lepší pro mě bude po matuře na rok vycestovat ke koním a pak si udělat vejšku...Navíc o Lanškrouně jsem se nedozvěděla snad nic kladnýho, takže asi tak...
http://www.szes-la.cz/

kamzík

18.1.2008 17:09
kamzík

sagitka napsal(a):

Míšo, mám kamrádku z Benešova, co tam chtěla jít. Zeptám se ti na to. Ale co takhle vidím, slyším kolem sebe... tak ty zemědělky jsou všechny dost podobný. Dle mě je to skoro jedno, kam jdeš. Koně jsou jen okrajově a těch pár koní co třeba i maj, jsou jen na rekreačku a taky si vem, kolik tam máš studentů.... Nevím, třeba se pletu...

18.1.2008 18:31

kamzík napsal(a):
Míšo, mám kamrádku z Benešova, co tam chtěla jít. Zeptám se ti na to. Ale co takhle vidím, slyším kolem sebe... tak ty zemědělky jsou všechny dost podobný. Dle mě je to skoro jedno, kam jdeš. Koně jsou jen okrajově a těch pár koní co třeba i maj, jsou jen na rekreačku a taky si vem, kolik tam máš studentů.... Nevím, třeba se pletu...

podle mě se nepleteš...asi tak jsem to taky slyšela..navíc ježdění je prej jen jednou týdně a to je o ničem...a pokud jde o soukromé koně, tak do těch jim prý nic není a jezdit si na něm můžeš, kdy chceš, takhle mi to bylo řečeno, chtěla jsem do toho lanškrouna a to bych musela jít na intr, tak mě tohle zajímalo..

já osobně bych ti doporučila dodělat kladruby-doufám, že tam jsi?! :-D no a pak někde maturu..a když už budeš mít učnák u koní, tak nástavbu u koní no...

18.1.2008 18:46

jenysimons napsal(a):
podle mě se nepleteš...asi tak jsem to taky slyšela..navíc ježdění je prej jen jednou týdně a to je o ničem...a pokud jde o soukromé koně, tak do těch jim prý nic není a jezdit si na něm můžeš, kdy chceš, takhle mi to bylo řečeno, chtěla jsem do toho lanškrouna a to bych musela jít na intr, tak mě tohle zajímalo..

já osobně bych ti doporučila dodělat kladruby-doufám, že tam jsi?! :-D no a pak někde maturu..a když už budeš mít učnák u koní, tak nástavbu u koní no...

Já jsem sice absolventem SZeŠ v Rožnově pod Radhoštěm, obor chov koní, a koně jsou tam opravdu jen minimálně! Pokud máš koně doma, tak tě nic nové o koních nenaučí. My jsme měli možnost si udělat licenci, ve třet'áku ( chodila jsi od prváku do třet'áku na jezdectví jednou týdně), a ve třet'áku nám dali předmět chov koní, který jsme měli 2 roky.. JInak praxe u koní, kterou jsme měli 1 za ročník, na týden v nějaké jezdecké stáji vypala tak, že jsme kydali hnůj, zametali, a dělali poskoky tomu, kdo co potřeboval. Za tuhle jsem tuhle školu nenáviděla Ale přežila jsem , mám maturitu a to je hlavní. Školu jsme měla blízko svého bydliště, ale i tak jsem končívali často v 15:30, takže tak.. Školu bych doporučila, naučila jsem se něco , ale o koních nic Nikdy jsem nepochopila, proč se tomu oboru říká Chov koní

18.1.2008 21:07

kamzík napsal(a):

Jo to budeš hodná, když se zeptáš :-) Asi ani nepočítám, že se přiučim něco o koních, spíš jen doufám, že se tam nebudou probírat jen šrouby a složení hnoje hmm, sranda.. Jinak psala jsem si s Pavlou a řikala mi, že prý se prodává Jasmínka. Pošleš mi o tom pls víc info? klidně na mail. zkusim se někde optat ;-)

kamzík

20.1.2008 13:44
kamzík

sagitka napsal(a):
Jo to budeš hodná, když se zeptáš :-) Asi ani nepočítám, že se přiučim něco o koních, spíš jen doufám, že se tam nebudou probírat jen šrouby a složení hnoje hmm, sranda.. Jinak psala jsem si s Pavlou a řikala mi, že prý se prodává Jasmínka. Pošleš mi o tom pls víc info? klidně na mail. zkusim se někde optat ;-)

Ty jo, ale ten rok bys tam už přečkat mohla...! (jakobychom ti neřikali, že je tě pro učňák škoda, viď!)
A udělej si pak jakoukoli nástavbu - nechoď zbytečně ještě na 4 roky do školy... Teda moje rada - pak třeba budeš chtít jít ještě na vejšku a kolik ti bude. Krom toho chodit do třídy s o 3 roky mladšímá lidma... No podle mě hrůza. Krom toho, dnes na ty zemědělky chodí lidi, kterejm to nic neřiká, jdou jen lehce po matuře.
A s Jasmínkou toho moc nevím, ještě to zkusím dozjistit... Ale myslím, že takovej koník-poník se prodá celkem dobře. Teda nevim, že by měla nějaký problémy. Je prý i už obsedlá....

Přidejte reakci

Přidat smajlík