maldex
napsal(a):
Vlastníte koně? Máte jej ve vlastní stáji či u někoho jiného? Pokud nejste majiteli koníka, kam chodíte takzvaně "ke koním"?
Zajímám se o to, jak je na tom s koňmi Lanškroun a jeho okolí. Jaká je možnost ustájení koní, kolik lidiček vlastní koníka nebo kolik jich má koně někde ustájeného a platí měsíční poplatek. A též mě zajímá možnost docházet ke koním někoho jiného a zda tuto možnost využíváte - pokud tedy nějaká je Jak je to tedy s koňmi na lanškrounsku?
maldex
napsal(a):
Zajímám se o to, jak je na tom s koňmi Lanškroun a jeho okolí. Jaká je možnost ustájení koní, kolik lidiček vlastní koníka nebo kolik jich má koně někde ustájeného a platí měsíční poplatek. A též mě zajímá možnost docházet ke koním někoho jiného a zda tuto možnost využíváte - pokud tedy nějaká je Jak je to tedy s koňmi na lanškrounsku?
Prosím, pište
stieberova
napsal(a):
Napsala bych ráda, ale zase až tak blízké okolí nejsem. Bydlím nedaleko Králík, takže docela z ruky. Ale jednou jsem jela po kopytě do Lanškrouna a druhý den zpátky.
Ahoj, jsem ráda, že alespoň někdo reaguje Tedy popravdě řečeno, smekám klobouk, taková dálka. To jsi jela do Lanškrouna ke známým?
maldex
napsal(a):
Ahoj, jsem ráda, že alespoň někdo reaguje Tedy popravdě řečeno, smekám klobouk, taková dálka. To jsi jela do Lanškrouna ke známým?
Jo, spolužačka tam učí na škole, tak jsem přespala tam. Jinak v okolí nikoho neznám:-( Ale přes kopec to není až tak daleko, myslím, že to bylo možná jen málo přes 30km.
maldex
napsal(a):
A co na to koník? Taková dlouhá vyjížďka
Neučí tvá spolužačka na SZeŠ?
Jo, vyučuje tam jezdectví, ale dřív pracovala jen jako ošetřovatel koní. Koňovi vzdálenost nevadila, jen tam byl ustájen v boxe, odkud neviděl ani neslyšel jiné koně a byl docela nervozní. To on je. A cestou zpátky se strašně změnilo počasí a začalo sněžit a to byl květen, musela jsme zavolat známému, aby pro nás přijel, jinak bych snad zmrzla.
maldex
napsal(a):
S počasím to bývá někdy na draka a hlavně, začne-li sněžit v květnu, brrr. Copak máš za koně?
Ještě tak tři roky zpět jsem pečovala o koně, jezdila, ale nyní již ne. Snad někdy v budoucnu se ke koním dostanu. Kdo ví, ale každopádně spousta koní zůstane v mém srdci.
maldex
napsal(a):
S počasím to bývá někdy na draka a hlavně, začne-li sněžit v květnu, brrr. Copak máš za koně?
Ještě tak tři roky zpět jsem pečovala o koně, jezdila, ale nyní již ne. Snad někdy v budoucnu se ke koním dostanu. Kdo ví, ale každopádně spousta koní zůstane v mém srdci.
Tyhle dva. Jinak v Lanškrouně má kancelář šéfová serveru equichannel - Helena Görnerová
maldex
napsal(a):
Jejku, oba mají krásné zbarvení.
Tak to jsem tedy ani netušila. Spíše bych kancelář onoho serveru zařadila do větších měst.
Ahoj,je to sice chvilka co už jsem z Lanškrouna,ale zkusm poradit.
Koníci se dají ustájit na školím statku SZeŠ,ce to myslim cca 3tis,a nové boxíky jsou fak pěkné,ne jak stare ošklive štonty nebo plechárna(Lanškrounaco vědí)
Jinak co vím,kousek za Lanškrounem,směr na Usti,je pan Vítek,má tam dostiháky,kařdý rok tam vždycky pár lidiček chodilo.
Směr na Králíky,jsem zahlídla pár stavení s koníkama,ale to si šlověk musí obejít
Jinak je možnost chodit do JK při SZeŠ,takže si myslim že tam by to taky šlo,když člověk překousne pár věcí
Snad jsem trochu pomohla no...
shantal88
napsal(a):
Ahoj,je to sice chvilka co už jsem z Lanškrouna,ale zkusm poradit.
Koníci se dají ustájit na školím statku SZeŠ,ce to myslim cca 3tis,a nové boxíky jsou fak pěkné,ne jak stare ošklive štonty nebo plechárna(Lanškrounaco vědí)
Jinak co vím,kousek za Lanškrounem,směr na Usti,je pan Vítek,má tam dostiháky,kařdý rok tam vždycky pár lidiček chodilo.
Směr na Králíky,jsem zahlídla pár stavení s koníkama,ale to si šlověk musí obejít
Jinak je možnost chodit do JK při SZeŠ,takže si myslim že tam by to taky šlo,když člověk překousne pár věcí
Snad jsem trochu pomohla no...
shantal88: Ahoj, děkuji za informace. Jsem ráda, že se ozval i někdo další Ty jsi studovala na SZeŠ? S tím klubem při SZeŠ... co myslíš tím "překousne pár věcí"?
Neregistrovaný uživatel

maldex
napsal(a):
shantal88: Ahoj, děkuji za informace. Jsem ráda, že se ozval i někdo další Ty jsi studovala na SZeŠ? S tím klubem při SZeŠ... co myslíš tím "překousne pár věcí"?
He he,jo studovala,jsem čistokrevný hnojař
Jiak,jsou tam určití lidé,ale nejsem si jista jestli ještě pořád.P.Novotný je taková kapitola sama o sobě...
Jinak koníci....mohlo by být i líp,hlavně podmínky pro ně,ale jinak jsou v celku v poho.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
He he,jo studovala,jsem čistokrevný hnojař
Jiak,jsou tam určití lidé,ale nejsem si jista jestli ještě pořád.P.Novotný je taková kapitola sama o sobě...
Jinak koníci....mohlo by být i líp,hlavně podmínky pro ně,ale jinak jsou v celku v poho.
Takže lidé v klubu - nic moc?
Lepší podmínky pro koně?
maldex
napsal(a):
Takže lidé v klubu - nic moc?
Lepší podmínky pro koně?
Lidi jsou v celku v pohodě,myslim že už se ted změnilo i vedení.Takhle tam není nijak velký problém,jako člen JK,my to měly horší,p.Novotný nás měl na práci s mladámi konmi...spiš tyto metody byly ehm....
Jinak obecně ok.konici jsou na štontech,nevim zda už se to zlepšilo.Největší problém byl,že nebyly výběhy,spíš ani snaha je pouštět.Chodili 2 hodiny denně na jízdárnu.Možná už je líp,jsou nové boxy,myslim i nějake vyběhy,nebude toho hodně,ale zlepšení tam je.Akorat ten rok co jsme odešli
shantal88
napsal(a):
Lidi jsou v celku v pohodě,myslim že už se ted změnilo i vedení.Takhle tam není nijak velký problém,jako člen JK,my to měly horší,p.Novotný nás měl na práci s mladámi konmi...spiš tyto metody byly ehm....
Jinak obecně ok.konici jsou na štontech,nevim zda už se to zlepšilo.Největší problém byl,že nebyly výběhy,spíš ani snaha je pouštět.Chodili 2 hodiny denně na jízdárnu.Možná už je líp,jsou nové boxy,myslim i nějake vyběhy,nebude toho hodně,ale zlepšení tam je.Akorat ten rok co jsme odešli
Ajaj, ta to je celkem nemilé, že změny k lepšímu proběhly až poté, co jsi skončila školu. Ale takhle to většinou bývá, nejen se změnami ve škole, nýbrž i běžně v životě.
stieberova
napsal(a):
Někdo určitě jo, ale prostě nechodí na net. Ostrov u Lanškrouna, tam jsou dostiháci, v Čermné má koně pan Petr Krejsa - military. Taky stáj Sára Luková. A určitě hromady majitelů koní, co mají jen 1-2 koně. Tam určitě je koní dost.
Díky za informace Jen je vážně škoda, že se tu neobjeví nikdo z lidí, co jsou z Lanškrouna nebo z jeho okolí. Tak asi budu muset zvolit jinou cestu, ale každopádně díky za snahu
Otvírám starou diskuzi, ráda bych poprosila Lanškrouňáky, zda neznají klisničku jménem Lady. Měla by být donedávna ustájená v Ostrově. Je to hnědka bez odznaků, 8 let, KVH cca 160cm, snad kříženka araba a polského teplokrevníka, ježděna westernově. Ráda bych se o ní dozvěděla více, mám o ni zájem. Děkuji za veškeré informace :)