Ahoj koňští kutilovéMyslíte že lze vyrobit nějakou slušnou odpocku z normální deky co koupím všude po obchodech k televizi?Dle mého názoru si myslím že by to i mohlo vyjít...Našla jsem jednu super barevnou deku a svrbí mě ruce z ní tu odpocku vyrobit jen nevím jak
Tak píšu sem jestli se vám to tady někomu nepodařilo...případně dodejte i instruktážní fotky
zatim zdravím a přeji spokojené dny s koníky!
samicek
napsal(a):
Ahoj koňští kutilovéMyslíte že lze vyrobit nějakou slušnou odpocku z normální deky co koupím všude po obchodech k televizi?Dle mého názoru si myslím že by to i mohlo vyjít...Našla jsem jednu super barevnou deku a svrbí mě ruce z ní tu odpocku vyrobit jen nevím jak
Tak píšu sem jestli se vám to tady někomu nepodařilo...případně dodejte i instruktážní fotky
jednoduchá lehká bavlněná odpocovačka
samicek
napsal(a):
Ájo mám doma rozšitou, ale nějak jsem to pustila k vodě... Hlavně je to 145
samicek
napsal(a):
Je pěkná a svůj účel určitě spolehlivě plní A myslíte si že by šlo udělat i zapínání kolem krku na přezky aby se nemusel používat obřišník?Pak bych k tomu přodělala jen šňůrku pod ocas..Nějak mě chytla tvořivá nálada
tu mám taky ale ne nafocenou, tu dávám kobyle která si deky pokouší vždy sundat a s touhle se jí to ještě nepovedlo.zn široké nylonové popruhy
samicek
napsal(a):
Tak já mám podomácku vyrobených odpocek z vietnamských dek jako nas*
Večír naběhnu na koně a vyfotím vám. Jo a jakous takous instruktážní fotku se pokusím též stvořit a hodím ti to sem, páč teď mám zrovna rozdělaný další 3 deky (měli hold výprodej, tak to se potom neudržím )
Jenom doufám že kvalita bude stát aspoň za něco, páč budu muset fotit za tmy při umělém osvětlení....tak uvidíme
janda
napsal(a):
Tak já mám podomácku vyrobených odpocek z vietnamských dek jako nas*
Večír naběhnu na koně a vyfotím vám. Jo a jakous takous instruktážní fotku se pokusím též stvořit a hodím ti to sem, páč teď mám zrovna rozdělaný další 3 deky (měli hold výprodej, tak to se potom neudržím )
Jenom doufám že kvalita bude stát aspoň za něco, páč budu muset fotit za tmy při umělém osvětlení....tak uvidíme
Takže jak jsem slíbila, tak konám.
Takže základem je ona deka, kterou si pečlivě přeložím vejpůl a poté vystřihnu "otvor" pro krk - podle mustru (u první deky mi posloužila půjčená origoš odpocka, ty další stříhám podle těch prvních) - pokud není pak doporučuju aspoň přibližně přeměřit na míru.
Tu vystřihnutou část pak obšiju proužky fleecu, které nastříhám z té vystřihnuté části.
Doufám že rozumíte
janda
napsal(a):
Takže základem je ona deka, kterou si pečlivě přeložím vejpůl a poté vystřihnu "otvor" pro krk - podle mustru (u první deky mi posloužila půjčená origoš odpocka, ty další stříhám podle těch prvních) - pokud není pak doporučuju aspoň přibližně přeměřit na míru.
Tu vystřihnutou část pak obšiju proužky fleecu, které nastříhám z té vystřihnuté části.
Doufám že rozumíte
Dotaz-kdo je Samicek??
janda
napsal(a):
Doufám že rozumíte
Samozřejmě není to nutné ten krk obšívat, protože fleece má tu výhodu že se nepárá. Ale vypadá to líp (aspoň dle mého) a pokud mám tak na kohoutek přišiju i kousek beránka (nebo nějaký chlupatý umělotiny)
Tady pokus o detail
janda
napsal(a):
Samozřejmě není to nutné ten krk obšívat, protože fleece má tu výhodu že se nepárá. Ale vypadá to líp (aspoň dle mého) a pokud mám tak na kohoutek přišiju i kousek beránka (nebo nějaký chlupatý umělotiny)
Tady pokus o detail
Potom sucháč - mám 2 varianty přišití - podle toho jak sedí délka deky.
Když není moc dlouhá, tak si jí sucháčem jakoby nastavím takto....
janda
napsal(a):
Potom sucháč - mám 2 varianty přišití - podle toho jak sedí délka deky.
Když není moc dlouhá, tak si jí sucháčem jakoby nastavím takto....
A když je deky dost, volím našití takto....
P.S. - tady je to tak blbě zapnuto, trochu jsem to neutrefila a deka byla koňovi dost velká, tak to působí trochu blbě, ale snad si to umíte představit
janda
napsal(a):
A když je deky dost, volím našití takto....
P.S. - tady je to tak blbě zapnuto, trochu jsem to neutrefila a deka byla koňovi dost velká, tak to působí trochu blbě, ale snad si to umíte představit
A potom ještě zadní jištění - t toho vystřihnutýho krčního dílu odstřihnu takovýto jakoby lemování (pokud ho deka má) a to použiju jako "podocasní šňůrku". Přivážu to jenom na nějaké kroužky nebo polokroužky z galantérky, které přišiju k dece....
janda
napsal(a):
A potom ještě zadní jištění - t toho vystřihnutýho krčního dílu odstřihnu takovýto jakoby lemování (pokud ho deka má) a to použiju jako "podocasní šňůrku". Přivážu to jenom na nějaké kroužky nebo polokroužky z galantérky, které přišiju k dece....
No a teď už to tu jenom zaplácám galerií svých výrobků, doufám že to neva
Vzhledem k tomu že mám spíš slona než koně (180KVH) tak rozměr 150x200 cm je mu poměrně malý, jak můžete vidět....
janda
napsal(a):
No a teď už to tu jenom zaplácám galerií svých výrobků, doufám že to neva
Vzhledem k tomu že mám spíš slona než koně (180KVH) tak rozměr 150x200 cm je mu poměrně malý, jak můžete vidět....
No tak u nás mají v poměrně dosti obchodech s levným textilem tyhle deky a byť teda rozměr 150x200 převažuje, tak není problém sehnat i větší - např.195x225 (tuším, teď si přesně nevzpomenu) a ten je Mamutovi akurát...
samicek
napsal(a):
No a tady deky naší kobyly - tohle je taky 15x200, vzhledem k tomu že kobča není z nejmenších (170 KVH), tak jí celkem padne
P.S. omlouvám se za kvalitu, nevím co to s foťákem bylo, že je to takový zapackaný....
janda
napsal(a):
No a tady deky naší kobyly - tohle je taky 15x200, vzhledem k tomu že kobča není z nejmenších (170 KVH), tak jí celkem padne
P.S. omlouvám se za kvalitu, nevím co to s foťákem bylo, že je to takový zapackaný....
Jojo, já mám tyhle šikmooký deky zase místo prostěradel v zimě - jsem dost zimomřivec
Jo a kdo nemůže doma sehnat, bude muset asik na nákup do Opavy
Tahle je pro kobulu zánovní - není ještě dodělaná....
janda
napsal(a):
Jojo, já mám tyhle šikmooký deky zase místo prostěradel v zimě - jsem dost zimomřivec
Jo a kdo nemůže doma sehnat, bude muset asik na nákup do Opavy
Tahle je pro kobulu zánovní - není ještě dodělaná....
A náš poťap Albo je na tom nejlíp - už má deky 3. Sice to nevynosí ani náhodou, ale nemůžu si pomoct - když ty deky vidím v obchodech tak prostě musím (i když pak většinu roku proležej ve skříni
)
A kór když je většina do modra, do který ho ladíme
A na toho pakouše se navíc tak klááásně šije - má ideální míry a 150x200 mu sedí jako hrnec na prdel
janda
napsal(a):
A náš poťap Albo je na tom nejlíp - už má deky 3. Sice to nevynosí ani náhodou, ale nemůžu si pomoct - když ty deky vidím v obchodech tak prostě musím (i když pak většinu roku proležej ve skříni
)
A kór když je většina do modra, do který ho ladíme
A na toho pakouše se navíc tak klááásně šije - má ideální míry a 150x200 mu sedí jako hrnec na prdel
Tuhle měl jako sváteční "vycházkovou", ale je mu trošku velká - je to právě taky rozměr 195x225 a ten bude spíš na ty sloniska
janda
napsal(a):
Tuhle měl jako sváteční "vycházkovou", ale je mu trošku velká - je to právě taky rozměr 195x225 a ten bude spíš na ty sloniska
A můj poslední výtvor pro něj - nejni ještě hotovej
janda
napsal(a):
A můj poslední výtvor pro něj - nejni ještě hotovej
A už končím - zaplácala jsem to tu víc než dost. Moje poslední dílko bylo pro naše mladý hřebčisko - vypadá jako že se v tom utopí, ale nevím jak je to možný. Rozměr je stený jako ta červená karovaná a on není o moc menší než kobuše.
Takže by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z Asie chybu?
zvířátková

janda
napsal(a):
A už končím - zaplácala jsem to tu víc než dost. Moje poslední dílko bylo pro naše mladý hřebčisko - vypadá jako že se v tom utopí, ale nevím jak je to možný. Rozměr je stený jako ta červená karovaná a on není o moc menší než kobuše.
Takže by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z Asie chybu?
Omlouvám se, že se do toho pletu, ale chtěla jsem se jenom zeptat, když vidím, jak jste šikovní, zda se někdo taky pustil do síťové deky?
zvířátková
napsal(a):
Omlouvám se, že se do toho pletu, ale chtěla jsem se jenom zeptat, když vidím, jak jste šikovní, zda se někdo taky pustil do síťové deky?
Jojo, spíchla jsem jí ze záclony a obarvila- už jsem tu jednou fotku dávala, ale tož hodím znova.
Bohužel tam není až tak dobře vidět, tož kdyby byl zájem, můžu to vyfotit více detailně....
janda
napsal(a):
Jojo, spíchla jsem jí ze záclony a obarvila- už jsem tu jednou fotku dávala, ale tož hodím znova.
Bohužel tam není až tak dobře vidět, tož kdyby byl zájem, můžu to vyfotit více detailně....
Mě máma spíchla deku z fleesu, deka stála 90 Kč. no a koupila mi na to nepromokavý šusták a má z toho lehkou výběhovku...
anobbona
napsal(a):
Já mám stejnou výrobu, jenom nemám vepředu rozepínací, ale přetahuju deku přes hlavu. Ještě mám pásek široký asi 20 cm na upevnění pod břichem.
JeeeTak moc vám děkuji za inspiraci i návod!Hned se mi to bude vyráběti lépe
Co nejdřív skáknu pro deku,nebo spíš deky a budu tvořit!
To bude záplava dek
Teda doufám jen že moje ručičky mě nenechají ve štychu a budou trochu šikovný.
janda
napsal(a):
Víš co to máš s tím foťákem???? Vyfotil ti i prach!!! Fakt, mě se to v maštali stává běžně
Jinak deky máš fakt perfektní
pierrette
napsal(a):
Víš co to máš s tím foťákem???? Vyfotil ti i prach!!! Fakt, mě se to v maštali stává běžně
Jinak deky máš fakt perfektní
Aha a já pořád myslela, že mám zapráskanou čočku či co, tak jsem se to snažila vyleštit
Tak to by mě nenapadlo, že svede vyfotit i prach
A na nějakou nepromokavou výběhovku pro všechny případy se chystám už dlouho, ale nevěřili by jste jakej je problém sehnat v Opavě nepromokavý šusťák v požadované barvě za dobrý peníz
Ségra to vychytala už dávno a teď má bezva nepromokavou fleecem lehce zateplenou deku (byť jí teda skoro vůbec nevyužije, ale jistota je jistota že...). Ale když já vyrazím na nákup, tak šusťák není a není
janda
napsal(a):
Aha a já pořád myslela, že mám zapráskanou čočku či co, tak jsem se to snažila vyleštit
Tak to by mě nenapadlo, že svede vyfotit i prach
A na nějakou nepromokavou výběhovku pro všechny případy se chystám už dlouho, ale nevěřili by jste jakej je problém sehnat v Opavě nepromokavý šusťák v požadované barvě za dobrý peníz
Ségra to vychytala už dávno a teď má bezva nepromokavou fleecem lehce zateplenou deku (byť jí teda skoro vůbec nevyužije, ale jistota je jistota že...). Ale když já vyrazím na nákup, tak šusťák není a není
Jinak já jsem koupila odpocku za 360,- takže škoda se s tím dělat když za to chtějí takhle smešný prachy...
sadzi saj

klawdie
napsal(a):
Jinak já jsem koupila odpocku za 360,- takže škoda se s tím dělat když za to chtějí takhle smešný prachy...
mám doma stejnou
sadzi saj

klawdie
napsal(a):
nekecej:)))
Posílala mi ji Zuzka jako náhradní ji mám
rocky
napsal(a):
to je náááhodička já taky
Tuhle ödpocku si kámoška pořídila na hříbka ale vypadal v ní jak v pyžamu takže ji prodala na velkýho koníka.takže soudě podle ní by i pro mě byla moc veliká.Ale za ty peníze je moc super a hned bych ji brala.Ale zase uznejte že vlastnoručně udělaný výtvor bude lépší pro pocit
zvířátková

samicek
napsal(a):
Tuhle ödpocku si kámoška pořídila na hříbka ale vypadal v ní jak v pyžamu takže ji prodala na velkýho koníka.takže soudě podle ní by i pro mě byla moc veliká.Ale za ty peníze je moc super a hned bych ji brala.Ale zase uznejte že vlastnoručně udělaný výtvor bude lépší pro pocit
for Janda: Nové fotky síťovky by byly super, moc děkuju, už jsme se jednou o tom bavily, ale chtělo by se na to "zblízka" mrknout.
samicek
napsal(a):
Tady se hlásí kamarádka, co pořídila tuhle deku na hříbka Tady foto. Bohužel je obr velikáááá. Je prodaná na velikýho koně. Budeme kupovat oranžovou, do výbavy...
Jinak foto "pyžama"
evka
napsal(a):
Taky máme "domorobo", vytvářela maminka. A je dokonce i s podpisem
Tak konečně!Teď jsem dokončila mojí první premiérovou domácí odpocku a nechci se chlubit ale jsem na ni pyšná(zatím-doufám že kobylce padne přesně)Snažila jsem si stím pohrát tak doufám že jsem domácím výrobám neudělal ostudu
A jinak všem dík za nápady a fotky-taky vám sem hodím nějaké zatim po dokončení.budu se snažit co nejdřív ji vyfotit na koni a ukázat
samicek
napsal(a):
Tak konečně!Teď jsem dokončila mojí první premiérovou domácí odpocku a nechci se chlubit ale jsem na ni pyšná(zatím-doufám že kobylce padne přesně)Snažila jsem si stím pohrát tak doufám že jsem domácím výrobám neudělal ostudu
A jinak všem dík za nápady a fotky-taky vám sem hodím nějaké zatim po dokončení.budu se snažit co nejdřív ji vyfotit na koni a ukázat
kohoutek..
samicek
napsal(a):
Ahojky, jak velké deky jste sehanali v poměru s cenou? Kde jste nakoupili?
kassiopeass
napsal(a):
Ahojky, jak velké deky jste sehanali v poměru s cenou? Kde jste nakoupili?
Já koupila za 98,- deky (v Makru - mají tam velký výběr: tlusté, tenké, velké, malé, barevné,...) ale mám ještě jednu z akce v Ikea za 19,- jmenovalo se to "pléd" ale je to normální fleecka modré barvy :)) Ty z toho makra mají rozměr 200 x 150 cm (asi), ta modrá má tak 170 x 150 (odhadem). Chtěla bych taky na jednu našít nápis takž ta cena bude o něco vyšší za látku. A sponky/ sucháče máme doma :p
Jednu hotovou ještě nemám vyfocenou, ale pokusím se co nejdřív
H,