cheyenne
napsal(a):
Nemáte prosím někdo doma lahvičku od starého fialového aureomycinu, ze které by šlo opsat složení? My máme jen ten nový, zelený, ale v lékárně se nabídli, že by mohli namíchat... jen nevíme, co do toho
Aureomycin violet spray - 2%ní, tj. 2% chlortetracyclini hydrochloridum (neboli v origoš flašce 109 ml bylo 2,84 g tetracyklinu), pak ještě 0,5% genciánové violeti. Tohle jsou účinné látky, pomocné nevím, flašku nemám - mám starý Vademecum veterinárních přípravků :-) . Výrobce byl Cyanamid (někdo tvrdí, že USA, někdo že Nizozemí), možná by to mohli najít i podle toho v lékárně v systému (pokud starý aureomycin vedli, měli by to mít v počítači, pokud to nepřepsali).Dej vědět, jak jsi dopadla: pokud si necháš něco na ten způsob udělat, referuj pls jak jsi spokojená (třeba na mail - díky). H.
cheyenne
napsal(a):
Nemáte prosím někdo doma lahvičku od starého fialového aureomycinu, ze které by šlo opsat složení? My máme jen ten nový, zelený, ale v lékárně se nabídli, že by mohli namíchat... jen nevíme, co do toho
A jseš si jistá, že opravdu není? Našla jsem ho mezi seznamem vet. přípravků - Aureomycin violet spray, cena 205 Kč. Je to katalog pro letošní rok... Nebo se pořád jmenuje stejně, ale violet není violet? :-)
strelish
napsal(a):
A jseš si jistá, že opravdu není? Našla jsem ho mezi seznamem vet. přípravků - Aureomycin violet spray, cena 205 Kč. Je to katalog pro letošní rok... Nebo se pořád jmenuje stejně, ale violet není violet? :-)
je to violet. Zrovna předevčírem jsme ho kupovali. Ten zelený se jmenuje jinak, z hlavy opravdu nevím
olga visnakova

XXX.XXX.79.90
tecos
napsal(a):
je to violet. Zrovna předevčírem jsme ho kupovali. Ten zelený se jmenuje jinak, z hlavy opravdu nevím
zelený plnohodnotně nahrazuje fialový.................ten se stahuje
cheyenne
napsal(a):
Můžu se zeptat, naco ho používáte?Já, že všude se člověk dočte, že se antibiotika nemají používat nadměrně a to už i jen proto, aby pak v případě potřeby zabraly. Ale pokud se mi odře kůň, většinou to nepotřebuje žádnou péči, pokud je rána větší, omyji naředěnou betadinou a pokud by byly opravdu vážnější, tak volám veterináře. Myslím, že by se nemělo plácat na kde co "fialku". Například jednou kamarádky koně se pokopali a jeden měl natrženou kůži na prsou a ona to zastříkala fialkou a pak volala veterináře. Ten jí nadal, e kdo to má pak šít, když je tokhle zadělaný, že je lepší nedat nic.
stieberova
napsal(a):
Můžu se zeptat, naco ho používáte?Já, že všude se člověk dočte, že se antibiotika nemají používat nadměrně a to už i jen proto, aby pak v případě potřeby zabraly. Ale pokud se mi odře kůň, většinou to nepotřebuje žádnou péči, pokud je rána větší, omyji naředěnou betadinou a pokud by byly opravdu vážnější, tak volám veterináře. Myslím, že by se nemělo plácat na kde co "fialku". Například jednou kamarádky koně se pokopali a jeden měl natrženou kůži na prsou a ona to zastříkala fialkou a pak volala veterináře. Ten jí nadal, e kdo to má pak šít, když je tokhle zadělaný, že je lepší nedat nic.
My to neplácáme na kde co, ale jsme maličko jiný případ, Aureomycin máme naordinovaný od veta, kůň je citlivka alergická na spousty léků a špatně se hojí, s tím, co má po sobě za rány jsou antibiotika potřeba... ten fialovej jsem v HK už nesehnala, taky mi říkali, že ho stahujou...
olga visnakova
napsal(a):
zelený plnohodnotně nahrazuje fialový.................ten se stahuje
O tom plnohotnotným nahrazení pochyboval i náš vet, kromě toho ten zelený na ránách tolik nedrží a nehojí tak úplně dobře, jak ten původní... jen jsem chtěla znát složení a nechat si to kdyžtak namíchat, byli jsme spokojenější s původní verzí....
cheyenne
napsal(a):
My to neplácáme na kde co, ale jsme maličko jiný případ, Aureomycin máme naordinovaný od veta, kůň je citlivka alergická na spousty léků a špatně se hojí, s tím, co má po sobě za rány jsou antibiotika potřeba... ten fialovej jsem v HK už nesehnala, taky mi říkali, že ho stahujou...
Jo, tak to jo, samozřejmě.
tecos
napsal(a):
Tecos, pokud jste koupili opravdu fialový Aureomycin, ( víceméně poznáš i podle expiračky a účinné látky, jak je tam oxytetracyklin, tak vítej do klubu "Vraťte nám starý dobrý aureomycin"...), tak se prosím svěř kde.... Ten nový se Aureomycin violet spray pouze jmenuje, po nastříknutí je víceméně zelený (ačkoliv na obale je napsáno "modrý neprůhledný roztok"), po genciáně ni stopy.
Čímžto se Aureomycin zařadil na stejnou lajnu jako Pederipra (chlortetracyklin) a Alamycin (oxytetracyklin) - to jsou asi ty, co jsi myslela...
cheyenne
napsal(a):
O tom plnohotnotným nahrazení pochyboval i náš vet, kromě toho ten zelený na ránách tolik nedrží a nehojí tak úplně dobře, jak ten původní... jen jsem chtěla znát složení a nechat si to kdyžtak namíchat, byli jsme spokojenější s původní verzí....
Cheyenne: o tom plnohodnotném nahrazení pochybují všichni. Kromě paní Višňákové tedy (s podivem, zrovna p. Višňáková vzhledem ke spektru koní by mohla mít s Aureomycinem víc zkušeností než my všichni dohromady, nu což, asi má štěstí na nekomplikované hojení). Můj vet silážuje (hajzl:-) - ale zlatíčko) 3 poslední flašky, neprodá, nedá je z ruky, normálně prodá nový Aureomycin a pokud je problém, tak při kontrole třeba ránu zastříkne sám tím starým téměř s posvátnou úctou. Tohoto chování jsem si v posledním roce všimla u vícero veterinářů . Starý aureomycin jsem sháněla jako debil, zapojila jsem i kamarádku lékárnici, leč marně, marně.
Nechat namíchat mě nenapadlo - ale asi to nebude žádná prča, ono třeba právě na to, aby lék držel na ráně bude potřeba těch pomocných látek a množství (poměr), to neseženeš nikde...(-vlastní zkušenost : snažili jsme se namíchat Leoveťácký bioolej - sice to není špatné, ale do origošu daleko).
olga visnakova

XXX.XXX.79.90
stieberova
napsal(a):
Je v nich nepatrný rozdíl, aureo obsahuje i atb, zatímco fialka nee, ovšem na povrchové rány jsou bezvadné, je škoda, že již není moc k sehnání fialka, ale budiž. Na větší rány je lépe betadine. Ovšem, pokud poznám, kdy je vet.zbytečný a kdy ne samozřejmě. Stává se totiž často, že je zelené vše. Dobrou náhražkou za fialku je genciálka. Ovšem betadinka snad chybu nemá. Každá rána je ovšem o péči především.................a fialové, či zelené téměř vše již známe. U nás to bohužel funguje trošku jinak, mnoho oslabených koníků v léčení, pokud utrží ještě ranku, potřebuje trochu více, než Ti zdraví. Je pravda, že u těch zdravějších a macatějších mívám dva problémy-bud hlássím, že je koník tlustý-viz.foto-23let, ČT-nebo hysterčím pokud se něco stane drobného a neustále obtěžuji veterináře. Nemyslím to zle, jen už jsem tak zvyklá na vykrmování -mimochodem nej. se osvědčil weight builder-farnam-že úplně pěkné koně považuji za macíky. Minule nám vet sdělil, že je Babu pěkná a mě přijde tlustá. Můj pohled je trošku mimo a vím a uznávám chybu v tomto směru.
olga visnakova
napsal(a):
Je v nich nepatrný rozdíl, aureo obsahuje i atb, zatímco fialka nee, ovšem na povrchové rány jsou bezvadné, je škoda, že již není moc k sehnání fialka, ale budiž. Na větší rány je lépe betadine. Ovšem, pokud poznám, kdy je vet.zbytečný a kdy ne samozřejmě. Stává se totiž často, že je zelené vše. Dobrou náhražkou za fialku je genciálka. Ovšem betadinka snad chybu nemá. Každá rána je ovšem o péči především.................a fialové, či zelené téměř vše již známe. U nás to bohužel funguje trošku jinak, mnoho oslabených koníků v léčení, pokud utrží ještě ranku, potřebuje trochu více, než Ti zdraví. Je pravda, že u těch zdravějších a macatějších mívám dva problémy-bud hlássím, že je koník tlustý-viz.foto-23let, ČT-nebo hysterčím pokud se něco stane drobného a neustále obtěžuji veterináře. Nemyslím to zle, jen už jsem tak zvyklá na vykrmování -mimochodem nej. se osvědčil weight builder-farnam-že úplně pěkné koně považuji za macíky. Minule nám vet sdělil, že je Babu pěkná a mě přijde tlustá. Můj pohled je trošku mimo a vím a uznávám chybu v tomto směru.
Tak teď v tom mám trošku chaos
"Dobrou náhražkou za fialku je genciálka. "
Za fialku můžu totiž považovat buď čistou genciánovou violeť v různé koncentraci a vodnou nebo lihovou nebo roztok složený krom té violeti ještě z dalších 2-3 složek (snad eter + něco...někde mám myslím napsané složení, z hlavy nevím, neměla jsem potřebu si to nikdy připravovat...naštěstí). Možná by nebylo na škodu ujasnit si pojmy, obojí je fialové a v obojím se zcela jistě promítá účinek genciánové violeti...