Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2008 20:16

Zkoušel někdo z vás jezdit na obnosku? Do terénu, dělat na něm jízdárenskou práci?

Mně dal dneska na mlaďocha na první pořádnou lekci na jízdárně obnosek. Sem docela čučela, jak ten kůň na něm chodil. Máte někdo podobné zkušenosti?

21.3.2008 20:19

lesterka napsal(a):
Zkoušel někdo z vás jezdit na obnosku? Do terénu, dělat na něm jízdárenskou práci?

Mně dal dneska na mlaďocha na první pořádnou lekci na jízdárně obnosek. Sem docela čučela, jak ten kůň na něm chodil. Máte někdo podobné zkušenosti?

a co to je?? Máš nějakej obrázek toho??

21.3.2008 20:21

jenysimons napsal(a):

obnosek je takovy to na lonzovani koukni v equiservisu dej do vyhledavace obnosek a dva ti vyjedou

21.3.2008 20:23

kovbojicek napsal(a):
obnosek je takovy to na lonzovani koukni v equiservisu dej do vyhledavace obnosek a dva ti vyjedou

jo tak to už vím..a to jsi na tom jako jezdila?? Místo udidla jsi měla tohle jako "bezudidlovku"?? No tak to vidím a slyším prvně..

21.3.2008 20:24

jenysimons napsal(a):

Klasický lonžovací obnosek.

21.3.2008 20:27

lesterka napsal(a):
Klasický lonžovací obnosek.

JJ...já to právě předtím taky nikdy neslyšela :-) Ale můj mladý, 3 měs. obsedlý hřebčák na tom poprvé na jízdárně chodil úplně super...do teď chodil jenom na udidle.

Tak proto se ptám, jestli s tím někdo máte zkušenosti.

21.3.2008 20:28

lesterka napsal(a):
JJ...já to právě předtím taky nikdy neslyšela :-) Ale můj mladý, 3 měs. obsedlý hřebčák na tom poprvé na jízdárně chodil úplně super...do teď chodil jenom na udidle.

Tak proto se ptám, jestli s tím někdo máte zkušenosti.

a jak jsi na to přišla, dát mu tohle místo udidla?? Nemáš náký fotky?? Ale pro mladáka to asi není pro začátek špatný no...

21.3.2008 20:32

lesterka napsal(a):

Vždyť to je jenom na lonžování Nereknu jezdit na něčem bezudidlovem co je k tomu dělané ale tohle.. nevim nevim

21.3.2008 20:37

pilgrisek napsal(a):
Vždyť to je jenom na lonžování Nereknu jezdit na něčem bezudidlovem co je k tomu dělané ale tohle.. nevim nevim

Já na to nepřišla, to trenér...já nic, mně by to ani omylem nenapadlo Já doteď jezdila na udidle a jenom se tak flákala po terénu :-)

Jinak je to na lonžování původně, ale je to dost dobré i na ježdění :-))

Nevěřila bych, kdybych ho dneska neviděla dělat na stájovce a bez sedla na jeho koni piruety a pasáže ve cvalu :))

21.3.2008 20:39

lesterka napsal(a):
Já na to nepřišla, to trenér...já nic, mně by to ani omylem nenapadlo Já doteď jezdila na udidle a jenom se tak flákala po terénu :-)

Jinak je to na lonžování původně, ale je to dost dobré i na ježdění :-))

Nevěřila bych, kdybych ho dneska neviděla dělat na stájovce a bez sedla na jeho koni piruety a pasáže ve cvalu :))

tak to je ten tvůj trenér asi docela frajer...

21.3.2008 20:43

jenysimons napsal(a):
tak to je ten tvůj trenér asi docela frajer...

Taky rikam, ze bych se ho asi mela drzet...mozna me konecne nekdo neco nauci

21.3.2008 20:44

lesterka napsal(a):
Taky rikam, ze bych se ho asi mela drzet...mozna me konecne nekdo neco nauci

Takže to nikdo z vas nezkousel?

Jinak fotky nemam...mozna casem neco poridim. az bude na mne na co koukat :-))

21.3.2008 20:48

lesterka napsal(a):
Takže to nikdo z vas nezkousel?

Jinak fotky nemam...mozna casem neco poridim. az bude na mne na co koukat :-))

jak na co koukat?, To neřeš, při nejhorším se můžeš vymluvit na to, že sedíš na mladochoj...

21.3.2008 20:51

jenysimons napsal(a):
jak na co koukat?, To neřeš, při nejhorším se můžeš vymluvit na to, že sedíš na mladochoj...

Spis ted resim vymenu sedla...on v nem sedel a zdalo se mu dobry, ja v nem sedim a pripadam si, jako bych sedela poprvy na koni...ale zase si rikam, ze on tomu rozumi :( Tak zkusim jeho sedlo a uvidim.
Takze jak rikam, az na nem nebudu vypadat, jak blbec, tak se treba necham vyfotit .-)) Na obnosku budem ted ze zacatku pry jezdit hodne casto.

21.3.2008 20:53

lesterka napsal(a):
Spis ted resim vymenu sedla...on v nem sedel a zdalo se mu dobry, ja v nem sedim a pripadam si, jako bych sedela poprvy na koni...ale zase si rikam, ze on tomu rozumi :( Tak zkusim jeho sedlo a uvidim.
Takze jak rikam, az na nem nebudu vypadat, jak blbec, tak se treba necham vyfotit .-)) Na obnosku budem ted ze zacatku pry jezdit hodne casto.

tak jo, budu se těšit..taky jsem měla sedlo.bylo super, pohodlný, ale čím dýl jsem v něm jezdila, tím vpředějc jsem nosila nohy a pak jsem v tom seděla jako na harleji tak jsem ho dala pryč, koupila jinýho kentaura a je to o 1000% lepčí

21.3.2008 21:03

jenysimons napsal(a):
tak jo, budu se těšit..taky jsem měla sedlo.bylo super, pohodlný, ale čím dýl jsem v něm jezdila, tím vpředějc jsem nosila nohy a pak jsem v tom seděla jako na harleji tak jsem ho dala pryč, koupila jinýho kentaura a je to o 1000% lepčí

ted zkusim drezurniho stubena. Ale mam v umyslu zatim zkusit nejaky univerzalni kentaury.
Jakyho mas?

21.3.2008 22:10

lesterka napsal(a):

Kedysi som čítala čosi od Karola Hollého, kde spomína takisto jazdenie na obnosku (kapicáne).
Ináč to myslím nie je žiadna novinka, pochádza to zo španielského jazdenia - samozrejme, predpokladom je kožený, presne padnúci obnosok s primeranou spevnenou nosovou časťou.

23.3.2008 07:54

evam napsal(a):
Kedysi som čítala čosi od Karola Hollého, kde spomína takisto jazdenie na obnosku (kapicáne).
Ináč to myslím nie je žiadna novinka, pochádza to zo španielského jazdenia - samozrejme, predpokladom je kožený, presne padnúci obnosok s primeranou spevnenou nosovou časťou.

JJ...taky jsme se bavili o tom, že ve Španělsku je to poměrně častá záležitost. U nich jsou ale hodně často ty obnosky trošku tvrdšího rázu.

ale máš pravdu...ve španělsku je to normální :)

23.3.2008 09:29

lesterka napsal(a):
JJ...taky jsme se bavili o tom, že ve Španělsku je to poměrně častá záležitost. U nich jsou ale hodně často ty obnosky trošku tvrdšího rázu.

ale máš pravdu...ve španělsku je to normální :)

A kam zapínáte otěže? Z boku asi ztěží, když je obnosek většinou utažený těsně koníkovi na hlavě

Jinak to funguje asi jako jemnější hackamore a na tom jezdí i dost parkuráků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík