Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2008 21:00

Čauwes.
Jak jen je to možné,že se tu na diskuzi propírá tolik témat a vozatajství a vůbec ani ťuk?
Jezdíte ho tady někdo?Reakreačně,sportovně? Nebo begani,ti jsou taky úchvatní,i když zase úplně o něčem jiném...
Já tohle odvětví ohromně obdivuju,snad jednou,až budu mít peníze,se do toho pustím.
Teď zaučuju našeho medvídka,ještě že je tak hodná a spolupracuje,vypadá to,že ji snad ani nebudem muset dávat na otahování k "mistru".
Dole poňule s dcerou známých.

24.2.2008 21:03

vacicanda napsal(a):
Čauwes.
Jak jen je to možné,že se tu na diskuzi propírá tolik témat a vozatajství a vůbec ani ťuk?
Jezdíte ho tady někdo?Reakreačně,sportovně? Nebo begani,ti jsou taky úchvatní,i když zase úplně o něčem jiném...
Já tohle odvětví ohromně obdivuju,snad jednou,až budu mít peníze,se do toho pustím.
Teď zaučuju našeho medvídka,ještě že je tak hodná a spolupracuje,vypadá to,že ji snad ani nebudem muset dávat na otahování k "mistru".

Ještě jednu. Tady zrovna ržála - ne že bych ji tak tahala za hubu.

24.2.2008 21:07

vacicanda napsal(a):
Ještě jednu. Tady zrovna ržála - ne že bych ji tak tahala za hubu.

Taky zapřahám a baví mě to víc jak ježdění!!

24.2.2008 21:08

vacicanda napsal(a):
Čauwes.

nema ten poprsny remen moc dolu? ale jasne, vozatajstvo je nase, mame chladakov, kobylka tahavala(11r), a zrebec(bude mat 4 roky) sa teraz uci, i ked uz ovlada "long reining" od dvoch rokov

24.2.2008 21:17

bonita napsal(a):
nema ten poprsny remen moc dolu? ale jasne, vozatajstvo je nase, mame chladakov, kobylka tahavala(11r), a zrebec(bude mat 4 roky) sa teraz uci, i ked uz ovlada "long reining" od dvoch rokov

To máme,ale kobylka je na obou fotkách bez břemene - jen v postroji,a ono to po chvíli vždycky trochu sklouzne. Někde jsem viděla fotku a přišli mi ti vaši chlaďásci skoro jako shirové.Moc jsem to ale nezkoumala.Nemáte nějakého shirouna?

24.2.2008 21:20

vacicanda napsal(a):
To máme,ale kobylka je na obou fotkách bez břemene - jen v postroji,a ono to po chvíli vždycky trochu sklouzne. Někde jsem viděla fotku a přišli mi ti vaši chlaďásci skoro jako shirové.Moc jsem to ale nezkoumala.Nemáte nějakého shirouna?

Když jsme u těch poprsních postrojů,nemáte někdo poprsní postroj na chladase??

24.2.2008 21:26

skvrnilmiky napsal(a):

No,my se teprve chystáme,jen potřebuju dodělat chomouty.Sháním na největšího haflouše 26,širší tělo,špičatý,kdyby někdo měl,dejte vědět.

24.2.2008 21:28

skvrnilmiky napsal(a):
Taky zapřahám a baví mě to víc jak ježdění!!

Mě ježdění poslední asi dva roky taky tak nějak přestává brát,se přiznám.Zato když mi známý půjčí páru jejich chlaďásků,to je bomba.Je to úžasný pocit,ovládat takové masy.Ale až tak moc příležitostí dostat se ke spřežení bohužel nemám.Ale pilně studuju.A poslintávám,když se procházím po zahraničních webech a prohlížím si fota. Stejně jednou skončím jako vozataj,už teď jsem taková opláclá,při mých genetických (ale i těch jiných) dispozicích budu,chtě nechtě, za dvacet let vypadat jako kynutý jahodový knedlík.
Jinak na téhle fotce jsou i parádní koníčci tady z vesnice,snad se nebude panička zlobit,pokud tady na ně natrefí.

skvrnilmiky napsal(a):

taky jezdíme ve vozíku jen nemám sninější kobylkou fotky tak něceo utvoříme jinak s prvním koníkem jsem jezdila pořád foto s Huberta

janiska napsal(a):
No,my se teprve chystáme,jen potřebuju dodělat chomouty.Sháním na největšího haflouše 26,širší tělo,špičatý,kdyby někdo měl,dejte vědět.

Mám na prodej špičák 26!ale asi by byl na haflouše uzkej!

24.2.2008 21:29

jurasek napsal(a):
taky jezdíme ve vozíku jen nemám sninější kobylkou fotky tak něceo utvoříme jinak s prvním koníkem jsem jezdila pořád foto s Huberta

Tenkrát jsem vám za to vozíkové info ani nepoděkovala,nějak jsem to při čtení nestihla a potom jsem to zazdila. Dík moc.

24.2.2008 21:30

jurasek napsal(a):

24.2.2008 21:33

jurasek napsal(a):
projíždění brambor

to neva

24.2.2008 21:51

vacicanda napsal(a):
Čauwes.

jj ano su to pravi shirci s PP

25.2.2008 00:59

vacicanda napsal(a):
Čauwes.

U nas na staji vozatajstvi hodne vede, obcas mi nekdo pujci nejakou paru do ruky, bavi me to, ale nejak nemam pocit, ze bych ty kone ukocirovala, kdyby sli do plnejch, tak se k tomu moc nehemuju radsi:-) Nejradeji mam Uhla s Upletem, ti maji vychozeny T sprezeni, jsou to stari profici, hodni a poslusni.. ty dalsi, nabusene mladaky, obdivuju, ze Lejda ukociruje. Fotky bohuzel asi ani moc nemam... je, jednu jsem nasla, Uhloplety prave:-)

25.2.2008 09:11

vacicanda napsal(a):
Čauwes.

Naše huclíky také zapřaháme Tady při vyvážení hnoje s kamarádkou. Vozíček zůstal pokreslen ještě od masopustu

25.2.2008 11:45

charliebob napsal(a):
Naše huclíky také zapřaháme Tady při vyvážení hnoje s kamarádkou. Vozíček zůstal pokreslen ještě od masopustu

Ahoj.
Já mám v plánu si v dubnu dělat licenci na spřežení. Už jsem měla šanci ji udělat, ale nakonec z toho nějak sešlo... Taky mě to dost baví a když bude příležitost a koně k tomu, tak bychom s kamarádkou chtěly začít závodit. Protože ty závody jsou fakt fajné... A hlavně, když jedete s párou v trysku, to je úplně nejžůžovější .. Já vím, trochu masochista, ale ani se nedivím, že to láká čím dál více lidí. Jen do toho,ˇať je konkurence co nejvetší!!

25.2.2008 11:54

ladys napsal(a):
Ahoj.
Já mám v plánu si v dubnu dělat licenci na spřežení. Už jsem měla šanci ji udělat, ale nakonec z toho nějak sešlo... Taky mě to dost baví a když bude příležitost a koně k tomu, tak bychom s kamarádkou chtěly začít závodit. Protože ty závody jsou fakt fajné... A hlavně, když jedete s párou v trysku, to je úplně nejžůžovější .. Já vím, trochu masochista, ale ani se nedivím, že to láká čím dál více lidí. Jen do toho,ˇať je konkurence co nejvetší!!

Ráda své koně zapřáhnu, ale po trysku opravdu netoužím. Spíše jet krajinou a jen se tak kochat, nestojím o závody.

25.2.2008 12:11

charliebob napsal(a):
Ráda své koně zapřáhnu, ale po trysku opravdu netoužím. Spíše jet krajinou a jen se tak kochat, nestojím o závody.

pro charliebob: na tom voze máte motorková kola pokud vidím dobře ,mám snimi špatnou zkušenost moc nevydrží

25.2.2008 12:20

jurasek napsal(a):
pro charliebob: na tom voze máte motorková kola pokud vidím dobře ,mám snimi špatnou zkušenost moc nevydrží

Nevím, máme je tam sedmým rokem, před tím jsme měli menší bantamová, či jak se to píše, ta odešla hned, ale tyhle drží. Jezdili jsme s nimi dříve na vandry, vyvážíme hnůj, vozíme seno, slámu, vše co je potřeba a zatím stále slouží k naší nejlepší spokojenosti, jen je potřeba je jednou za čas dofouknout, nic víc. Kola jsou tam po celých sedm let stále stejná, ještě nebylo potřeba žádné vyměnit a jednalo se už o použitá motorková kola.

25.2.2008 13:53

bonita napsal(a):
jj ano su to pravi shirci s PP

Jé.Tak tohle plemeno obdivuju ze všech asi nejvíc.I když je fakt,že to musí asi každý,jsou fakticky náramní.
Dováželi jste je ze zahraničí,nebo jsou odtud?

25.2.2008 16:02

charliebob napsal(a):
Nevím, máme je tam sedmým rokem, před tím jsme měli menší bantamová, či jak se to píše, ta odešla hned, ale tyhle drží. Jezdili jsme s nimi dříve na vandry, vyvážíme hnůj, vozíme seno, slámu, vše co je potřeba a zatím stále slouží k naší nejlepší spokojenosti, jen je potřeba je jednou za čas dofouknout, nic víc. Kola jsou tam po celých sedm let stále stejná, ještě nebylo potřeba žádné vyměnit a jednalo se už o použitá motorková kola.

Ahoj, tohle téma mě taky zajímá, mám doma kobču, kdysi jsme koupili starou sulku, tak je jakš takš zrenovovaná, ale mám problém s postrojem. Z dědictví nějakého pána jsme dostali hafec chmoutků,ale většina je jich na pony... Kobča je kolem 150 cm, a myslím, že jeden by jí mohl být, ale chtěla bych vás poprosit o nějakou podrobnější fotku s popiskama- má to ležet tadyhle a pod.. Díky za rady, Mojža

25.2.2008 21:16

vacicanda napsal(a):
Jé.Tak tohle plemeno obdivuju ze všech asi nejvíc.I když je fakt,že to musí asi každý,jsou fakticky náramní.
Dováželi jste je ze zahraničí,nebo jsou odtud?

jj su to obaja Anglicania nepribuzni na tych co su v CR

26.2.2008 16:56

charliebob napsal(a):

Njn, věc názoru... Ono když jde o vítězství a koně jsou v cajku, tak dokážou jít v rychlém cvalu i v trysku.. A nevím, jak přemluvíš koně, když jedeš čestné kolečko, pěkně v klusu, pak vyjíždíš ven a lidi začnou tleskat, naši koně to zbožňujou a to jsem nikdy neslyšela krásnější dusot, jak šli radostí do trysku a ty mlem brečíš nad tou nádherou..

sabora

28.2.2008 16:31
sabora

vacicanda napsal(a):
Čauwes.

Ahoj taky bych ráda mojeho norika do tahu, ale nemám nic k tomu a taky jsme to jaktěžif nedělala..................

28.2.2008 19:38

sabora napsal(a):
Ahoj taky bych ráda mojeho norika do tahu, ale nemám nic k tomu a taky jsme to jaktěžif nedělala..................

No konečně někdo zapřahá! Já to mám moc ráda! Kdysi jsem jezdila s chlaďasy, zaučovali jsme je, pak s kočárem s párou teplasek. Psy mám do tahu naučené, nyní mám krásné dvojpřeží NF psů.
Vždycky jsem chtěla, že holčí jednou naučím tahat, problém je v tom, že bych neměla nějakou lehkou sulku kde dát, mám nedostatek místa už tak.
Ale pořád žiju v naději, že jednou by to snad šlo, protože arábek v zápřahu je úžasný, v zahraničí mají dokonce mistrovství a vlastní závody

něco takového by se mi líbilo

28.2.2008 19:39

lucky napsal(a):
No konečně někdo zapřahá! Já to mám moc ráda! Kdysi jsem jezdila s chlaďasy, zaučovali jsme je, pak s kočárem s párou teplasek. Psy mám do tahu naučené, nyní mám krásné dvojpřeží NF psů.
Vždycky jsem chtěla, že holčí jednou naučím tahat, problém je v tom, že bych neměla nějakou lehkou sulku kde dát, mám nedostatek místa už tak.
Ale pořád žiju v naději, že jednou by to snad šlo, protože arábek v zápřahu je úžasný, v zahraničí mají dokonce mistrovství a vlastní závody

něco takového by se mi líbilo

plnokrevný arab v akci

28.2.2008 19:40

lucky napsal(a):
plnokrevný arab v akci

... nyní se párkrát u známého zapřahala huculka, tak jsem taky uvažovala co by na to Usa

28.2.2008 20:56

lucky napsal(a):
... nyní se párkrát u známého zapřahala huculka, tak jsem taky uvažovala co by na to Usa

Luci, jen co zase pojede jeden známý kolem, budu ti muset vyfotit arabské dvojspřeží. Vyváží s nimi hnůj. Vídám ho pravidelně. Má plnokrevnou arabku a sh.a.valacha. Oba krasavci, a za nimi ten vůz s kupkou hnoje. Vypadá to zajímavě. A teď si známý taky pořídil sh.arabku a s tou chodí v samotě v menším vozíčku.

28.2.2008 23:14

vacicanda napsal(a):
Čauwes.

My taky občas zapřaháme;) Postroje ručně dělané... chomouty nově opravené - ale jeden nám je malý a tak bohužel musí mít jeden starší:(

28.2.2008 23:15

kassiopeass napsal(a):
My taky občas zapřaháme;) Postroje ručně dělané... chomouty nově opravené - ale jeden nám je malý a tak bohužel musí mít jeden starší:(

Tady to nejde moc vidět;) Tak ještě jedna - zastavení....:)

28.2.2008 23:24

ghajariy napsal(a):
Luci, jen co zase pojede jeden známý kolem, budu ti muset vyfotit arabské dvojspřeží. Vyváží s nimi hnůj. Vídám ho pravidelně. Má plnokrevnou arabku a sh.a.valacha. Oba krasavci, a za nimi ten vůz s kupkou hnoje. Vypadá to zajímavě. A teď si známý taky pořídil sh.arabku a s tou chodí v samotě v menším vozíčku.

Fakt?!!!! :-o
No to musííííš! Nafoť, dej sem nebo do arábků, fakt jsem zvědavost sama!!!

28.2.2008 23:26

lucky napsal(a):
Fakt?!!!! :-o
No to musííííš! Nafoť, dej sem nebo do arábků, fakt jsem zvědavost sama!!!

29.2.2008 08:40

kassiopeass napsal(a):
Tady to nejde moc vidět;) Tak ještě jedna - zastavení....:)

pro mojzu:když mrkneš víš tak já mám zapřáhlého huculo araba výška 150,stavba spíš arab chomout č 24 ,když to dáš koni na krk nejdřív podušku pak chomout ,měl by se pěkně opřít o plece a pod krkem by měla být vůle na postavenou pěst aby ho chomout neškrtil

29.2.2008 10:27

jurasek napsal(a):
pro mojzu:když mrkneš víš tak já mám zapřáhlého huculo araba výška 150,stavba spíš arab chomout č 24 ,když to dáš koni na krk nejdřív podušku pak chomout ,měl by se pěkně opřít o plece a pod krkem by měla být vůle na postavenou pěst aby ho chomout neškrtil

Pro saboru: A odkud jsi?? Stačí koupit nějaký starší postroj (na norika nejlépe chomoutkový).. Je lepší mít u toho někoho zkušenějšího, ale někdy to zvládají i lajci .. Nejlepší je koně učit pomalu, chodit za ním na dlouhých opratích, aby si zvykl, že na něj mluví a koriguješ ho zezadu... Pak, až to budeš mít zvládnuté, tak zkusit zapřahnout, ale to chce víc lidí a zkušeného koně k tomu.
Jinak lidi, kdo by měl zájem, tak v dubnu budeme dělat "ZZVJ" spřežení, VČ...
Kdo jede zítra do Kladrub na schůzi vozatajů??

29.2.2008 11:00

ladys napsal(a):
Pro saboru: A odkud jsi?? Stačí koupit nějaký starší postroj (na norika nejlépe chomoutkový).. Je lepší mít u toho někoho zkušenějšího, ale někdy to zvládají i lajci .. Nejlepší je koně učit pomalu, chodit za ním na dlouhých opratích, aby si zvykl, že na něj mluví a koriguješ ho zezadu... Pak, až to budeš mít zvládnuté, tak zkusit zapřahnout, ale to chce víc lidí a zkušeného koně k tomu.

http://www.youtube.com/watch?v=ytVlC22yeEY

sabora

29.2.2008 11:09
sabora

ladys napsal(a):

Ahoj Ládys, já jsme mezi Liberce a M.Boleslaví, kůň byl už zapřaženej párkrát jako mlaďaušek s jeho maminou a v poho, ale já nějak nemam právě to vybavení a do koupi se sama jít bojim, že nevyberu dobrou vel. a když už najdu nějakej inz je to morava a pod. a to je pro mě moc náročný, ptala jsem se po okolí, jestli někde někdo nemá ve stodole tát nějakej poklad po dědečkovi, ale zatim nic.

sabora

29.2.2008 11:40
sabora

sabora napsal(a):
Ahoj Ládys, já jsme mezi Liberce a M.Boleslaví, kůň byl už zapřaženej párkrát jako mlaďaušek s jeho maminou a v poho, ale já nějak nemam právě to vybavení a do koupi se sama jít bojim, že nevyberu dobrou vel. a když už najdu nějakej inz je to morava a pod. a to je pro mě moc náročný, ptala jsem se po okolí, jestli někde někdo nemá ve stodole tát nějakej poklad po dědečkovi, ale zatim nic.

tak kdyby náhodou někdo věděl o obstojném vozítku............. tigris.panthera@centrum.cz

29.2.2008 15:06

vacicanda napsal(a):
Čauwes.

Přidávám foto. Vozatajství opravdu tak časté téma není.

29.2.2008 15:26

lion napsal(a):
Přidávám foto. Vozatajství opravdu tak časté téma není.

černá krása...

sabora

10.3.2008 15:58
sabora

sajma napsal(a):
černá krása...

ahoj lidičky, tak jsem neodolala, a pořídila vozíček! teď ještě postroj asi poprsní, je to dvojojka, ale nějak se mi ty ojky nelíbjej, nevíte kde sehnat? fotku pošlu, jdu na to...

sabora

10.3.2008 16:13
sabora

sabora napsal(a):
ahoj lidičky, tak jsem neodolala, a pořídila vozíček! teď ještě postroj asi poprsní, je to dvojojka, ale nějak se mi ty ojky nelíbjej, nevíte kde sehnat? fotku pošlu, jdu na to...

tak jsem spátky s fotkou. ty ojky jsou dost těžký a takový velký oka maj. myslela jsem si na něco lepšího, ale sama to neudělaám a kde sehnat, nevim. Taky bych byla ráda za radu, kde sehnat dobrý poprsní postroj ......., mám v plánu jet na výstavu do Lysé, ale nevim podle čeho vybírat, taky musím toho mojeho budulínka změřit...., ale jak přesně? kdysi jsem viděla na nějakých www kde se má kůň měřit, ale už nevim kde to bylo.

10.3.2008 19:56

sabora napsal(a):
tak jsem spátky s fotkou. ty ojky jsou dost těžký a takový velký oka maj. myslela jsem si na něco lepšího, ale sama to neudělaám a kde sehnat, nevim. Taky bych byla ráda za radu, kde sehnat dobrý poprsní postroj ......., mám v plánu jet na výstavu do Lysé, ale nevim podle čeho vybírat, taky musím toho mojeho budulínka změřit...., ale jak přesně? kdysi jsem viděla na nějakých www kde se má kůň měřit, ale už nevim kde to bylo.

Zasílám pár odkazů poprsní postroje / www.kuze-sedlarstvi.cz, www.sedlarstvi.info,www.kocary-exnar.cz nebo klasický e-shop jako např. www.zooprodukt.com. Jinak poprsní postroj je nastavitelný, velikost ponny, teplokrevník,chladnokrevník, neměří se jako chomout.
A vozatajství zdar!

10.3.2008 20:00

sonet napsal(a):
Zasílám pár odkazů poprsní postroje / www.kuze-sedlarstvi.cz, www.sedlarstvi.info,www.kocary-exnar.cz nebo klasický e-shop jako např. www.zooprodukt.com. Jinak poprsní postroj je nastavitelný, velikost ponny, teplokrevník,chladnokrevník, neměří se jako chomout.
A vozatajství zdar!

sabora

10.3.2008 21:40
sabora

sonet napsal(a):
A vozatajství zdar!

děkuju, i za odkazy , na zooprodukt jsem koukala, tam je to ale psaný jako Indie a jakost II. to mi přijde že bych se do toho asi neměla důvěru pustit.
uvidim, počkám zatim do tý výstavy.

sabora

13.3.2008 10:59
sabora

sabora napsal(a):
děkuju, i za odkazy , na zooprodukt jsem koukala, tam je to ale psaný jako Indie a jakost II. to mi přijde že bych se do toho asi neměla důvěru pustit.

tak to vidim na exnara........

sabora

18.3.2008 21:05
sabora

sabora napsal(a):

tak jsem zas o krok vpřed, mám i postroja nové ojky, už mi chybí jen rozporka (a větší ohlávka) jen na konci pobočnic mám takovou jakoby čtvercouvou "věc" ještě s koženým camfourkem a neni mi dost dobře jasný, jak to k rozporce patří, budu mít patrně kovovou a na tu to asi původně neni.......

18.3.2008 21:22

sabora napsal(a):
tak jsem zas o krok vpřed, mám i postroja nové ojky, už mi chybí jen rozporka (a větší ohlávka) jen na konci pobočnic mám takovou jakoby čtvercouvou "věc" ještě s koženým camfourkem a neni mi dost dobře jasný, jak to k rozporce patří, budu mít patrně kovovou a na tu to asi původně neni.......

je moje krevní skupina sportu.tedka jsem dostal vozík jen upravyt a sehnat chomout na tu moji slonici a můžeme jezdit taky.

jinak bando kdyby jste o někom věděly mám na prodej poprsní anglický postroj-nilonový
ccapůl roku starý.v tahu nepoužitý 3xna koni jen na skoušku vel.čt,hagling,hucul,fjord,a1/1 i menčí méně nohutnější began velikost je nastavytelná.nemám využití.uplně nový.je to na pár +náhradní věci pc14,000 nyní 11,000 foto na www.woldemortik.rajce.net

Přidejte reakci

Přidat smajlík