woldemortik
napsal(a):
tak má tu čest založit další téma a dávam foto to se mi povedlo
nojo grafika na ifauně nesklame
woldemortik
napsal(a):
nojo grafika na ifauně nesklame
jj laviny bojim se oni zhubla mi ale šíleně nechci ani sem davat foto jak vypadá z blízka.26.1 jsem ji odčervyla a koupila jsem směsku pro chladáky každej den dostává 3litry nevim.mam strach abych ini nepřišla tady foto.hlavně mi prosim nenadávejte
woldemortik
napsal(a):
Marti, preco by ti mal niekto nadavat? My sme kupili kobusu tiez nie vo vystavnej kondicii a postupne sa napravila. Napis mi, cim si ju odcervila, lebo mozno si nedala dobru davku, najlepsi je equest, ten staci dvakrat do roka, raz obycajny a druhykrat na pasomnice(tie su dobre svine a dokazu znicit kona coby dup), potom tam je milion inych cervych druhov(ja sama som o nich nemala ani paru, az ked mi z pravidelne odcervovaneho mladocha-znamena 4 x rocne roznym aparatom-po 5 dnovej kure tekutym panacurom vyliezlo par hnusnych velkych oblych cervov-juuj vlasy mi stali na hlave
) teraz chvala Bohu, vyzeraju byt OK, lenze problem je, ze by si mala dat vsetky kone na pastve odcervit naraz, lebo potom to nema vyznam, odcervit len ju-je to kolobeh
bonita
napsal(a):
Marti, preco by ti mal niekto nadavat? My sme kupili kobusu tiez nie vo vystavnej kondicii a postupne sa napravila. Napis mi, cim si ju odcervila, lebo mozno si nedala dobru davku, najlepsi je equest, ten staci dvakrat do roka, raz obycajny a druhykrat na pasomnice(tie su dobre svine a dokazu znicit kona coby dup), potom tam je milion inych cervych druhov(ja sama som o nich nemala ani paru, az ked mi z pravidelne odcervovaneho mladocha-znamena 4 x rocne roznym aparatom-po 5 dnovej kure tekutym panacurom vyliezlo par hnusnych velkych oblych cervov-juuj vlasy mi stali na hlave
) teraz chvala Bohu, vyzeraju byt OK, lenze problem je, ze by si mala dat vsetky kone na pastve odcervit naraz, lebo potom to nema vyznam, odcervit len ju-je to kolobeh
ne odčervyla jsem i janka.mendy a lavinu bogara na toho bohužel nezbilo,ale tenhle týden mi má přijít odčervyla jsem equimax .nevim je to psat mam ji pprve předtím jsem kupvala jiny,ale ten zrovna nebil k mami.
woldemortik
napsal(a):
ne odčervyla jsem i janka.mendy a lavinu bogara na toho bohužel nezbilo,ale tenhle týden mi má přijít odčervyla jsem equimax .nevim je to psat mam ji pprve předtím jsem kupvala jiny,ale ten zrovna nebil k mami.
equimax je super, ale pasta je len na 700 kg, mala si jej dat este 1/4 z druhej pasty, potom by nebollo od veci skontrolovat zuby, o tom si nerozmyslala?
bonita
napsal(a):
equimax je super, ale pasta je len na 700 kg, mala si jej dat este 1/4 z druhej pasty, potom by nebollo od veci skontrolovat zuby, o tom si nerozmyslala?
jj dala jsem ji celou jednu a dalsi 1/4druhé.na zuby jsem nekoukala.ale neznámm žádného zubaře pro koně .ani nevim kolik to bude stat ajak dlouhoa jak to probíhá denska jsem myslela zuby,ale nějak mi to nedocházelo
bonita
napsal(a):
ono mozno nedokaze poriadne zrat a klesa na vahe, niekedy je priznakom spatnych zubov to, ze ked jej das do kybla zradlo, tak ho trusi naokolo, spytaj sa veta, co ti chodi ockovat na zubara, mozno ti da tip na nejakeho v okoli, ja viem, ze to osetrenie je drahe, ale zasa raz ti ju obrusi a kobuska ti zacne zasa naberat. Mozes pridavat aj trochu oleja alebo lneneho seminka na podporu.
bonita
napsal(a):
ono mozno nedokaze poriadne zrat a klesa na vahe, niekedy je priznakom spatnych zubov to, ze ked jej das do kybla zradlo, tak ho trusi naokolo, spytaj sa veta, co ti chodi ockovat na zubara, mozno ti da tip na nejakeho v okoli, ja viem, ze to osetrenie je drahe, ale zasa raz ti ju obrusi a kobuska ti zacne zasa naberat. Mozes pridavat aj trochu oleja alebo lneneho seminka na podporu.
tojo trousí žrádlo a i vodu když pije přišlo mi to normální.videla jsem spousty koní co jim pada jidlo z tlamy.jaký oůej normalní stolní
woldemortik
napsal(a):
ja davam specialny pre kone(rybaci-COD LIVER OIL) ale uplne staci slnecnicovy z potravinno kedze trusi a ako hovoris poriadne, tak to budu zuby. Ak kon nema problemy(jasne, ze su i vynimky) so zubami, tak by nemal hlavu z kybla ani zdvihnut, nie to este trusit na meter dodaleka(co som videla na vlastne oci)
bonita
napsal(a):
idem uz do hajan, tak zajtra mozme podebatit viacej na tuto temu, OK? Dobru noc, idem spinkat.
jj diky za rady ona je ve přenosněm žlabu cela ponořená je se rozkouken a trousí,ale zase hned strčí hlavu spátky do žlabu.jinak ne.zítra se ji juknu a dám ji do sváčí ráno krapt oleje a uvidíme jak to bude budu ji pozorovat
woldemortik
napsal(a):
jj diky za rady ona je ve přenosněm žlabu cela ponořená je se rozkouken a trousí,ale zase hned strčí hlavu spátky do žlabu.jinak ne.zítra se ji juknu a dám ji do sváčí ráno krapt oleje a uvidíme jak to bude budu ji pozorovat
je ja zapoměla dobrou noc
takhle jsem ji dneska rosčesala ocásek
bonita
napsal(a):
no, co ako Marti? Aj si skusala najst nejakeho zubara u vas v okoli? Vy to mate ovela lepsie v Cechach, mate ich tam viacerych, ja som zvedava, koho zozeniem na Slovensku ja, co mi spravi konom zubale
jednoho až z Brna je dobrej a levnej.vijde mi to na 2500,.i cestou.i kdyby to stálo 20.000 tak bych je dala jen a by byla lavina v pořádku.ráno jsem ji dala gáblík nic ji nepdalo jen malinko to padá i ponici jinak nic.ze by ji padalo hodně ne ji se zavřenou talamou možná to bude jen tim že ji hříbě vycuclo a byla začervená,ale jistota je jistota zavolám veta a ten rekne vice
woldemortik
napsal(a):
jj to je dobre, ze si sa rozhodla dat jej zuby do poriadku, ja som dnes pozorovala tu moju a ona to zvachle a nic jej nepada, ale zuby jej tiez dam skontrolovat, ako som povedala, dufam, ze najdem spolahliveho zubara.
bonita
napsal(a):
jj to je dobre, ze si sa rozhodla dat jej zuby do poriadku, ja som dnes pozorovala tu moju a ona to zvachle a nic jej nepada, ale zuby jej tiez dam skontrolovat, ako som povedala, dufam, ze najdem spolahliveho zubara.
Koukám, že to tu nabírá nějaký obrátky nebo coČlvoěk jde jednou brzo spát a najednou se to tak rozjede,
bonita
napsal(a):
to vies, vcera sme s Marti tu hukali ako nocne sovy
Ale nie, Marti ma obavy o kobusku...
Noj o koukala jsem, bych jí zkusila dávat k tomu ovsu ještě sečku a všechno jí to trošku namočit, možná by jí to líp chutnalo ty naše se tím ladujou až maj za ušila boule. JInak sečka pro ty co nevědí, je požeraná ječmená sláma
ambraa
napsal(a):
Noj o koukala jsem, bych jí zkusila dávat k tomu ovsu ještě sečku a všechno jí to trošku namočit, možná by jí to líp chutnalo ty naše se tím ladujou až maj za ušila boule. JInak sečka pro ty co nevědí, je požeraná ječmená sláma
Já zase té své hubeňource dávám vojtěšku. Luční seno má neustále.
ambraa
napsal(a):
No nevím jeslti je vojteška pro koně kterej se fláká v ohradě ideální, ideální je pouze ve vyváženým množství a vyváženým pracovním vytížením, bohužel u většiny koní se to špatně odhaduje
Ještě z minulý diskuze pro wendulu: to je škoda my jsme byli tento víkend kousek od Boskovic. Ale koníci opravdu hezcí.
lenkap
napsal(a):
To já mám s vojtěškou jiné zkušenosti. Zase lepší než jí dávat jádro. Pro mě ano.
jj ji to namačim a davam olej dlabe jak vzteklá.densak zase dostala adosz ji padalo,ale pred tim ne vet bude jiste vedet lepe nez ja.
woldemortik
napsal(a):
jj ji to namačim a davam olej dlabe jak vzteklá.densak zase dostala adosz ji padalo,ale pred tim ne vet bude jiste vedet lepe nez ja.
Kdyby měla zuby OK, nech jí odebrat krve na jaterní testy - vet by ti měl pak podle výsledků povědět, co dál, jak postupuvat.
My naši bábu, hubenou po hříbatech - nemohla přbrat ( odčervená normálně, zuby žádná velká hrůza, ale jaterní testy nebyly žádný zázrak), léčili na radu veta přídavkem B komplexu a cukru do jádra - spravila se téměř zázračně, i nyní po 2 dalších hříbatech je pořád v dobré kondici.
Jinak souhlas s vojtěškou, na nárůst svaloviny u hubeného koně dobrá volba. Ne samotná, nejlíp asi 1/3 vojtěšky a 2/3 lučního sena.
Ikdyž v oddíle při SZeš, kde jsem začínala jezdit, koně nikdy nic jiného než vojtěškové seno neviděli ( statek neměl louky) a nikdy žádný problém neměli, někdo krmení jen vojtěškou zavrhuje ... kde je pravda, čert ví
woldemortik
napsal(a):
Sally: moja rec, i mna napadla "pecienka" a nejaky previt s nou, ale za opravu zubov to i tak stoji Suhlas s tou vojteskou(v UK Alfafa) je zdrojom Chafu a ten je zasa zdrojom zdravej vyzivy pre kona, ja krmim nadrobno posekanou susenou vojteskou a repnym odrezkami, plus olej a davam aj vitaminky v prasku, ziadne jadro! a jasne, ze seno- kazdy den taku tu jednu obrovsku kabelu, co sa v nej vozi piesok a tak na stavbach, a ako sami na fotkach vidite, kone su fakt v dobrej kondicke
bonita
napsal(a):
Sally: moja rec, i mna napadla "pecienka" a nejaky previt s nou, ale za opravu zubov to i tak stoji Suhlas s tou vojteskou(v UK Alfafa) je zdrojom Chafu a ten je zasa zdrojom zdravej vyzivy pre kona, ja krmim nadrobno posekanou susenou vojteskou a repnym odrezkami, plus olej a davam aj vitaminky v prasku, ziadne jadro! a jasne, ze seno- kazdy den taku tu jednu obrovsku kabelu, co sa v nej vozi piesok a tak na stavbach, a ako sami na fotkach vidite, kone su fakt v dobrej kondicke
zo vcerajsej vychadzky
woldemortik
napsal(a):
woldemortik
napsal(a):
a nakoniec este jednu
bonita
napsal(a):
a nakoniec este jednu
ahoj holky, přidám fotky ze včerejší procházky, Cipísek a jeho bráška Shakir.
aluska
napsal(a):
ahoj holky, přidám fotky ze včerejší procházky, Cipísek a jeho bráška Shakir.
a tady čekají na kyblík s ňaminkama
bonita
napsal(a):
Aluska: nie nie, Cipiska som myslela
ale i ten braska je dobry
Tak tady máš Cipíska v celé jeho kráse , foceno včera
aluska
napsal(a):
Tak tady máš Cipíska v celé jeho kráse , foceno včera
a v pohybu
aluska
napsal(a):
posouvám
Ahojky tak jsme byly v tom Polsku, konkretně v Žorách a nic moc letos, jediný pořádný hřebec se mi líbil, ale bylo kolem něho tolik lidí, že jsem vyfotila pouze toto a to tam na mě ještě zhlíželi co to fotím..
siringa
napsal(a):
Ahojky tak jsme byly v tom Polsku, konkretně v Žorách a nic moc letos, jediný pořádný hřebec se mi líbil, ale bylo kolem něho tolik lidí, že jsem vyfotila pouze toto a to tam na mě ještě zhlíželi co to fotím..
a poslední-dva kuciky
woldemortik
napsal(a):
tak som sa dozvedela jednu smutnu spravu. Neviem, ci sledujete tu kauzu tych otravenych koni v tom jednom utulku a majitelka skrmovala "mozno" zle seno a aj tak tvrdi, ze kone niekto otravil. Jedna vetka nadhodila, ze sa kludne mohlo jednat o botulizmus. Tak ja som dostala v stredu spravu, ze jeden chovatel clydesdalov v UK stratil krasneho a mladeho plemenika a tvrdo musel bojovat o zachranu inych svojich valachov len z toho, ze zozrali zlu SENAZ !!!! taka tragedia:-(
bonita
napsal(a):
tak som sa dozvedela jednu smutnu spravu. Neviem, ci sledujete tu kauzu tych otravenych koni v tom jednom utulku a majitelka skrmovala "mozno" zle seno a aj tak tvrdi, ze kone niekto otravil. Jedna vetka nadhodila, ze sa kludne mohlo jednat o botulizmus. Tak ja som dostala v stredu spravu, ze jeden chovatel clydesdalov v UK stratil krasneho a mladeho plemenika a tvrdo musel bojovat o zachranu inych svojich valachov len z toho, ze zozrali zlu SENAZ !!!! taka tragedia:-(
je tak to mi je líto.to jsu ,ale veci ve světě.špatná senáž?
bonita
napsal(a):
Je to smutné, ale stát se to může.
Jak se senem, tak se senáží - a každému, kdo nerozpitvává balíky a nepřebírá, nenosí koním seno po hrstech - což nedělá nikdo, kdo má koní více a krmí celými balíky v krmelcích. Jako třeba i mně.
Botulin je klobásový jed, vzniká ve zkaženém mase. Stává se - a nikdo to neovlivní, že do balíků se při lisování řádků dostane mrtvý pták, zajíc, kus srnčete - toho si při práci s mechanizací fakt všimnout nelze - a odtud botulin. Kůň pak jedovaté seno/senáž z mrtvoly sežere a je hotovo.
Už jsem v balíku sena taky našla leccos. Ptáky, nohu ze srnce. Zatím musím zaklepat... nic se nestalo.
sally
napsal(a):
Je to smutné, ale stát se to může.
Jak se senem, tak se senáží - a každému, kdo nerozpitvává balíky a nepřebírá, nenosí koním seno po hrstech - což nedělá nikdo, kdo má koní více a krmí celými balíky v krmelcích. Jako třeba i mně.
Botulin je klobásový jed, vzniká ve zkaženém mase. Stává se - a nikdo to neovlivní, že do balíků se při lisování řádků dostane mrtvý pták, zajíc, kus srnčete - toho si při práci s mechanizací fakt všimnout nelze - a odtud botulin. Kůň pak jedovaté seno/senáž z mrtvoly sežere a je hotovo.
Už jsem v balíku sena taky našla leccos. Ptáky, nohu ze srnce. Zatím musím zaklepat... nic se nestalo.
ty vado to se může stát i mě dávám jim do ohrady celý balík nebavilo by mě chodit 10xdenně s velkou hromadou sena na vidlích.no tedka jste mě ystrašily půjdu se mrknout na seno.stejnajnak jdu dát lavine gáblík to bude zase boj.chutná ji a to jsem ráda zdá se být lepší nežž před 14dny
woldemortik
napsal(a):
ty vado to se může stát i mě dávám jim do ohrady celý balík nebavilo by mě chodit 10xdenně s velkou hromadou sena na vidlích.no tedka jste mě ystrašily půjdu se mrknout na seno.stejnajnak jdu dát lavine gáblík to bude zase boj.chutná ji a to jsem ráda zdá se být lepší nežž před 14dny
Pokud nemáš čas se nimrat v balíku jako já, stejně to dlouhodobě nevyřešíš.
Kobylám s hříbaty senový balík rozmotávám, dávám denně půl balíku, ale když mi zbyde půlka na druhý den, vkulím jim ho tam celý.
Hřebci mají balík vcelku v krmelci, než ho sežerou.
Nebudu z toho nervit, mám na starosti příliš koní mimo svou práci, abych měla čas přebírat jim seno po hrstech - holt osud je osud a ikdyž se snažíš, některé věci stejně neovlivníš. Ne z každé mrtvoly v balíku se musí něco stát, je-li vyschlá na prach.
Třeba jsme před pár lety přišli o krásnou 4 měs. kobylku - tak hodné hříbě jsme do té doby neměli. Po odčervení na druhý den kolika, přetočení tenkého střeva (zřejmě jak se naráz mnoho červů hnulo) - nebylo jí pomoci. Od té doby zvlášť na hříbata dávám pozor a odčervuju je co nejčastěji to jde.
Přitom malá ani nijak zvlášť začerveně nevypadala, jen byla trošku břichatější, než ostatní hříboši...
sally
napsal(a):
Pokud nemáš čas se nimrat v balíku jako já, stejně to dlouhodobě nevyřešíš.
Kobylám s hříbaty senový balík rozmotávám, dávám denně půl balíku, ale když mi zbyde půlka na druhý den, vkulím jim ho tam celý.
Hřebci mají balík vcelku v krmelci, než ho sežerou.
Nebudu z toho nervit, mám na starosti příliš koní mimo svou práci, abych měla čas přebírat jim seno po hrstech - holt osud je osud a ikdyž se snažíš, některé věci stejně neovlivníš. Ne z každé mrtvoly v balíku se musí něco stát, je-li vyschlá na prach.
Třeba jsme před pár lety přišli o krásnou 4 měs. kobylku - tak hodné hříbě jsme do té doby neměli. Po odčervení na druhý den kolika, přetočení tenkého střeva (zřejmě jak se naráz mnoho červů hnulo) - nebylo jí pomoci. Od té doby zvlášť na hříbata dávám pozor a odčervuju je co nejčastěji to jde.
Přitom malá ani nijak zvlášť začerveně nevypadala, jen byla trošku břichatější, než ostatní hříboši...
No to mi s tím botulizmem, připomíná jak jsem na podzim našla v posledním kousku balíka mrtvýho ptáka, jsem jako šílená letěla posbírat kobylám seno, ty na mě koukali jako na šílence proč jim beru gáblík, když jsem jim ho tam předchvilkou dávala a pak jim tam zase cpu novej. Ale jediný štěstí že jim nic nebylo.
woldemortik
napsal(a):
ja viem, ze to je vlastne o nestatnej nahode, ale pocutt chlapika plakat do telefona, to je necochudak, tiez sa vytesoval, ze ma konecne kvalitneho mladasa a uz je po nom. Ja rozmotavam balik a vlastne ho mixujem so senazou, ale zasa mne sa to hovori, ked mam iba dva kone, co ich maju po stadach, tiez davaju cele do krmelcov.
bonita
napsal(a):
ja viem, ze to je vlastne o nestatnej nahode, ale pocutt chlapika plakat do telefona, to je necochudak, tiez sa vytesoval, ze ma konecne kvalitneho mladasa a uz je po nom. Ja rozmotavam balik a vlastne ho mixujem so senazou, ale zasa mne sa to hovori, ked mam iba dva kone, co ich maju po stadach, tiez davaju cele do krmelcov.
sally, kamoska bojovala skoro dva roky o zivot kona, lebo ho kupila zacerveneho a ako ho ako rocka odcervila, kolika ako hrom a potom ho tie koliky sprevadzali stale, az minuly rok na jesen jednej podlahol, a to bol na klinike. To sme zasa plakali potoky slz...
bonita
napsal(a):
sally, kamoska bojovala skoro dva roky o zivot kona, lebo ho kupila zacerveneho a ako ho ako rocka odcervila, kolika ako hrom a potom ho tie koliky sprevadzali stale, az minuly rok na jesen jednej podlahol, a to bol na klinike. To sme zasa plakali potoky slz...
tohle znám , v září to byly dva roky, co mi umřela 3,5 letá kobylka na koliku. Byla to kříženka NxČT, Cipískovo polosestra. Byla jsem s ní od začátku do konce, trvalo to dvě noci a den, bohužel i přes zásah veta se kobylka musela nechat uspat, umřela mi v náručí. Měla jsem jí od třičtvrtě roku. Bolí to pořád.
woldemortik
napsal(a):
Aluska, to je emi velmi luto, nevedela som, ze si stratila konika...je to vzdy strasne a o to viac, ked clovek citi tu bezmoc...a i ked srdce krvaca, rozum voli tu lepsiu cestu, cestu bezbolesti a ulavy-cestu tam, kde nic uz boliet nebude...poznam, poznam az prilis dobre...
bonita
napsal(a):
Aluska, to je emi velmi luto, nevedela som, ze si stratila konika...je to vzdy strasne a o to viac, ked clovek citi tu bezmoc...a i ked srdce krvaca, rozum voli tu lepsiu cestu, cestu bezbolesti a ulavy-cestu tam, kde nic uz boliet nebude...poznam, poznam az prilis dobre...
Bonita, byla to moje první kobylka, sama jsem si jí vychovala. Bohužel se nějak dostali z ohrady na ustájku a ve vedlejší otevřené stodole se přežrali obilí. A to mi ještě 14 dní před tím umřel pejsek.
aluska
napsal(a):
Bonita, byla to moje první kobylka, sama jsem si jí vychovala. Bohužel se nějak dostali z ohrady na ustájku a ve vedlejší otevřené stodole se přežrali obilí. A to mi ještě 14 dní před tím umřel pejsek.
holky, tohle jsem teď našla na inzerci na equichannelu. Krasavec, 12ti letej hřebec, norik, tahá i pod sedlo, k prodeji za 40.000,-
aluska
napsal(a):
holky, tohle jsem teď našla na inzerci na equichannelu. Krasavec, 12ti letej hřebec, norik, tahá i pod sedlo, k prodeji za 40.000,-
máte nádherný chlaďásky... na fotečce jsem já a bubinek za kterým si občas zajdu..bohužel když jsem tam byla na posledy byl špinavej ale to ke koním patří
bonita
napsal(a):
hmm pekny vranik to je a za tak dost malo, no nekupte to
bando mám dobrou správu lavině chutná beží zamnou přes celou hradu ksyž nesu gáblík.moc ji to chutná a ni moc nepadá je mlaská jak prase
woldemortik
napsal(a):
bando mám dobrou správu lavině chutná beží zamnou přes celou hradu ksyž nesu gáblík.moc ji to chutná a ni moc nepadá je mlaská jak prase
no my čistily až potom...
fotečka ještě z léta...vzpomínáme na sluníčko
ambraa
napsal(a):
ASi špatnej pracovní postup
jinak je moc pěknej.tady včera sněžilo a bylo -16 to bylo něco.bogarovy jsem prodloužila ohlávku roste jako z vody.
woldemortik
napsal(a):
jinak je moc pěknej.tady včera sněžilo a bylo -16 to bylo něco.bogarovy jsem prodloužila ohlávku roste jako z vody.
díky,lituju jen jednoho... a to že nenji muj
horseslower
napsal(a):
díky,lituju jen jednoho... a to že nenji muj
tedka jsem dala lavine novou ohlávku je tmavě růžová a černým lemem ,ale řeknu vám ta jí,ale sekne jao kdyby jí ta barva byla přímo připravená.já jsem se málem rozbrečela jak ji sekne je zní kočá. a další novynka bogárek už pomalinku u mí chodti na vodítku dneska jmse spolu blbly hodinu v ohradě
woldemortik
napsal(a):
woldemortik
napsal(a):
woldemortik
napsal(a):
woldemortik
napsal(a):
dalsi
pěkná co mě se teda moc líbí.a lavine sekne
bonita
napsal(a):
no fiiihafesanda, ale ako tak pozeram, ze by mohla mat aj rozmer cislo 6
vid taky si říkám asi je to blbě číslovaný někdy ji je 4 někdy ne asi to spíše 4 jinak mi to nejde do hlavy
woldemortik
napsal(a):
vid taky si říkám asi je to blbě číslovaný někdy ji je 4 někdy ne asi to spíše 4 jinak mi to nejde do hlavy
takže je to severošvédký chladnokrevník x norik... je to valach je mu asi 6 let..chodí se s ním tahat hlavně do lesa a obšas si na něm i zajezdím já a dcera majitele..jmenuje se Bubin a je to hroznej lump.a i přes to že je docela při těle to umí pořádně rozpálit jak při ježdění tak jen tak ve výběhu
woldemortik
napsal(a):
Horselower: no to je pravy chladasekproste nenahraditelny
ak by si nasla fotecku pod sedlom, kludne daj, nech sa nam to tu trosku ozivy
my sme cely vikend skolili mladocha, teda nie stale, ale tak do hodinky aj v sobotu aj dnes a moja lady sa pri mne pasla a sem tam skontrolovala, ci ma moja polovicka s "jej" zrebcom dobry sed a podobne
bonita
napsal(a):
Horselower: no to je pravy chladasekproste nenahraditelny
ak by si nasla fotecku pod sedlom, kludne daj, nech sa nam to tu trosku ozivy
my sme cely vikend skolili mladocha, teda nie stale, ale tak do hodinky aj v sobotu aj dnes a moja lady sa pri mne pasla a sem tam skontrolovala, ci ma moja polovicka s "jej" zrebcom dobry sed a podobne
no on nejezdí pod sedlem,jezdí se na něm jen tak bez sedla a občas je to docela hodně těžký se na něm udržet ale už sem si zvykla.fotečky taky nejsou.. ale pokusím se to napravit...máš icq pokecáme tam..
horseslower
napsal(a):
no on nejezdí pod sedlem,jezdí se na něm jen tak bez sedla a občas je to docela hodně těžký se na něm udržet ale už sem si zvykla.fotečky taky nejsou.. ale pokusím se to napravit...máš icq pokecáme tam..
bando jsu si koupit 50kg mrkve za 250kč ještě jesm přemýšlela nad kukuřičným šrotem,Vojtěškové úsušky,BT - Hefe Press
25 kg 900,-
- granulovaná doplňková krmná směs s přídavkem vitamínu B - komplex (sušené mláto a pivovarské kvasnice) pro chovné koně a pro koně ve stresových situacích co vy na to a dávat jí to míchaně.
horseslower. docela ti závidím že se staráš o tak krásného a vohromného koníka.,ale aspon se tiším tím,že mám dva begany alavina vypadá jak percheron.
woldemortik
napsal(a):
bando jsu si koupit 50kg mrkve za 250kč ještě jesm přemýšlela nad kukuřičným šrotem,Vojtěškové úsušky,BT - Hefe Press
25 kg 900,-
- granulovaná doplňková krmná směs s přídavkem vitamínu B - komplex (sušené mláto a pivovarské kvasnice) pro chovné koně a pro koně ve stresových situacích co vy na to a dávat jí to míchaně.
horseslower. docela ti závidím že se staráš o tak krásného a vohromného koníka.,ale aspon se tiším tím,že mám dva begany alavina vypadá jak percheron.
dohromady by mě to vyšlo na 1845kč 50kg mrkve 50kg kuk.šrotu 490kč 25kg vojteš.usušků 205 25kg BT - Hefe Press 900kč
jak tak koukám asi budu muset koupit žlab pro krávy nějka mi příjde že lavina se dotoho žlabu nevejde tlama
bonita
napsal(a):
Je to smutné, i s tím mladým plemeníkem. To by mne asi kleplo.
Při odčervování mám dodnes nepříjemný pocit a s ním chodím pak kontrolovat, jestli se tam nějaký prcek v bolestech neválí.
Ta kobylka by byla letos tříletá, taková mazlík hodný nebojácný to byl...
woldemortik
napsal(a):
dohromady by mě to vyšlo na 1845kč 50kg mrkve 50kg kuk.šrotu 490kč 25kg vojteš.usušků 205 25kg BT - Hefe Press 900kč
jak tak koukám asi budu muset koupit žlab pro krávy nějka mi příjde že lavina se dotoho žlabu nevejde tlama
Tož to je dobrý s tím žlabem
Vypadá jak Hannibal - kanibal z Mlčení jehňátek
sally
napsal(a):
Tož to je dobrý s tím žlabem
Vypadá jak Hannibal - kanibal z Mlčení jehňátek
sally ahoj tebe jsem tady dlouho nečetla
a já co mi to připomíná.
tady foto jak lavina vypadá po 14dnech krmení
woldemortik
napsal(a):
sally ahoj tebe jsem tady dlouho nečetla
a já co mi to připomíná.
tady foto jak lavina vypadá po 14dnech krmení
Ale vždyť jsem tu byla včera dopoledne.
Pak jsem šla navozit na týden piliny do přístřešku hřebcům a pak už byl večer a spousta domácích prací ještě.
Lavina se spraví, uvidíš. Vzhledem k tomu, že musela být za tu dobu asi hodně začervená, tak po měsíci bych to odčervení ještě pro jistotu zopákla.
woldemortik
napsal(a):
Tema: CERVY
Zimne mesiace: Januar, Februar a November, December
Odcervit na: Encysticke male \"redworm\"(cervene cerviky) larvy s EQUEST, PANACUR(tekuty), PRAMOX
Odcervit na: \"Bots\"(tie hnusne muchy, co kladu do tela kona) s EQUEST, EQUIMAX, EQUALAN, VECTIN, NOROMECTIN, ERAQUELL, DUO, PRAMOX
Jarne a jesenne mesiace: Marec, April a September, Oktober
Odcervit na: pasomnicu(tasemnica) s dvojitou davkou PYRATAPE P, STRONGID P alebo jednou davkou EQUIMAX, DUO, PRAMOX, EQUITAPE
Letne pastevne obdobie: Maj, Jun, Jul, August
Odcervit na: okruhle cervy(hlisty), velke a male \"redworm\" s ERAQUELL, VECTIN, NOROMECTIN, PYRATAPE P, STRONGID P, EQUIMAX, DUO, PRAMOX, PANACUR, TELMIN
doporucila by som si toto skopirovat a vytlacit a dat do diara, potom sa budete lahsie orientovat, kedy co a na co, a este aj vyberat z roznych typov, aby ste sa neopakovali
tak papapa a dobru nocku
bonita
napsal(a):
Tema: CERVY
Zimne mesiace: Januar, Februar a November, December
Odcervit na: Encysticke male \"redworm\"(cervene cerviky) larvy s EQUEST, PANACUR(tekuty), PRAMOX
Odcervit na: \"Bots\"(tie hnusne muchy, co kladu do tela kona) s EQUEST, EQUIMAX, EQUALAN, VECTIN, NOROMECTIN, ERAQUELL, DUO, PRAMOX
Jarne a jesenne mesiace: Marec, April a September, Oktober
Odcervit na: pasomnicu(tasemnica) s dvojitou davkou PYRATAPE P, STRONGID P alebo jednou davkou EQUIMAX, DUO, PRAMOX, EQUITAPE
Letne pastevne obdobie: Maj, Jun, Jul, August
Odcervit na: okruhle cervy(hlisty), velke a male \"redworm\" s ERAQUELL, VECTIN, NOROMECTIN, PYRATAPE P, STRONGID P, EQUIMAX, DUO, PRAMOX, PANACUR, TELMIN
doporucila by som si toto skopirovat a vytlacit a dat do diara, potom sa budete lahsie orientovat, kedy co a na co, a este aj vyberat z roznych typov, aby ste sa neopakovali
tak papapa a dobru nocku
aha,to já zase nemám skype a přísahám na milovanou angloarabku sydney a milovaného chladáska bubina že se napravím a až se mi vzapamtuje pc že si pořídím i skype
woldemortik
napsal(a):
dováží mi ji z jihlavy nad 150kg za 1kg je akce 4.50kč
alčo jukni na www.krmivaprokone.wbs.cz maj tam toho více
woldemortik
napsal(a):
alčo jukni na www.krmivaprokone.wbs.cz maj tam toho více
petras

lenkap
napsal(a):
Na chladnorevnici.info jsou všichni plemeníci..
Na chladnokrevnících ještě všichni hřebci nejsou, al ejiž se na tom pracuje .
Pracuji na tom jen je málo času , v současné době jsou tam všichni plemeníci norika a slezského norika, s výjimkou některých nově uchovněných .
ČMB budou v njëjbližší době.
petras
napsal(a):
Na chladnokrevnících ještě všichni hřebci nejsou, al ejiž se na tom pracuje .
Pracuji na tom jen je málo času , v současné době jsou tam všichni plemeníci norika a slezského norika, s výjimkou některých nově uchovněných .
ČMB budou v njëjbližší době.
A NEVÍTE NĚKDO Z PAMĚTI NĚJAKÉHO HŘEBCE V OKOLÍ LITOMYŠL- SVITAVY?
NA CHLADNOKREVNICI INFO JE VŠE HROZNĚ DALEKO VŠM PŘEDEM DĚKUJI
michaldu
napsal(a):
Kupsi seznam hřebců www.aschk.cz tam si ho můžeš objednat, zase tak drahýho to není.
sabora

woldemortik
napsal(a):
ahoj, tak se už můžu "pochlubit" že jsem jela v tý pěkný žluťoučký sanitě......
v neděli jsem se s Kulichem poprvé pořádně vymázly.
Jeli jsme údolím kam nesvítilo sluníčko a bylo vše zmrzlé, suché, jenže se vyjelo na travnatou cestu ka m slunce už svítilo a tráva byla mokrá a .... Kulichovi v klusu ujely zadní nohy, plácnul sebou na bok tzn mě na nohu a já na tu jen lehce odmrzlou zem.
no nic moc, to křupání v noze se mi vážně vůbec nezamlouvalo. Kupodivu nic zlámaný nemám, ale ortézu a berle kvůli promáčknutý klenbě nohy, slabý otřes mozku, dost molavou ktční páteř a naražený koleno na druhý noze.
dneska už je to lepší, už se těšim na víkend na vyjíž´dku
jo, jezděte opatrně!
sabora

sabora
napsal(a):
Jeli jsme údolím kam nesvítilo sluníčko a bylo vše zmrzlé, suché, jenže se vyjelo na travnatou cestu ka m slunce už svítilo a tráva byla mokrá a .... Kulichovi v klusu ujely zadní nohy, plácnul sebou na bok tzn mě na nohu a já na tu jen lehce odmrzlou zem.
no nic moc, to křupání v noze se mi vážně vůbec nezamlouvalo. Kupodivu nic zlámaný nemám, ale ortézu a berle kvůli promáčknutý klenbě nohy, slabý otřes mozku, dost molavou ktční páteř a naražený koleno na druhý noze.
jo, jezděte opatrně!
bolavou krční.......
michaldu
napsal(a):
pokuď chceš belgika tak nejblíž je asi Bystřec pan Rous tam by měl stát Barmas , ryzák- tel. 465 642 512,
nebo Horní Hedeč pan Zippe tam by měl stát Brix, ryzák- tel . 731 244 816
údaje jsou ale z loňského seznamu hřebců.
woldemortik
napsal(a):
uff ja tento tyzden akosik nestiham, no...tak aspon kamaradkin valasek Dennis, v lete 4 rocny
sabora
napsal(a):
jo, jezděte opatrně!
Sabora, vítej v klubu
Já mám letos 6 leté výročí - stejný způsob pádu, ale: ve cvalu, po žních, suchý podklad lehce ovlhčený přeháňkou.
Stejně jako tobě se nám to škráblo, moje blondýna mi upadla na nohu - vstala a znovu nacválala, noha mi zůstala ve třmenu, takže ještě asi 3 cvalové mne vlekla.
Výsledek: 8 měsíců marodění, rozdrcené hlezno ( tím nacváláním přetočené o 90°ven), 4,5 hodinová operace, šrouby.
Měla jsem 3x velké štěstí - kámošku, co jela se mnou ( sehnala pomoc), že mě kůň neuvláčil a noha nakonec ze třmenu vypadla, a za třetí na doktory - primář mi řekl, že stát se mi to před 30 lety, už chodit nebudu.
Svinsky to bolí občas dodnes, moc toho už nenaklušu - holt asi budu do smrti pajda, ale aspoň chodím ( a jezdím - cvok nepoučitelný dle doktorů ) .
Ale ne, poučila jsem se - jsou věci, které už neopakuju. Kůň za to nemohl.
Takže ano, jezděte opatrně, chlaďas, co vám může bácnout na nohu není hubený arábek... 7-800 kg není 400 kg
bonita
napsal(a):
uff ja tento tyzden akosik nestiham, no...tak aspon kamaradkin valasek Dennis, v lete 4 rocny
Kdyby jste někdo chtěl za dobrou cenu nový postroje od chomoutů až po darmovisy, známý rozprodává, tady je na něj kdyžtak č.736 534 916, je taky z Olomoucka!! Nám už sehnal fůru věcí na koně i na lehký. paa
Neregistrovaný uživatel

sally
napsal(a):
Sabora, vítej v klubu
Já mám letos 6 leté výročí - stejný způsob pádu, ale: ve cvalu, po žních, suchý podklad lehce ovlhčený přeháňkou.
Stejně jako tobě se nám to škráblo, moje blondýna mi upadla na nohu - vstala a znovu nacválala, noha mi zůstala ve třmenu, takže ještě asi 3 cvalové mne vlekla.
Výsledek: 8 měsíců marodění, rozdrcené hlezno ( tím nacváláním přetočené o 90°ven), 4,5 hodinová operace, šrouby.
Měla jsem 3x velké štěstí - kámošku, co jela se mnou ( sehnala pomoc), že mě kůň neuvláčil a noha nakonec ze třmenu vypadla, a za třetí na doktory - primář mi řekl, že stát se mi to před 30 lety, už chodit nebudu.
Svinsky to bolí občas dodnes, moc toho už nenaklušu - holt asi budu do smrti pajda, ale aspoň chodím ( a jezdím - cvok nepoučitelný dle doktorů ) .
Ale ne, poučila jsem se - jsou věci, které už neopakuju. Kůň za to nemohl.
Takže ano, jezděte opatrně, chlaďas, co vám může bácnout na nohu není hubený arábek... 7-800 kg není 400 kg
no to je síla, optoti tobě zlátá-platinová moje modřika! už jsem zahodila i ortézu, je to jen barevný a trochu bolavý.
to musel bejt docela mazec, takový zranění, tak snad to máš už nadosmrti vybraný...
siringa
napsal(a):
Kdyby jste někdo chtěl za dobrou cenu nový postroje od chomoutů až po darmovisy, známý rozprodává, tady je na něj kdyžtak č.736 534 916, je taky z Olomoucka!! Nám už sehnal fůru věcí na koně i na lehký. paa
Pro Siringu Hanku.....Hani kdy si byla v Žorech tam je to každé druhé uterý vmněsíci je to ještě pořát tak. Máme doma dva Poláky a zatím super.Šiml Laco můj a hnědák tatkův Lukáš.
andrys
napsal(a):
Pro Siringu Hanku.....Hani kdy si byla v Žorech tam je to každé druhé uterý vmněsíci je to ještě pořát tak. Máme doma dva Poláky a zatím super.Šiml Laco můj a hnědák tatkův Lukáš.
A ještě Lukáš
andrys
napsal(a):
Ještě jedna
Ahoj jo je to každé druhé úterý, ted jsem tam byla 12.2., potom jsme projeli ještě pár soukromníků a hleděla jsem jak mají koně zanedbané, nohy jako kdyby šli lyžovat, ale pořádný kusy to tam jsou.
siringa
napsal(a):
Na fotce není polák, to je foceno v Hatích, soukromá maštal
Renčo a když jsi z Janovic u R., neznáš nějakýho pana Švestku(nákupXprodej)?.....on na tu stranu jezdí často a zná tam dost lidí, ale nejspíš asi tvého taťku
, /na fotce ještě ranč v Hatích./
siringa
napsal(a):
Renčo a když jsi z Janovic u R., neznáš nějakýho pana Švestku(nákupXprodej)?.....on na tu stranu jezdí často a zná tam dost lidí, ale nejspíš asi tvého taťku
, /na fotce ještě ranč v Hatích./
Ja ho znam jenom přes tatku......tady je jeden ze Žor rok 2007.
andrys
napsal(a):
Ja ho znam jenom přes tatku......tady je jeden ze Žor rok 2007.
taky Žory