ajkaa
napsal(a):
Ahojííík :)
Chtěla sem se zeptat. Jezdí tady někdy na parreeliho ohlávce ?? Zajímalo by mě, jak jste to koníka naučili a prostě jak začiít . Na parrelce bych chtěla jezdit na kobče :). Děkuji za všechny rady :) .. můžete přidat i foto
chce to používať uzdičku iba ako korekciu (mám ju navoľno ale vie že je tam, že sa trebárs nesmie papkať). ja jazdím občas na ohlávke s vodítkom pripnutým iba k jednej strane... kobi mi ochotnejšie spolupracuje ako s udidlom, riadim ju sedom a nohami...
katjuschka
napsal(a):
chce to používať uzdičku iba ako korekciu (mám ju navoľno ale vie že je tam, že sa trebárs nesmie papkať). ja jazdím občas na ohlávke s vodítkom pripnutým iba k jednej strane... kobi mi ochotnejšie spolupracuje ako s udidlom, riadim ju sedom a nohami...
No blázínek má pěkně tvrdou hubu ale na ohlávce supr ale zatim jen po výběhu ( jízdárnu nemám ) do terénu si netroufnu nejdřív se na tom musí naučit poslouchat... kobylku ale tak jezdim normálně ( a to byla považována před dvěma lety za nejezditelného koně na hackamore
)
Chce to práci ze zemně začít, ustupování na tlaky lonžování hlasové povely a až když tě bude 100% respektovat ze zemně a poslouchat začni ze hřbetu. dobrá je pro začátek kruhovka a jezdit s uzdečkou pod ohlávkou ale volné otěže jen tak pro sichr a když něčemu nebude rozumnět nebo nebude poslouchat tak mu to ukázat na uzdečce. Určitě netrestat a nechtít to uspěchat a opravdu začít důkladně základ ze zemně. Chce to trpělivost a opakování. Hlavně ale nepovolit a chtít po koni pořád něco.. ne aby se jen tak plácal. Určitě to zvládnete!!!! Pa a hodně úspěchů kdyby něco nebylo jasné dej vědět
ajkaa
napsal(a):
Chtěla sem se zeptat. Jezdí tady někdy na parreeliho ohlávce ?? Zajímalo by mě, jak jste to koníka naučili a prostě jak začiít . Na parrelce bych chtěla jezdit na kobče :). Děkuji za všechny rady :) .. můžete přidat i foto
Mám kobylku od malička a pro mě je základ ježdění i na parelce když potřebuji, když jsem jí obsedala jezdila jsem jenom tak
ajkaa
napsal(a):
koníka řídím spíš sedem a nohama a hlasovýma pobídkama
ajkaa
napsal(a):
katjuschka
napsal(a):
Zdravím Orne i tebe,už se doslavilo,tak tam máš ode mně konečně mail.
ajkaa
napsal(a):
my obsedali na parelce a první rok nic jiného neznala, pak jsme dali na jízdárnu uzdečku, ale parelka do terénu nám zůstala
janiska
napsal(a):
Zdravím Orne i tebe,už se doslavilo,tak tam máš ode mně konečně mail.
uuuuj krasavice Lucka =o) vidno ze je im u teba dobre =o) tusim si ich aj vymooodila =o) kazdopadne ziadny mail som si u seba nenasla. smrk. posli prosim este raz
luckai
napsal(a):
my obsedali na parelce a první rok nic jiného neznala, pak jsme dali na jízdárnu uzdečku, ale parelka do terénu nám zůstala
Na parelce jezdím často a není rozdíl jestli kůň má ohlávku či uždění. začít je lepší prací ze země a až potom ze sedla nebo ze hřbetu.
equisychra
napsal(a):
Na parelce jezdím často a není rozdíl jestli kůň má ohlávku či uždění. začít je lepší prací ze země a až potom ze sedla nebo ze hřbetu.
Zlom ho, řekl drsňák.
Musí vědět, kdo je šéf.
Přitáhni mu, vezmi za něj, natluč do něj rozum.
Nejspíš ho to bude bolet, ale je to jen kůň
Je zlý nebo strachem pění?
Tradice říká, že to nic není.
Zlom jeho chuť bojovat.
Nebo tě může pokopat.
Pochopil jsem , že to jinak.
tradice pravdu nemívá
komunikuj, ať ví, co dělat
násilí dobré nebývá
vytvoř mu cestu, sleduj, jak se snaží
ať partnerem je tobě jen,
buď fér a zachvíli ti věří