Co to je?Snad né letní vyrážka...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2008 17:40
majda

XXX.XXX.172.229

Prosím co to může být?Koník nemá srst okolo očí...udělalo se mu to tak v půlce června... navíc si vydrbal půlku hřívy, ale jinde se nedrbe...

11.7.2008 17:41
majda

XXX.XXX.172.229

majda napsal(a):
Prosím co to může být?Koník nemá srst okolo očí...udělalo se mu to tak v půlce června... navíc si vydrbal půlku hřívy, ale jinde se nedrbe...

Další

11.7.2008 21:34
kessidis

XXX.XXX.44.120

majda napsal(a):
Další

No můj kůň má úplně stejný problém......a má dědičnou letní vyrážku po matce. Takže já tipuju,že to bude taky letní vyrážka.

11.7.2008 21:59
woldemortik

XXX.XXX.199.200

kessidis napsal(a):
No můj kůň má úplně stejný problém......a má dědičnou letní vyrážku po matce. Takže já tipuju,že to bude taky letní vyrážka.

Ja si myslim,že je to taky počátek letní vyrážky.Můj poník má okolo očí to samé.Velká kobyla to má také tak jim to vytírám mokrým hadrem a sipu zásipem je to lepší,ale vypadaj jak kdyby strkaly hlavy do mouky

11.7.2008 22:03
ambraa

XXX.XXX.12.143

majda napsal(a):
Další

A koník jinde po sobě nemá žádný pupínky nebo boláky? Třeba v tý hřívě na břichu apod.? Tohle může být cokoliv jak nějaký ekzém tak i ta letní vyrážka, ale ta se většinou projevuje na více místech. A hlavně pokud když na koníka sáhneš cítíš velmi jemnou kůži může to být i určitá reakce na bodnutí hmyzem. Zkus koníka postříkat nějakým repelentem a uvidíš jestli se bude pořád drbat a postižená místa mu umej čistou vlažnou vodou a ošetřit nějakoudezinfekcí aby se mu z toho nenadělaly boláky.

zvířátková

11.7.2008 22:04
zvířátková

XXX.XXX.42.14

ambraa napsal(a):
A koník jinde po sobě nemá žádný pupínky nebo boláky? Třeba v tý hřívě na břichu apod.? Tohle může být cokoliv jak nějaký ekzém tak i ta letní vyrážka, ale ta se většinou projevuje na více místech. A hlavně pokud když na koníka sáhneš cítíš velmi jemnou kůži může to být i určitá reakce na bodnutí hmyzem. Zkus koníka postříkat nějakým repelentem a uvidíš jestli se bude pořád drbat a postižená místa mu umej čistou vlažnou vodou a ošetřit nějakoudezinfekcí aby se mu z toho nenadělaly boláky.

Ať už to je nebo není letní vyrážka, doporučuju mastičku Betadine.

11.7.2008 22:29
chypi

XXX.XXX.105.248

zvířátková napsal(a):
Ať už to je nebo není letní vyrážka, doporučuju mastičku Betadine.

můžu jen doporučit mě takhle olezl koník loni, včas jsem začala patlat betadine, ale kapky - výrazné zlepšení! Kdyby se to nelepšilo asi bych žádala o radu veterináře..

zvířátková

11.7.2008 22:33
zvířátková

XXX.XXX.42.14

chypi napsal(a):
můžu jen doporučit mě takhle olezl koník loni, včas jsem začala patlat betadine, ale kapky - výrazné zlepšení! Kdyby se to nelepšilo asi bych žádala o radu veterináře..

Existují i kapky, jo? Slyšela jsem jenom o mastičce a roztoku ředitelného vodou.

11.7.2008 22:57
strelish

XXX.XXX.84.2

zvířátková napsal(a):
Existují i kapky, jo? Slyšela jsem jenom o mastičce a roztoku ředitelného vodou.

Neexistujou. To bude ten roztok. (pravda roztoky jsou dva - ten v zelené krabičce co znají asi všichni, pak je ještě v hnědé lahvičce chirurgický, ale kapky to fakt nee)

12.7.2008 12:20
bonbonka

XXX.XXX.16.59

strelish napsal(a):
Neexistujou. To bude ten roztok. (pravda roztoky jsou dva - ten v zelené krabičce co znají asi všichni, pak je ještě v hnědé lahvičce chirurgický, ale kapky to fakt nee)

V hnedej "krabičke"-to je mydlo

Přidejte reakci

Přidat smajlík