Jakýho hřebce poradíte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2008 22:23

Ahooj, potřebovala bych poradit :-)Chci poprvý připouštět kobču,ale nevím jakýho hřebce.
Hříbě by jsme chtěli na parkur a military,aby bylo dobře stavěné,temperametní,ale dobře jezditelné a s dobrým charakterem,reprezentativní
Kobylka je vysoká a celkem dlouhá,ale pěkně stavěná.V terénu celkem temperamentní a docela koukavá,dává si hodně pozor,ale jinak hodná a příjemná,pěkný chody.
Původ: Silvio II
Olga po Ovod Slatiňanský 2

Nešel mi sem vložit odkaz na její celý původ,tak se kdyžtak jukněte přes plemennou knihu přes její mamkuDěkuju

11.2.2008 22:26

peggyna20 napsal(a):
Ahooj, potřebovala bych poradit :-)Chci poprvý připouštět kobču,ale nevím jakýho hřebce.
Hříbě by jsme chtěli na parkur a military,aby bylo dobře stavěné,temperametní,ale dobře jezditelné a s dobrým charakterem,reprezentativní
Kobylka je vysoká a celkem dlouhá,ale pěkně stavěná.V terénu celkem temperamentní a docela koukavá,dává si hodně pozor,ale jinak hodná a příjemná,pěkný chody.
Původ: Silvio II
Olga po Ovod Slatiňanský 2

Nešel mi sem vložit odkaz na její celý původ,tak se kdyžtak jukněte přes plemennou knihu přes její mamkuDěkuju

A třeba fotka ???
Nebyla by ???

11.2.2008 22:29

memmory napsal(a):
A třeba fotka ???
Nebyla by ???

tady jich pár je,ale jsou starší

11.2.2008 22:30

peggyna20 napsal(a):
tady jich pár je,ale jsou starší

další

11.2.2008 22:31

peggyna20 napsal(a):
další

a poslední

12.2.2008 12:16

peggyna20 napsal(a):
a poslední

tak co???já se v nich vůbec nevyznám a od nás tady taky nikdo

12.2.2008 13:32

peggyna20 napsal(a):
tak co???já se v nich vůbec nevyznám a od nás tady taky nikdo

Hned na úvod - netvrdím, že se vyznám. Ale několik málo postřehů - snad se nebudete zlobit, když řeknu, že se mi ta kobyla na fotkách sama zdá tak trochu jako hříbě, ještě bych ji nepřipouštěla, spíš až za rok.
Kobylku bych takhle vokem viděla spíš do drezur, je velká, delší rámec, asi bude mít i pěkné, prostorné chody, má něco trakénské krve, hezká odznaková ryzka.. akorát, že do militar byste potřebovali menší, kompaktnější a rychlejší zvíře. Radila jsem to už někomu dřív, kdo se tu ptal - když chcete koně do military, pouštějte plnokrevníkem. Přijde mi to trochu škoda, na tuhle kobylu by mi výborně pasoval Mullerův Werbespot, to je ale ryze drezurák. Dále v Tlumačově teď mají výborného Arista Z, který se dost možná v čechách moc neohřeje, je mladý, ale myslím, že je to světová třída. (http://www. hrebcinectlumacov.wz.cz/ aristo.htm, umazat mezery před hrebcinec a aristo). Popř. pokud opravdu stojíte o všestrannost, pustit plnokrevníka-nějakého dobře stavěného s prověřeným teplokrevným potomstvem.

12.2.2008 14:56

svatka napsal(a):
Hned na úvod - netvrdím, že se vyznám. Ale několik málo postřehů - snad se nebudete zlobit, když řeknu, že se mi ta kobyla na fotkách sama zdá tak trochu jako hříbě, ještě bych ji nepřipouštěla, spíš až za rok.
Kobylku bych takhle vokem viděla spíš do drezur, je velká, delší rámec, asi bude mít i pěkné, prostorné chody, má něco trakénské krve, hezká odznaková ryzka.. akorát, že do militar byste potřebovali menší, kompaktnější a rychlejší zvíře. Radila jsem to už někomu dřív, kdo se tu ptal - když chcete koně do military, pouštějte plnokrevníkem. Přijde mi to trochu škoda, na tuhle kobylu by mi výborně pasoval Mullerův Werbespot, to je ale ryze drezurák. Dále v Tlumačově teď mají výborného Arista Z, který se dost možná v čechách moc neohřeje, je mladý, ale myslím, že je to světová třída. (http://www. hrebcinectlumacov.wz.cz/ aristo.htm, umazat mezery před hrebcinec a aristo). Popř. pokud opravdu stojíte o všestrannost, pustit plnokrevníka-nějakého dobře stavěného s prověřeným teplokrevným potomstvem.

nene nezlobímjá jsme taky nejdřív přemejšlela o připuštění drezurákem,tak možná i u toho teda zůstanu...zatim děkuju

12.2.2008 19:00

peggyna20 napsal(a):
nene nezlobímjá jsme taky nejdřív přemejšlela o připuštění drezurákem,tak možná i u toho teda zůstanu...zatim děkuju

jinak ty fotečky jsou skoro rok staré, bohužel nemám nové, takže je o něco narostlejší
a co Carismo nebo Cesano II?Jinak jsem koukala ma toho Werbespota a je fakt kus,nevíte jaký dává tedy hříbata??

12.2.2008 19:05

peggyna20 napsal(a):
jinak ty fotečky jsou skoro rok staré, bohužel nemám nové, takže je o něco narostlejší
a co Carismo nebo Cesano II?Jinak jsem koukala ma toho Werbespota a je fakt kus,nevíte jaký dává tedy hříbata??

No Werbespot je tu letos prvním rokem, takže pokud budou někde nějaká hříbata, tak v cizině..Jak chceš připouštět? A cena?

12.2.2008 19:16

gituna napsal(a):
No Werbespot je tu letos prvním rokem, takže pokud budou někde nějaká hříbata, tak v cizině..Jak chceš připouštět? A cena?

jo aha...no inseminačně a cena tak 20-25 tis. maximálně

13.2.2008 09:00

peggyna20 napsal(a):

Cesano II vypadá původově velmi dobře, co do exteriéru jsem viděla jedinou jeho fotku, a to jen tu v katalogu, nedokážu posoudit. Nicméně výkonnostně není špičkový a nikdo neví, jak bude vázat na českou krev, a s ohledem na toto mi připouštěcí poplatek připadá poměrně vysoký. To už bych se spíš ohlédla po Quick Lauro Z, výborná krev, výkonnost T, výborná jezditelnost a charakter, v cizině má nadějné potomstvo. Není sice nijak impozantní na pohled, ale jinak si myslím, že opomenut by byl neprávem;) Naopak jeho menší, kratší rámec by mohl být výhodou, na kobylku bych pouštěla spíše kompaktnějšího hřebce. Carismo je delšího rámce a na to, kolik tu pouštěl kobyl, jsem moc kvalitního potomstva neviděla. Sahat do mražených, spíš by mě zajímal Great Pleasure (potomstvo se jeví velmi dobře, v chovu má i syna), pokud byste stáli o koně velkého rámce, zajímavý by mohl být Corzár (na fotkách tříletý nevypadá nic moc, ale viděla jsem ho krátce před prodejem do ameriky a kůň z něj vyrostl opravdu krásný, navíc má dobře hodnocené potomstvo a dvě jeho dcery, které jsem viděla, se jevily opravdu velmi nadějně), výborné potomstvo tu zanechal i Caletto III.

Přidejte reakci

Přidat smajlík