Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2008 21:23
ambraa

XXX.XXX.12.143

bonita no říkáme je Šárko nebo taky obříku a medvídku.

2.10.2008 21:33
bonita

XXX.XXX.80.205

ambraa napsal(a):

hihi to je dobre

2.10.2008 21:56
ambraa

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
hihi to je dobre

no je

2.10.2008 22:55
woldemortik

XXX.XXX.199.200

ambraa napsal(a):
no je

jen dodatek pro minulou diskuzi pro sabora ahoj na tom jstejnem hackamoore jsem jezdila rok a půl .velice jsem spokojená dotedka ho mam na půde kde mám sedlovnu.moc dobé,ale je to pro citlivé ruce neni zas tak šílené aby to zlomilo kost .ale konik je lepsi nez s udidlem takový vnimavješí moc se mi libio stim jedit.

3.10.2008 08:27
ambra

XXX.XXX.254.1

woldemortik napsal(a):
jen dodatek pro minulou diskuzi pro sabora ahoj na tom jstejnem hackamoore jsem jezdila rok a půl .velice jsem spokojená dotedka ho mam na půde kde mám sedlovnu.moc dobé,ale je to pro citlivé ruce neni zas tak šílené aby to zlomilo kost .ale konik je lepsi nez s udidlem takový vnimavješí moc se mi libio stim jedit.

Všimli jste si tohoto inzerátu viz. níže? Mám halucinace nebo ne?

Slezina Aktivních Formanů Pánové a dámy, mám dost těch neustálých dohadů kolem závodů a pravidel formanských vozů, rád bych uspořádal slezinu Formanů do konce tohoto roku a pokusit se vyřešit tyto problémy. Chtěl bych Vás tímto všechny aktivní, neaktivní i příští rok začínající formany pozvat někdy v půli listopadu na tuto akci, kterou upřesním na www.rancladna.estranky.cz , v případě zájmu se ozvěte na rancladna@seznam.cz nebo tel: 602 731 102 ZN: Važme si každého, kdo je schopen zapřahnout a vyjet.
> Odpovědět< | E-mail: rancladna@seznam.cz
Inzerát vložen: 02.10.2008 22:09:32 | Kategorie: různé | Kraj: Jihomoravský

3.10.2008 12:18
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Všimli jste si tohoto inzerátu viz. níže? Mám halucinace nebo ne?

Slezina Aktivních Formanů Pánové a dámy, mám dost těch neustálých dohadů kolem závodů a pravidel formanských vozů, rád bych uspořádal slezinu Formanů do konce tohoto roku a pokusit se vyřešit tyto problémy. Chtěl bych Vás tímto všechny aktivní, neaktivní i příští rok začínající formany pozvat někdy v půli listopadu na tuto akci, kterou upřesním na www.rancladna.estranky.cz , v případě zájmu se ozvěte na rancladna@seznam.cz nebo tel: 602 731 102 ZN: Važme si každého, kdo je schopen zapřahnout a vyjet.
> Odpovědět< | E-mail: rancladna@seznam.cz
Inzerát vložen: 02.10.2008 22:09:32 | Kategorie: různé | Kraj: Jihomoravský

Tak to jsem zvědavá, na čem se shodnou.
Úspěch je už to, že někdo snahu o shodu řeší veřejnou pozvánkou.
Zatím je zvykem: "smluvili jsme se my pozvaní v koutě; tu vám ostatním, co do toho nemáte co kecat, mrsknem na stůl pravidla a buď to berete, nebo nejezděte - aneb: jak to řekne Blizňák, tak to bude a basta."
Upřímně jsem zvědavá, co z této pozvánky vzejde.
Jestli aspoň v těžkém tahu konečně přepočet váhy taženého břemene vůči aktuální váze koně - aby se výhrami neprsili jen dovezení sloni, o dva metráky těžší než je populace domácích plemen - to se to pak tahá...

3.10.2008 12:26
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Tak to jsem zvědavá, na čem se shodnou.
Úspěch je už to, že někdo snahu o shodu řeší veřejnou pozvánkou.
Zatím je zvykem: "smluvili jsme se my pozvaní v koutě; tu vám ostatním, co do toho nemáte co kecat, mrsknem na stůl pravidla a buď to berete, nebo nejezděte - aneb: jak to řekne Blizňák, tak to bude a basta."
Upřímně jsem zvědavá, co z této pozvánky vzejde.
Jestli aspoň v těžkém tahu konečně přepočet váhy taženého břemene vůči aktuální váze koně - aby se výhrami neprsili jen dovezení sloni, o dva metráky těžší než je populace domácích plemen - to se to pak tahá...

Takže halucinacema netrpím. To jsem ráda Ale pokud jsem to dobře pochopila tak zrovna od tohoto pána, který zve bych to nečekala.
No myslím, že těžkej tah by vyřešilo ho rozdělit trošku do kategorii jak pro klisny tak pro valachy a hřebce + to přihlédnutí k jejich váze. Ono se přece jenom kobyle nemůžou vyrovnat hřebcům, aby se třeba neopakovaly případy z loňského Klokočova.
sally budeš se učastnit? Aby se i k nám ostatním dostaly zaručeně čerstvé informace.

3.10.2008 12:37
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Takže halucinacema netrpím. To jsem ráda Ale pokud jsem to dobře pochopila tak zrovna od tohoto pána, který zve bych to nečekala.
No myslím, že těžkej tah by vyřešilo ho rozdělit trošku do kategorii jak pro klisny tak pro valachy a hřebce + to přihlédnutí k jejich váze. Ono se přece jenom kobyle nemůžou vyrovnat hřebcům, aby se třeba neopakovaly případy z loňského Klokočova.
sally budeš se učastnit? Aby se i k nám ostatním dostaly zaručeně čerstvé informace.

Rozdělit těžký tah asi těžko takto - je příliš málo účastníků.
A nedivím se, že je jich málo právě z výše uvedeného důvodu. V Německu je normální mít různé kategorie podle váhy koní.
Jak se jinak může rovnat norik, arden, percheron...? Zvlášť v páru ( kvalifikace na ME) - dva sedmimetrákoví koně jsou něco zcela jiného než dva devítimetrákoví, ten rozdíl je tak značný, že to nesmaže ani extrémní ochota tahat.
Ne, účastnit se nebudu, hodlám se držet už jen svého chovatelského vesla.
Ale možná budou rádi ti, jichž se soutěže přímo týkají - než že se mají řídit jen pravidly, smluvenými skupinkou vyvolených v závětří někde za bukem.

3.10.2008 12:43
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Rozdělit těžký tah asi těžko takto - je příliš málo účastníků.
A nedivím se, že je jich málo právě z výše uvedeného důvodu. V Německu je normální mít různé kategorie podle váhy koní.
Jak se jinak může rovnat norik, arden, percheron...? Zvlášť v páru ( kvalifikace na ME) - dva sedmimetrákoví koně jsou něco zcela jiného než dva devítimetrákoví, ten rozdíl je tak značný, že to nesmaže ani extrémní ochota tahat.
Ne, účastnit se nebudu, hodlám se držet už jen svého chovatelského vesla.
Ale možná budou rádi ti, jichž se soutěže přímo týkají - než že se mají řídit jen pravidly, smluvenými skupinkou vyvolených v závětří někde za bukem.

Dělit to jde a myslím, že by se i na to mělo velmi přihlížet. Jak můžou utáhnout to co utáhne 9ti letý kůň a mladý 3letek, který ještě váží o dva metráky míň. Takže nějak by se to dělit mělo o tom není pochybností. No jo, ale aby o tom taky pak někdo informoval i ostatní, že. No jsem zvědavá co vymyslí, třeba si na to narok budou tahat sami kočí bez koní.

3.10.2008 14:40
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Dělit to jde a myslím, že by se i na to mělo velmi přihlížet. Jak můžou utáhnout to co utáhne 9ti letý kůň a mladý 3letek, který ještě váží o dva metráky míň. Takže nějak by se to dělit mělo o tom není pochybností. No jo, ale aby o tom taky pak někdo informoval i ostatní, že. No jsem zvědavá co vymyslí, třeba si na to narok budou tahat sami kočí bez koní.

Tříletek nemá v těžkém tahu co dělat - to je povolené pouze v páru a je věc kočího, na kolik je chce zatěžovat nebo ne.
V jedňáku může kůň pouze od 5 let, kdy jsou koně už +- fyzicky dospělí. Mezi valachem a hřebcem žádný zvláštní rozdíl nevidím ohledně tahu; ani u klisny, pokud je pracovní a ne chovná, alespoň pro ten rok. Lucka to uměla několik sezon natřít všem, a byla to "jen" kobyla.
Každý kočí by měl umět odhadnout, kdy toho má jeho parťák už "plná kopyta" a umět včas říct STOP.
Pohlaví a věk ( pokud je kůň dospělý) dle mne v TT extra roli nehraje. Když už jde někdo soutěžit s cílem alespoň umístit se, má mít koně v pracovní kondici a ne se vymlouvat, že kůň moc předtím netahal, že má ten a ten problém a ten a ten věk, nebo že je kobyla po hříběti, březí...
Do dostihu nebo na parkur vyššího stupně obtížnosti taky nikdo nevozí koně bez kondice a tréninku z pastvy nebo ten rok v chovu klisny z hřebčínů

3.10.2008 20:42
ambraa

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Tříletek nemá v těžkém tahu co dělat - to je povolené pouze v páru a je věc kočího, na kolik je chce zatěžovat nebo ne.
V jedňáku může kůň pouze od 5 let, kdy jsou koně už +- fyzicky dospělí. Mezi valachem a hřebcem žádný zvláštní rozdíl nevidím ohledně tahu; ani u klisny, pokud je pracovní a ne chovná, alespoň pro ten rok. Lucka to uměla několik sezon natřít všem, a byla to "jen" kobyla.
Každý kočí by měl umět odhadnout, kdy toho má jeho parťák už "plná kopyta" a umět včas říct STOP.
Pohlaví a věk ( pokud je kůň dospělý) dle mne v TT extra roli nehraje. Když už jde někdo soutěžit s cílem alespoň umístit se, má mít koně v pracovní kondici a ne se vymlouvat, že kůň moc předtím netahal, že má ten a ten problém a ten a ten věk, nebo že je kobyla po hříběti, březí...
Do dostihu nebo na parkur vyššího stupně obtížnosti taky nikdo nevozí koně bez kondice a tréninku z pastvy nebo ten rok v chovu klisny z hřebčínů

No nevozí, protože tam by se neumístili. Ale znáš to co není zakázano je automaticky povoleno. A myslím, že ani v páru by tříletci neměli soutěžit. Když soutěžit tak od pěti nahoru a šmitec, ti koně nejsou dostatečně dospělí a pokud by si to přece jenom chtěl někdo prosadit tak v samostatné kategorii. No a s těma chovnejma klisnama já ti nevím, ale většinou je to dva v jednom, jenom to chce zodpovědného kočího, kterej ví, že taková kobyla nepatří na soutěže.

3.10.2008 21:10
microfon

XXX.XXX.182.201

ambraa napsal(a):

děkuju za odkaz nastránky na hřebce Zentuse
Koupila jsem si totiž vozovou kobylku,ačkoli chladnokrevníkům pranic nerozumím a je tímto hřebcem připuštěná. Na aschk je psán jako licentovaný, jen jsme netušila jak vypadá apod. děkuju

3.10.2008 22:37
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

tak vas trochu naladim v jesennych farbach

3.10.2008 22:42
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

tiez chodievate na hriby?

3.10.2008 22:45
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

jeee konicek

4.10.2008 16:28
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
jeee konicek

Bonita, moc pěkné fotočky

4.10.2008 16:30
sally

XXX.XXX.136.64

microfon napsal(a):
děkuju za odkaz nastránky na hřebce Zentuse
Koupila jsem si totiž vozovou kobylku,ačkoli chladnokrevníkům pranic nerozumím a je tímto hřebcem připuštěná. Na aschk je psán jako licentovaný, jen jsme netušila jak vypadá apod. děkuju

Není zač.
A na foto hříboška, až se narodí, budem zvědaví - když budou... Kobylku na fotce nemáš?

4.10.2008 16:37
sally

XXX.XXX.136.64

ambraa napsal(a):
No nevozí, protože tam by se neumístili. Ale znáš to co není zakázano je automaticky povoleno. A myslím, že ani v páru by tříletci neměli soutěžit. Když soutěžit tak od pěti nahoru a šmitec, ti koně nejsou dostatečně dospělí a pokud by si to přece jenom chtěl někdo prosadit tak v samostatné kategorii. No a s těma chovnejma klisnama já ti nevím, ale většinou je to dva v jednom, jenom to chce zodpovědného kočího, kterej ví, že taková kobyla nepatří na soutěže.

Noo, až od pěti soutěžit v tahu - do té doby je někteří dokáží zrušit ( hlavu, nohy).
S čímpak by jezdili?
Prober koně soutěžníků, zprůměruj věk - vyjde to aspoň na těch 5 let??
Po pátém roku jsou ty koně pomalu na odpis, tak se zas se vytáhnou mladí, nevyspělí ( nezničení)

4.10.2008 22:12
ambraa

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Noo, až od pěti soutěžit v tahu - do té doby je někteří dokáží zrušit ( hlavu, nohy).
S čímpak by jezdili?
Prober koně soutěžníků, zprůměruj věk - vyjde to aspoň na těch 5 let??
Po pátém roku jsou ty koně pomalu na odpis, tak se zas se vytáhnou mladí, nevyspělí ( nezničení)

sally to je to, aspoň by se nažili aby ti koně co nejdýl vydrželi a za co stáli. A pak by se vidělo, kdo má jaký koně a k čemu jsou.
bonita moc hezký fotečky a já vás tu taky naladím a představím náš nový přírůstek do rodiny říkám mu Dudlo nebo taky Dudlík a je to moje vysněné štěně špica, ktere jsem si dneska dovezla a zase bez papíráček. Teďka takhle krásně chrní v předsíni.

4.10.2008 22:17
ambraa

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Bonita, moc pěkné fotočky

A ještě jedna koňská z návštěvy u kámošky, taky dneska. Její trakenochlaďas Grand.

5.10.2008 00:12
sally

XXX.XXX.136.64

ambraa napsal(a):
sally to je to, aspoň by se nažili aby ti koně co nejdýl vydrželi a za co stáli. A pak by se vidělo, kdo má jaký koně a k čemu jsou.
bonita moc hezký fotečky a já vás tu taky naladím a představím náš nový přírůstek do rodiny říkám mu Dudlo nebo taky Dudlík a je to moje vysněné štěně špica, ktere jsem si dneska dovezla a zase bez papíráček. Teďka takhle krásně chrní v předsíni.

Nebo by se nesoutěžilo, nebyli by účastníci možná ani na ty první 3 místa.
To nevyřešíme; holt je trend, aby už uměl dvouletek tahat, pak s ním co nejdřív do lesa, ať vydělává a co to dělá s fyzicky nedospělými koňmi, je vidět všude kolem a další komentáře to nepotřebuje.
Gratuluju k chlupáčovi, měla jsem kdysi křížence špica a byl fakt špica
Donesla mi ho v druháku na střední kámoška z jezďáku; jenže jsem byla na intru - tak než jsem v pátek jela domů, opatrovali mi ho kotelníci v kotelně ( na intru zvířata zakázána). Dali mu snad všechny svoje svačiny, byl v krabici obložený salámem, když jsem si pro něj přišla.
Jmenoval se Goro, vypadal skoro jako čistokrevný, jen měl hnědé ušiska. Dožil se 15 let a už je pár let v psím nebi.

5.10.2008 00:15
sally

XXX.XXX.136.64

ambraa napsal(a):
A ještě jedna koňská z návštěvy u kámošky, taky dneska. Její trakenochlaďas Grand.

Tedy mají ty nožky co nosit..

5.10.2008 12:22
andrys

XXX.XXX.1.35

sally napsal(a):
Tedy mají ty nožky co nosit..

5.10.2008 17:58
woldemortik

XXX.XXX.199.200

andrys napsal(a):

ahoj bando
bonita koukám nový fotáček a je i jiný obzor na focení co.to samé jako já koupila jsem si nový lepší foták a vždycky jsem fotila jen koně ,ale s novým fotákem fotím vše co se namane.je to takový jiný než s tím předešlím

6.10.2008 07:59
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Nebo by se nesoutěžilo, nebyli by účastníci možná ani na ty první 3 místa.
To nevyřešíme; holt je trend, aby už uměl dvouletek tahat, pak s ním co nejdřív do lesa, ať vydělává a co to dělá s fyzicky nedospělými koňmi, je vidět všude kolem a další komentáře to nepotřebuje.
Gratuluju k chlupáčovi, měla jsem kdysi křížence špica a byl fakt špica
Donesla mi ho v druháku na střední kámoška z jezďáku; jenže jsem byla na intru - tak než jsem v pátek jela domů, opatrovali mi ho kotelníci v kotelně ( na intru zvířata zakázána). Dali mu snad všechny svoje svačiny, byl v krabici obložený salámem, když jsem si pro něj přišla.
Jmenoval se Goro, vypadal skoro jako čistokrevný, jen měl hnědé ušiska. Dožil se 15 let a už je pár let v psím nebi.

No sice by se nesoutěžilo, ale aspoň by se viděli hezcí nezničení koně, koně v pořádku.A oni by si časem třeba dali i ostatní záležet. Já vím, já bych ty řady soutěžicích pěkně pročistila.
No jako Dudla ještě salám nepapká zatím jenom mlíčko s piškotama a namočenejma granulema, ikdyž podšívka jedna včera byl tomu staršímu Terykovi krást velký granule z jeho misky. A pomalu si vyslouží asi vystěhování z předsíně ven na dvůr, začíná pěkně řádit nezbedník. Ráno jsem šla do práce a chtěl jít semnou a nemohla jsem ho setřást s nohavice.
Tohle je bez papírák, ale taky vypadá jako čistokrevnej.

6.10.2008 21:50
ettelwen

XXX.XXX.123.170

woldemortik napsal(a):
ahoj bando
bonita koukám nový fotáček a je i jiný obzor na focení co.to samé jako já koupila jsem si nový lepší foták a vždycky jsem fotila jen koně ,ale s novým fotákem fotím vše co se namane.je to takový jiný než s tím předešlím

marti nápodobně.. dřív jsem nic krom koní nefotila, se zrcadlovkou fotím všechno a všechny :) Jinak krásná fotečka. Já teď už pomalu chodím s Tristanem na procházky, je úplně zlatý, vůbec mu nevadí jít od koníků a hezky si capká, ani nezařehtá. Kopýtka se mu spravují, kéž by to už bylo v pohodě.

6.10.2008 22:35
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No sice by se nesoutěžilo, ale aspoň by se viděli hezcí nezničení koně, koně v pořádku.A oni by si časem třeba dali i ostatní záležet. Já vím, já bych ty řady soutěžicích pěkně pročistila.
No jako Dudla ještě salám nepapká zatím jenom mlíčko s piškotama a namočenejma granulema, ikdyž podšívka jedna včera byl tomu staršímu Terykovi krást velký granule z jeho misky. A pomalu si vyslouží asi vystěhování z předsíně ven na dvůr, začíná pěkně řádit nezbedník. Ráno jsem šla do práce a chtěl jít semnou a nemohla jsem ho setřást s nohavice.
Tohle je bez papírák, ale taky vypadá jako čistokrevnej.

Když by se nesoutěžilo, asi by nebylo vidět nic .
Gořík taky tehdy salám ještě nežral, nebyly mu ještě 2 měsíce - ale chlapská představa byla asi: pes=žere maso, tak ho ty dobré duše kotelnické zaskládaly svačinama

6.10.2008 23:24
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

no ano ano, ja som maniak, uz za chvilu nebudemmat tie Cdecka kam davattym jesennym farbam clovek nemoze odolat

6.10.2008 23:32
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

fotila som vo vybehu

6.10.2008 23:32
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
no ano ano, ja som maniak, uz za chvilu nebudemmat tie Cdecka kam davattym jesennym farbam clovek nemoze odolat

Jojo, podzim je nádherná doba - když už nechodím do školy, tak moje nejoblíbenější.
Jsem si dneska po delší době "povozila zadek" na kobyle, na níž jsem téměř rok nejela - ohromně mne překvapila, chodila nádherně, jako by pod sedlem byla naposled včera
Bonita, kobylku máš letos už březí?

6.10.2008 23:34
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

prdelky

6.10.2008 23:37
bonita

XXX.XXX.113.4

sally napsal(a):
Jojo, podzim je nádherná doba - když už nechodím do školy, tak moje nejoblíbenější.
Jsem si dneska po delší době "povozila zadek" na kobyle, na níž jsem téměř rok nejela - ohromně mne překvapila, chodila nádherně, jako by pod sedlem byla naposled včera

nemampouzili sme ineho zrebca a je to na prd, tak jej davame pauzu, aspon mozem jazdit

7.10.2008 07:50
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):

sally no koukala jsem na www.equichannel.cz kdo jede na ME do Dobšiny. A nějak mi uniklo, že se letos reprezentuje i p. Sněhota, takže favorit je jasnej a pak ještě p. Košťál. Těm dvoum budu fandit.

Jo podzim je krásna doba, jenom na ni bejt doma a mít čas fotit a ne tlouct špačky v práci. Já vůbec Dudlu nemám pořádně vyfoceného a to v nedělu pomáhal sbírat jablíčka a docela se v tom listí pod stromem a trávě vyjímal. Něco podobnýho jako má bonita kobylu v tom pralesu nebo, že by na Slovensku měli tak vysokou trávu? V případě vysoký trávy závist, taky bych chtěla hledat v trávě něco jiného než 7mi týdenní štěně.

7.10.2008 21:30
bonita

XXX.XXX.80.205

ambraa napsal(a):

ambraa to som sa schuti zasmialato prakticky iba trava nie je, ale taka vysoka zelina, ktoru nase kone miluju, neviem, co to je za druh, mame tam pri jednom vybehu kanal a tam to rastie najviac

7.10.2008 21:55
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
ambraa to som sa schuti zasmialato prakticky iba trava nie je, ale taka vysoka zelina, ktoru nase kone miluju, neviem, co to je za druh, mame tam pri jednom vybehu kanal a tam to rastie najviac

bonita to doufám, že jsi se zasmála. Já mám doma ne štěně ale malýho teroristu. Proč mám ostatní zvířenu tak hodnou, že ho ještě nikdo nezbil. AAA chcu zpět moje hodný štěňátko z neděle. A on je chudáky terorizuje to je strašný, radši bych aby bylo všechno rozkousaný a roztrhaný než že otravuje ostatní zvířenu, ale počítám že jak dojde na kobyle tak pak bude klid. A místo štěnda mastnej flek

7.10.2008 22:09
bonita

XXX.XXX.80.205

ambra napsal(a):
bonita to doufám, že jsi se zasmála. Já mám doma ne štěně ale malýho teroristu. Proč mám ostatní zvířenu tak hodnou, že ho ještě nikdo nezbil. AAA chcu zpět moje hodný štěňátko z neděle. A on je chudáky terorizuje to je strašný, radši bych aby bylo všechno rozkousaný a roztrhaný než že otravuje ostatní zvířenu, ale počítám že jak dojde na kobyle tak pak bude klid. A místo štěnda mastnej flek

Panenka Marja, to snad nemyslis vazne

7.10.2008 22:11
bonita

XXX.XXX.80.205

ambraa napsal(a):

hele, co som nasla u nas na bazosi, jedna medzera
http://zvierata.bazos.sk/inzerat /1021939/NORIK.php

7.10.2008 22:27
ambraa

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
Panenka Marja, to snad nemyslis vazne

bonita myslím, protože chudák ten starší pejsek, mu furt tady ten mrňous škube ocas A mě to štve a kdyby jenom psovi škubal ocas ale i kohoutovi. No tak doufám, že nebude vyset kobyly na ocasu to by nemuselo dobře dopadnout.Ale je mi furt záhadou, že se ještě nezabil protože furt sebou někde mlátí, někde leze, někde se škrabe něco hledá vymejší no furt v pohybu. A hezkej černej koníček.

7.10.2008 22:42
bonita

XXX.XXX.80.205

bonita napsal(a):
hele, co som nasla u nas na bazosi, jedna medzera
http://zvierata.bazos.sk/inzerat /1021939/NORIK.php

ked ten tvoj dudlik je pravy spiclik, tak, co sa cudujes

7.10.2008 22:43
bonita

XXX.XXX.80.205

ambraa napsal(a):

tak idem do hajan, dobru noc

7.10.2008 22:48
ambraa

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
tak idem do hajan, dobru noc

Já mám pocit, že je kříženej s torpedem nebo tak něčím

7.10.2008 22:51
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally no koukala jsem na www.equichannel.cz kdo jede na ME do Dobšiny. A nějak mi uniklo, že se letos reprezentuje i p. Sněhota, takže favorit je jasnej a pak ještě p. Košťál. Těm dvoum budu fandit.

Jo podzim je krásna doba, jenom na ni bejt doma a mít čas fotit a ne tlouct špačky v práci. Já vůbec Dudlu nemám pořádně vyfoceného a to v nedělu pomáhal sbírat jablíčka a docela se v tom listí pod stromem a trávě vyjímal. Něco podobnýho jako má bonita kobylu v tom pralesu nebo, že by na Slovensku měli tak vysokou trávu? V případě vysoký trávy závist, taky bych chtěla hledat v trávě něco jiného než 7mi týdenní štěně.

Ambra: budeš fandit... jedeš tam?
Já tedy ne, ale jestli fandit, tak pro mne je jednička Oskar, takový pohodový, veselý a nezáludný človíček se stejně pohodovýma koňma, ať už jezdí s čímkoliv

7.10.2008 22:53
sally

XXX.XXX.136.64

ambraa napsal(a):
Já mám pocit, že je kříženej s torpedem nebo tak něčím

Jak přežije první rok, tak pak už to s ním bude v pohodě

8.10.2008 07:46
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Jak přežije první rok, tak pak už to s ním bude v pohodě

sally myslím, že on to přežije ale horší jestli i zbytek zvířeny a já

8.10.2008 20:09
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

jj tusim zapadavame prachom

10.10.2008 11:11
ambra

XXX.XXX.23.1

bonita napsal(a):
jj tusim zapadavame prachom

Zase jsme nějak zapadly prachem

10.10.2008 13:59
bonita

XXX.XXX.80.205

ambraa napsal(a):

tak vcera som po dlhsej dobe bola na dvojhodinovej prechadzke s nasimi konikmi a ako sme krizovali hlavnu cestu za dedinou, zastavilo pri nas auto a vysiel jeden pan a pyta sa: To su frizani? a moj chlap na to: nee to su shairysranda, keby este aj frizani mali biele fedre, kto by sa potom mal v tom vyznat

10.10.2008 14:00
bonita

XXX.XXX.80.205

ambraa napsal(a):

este teda aj nejaku fotecku na ozivenie

10.10.2008 14:07
ambra

XXX.XXX.23.1

bonita napsal(a):
este teda aj nejaku fotecku na ozivenie

bonita doufám, že ten pán nebyl "koňák", protože to by byla si trošku ostuda. Ale jinak na zasmání docela dobrý, to je jako by se někdo mě ptal : To jsou araby.

10.10.2008 17:15
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
bonita doufám, že ten pán nebyl "koňák", protože to by byla si trošku ostuda. Ale jinak na zasmání docela dobrý, to je jako by se někdo mě ptal : To jsou araby.

No to ještě není taková hrůza, jako když kámoščinu quarterarabku považovali za hříbátko od mé kobyly. Ani jim nepřišlo divné, že na "hříbátku" taky jede člověk

10.10.2008 23:48
lajcsi

XXX.XXX.198.30

sally napsal(a):
No to ještě není taková hrůza, jako když kámoščinu quarterarabku považovali za hříbátko od mé kobyly. Ani jim nepřišlo divné, že na "hříbátku" taky jede člověk

hoj moja kobyla fuksa

10.10.2008 23:50
lajcsi

XXX.XXX.198.30

lajcsi napsal(a):
hoj moja kobyla fuksa

11.10.2008 21:29
ambraa

XXX.XXX.12.143

lajcsi napsal(a):

Tak přidávám pár foteček mrňouska Dudly

11.10.2008 21:31
ambraa

XXX.XXX.12.143

ambraa napsal(a):
Tak přidávám pár foteček mrňouska Dudly

12.10.2008 11:24
bonita

XXX.XXX.13.19

ambraa napsal(a):

Dobru umlzenu nedelu vam prajemtak vcera sme mali velmi zaujimavy den, nase kone sa po 1x zucastnili Huberta a stalo to fakt zatoAz teda na dopoludnajsiu hmlu, poobede sa nam vyklulo prenadherne pocasie a ja som sa normalne v kratkych rukavoch opalila. Ja som na mojej drahej kobuske nesla z technickych(rozumej zdravotnych)pricin, siel nas velmi dobry kamarat, ktory ju jazdieva a i ked nas druhy konik je zrebec, spraval sa naozaj dobre-boli tam nejake horujuce sa kobylky!

12.10.2008 11:26
bonita

XXX.XXX.13.19

ambraa napsal(a):

tak tu su fotky

12.10.2008 11:29
bonita

XXX.XXX.13.19

ambraa napsal(a):

nastup

12.10.2008 11:34
bonita

XXX.XXX.13.19

ambraa napsal(a):

tanky idu posledne

12.10.2008 11:38
bonita

XXX.XXX.13.19

ambraa napsal(a):

zapleteny ocasek

12.10.2008 11:51
bonita

XXX.XXX.13.19

ambraa napsal(a):

a drahousci to najlepsie nakoniecsom zvedava na vase komentare

12.10.2008 11:53
bonita

XXX.XXX.13.19

ambraa napsal(a):

to bola kobylka a teraz zrebec, skoky ala shire horse o lisci ocasek

12.10.2008 12:13
woldemortik

XXX.XXX.199.200

bonita napsal(a):
to bola kobylka a teraz zrebec, skoky ala shire horse o lisci ocasek

tak tady človek přesne vidí jak dokážou být chladási všestraný a nejen na težkou práci jak jim bylao v časem ne tak minulích souzeno

12.10.2008 12:16
bonita

XXX.XXX.13.19

ambraa napsal(a):

jj Cau Martinkano presne tak, podla mna trochu tej vsestrannosti nezaskodi a je to i take spestrenie pre tie koniky

12.10.2008 12:45
sally

XXX.XXX.136.64

woldemortik napsal(a):
tak tady človek přesne vidí jak dokážou být chladási všestraný a nejen na težkou práci jak jim bylao v časem ne tak minulích souzeno

To ano, a tak nějak poznenáhla chlaďasy jako všestranné rodinné koně propagují i ti, co jim to ještě před pár lety bylo silně proti srsti.
Bonita, pěkné.
Jinak Mistrem Evropy 2008 ve formanských soutěžích je Oskar Sněhota, kterému jsem držela palec - kdo chce vědět více, najde na: www.horses.sk

12.10.2008 19:17
ambraa

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
To ano, a tak nějak poznenáhla chlaďasy jako všestranné rodinné koně propagují i ti, co jim to ještě před pár lety bylo silně proti srsti.
Bonita, pěkné.
Jinak Mistrem Evropy 2008 ve formanských soutěžích je Oskar Sněhota, kterému jsem držela palec - kdo chce vědět více, najde na: www.horses.sk

Ty jo to je paráda, že Sněhota vyhrál, já tam koukala o půlnoci a ještě tam nic nebylo. Letos my ti typy nějak vycházej.

12.10.2008 19:44
woldemortik

XXX.XXX.199.200

bonita napsal(a):
jj Cau Martinkano presne tak, podla mna trochu tej vsestrannosti nezaskodi a je to i take spestrenie pre tie koniky

čau bonita.Myslím,že tvoji krásaný byli nepřehlednutelný.to určitela byla krása videt pořádný hordy svalů mezi konma na spotr jako myslim čt atd. tady u nas to moc k videni neni myslim jih jen minimum.tedka se chystam do nesměne bude tak i pan smolik s povozem tak jsem zvedava

12.10.2008 20:09
sally

XXX.XXX.136.64

ambraa napsal(a):

Trošku dnešního babího léta:

12.10.2008 20:16
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
Trošku dnešního babího léta:

...podle meteorologů slunečný den s 21°C

12.10.2008 20:17
woldemortik

XXX.XXX.199.200

sally napsal(a):

je sally to u vás bylo pěkně škaredě.to u nás bylo moc krásně svítilo sluničko jaka krása.škoda že tak nebilo i u vás

12.10.2008 20:18
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):

... ale i mlha má svá kouzla...

12.10.2008 20:20
woldemortik

XXX.XXX.199.200

sally napsal(a):

tojo.ja jsem jela minulý týden do práce na ranni Amálem jsem v mlze vzala lišku všimla jsem si ji na poslední chvíly a hodila jsem myšku celý osazenctvo auta ješlo tobylo,ale drsný,ale dopadlo o dobře

12.10.2008 20:20
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):

... když znáte cestu a nebloudíte.
Jo Marti, bylo hnusně, ale stejně podzim miluju

12.10.2008 20:22
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
... když znáte cestu a nebloudíte.
Jo Marti, bylo hnusně, ale stejně podzim miluju

Dobré duše i občerstvení po cestě nechávají:
Ať žijí Krušovice

12.10.2008 20:23
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
Ať žijí Krušovice

... naposled moje "vozítko":

12.10.2008 20:23
woldemortik

XXX.XXX.199.200

sally napsal(a):
Ať žijí Krušovice

to máš pravdu.to občerstveni v pařezu mi připomíná místní les

12.10.2008 20:28
woldemortik

XXX.XXX.199.200

woldemortik napsal(a):

sally tvoje vozítko má drsnou hřívu vypadá jak panky

12.10.2008 20:33
ambraa

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
... naposled moje "vozítko":

sally tak to u nás bylo podobně a to i včera to v tý mlze někteří vesele poskakovali po okolí při Hubertu, někteří byly uznáni jízdy neschopní a bylo jim zabaveno čtyřnohé vozítko

12.10.2008 21:10
woldemortik

XXX.XXX.199.200

woldemortik napsal(a):

dnes jsem celý den přemýšlela,že bych se vrátila zpět do sedla.pořád mě to láká,ale nějak se bojím lavinu mám dva roky a seděla jsem na ni jen jednou.nevim,ale skusim to je po ohradě apak až odjede bogar nekam dál.je to zase pro me nezvyk sednout si zpet do sedla po roce apůl.mám zažitý strach,ale co nahoru nepoletím dole mě najdou.byla jsem pozvána ny vyjiždku ke kamarádovy bydlí asi 10km odeme to bych z lavinou nohla v kroku max v klusu zvládnout ne za jeden den.no dam vam vedet jak to dopadlo jestly se vratim zpet do sedla nebo ne

12.10.2008 21:29
sally

XXX.XXX.136.64

ambraa napsal(a):
sally tak to u nás bylo podobně a to i včera to v tý mlze někteří vesele poskakovali po okolí při Hubertu, někteří byly uznáni jízdy neschopní a bylo jim zabaveno čtyřnohé vozítko

A copak dělali se zabaveným čtyřnohým vozítkem?
To mě připomělo jednu po okolí tradovanou historku z dob minulých:
Sedí nachmelený vozka na kozlíku, koně ve voze křižují silnici. Zastaví ho policajt ve snaze o nápravu a vozka mu povídá: "Na, podrž mi ty koně, já si musím odskočit." Policajt drží koně jednu hodinu, druhou hodinu... vozka si odskočil - do hospody, dorazit opici

12.10.2008 21:30
sally

XXX.XXX.136.64

woldemortik napsal(a):

.. že by to bylo všude stejné?

12.10.2008 21:36
sally

XXX.XXX.136.64

woldemortik napsal(a):
dnes jsem celý den přemýšlela,že bych se vrátila zpět do sedla.pořád mě to láká,ale nějak se bojím lavinu mám dva roky a seděla jsem na ni jen jednou.nevim,ale skusim to je po ohradě apak až odjede bogar nekam dál.je to zase pro me nezvyk sednout si zpet do sedla po roce apůl.mám zažitý strach,ale co nahoru nepoletím dole mě najdou.byla jsem pozvána ny vyjiždku ke kamarádovy bydlí asi 10km odeme to bych z lavinou nohla v kroku max v klusu zvládnout ne za jeden den.no dam vam vedet jak to dopadlo jestly se vratim zpet do sedla nebo ne

Držím palec. Něco se stalo... že máš strach?
Tedy já po úraze strach neměla nahoru vylézt ( si doktor klepal na čelo - baba praštěná, sotva berle zahodí, zas na to leze: nepoučitelný ignorant, takové lidi drátovat dohromady je škoda práce).
Ale dodnes mám strach cválat obraty - se vidím zas pod koněm ( a to už to bylo 6 let).

12.10.2008 21:41
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

Marti, neblazni, sup do sedla, ja, ked sme si kupili Molly, tak sme ju testovali vo dvore, ked sa javila OK, sli sme von, tak o com to tu hovoris, ze nevies...

12.10.2008 21:43
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

to som vam tam dala fotku, aby ste mali nocne mory

12.10.2008 21:44
ambraa

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
A copak dělali se zabaveným čtyřnohým vozítkem?
To mě připomělo jednu po okolí tradovanou historku z dob minulých:
Sedí nachmelený vozka na kozlíku, koně ve voze křižují silnici. Zastaví ho policajt ve snaze o nápravu a vozka mu povídá: "Na, podrž mi ty koně, já si musím odskočit." Policajt drží koně jednu hodinu, druhou hodinu... vozka si odskočil - do hospody, dorazit opici

sally no co byl zabaven a přivlastněn někým jiným a majitel byl naložen na vůz, prej bezpečnější
A ta historka je parádní

12.10.2008 21:45
sally

XXX.XXX.136.64

woldemortik napsal(a):

Jo, Sandra je pankáč - letní. Vadí jí mušky, naštěstí nikdy neměla žádné boláky, otoky, holá místa - jen hříva je na ježoura. Ona by jí sice půlka zbyla, protože jí má ohromně hustou, ale já to radši zúřaduju nůžkama, než mít sem tam cancour.
Aspoň to nemusím rozčesávat jako u vlasatic a nemotá se to do otěží.

12.10.2008 21:45
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

este dve zadnice

12.10.2008 21:47
sally

XXX.XXX.136.64

ambraa napsal(a):
sally no co byl zabaven a přivlastněn někým jiným a majitel byl naložen na vůz, prej bezpečnější
A ta historka je parádní

Tak to jsi měla též něco zabavit. Ten vozka byl nějaká místní figurka, bohužel jméno nepamatuju.
A pak, že vtipy o policajtech nejsou oprávněné

12.10.2008 21:54
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
este dve zadnice

Ta horní zadnice se nějak ztrácí
Ještě že mám takové prcky - lézt na tohle zvířo, zalomím si koleno. A při představě, že s takovým obrem sbírám hřiby a x krát sesedám a nasedám... brr, asi stárnu a rezavím.

12.10.2008 22:01
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

pockaj Sally, teba este musim poriadne vyhresittusim ma oci neklamu a vidim ta po prvykrat na fotkach, kde sedis na koni, ze?No, zadnica ako zadnicahihi, radsej dobrovolne neopustam sedlo, ale v lese je parezu dost, takze no problem vyliezt do sedla zasa

12.10.2008 22:03
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

bojite sa chrobace? Modlivka(kudlanka) z mojho vybehu

12.10.2008 22:15
bonita

XXX.XXX.113.4

ambraa napsal(a):

pesan

13.10.2008 07:58
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Tak to jsi měla též něco zabavit. Ten vozka byl nějaká místní figurka, bohužel jméno nepamatuju.
A pak, že vtipy o policajtech nejsou oprávněné

sally neboj zabavila jsem sousedom slepicu teda ona přišla dobrovolně aji s kohoutem, ale ten se mi nelíbil, tak jsem jim ho hodil zpět přes plot. Teďka už budu jenom čekat, kdy kde mě dezertuje valášek Hele jaká byla vlastně jeho cena? Šířej se tu zvěsti, že prej stál to co stojej odstavčata.

13.10.2008 10:01
aluska

XXX.XXX.196.7

bonita napsal(a):
pesan

tak mám taky pár podzimních foteček

13.10.2008 10:02
aluska

XXX.XXX.196.7

aluska napsal(a):
tak mám taky pár podzimních foteček

13.10.2008 12:11
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
pockaj Sally, teba este musim poriadne vyhresittusim ma oci neklamu a vidim ta po prvykrat na fotkach, kde sedis na koni, ze?No, zadnica ako zadnicahihi, radsej dobrovolne neopustam sedlo, ale v lese je parezu dost, takze no problem vyliezt do sedla zasa

Bonita - já jsem na té úúplně zamlžené, takže pořešíš houby.
V modré bundě na Situši je moje kámoška - fotila jsem většinoun já mobilem. Pokud fotí ona, většinou jsem bez hlavy nebo kůň bez nohou .
Takže pařezy... hm, při mém štěstí - zrovna tam, kde jsou hřiby nejsou pařezy...

13.10.2008 12:19
tecos

XXX.XXX.26.56

aluska napsal(a):

Pro všechny příznivce chlaďásků - http://adusskal.rajce. idnes.cz/Dobsina_2008_- _Mistrovstvi_Evropy_formanu/
Fotky jsou hrozný, jak jsem psala ukradli mi zrcadlovku, takže fotím starým digitálem. Většinu fotek fotil někdo jiný, já převážně natáčela. Ale pro pokochání.....

13.10.2008 12:21
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally neboj zabavila jsem sousedom slepicu teda ona přišla dobrovolně aji s kohoutem, ale ten se mi nelíbil, tak jsem jim ho hodil zpět přes plot. Teďka už budu jenom čekat, kdy kde mě dezertuje valášek Hele jaká byla vlastně jeho cena? Šířej se tu zvěsti, že prej stál to co stojej odstavčata.

Ambra, slepicema to začíná a tunelováním bank končí.
Cena valacha? Zeptej se souseda. Prodejní cena závisí nikoliv od skutečné ceny koně, ale od výše potřeby prodat.
Jo, za tuhle cenu se občas někde nabízí i odstávčata. Nabízí - ale stejně prodají až jako ročci. Za odstávče bez vad ryzáka ( ani klisnu) s původem na jeho úrovni bych ty peníze, co jsem za něj dostala, rozhodně nedala, neboj. Nejsem na světě a u koní 3 dny i s cestou.
Ryzáků je holt přetlak, většinou jsou levnější než jakákoliv jiná barva.

13.10.2008 12:38
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Ambra, slepicema to začíná a tunelováním bank končí.
Cena valacha? Zeptej se souseda. Prodejní cena závisí nikoliv od skutečné ceny koně, ale od výše potřeby prodat.
Jo, za tuhle cenu se občas někde nabízí i odstávčata. Nabízí - ale stejně prodají až jako ročci. Za odstávče bez vad ryzáka ( ani klisnu) s původem na jeho úrovni bych ty peníze, co jsem za něj dostala, rozhodně nedala, neboj. Nejsem na světě a u koní 3 dny i s cestou.
Ryzáků je holt přetlak, většinou jsou levnější než jakákoliv jiná barva.

no sally já to právě slyšela od jednoho, co mluvil se sousedem, ale jelikož líčil velmi barvitě sousedův podroušenej stav, tak se mi tomu moc nechtělo věřit. Tak se ptám toho kdo natržil.
No hele já dobrovolnosti meze nekladu, slepice přišla k nám až na dvůr nažrala se a už zůstala, kohout chtěl taky, ale ten jak známo vajíčka nesnáší a vypadal velmi podobně podroušeně jako soused tak jsem mu ho vrátila. Svůj k svému ne? A jelikož mi domů zatím nepřišel se ohřát žádnej bankovní trezor, tak zatím smůla. Ale co já vím, co maj sousedi schovaný doma na dvorku. Třeba taky časem dezertuje(doufám, že ne soused.).

13.10.2008 12:44
ambra

XXX.XXX.23.1

tecos napsal(a):
Pro všechny příznivce chlaďásků - http://adusskal.rajce. idnes.cz/Dobsina_2008_- _Mistrovstvi_Evropy_formanu/
Fotky jsou hrozný, jak jsem psala ukradli mi zrcadlovku, takže fotím starým digitálem. Většinu fotek fotil někdo jiný, já převážně natáčela. Ale pro pokochání.....

tecos nemáš tam v tom odkazu nějakou chybu? mi to hlásí nějakou chybu

13.10.2008 12:52
ambra

XXX.XXX.23.1

ambra napsal(a):

Nemá to bejt http://adusskal.rajce. idnes.cz/Dobsina_2008_-_Mistrovstvi_Evropy_ formanu/#album ? Asi se vloudil nějakej šotek nebo tak něco....

13.10.2008 12:52
tecos

XXX.XXX.26.56

ambra napsal(a):

nemám, jsou tam dvě mezery. můžeš to zkusit i na adusskal.rajce.net
Asi můžu prozradit, že vyhrál tvůj oblíbenec oskar

13.10.2008 12:53
tecos

XXX.XXX.26.56

tecos napsal(a):
nemám, jsou tam dvě mezery. můžeš to zkusit i na adusskal.rajce.net
Asi můžu prozradit, že vyhrál tvůj oblíbenec oskar

tak šotek... hlavně že jsme se domluvily

13.10.2008 12:58
ambra

XXX.XXX.23.1

tecos napsal(a):
tak šotek... hlavně že jsme se domluvily

Já vím, že vyhrál a ve VP mě potěšila Sixteen taky jsem jí držela palečky. Ale tecos byly jste jako druzí u mě mezi favority. a fotečky paráda takový momentky.

13.10.2008 13:12
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
no sally já to právě slyšela od jednoho, co mluvil se sousedem, ale jelikož líčil velmi barvitě sousedův podroušenej stav, tak se mi tomu moc nechtělo věřit. Tak se ptám toho kdo natržil.
No hele já dobrovolnosti meze nekladu, slepice přišla k nám až na dvůr nažrala se a už zůstala, kohout chtěl taky, ale ten jak známo vajíčka nesnáší a vypadal velmi podobně podroušeně jako soused tak jsem mu ho vrátila. Svůj k svému ne? A jelikož mi domů zatím nepřišel se ohřát žádnej bankovní trezor, tak zatím smůla. Ale co já vím, co maj sousedi schovaný doma na dvorku. Třeba taky časem dezertuje(doufám, že ne soused.).

Když se bavíš s chlapem v podroušeném stavu, můžeš mu věřit asi tak každé páté slovo. (Z komára velblouda a opačně.)
Slépka sem, slépka tam - jestli jsou ve stejné barvě... kohout se líbit nemusí - se dá uvařit na "poopicovou" polívku; když je moc hnusný, sežere ho pes... bohužel jsme bez sousedů, tudíž bez slepic a kohoutů.
Takže mít sousedy zas úplný mínus není..

13.10.2008 13:14
tecos

XXX.XXX.26.56

ambra napsal(a):
Já vím, že vyhrál a ve VP mě potěšila Sixteen taky jsem jí držela palečky. Ale tecos byly jste jako druzí u mě mezi favority. a fotečky paráda takový momentky.

Bohužel nám v pondělí onemocněl atos. Museli jsme si půjčit koně. bylo to dost špatný. ten půjčený už ve formance odskakoval od hiszpana, v kládě nemakal a v těžkým tahu se na to vys... úplně. Chudák náš táhl 70%, ale nestačilo to. Míra byl na prášky ještě včera večer, ale hlavně že ostatním se dařilo. Až na milana... Příští rok to bude lepší, budou noví koně

13.10.2008 13:19
ambra

XXX.XXX.23.1

tecos napsal(a):
Bohužel nám v pondělí onemocněl atos. Museli jsme si půjčit koně. bylo to dost špatný. ten půjčený už ve formance odskakoval od hiszpana, v kládě nemakal a v těžkým tahu se na to vys... úplně. Chudák náš táhl 70%, ale nestačilo to. Míra byl na prášky ještě včera večer, ale hlavně že ostatním se dařilo. Až na milana... Příští rok to bude lepší, budou noví koně

No osobně Bližňákom a vždycky budu přát ta nejposlednější místa. Nemám je ráda takže ikdyby byly jediní kdo by reprezentovali, tak budu fandit klidně polákom, ale jim ani omylem. No a pokdu onemocní koník, tak to není moc příjemný jet na soutěž s druhým nevyzkoušeným koně, to je pak fakt na prášky. Tak hlavně aby se ten vás uzdravil a byl v pohodě.

13.10.2008 13:25
tecos

XXX.XXX.26.56

ambra napsal(a):
No osobně Bližňákom a vždycky budu přát ta nejposlednější místa. Nemám je ráda takže ikdyby byly jediní kdo by reprezentovali, tak budu fandit klidně polákom, ale jim ani omylem. No a pokdu onemocní koník, tak to není moc příjemný jet na soutěž s druhým nevyzkoušeným koně, to je pak fakt na prášky. Tak hlavně aby se ten vás uzdravil a byl v pohodě.

každý má názor jiný. Já osobně třeba Jana obdivuju, nebo spíš si říkám, že je opravdu mistr. Podívej co měl koní... Každý rok soutěží s jinými a vyhrává... A to o něčem svědčí. To jak to dělá, už je o ničem jiném. Myslím, že kdyby široká veřejnost měla alespoň z části potuchy o tréninkových metodách vrcholových sportovců sorty Opatrný atd. vedli by se velké diskuze....
Milan letos s koňmi co Jan vyhrál neuspěl...čím to asi bude.
Atos šel už dnes zlehka do práce, tak uvidíme. Každopádně je na prodej

13.10.2008 13:26
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Když budou noví... co po minulých. Jezdí někdo vůbec víc jak tři sezony se stejnýma koňma?
By měli pro takové vyhlásit zvláštní ocenění. Cenu pracanta vytrvalce a solidního kočího.
Totiž je většina po dvou letech střídá... nevím, jakého smajla sem dát.

13.10.2008 13:29
sally

XXX.XXX.136.64

tecos napsal(a):
každý má názor jiný. Já osobně třeba Jana obdivuju, nebo spíš si říkám, že je opravdu mistr. Podívej co měl koní... Každý rok soutěží s jinými a vyhrává... A to o něčem svědčí. To jak to dělá, už je o ničem jiném. Myslím, že kdyby široká veřejnost měla alespoň z části potuchy o tréninkových metodách vrcholových sportovců sorty Opatrný atd. vedli by se velké diskuze....
Milan letos s koňmi co Jan vyhrál neuspěl...čím to asi bude.
Atos šel už dnes zlehka do práce, tak uvidíme. Každopádně je na prodej

To, že hřebce Jan střídá jako ponožky, nikdo z okolních kočí a chovatelů za plus nepovažuje. Doporučuju si vyslechnout ty, co po něm měli hřebce na stanici. Vyšťavit koně a vyměnit za čerstvého - to je mistrovství?

13.10.2008 13:34
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Když budou noví... co po minulých. Jezdí někdo vůbec víc jak tři sezony se stejnýma koňma?
By měli pro takové vyhlásit zvláštní ocenění. Cenu pracanta vytrvalce a solidního kočího.
Totiž je většina po dvou letech střídá... nevím, jakého smajla sem dát.

tecos každopádně souhlasím se sally je větším uměním vyhrát aspoň dvakrát po sobě se stejnema koňma nebo se s nima o to aspoň pokusit. A jezdit s nima několik let. Než měnit každej rok dva koně a vyhrávat jenom proto, že jsou mladí nezničení. Prostěředky ať si má každej jaký chce vím i u p. Sněhoty, že na Buntka platí jenom deno denní práce, jinej trenik u něj nemá prý cenu, podle slov p. Sněhoty. Že ale ono je něco práce, a něco ničení a trhání koní. Nevíte kde bude na rok stát Brys slezský? A čím to je že se jednomu se stejnejma koňma koňka se kterýmu druhej vyhrál nedaří? Odpověď je jednoduchá, nemůžou vyhrávat ztrhaný a sedřený koně, ale nezničený!!!!!!!! ač mladý. Rozhodně, by si každoroční učastníci formanek se stejnýma koňma po dvou až třech letech zasloužili zvláštní ocenění, svoji vlastní cenu. Nebo aspoň nějakou upomínkovou stužku. Něco jako každoroční účastník formanky tam a tam s uvedením roku, ve kterým ju získal.

13.10.2008 13:37
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
To, že hřebce Jan střídá jako ponožky, nikdo z okolních kočí a chovatelů za plus nepovažuje. Doporučuju si vyslechnout ty, co po něm měli hřebce na stanici. Vyšťavit koně a vyměnit za čerstvého - to je mistrovství?

sally souhlas vím, co je takovým hřebcem co Bližňákovi prošel rukama je připouštět. Dvě hodiny než byl vůbec schopnej vylést na kobylu, ale hříbatka po něm byla dvě a krásná. Ale to všechno vzal čas. Kdyby někdo veděl kde skončí Brys slezskej, asi bych se pouhlídla po nějaký fajnový noričce. a předtím po nějakým fajnovým sponzorovi

13.10.2008 13:51
tecos

XXX.XXX.26.56

ambra napsal(a):
tecos každopádně souhlasím se sally je větším uměním vyhrát aspoň dvakrát po sobě se stejnema koňma nebo se s nima o to aspoň pokusit. A jezdit s nima několik let. Než měnit každej rok dva koně a vyhrávat jenom proto, že jsou mladí nezničení. Prostěředky ať si má každej jaký chce vím i u p. Sněhoty, že na Buntka platí jenom deno denní práce, jinej trenik u něj nemá prý cenu, podle slov p. Sněhoty. Že ale ono je něco práce, a něco ničení a trhání koní. Nevíte kde bude na rok stát Brys slezský? A čím to je že se jednomu se stejnejma koňma koňka se kterýmu druhej vyhrál nedaří? Odpověď je jednoduchá, nemůžou vyhrávat ztrhaný a sedřený koně, ale nezničený!!!!!!!! ač mladý. Rozhodně, by si každoroční učastníci formanek se stejnýma koňma po dvou až třech letech zasloužili zvláštní ocenění, svoji vlastní cenu. Nebo aspoň nějakou upomínkovou stužku. Něco jako každoroční účastník formanky tam a tam s uvedením roku, ve kterým ju získal.

No děvčata, nevím kde začít. Nevím jak moc do toho všeho vidíte. Psala jsem, že to jakým způsobem J.B toho úspěchu dosáhne, je úplně o něčem jiném - jeden z diváků při kvalifikaci prohodil něco ve smysl, s takovýma koňma se to vyhrává, směrem k nám. Tak jsem mu nabídla, ať nám to jde předvést ( tvrdil, že má doma patnáct koní). Ani se s našima hřebcema nerozjel.... To myslím odpovídá na všechny vaše otázky a tvrzení.
Měnění koní - opět nevím jak moc vše sledujete a jaký přehled máte, ale 99% koní soutěžících jsou i každodenně pracující. Včetně našich. Heraklitovi- Atosovi je letos sedm, Hiszpanovi osm. Jsou oba ve stoprocentní kondici, troufnu si říct, že Atos v lese občas předčí i Hiszpana. Ten je plemeníkem, tudíž zůstává doma. Atos je v nejlepších letech, super kondici. Takhle by nám sloužil dejme tomu další tři roky. Ale co potom? Kdo bude chtít starého hřebce? Berte to z tohohle pohledu....
Proto mladí koně, s kterými bude zase spoustu práce. Jednak proto, že je potřebujeme k uživení se, jednak proto, že nás to s malými baví.... Ne proto, že staří letos nevyhráli. To mě i lehce urazilo.
Hiszpan se bude i příští rok pokoušet, se mnou o kvalifikaci na mistrovství v těžkém tahu, aby se pokusil po !!!třetí!!! za sebou vyhrát. Mladí budou jezdit formanky. A budou je jezdit opět tři až čtyři sezony, jako hřebci předešlí........

13.10.2008 13:57
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Nojo, jaké tréninky? Honění hřebců co nejčastěji klusem po asfaltkách a doma po kolbišti 14 dní před závodama? Nohy to prověří, asi... a těžký tah, kdy se padá na čumák zas hlavu a důvěru. Možná je to testace vyššího stupně? Každopádně odpadu příliš...
Po Brysovi sl. sháníš koně, nebo jím chceš připouštět?

13.10.2008 14:01
tecos

XXX.XXX.26.56

sally napsal(a):
Nojo, jaké tréninky? Honění hřebců co nejčastěji klusem po asfaltkách a doma po kolbišti 14 dní před závodama? Nohy to prověří, asi... a těžký tah, kdy se padá na čumák zas hlavu a důvěru. Možná je to testace vyššího stupně? Každopádně odpadu příliš...

to může říct jen někdo opravdu znalý Černej se třeba v Pardubicích ani pořádně nezapotil. Šel na první slovní pobídku a na volné oprati, jedné....

13.10.2008 14:11
sally

XXX.XXX.136.64

tecos napsal(a):
to může říct jen někdo opravdu znalý Černej se třeba v Pardubicích ani pořádně nezapotil. Šel na první slovní pobídku a na volné oprati, jedné....

No, až na to, že ta reakce nebyla vůbec na tebe.
Jinak si černého převaž. Nepovažuju za korektní, že v těžkém tahu spolu na stejné úrovni soutěží koně, mezi nimiž jsou dva metráky rozdílu ve váze. Ty ano?
Viz kvalifikace v páru - vloni ještě naši Rainer a Ron ( každý cca 700 kg), vaši "černí" - každý 900 kg určitě má. Takže mezi páry rozdíl 400 kg, to je víc jak půl dalšího koně.
Takže až se bude přepočítávat váha koně k váze utáhnutého nákladu a podle toho poměru určovat pořadí , pak se můžem bavit o nějaké soutěži TĚŽKÝ TAH.
Momentálně je to trapárna, ne soutěž. Soutěž o to, kdo má těžšího koně - pro něhož 1500 kg není zátěž.

13.10.2008 14:11
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):

sally No spíš na připuštění. Co jsem koukala v inzerátech je po Brysovi sl. hřebeček nebo teda byl a ještě mám pocit, že v tištěný fauně je tam kobylka nebo jsem blbě četla. Ale je tam i kobyla po starým Brysovi, ale furt nevím nevím je tam už dýl. A přijde mi, žebuď tyhle koně nikdo nechce nebo ona sama stojí za houby, přece jenom genová z a55 tis. mi nepřijde nijak moc pokud je ale tak dobrá jak majitel tvrdí.
Noto víš, že podroušenejm lidem nevěřím ani slovo, tak proč myslíš že se ptám tebe? Hádej, no slípka je právě takhle zbarvená u nás jedina jediná, jinak mám doma hajno malejch prďatejch liliputek v čele s černým a červeným(prastarým)kouhotem. A pak hejno černejch, bílejch slepic se středně velkým kohoutem( křížencem liliputky a normálního kohouta). A takhle existujou docela v pohodě pohromadě, když je neloví Dudla. A slepíčí polívka u nás moc nefrčí, to spíš hovězí nebo vepřová. Tak je taky dobrá. A chceš poradím ti super recept na kocovinu sklínku okurek v sladkokyselím nálevu, hodit do sebe i s tím orkukolem.... fakt super(nedoporučuju moc zkoušet mimo dosah záchodu nebo místa na blití). Chybí mi smajlík.....
No střídání hřebců je dobrý jenom proto, aby na jednom místě nebylo po nich moc hříbat, jinak na soutěžení podle mě je to o ničem. O tom v jakým jsou stavu nemluvě. A v těžkým tahu jsem si nevšimla, že by tecos potřebovali ti vaši křížit pobočáky, padali na hubu atd. Ti vaši jsou sice oproti třeba Brysovi sl. o nějakej ten metráček hrubší, ale i tak. Nejsou zničení na to kolik jim je. Brysovi sl. má tuším letos 4 roky, a jak na tom je? Kdo chce vidí.
Nebudem to dál radši řešit, my to stejně nevyřešíme.

13.10.2008 14:21
tecos

XXX.XXX.26.56

ambra napsal(a):
sally No spíš na připuštění. Co jsem koukala v inzerátech je po Brysovi sl. hřebeček nebo teda byl a ještě mám pocit, že v tištěný fauně je tam kobylka nebo jsem blbě četla. Ale je tam i kobyla po starým Brysovi, ale furt nevím nevím je tam už dýl. A přijde mi, žebuď tyhle koně nikdo nechce nebo ona sama stojí za houby, přece jenom genová z a55 tis. mi nepřijde nijak moc pokud je ale tak dobrá jak majitel tvrdí.
Noto víš, že podroušenejm lidem nevěřím ani slovo, tak proč myslíš že se ptám tebe? Hádej, no slípka je právě takhle zbarvená u nás jedina jediná, jinak mám doma hajno malejch prďatejch liliputek v čele s černým a červeným(prastarým)kouhotem. A pak hejno černejch, bílejch slepic se středně velkým kohoutem( křížencem liliputky a normálního kohouta). A takhle existujou docela v pohodě pohromadě, když je neloví Dudla. A slepíčí polívka u nás moc nefrčí, to spíš hovězí nebo vepřová. Tak je taky dobrá. A chceš poradím ti super recept na kocovinu sklínku okurek v sladkokyselím nálevu, hodit do sebe i s tím orkukolem.... fakt super(nedoporučuju moc zkoušet mimo dosah záchodu nebo místa na blití). Chybí mi smajlík.....
No střídání hřebců je dobrý jenom proto, aby na jednom místě nebylo po nich moc hříbat, jinak na soutěžení podle mě je to o ničem. O tom v jakým jsou stavu nemluvě. A v těžkým tahu jsem si nevšimla, že by tecos potřebovali ti vaši křížit pobočáky, padali na hubu atd. Ti vaši jsou sice oproti třeba Brysovi sl. o nějakej ten metráček hrubší, ale i tak. Nejsou zničení na to kolik jim je. Brysovi sl. má tuším letos 4 roky, a jak na tom je? Kdo chce vidí.

a o tom to je. Někdo to holt nezkousne..... Je na každém, s čím jde soutěžit.... Jako ve všech sportech. A jestli to potřebuješ tak nutně Sally vědět, tak Hiszpan porazil v Německu koně težší než je on sám.... a o váze to vůbec není. Viz letošní ME kde to všem v těžkém tahu nandali malý, hubeňoučký štičky.....

13.10.2008 14:22
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

A ty myslíš, že 5 letou GZ SN dnes prodáš líp? Když nejsi Klokočov a nežiješ ze jména a povědomí ( lidi jsou zvyklí léta tam chodit), asi těžko. Jestli není březí, nedala bych ani těch 55.
Pokud ti jde o hříbě po Brys sl., tak jedno čeká Míšina Keli. A třeba bude hnědáček... a v tištěné Fauně po něm někdo nabízí kobylku.
Černí nepadají na hubu - nemusejí při své váze tolik brát jako Nacho s Brysem sl., když je tedy silná potřeba dohonit a předhonit

13.10.2008 14:32
sally

XXX.XXX.136.64

tecos napsal(a):
a o tom to je. Někdo to holt nezkousne..... Je na každém, s čím jde soutěžit.... Jako ve všech sportech. A jestli to potřebuješ tak nutně Sally vědět, tak Hiszpan porazil v Německu koně težší než je on sám.... a o váze to vůbec není. Viz letošní ME kde to všem v těžkém tahu nandali malý, hubeňoučký štičky.....

Můžeš si to obhajovat, jak chceš, je mi to jedno. Je to jen o špatných pravidlech. O tom přepočtu na váhu koně ve prospěch spravedlivého hodnocení - jen co vím já, se mluvilo už před 3 lety. Navíc v Pardubicích váha je, takže no problem.
Můžete ze špatných pravidel těžit jen dotud, než někdo doveze na TT percherony nebo jiné ardeny - ve srovnatelné kategorii s vašima, pak se asi už budou muset na vítězství zapotit. Přičemž netvrdím, že to jsou špatní koně. Dobří, ano - ale aby potvrdili, že jsou nejlepší, musela by být pravidla jiná, spravedlivá.
Ale na to dojde, dřív nebo později.

13.10.2008 14:38
tecos

XXX.XXX.26.56

sally napsal(a):
Můžeš si to obhajovat, jak chceš, je mi to jedno. Je to jen o špatných pravidlech. O tom přepočtu na váhu koně ve prospěch spravedlivého hodnocení - jen co vím já, se mluvilo už před 3 lety. Navíc v Pardubicích váha je, takže no problem.
Můžete ze špatných pravidel těžit jen dotud, než někdo doveze na TT percherony nebo jiné ardeny - ve srovnatelné kategorii s vašima, pak se asi už budou muset na vítězství zapotit. Přičemž netvrdím, že to jsou špatní koně. Dobří, ano - ale aby potvrdili, že jsou nejlepší, musela by být pravidla jiná, spravedlivá.
Ale na to dojde, dřív nebo později.

Já myslím, že asi špatně čteš... Potvrzuje to opravdu třeba jen letošní ME - dočkej člsnku od Helči a uvidíš. Znovu opakuji, že je na každém s čím jde soutěžit. O tom jací jsou není asi třeba diskutovat a může to potvrdit každý, kdo je viděl pracovat.....

13.10.2008 14:38
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
A ty myslíš, že 5 letou GZ SN dnes prodáš líp? Když nejsi Klokočov a nežiješ ze jména a povědomí ( lidi jsou zvyklí léta tam chodit), asi těžko. Jestli není březí, nedala bych ani těch 55.
Pokud ti jde o hříbě po Brys sl., tak jedno čeká Míšina Keli. A třeba bude hnědáček... a v tištěné Fauně po něm někdo nabízí kobylku.
Černí nepadají na hubu - nemusejí při své váze tolik brát jako Nacho s Brysem sl., když je tedy silná potřeba dohonit a předhonit

No nevím tu kobylku s inzerátu jsem neviděla a vůbec si nevybavuju jestli ten chlápek, cca od nás 25km, říkal jeslti je březí, či ne. No já nevím naposledy co jsme měli s Klokočova kobylku Ambru matku Grona tak nás jako tříletá stála 25tis i s dopravou. Nejlevnější kůň jakýho jsem kdy viděla, ale taky nejužasnější pod sedlem fakt boží, škoda jí. Sice typická Hegarka ale neuvěřitelnej pracant a to se v těch třech učila všechno od piky. Ale taky měla skvělou druhou kobučku učitelku polosestru Azura a Mazura. Takhle starší kobylka utáhla sama skoro dvou metrákovej vůz a na něm železnou bečku napuštěnou močůvkou, takže váha něco kolem 6metráků +-. Jenom se natáhly očka na pobočácích a to musím, říct, že teren byl hodně měkkej a pořádně se to bořilo. A to měla tahle kobylka necelých 7 metráků. Ale zdravý na svůj věk v tý době 14let bylo "100%". Takže kde se na takovouhle kobušku hrabou nějací naklepaní Nacho nebo Brys sl. A sama vidím rozdíl teďka Šárka nadělaná starší kobylka a Laura malý špuntíček ale nožičky sice křivoučký, ale zdravé. A než Šárka zabere tak Laura je už někde fuč. Tak nezbejvá než jednu přidržet a druhou popohnat bičem.
A hlavní věc, je že by sám kočí měl vědět kde je hranice jeho koní a kdy je na čase jít domů. To bohužel p. Blžňák neví a chce vyhrát stůj co stůj. A tahle soutěž by neměla bejt o tom jestli ti koně utáhnou to co koně o nějakej ten metráček těžší, ale o ochotě pracovat a tom, jak maj poctivého a rozumného kočího. Takže to nic nemění na tom, že koně ztrhaní se daj k čertu a budou se ničit další. V tom případě ztracej soutěže podstavu a smysl a i celá chovatelská práce jde k čertu.

13.10.2008 14:43
sally

XXX.XXX.136.64

tecos napsal(a):

A je to mj. i o váze - hubeňoučký štičky to nandaj ostatním v důvěře ve svého kočího - 1,2 x přes vlastní bolest. Příště cvakají zubama, uši připlesklé u hlavy, odmítání poslušnosti ( třeba Nacho po rekordu v Regenu - Dobšiná 2006, nejen) - prodají se neznalci, co se lapí na pěknou podívanou ze soutěže. Pak už to o takových výkonech nebude.. důležité co nejrychleji prodat, než se zjistí, jak to s přetaženým koněm doopravdy je.
Při přepočítávání na váhu by tolikrát nemuselo docházet k přetěžování koní při touze kočích vyhrát ve snaze srovnat krok se slony.
Jsem zvědavá, kolikrát to ty "hubeňoučký štičky" ještě ostatním nandaj, nebo to byl jejich poslední extravýkon.

13.10.2008 14:48
sally

XXX.XXX.136.64

tecos napsal(a):
Já myslím, že asi špatně čteš... Potvrzuje to opravdu třeba jen letošní ME - dočkej člsnku od Helči a uvidíš. Znovu opakuji, že je na každém s čím jde soutěžit. O tom jací jsou není asi třeba diskutovat a může to potvrdit každý, kdo je viděl pracovat.....

Dobrá - takže máš problém s přepočtem taženého břemene k váze koně? Pokud ano, tak máš strach, že nejlepší nejsou.
Pokud jsi si jistá, a letos soutěže jezdíš, můžeš to sama navrhnout - zařadit na další léta do pravidel. Ale upřímně bych se moc divila...

13.10.2008 14:50
tecos

XXX.XXX.26.56

sally napsal(a):
A je to mj. i o váze - hubeňoučký štičky to nandaj ostatním v důvěře ve svého kočího - 1,2 x přes vlastní bolest. Příště cvakají zubama, uši připlesklé u hlavy, odmítání poslušnosti ( třeba Nacho po rekordu v Regenu - Dobšiná 2006, nejen) - prodají se neznalci, co se lapí na pěknou podívanou ze soutěže. Pak už to o takových výkonech nebude.. důležité co nejrychleji prodat, než se zjistí, jak to s přetaženým koněm doopravdy je.
Při přepočítávání na váhu by tolikrát nemuselo docházet k přetěžování koní při touze kočích vyhrát ve snaze srovnat krok se slony.
Jsem zvědavá, kolikrát to ty "hubeňoučký štičky" ještě ostatním nandaj, nebo to byl jejich poslední extravýkon.

ty máš asi hodně velký problém co.....? Končím debatu o ničem. je to jak to je a pokud sama neukážeš že je to jinak nebo snad dokonce tak jak tvrdíš, budu si stát za svým

13.10.2008 14:53
tecos

XXX.XXX.26.56

sally napsal(a):
Dobrá - takže máš problém s přepočtem taženého břemene k váze koně? Pokud ano, tak máš strach, že nejlepší nejsou.
Pokud jsi si jistá, a letos soutěže jezdíš, můžeš to sama navrhnout - zařadit na další léta do pravidel. Ale upřímně bych se moc divila...

jak jsem psala - Hiszpan sám přetáhl v německu koně težšího než je on sám... Přepočtu váhy, nebo váhových tříd, se opravdu nebojíme.... Já budu těžko něco zařazovat.....

13.10.2008 14:56
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):

sally pravdu díš pravidla maj díry jak v ementálu, že by nima prošel i shirák od bonita, ale oni na to časem přijdou sami. Až přestanou chodit diváci a budou si o tom lidi chtít přečíst tak maximálně na equichannelu článek. Ono to některým, dojde, že se asi něco nelíbí nebo že by někdo? (nic proti tecos a jejich koníkům). Ale je rozhodně pravda, že by se zde měli udělat buď pořádný pravidla nebo nějaký kategorie. Vždyť i koně při dostizích mají nějakej handicap

13.10.2008 15:03
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No nevím tu kobylku s inzerátu jsem neviděla a vůbec si nevybavuju jestli ten chlápek, cca od nás 25km, říkal jeslti je březí, či ne. No já nevím naposledy co jsme měli s Klokočova kobylku Ambru matku Grona tak nás jako tříletá stála 25tis i s dopravou. Nejlevnější kůň jakýho jsem kdy viděla, ale taky nejužasnější pod sedlem fakt boží, škoda jí. Sice typická Hegarka ale neuvěřitelnej pracant a to se v těch třech učila všechno od piky. Ale taky měla skvělou druhou kobučku učitelku polosestru Azura a Mazura. Takhle starší kobylka utáhla sama skoro dvou metrákovej vůz a na něm železnou bečku napuštěnou močůvkou, takže váha něco kolem 6metráků +-. Jenom se natáhly očka na pobočácích a to musím, říct, že teren byl hodně měkkej a pořádně se to bořilo. A to měla tahle kobylka necelých 7 metráků. Ale zdravý na svůj věk v tý době 14let bylo "100%". Takže kde se na takovouhle kobušku hrabou nějací naklepaní Nacho nebo Brys sl. A sama vidím rozdíl teďka Šárka nadělaná starší kobylka a Laura malý špuntíček ale nožičky sice křivoučký, ale zdravé. A než Šárka zabere tak Laura je už někde fuč. Tak nezbejvá než jednu přidržet a druhou popohnat bičem.
A hlavní věc, je že by sám kočí měl vědět kde je hranice jeho koní a kdy je na čase jít domů. To bohužel p. Blžňák neví a chce vyhrát stůj co stůj. A tahle soutěž by neměla bejt o tom jestli ti koně utáhnou to co koně o nějakej ten metráček těžší, ale o ochotě pracovat a tom, jak maj poctivého a rozumného kočího. Takže to nic nemění na tom, že koně ztrhaní se daj k čertu a budou se ničit další. V tom případě ztracej soutěže podstavu a smysl a i celá chovatelská práce jde k čertu.

Hm, tak člověk, co od nás kupoval šimlice, byl předtím jako potenciální kupec na Klokočově - za páru nic neumících dvouletých ryzek ze stáda chtěli 90 tisíc ( 45 za jednu).
Ve smysl soutěží jsem věřila, než jsem se k tomu blíže přiblížila... poznatek takový, že těžký tah v páru pod 5 let věku je ne ojediněle k....í koní. Sorry, já pro to jiný výraz nenacházím. Spoléhat na to, že mají mít ( všichni) kočí rozum je utopie. Kdo ho má, asi s mlaďochy nevyhraje a na soutěže se chodí vyhrávat.
Je to stejné, jako puberťáky poslat makat do dolů. Ve středním věku, kdy mají mít plný výkon, to budou staříci.
Ale koně jsou levní, se vymění. Víme, kdo tvoří pravidla a jak staré koně mívá... a soutěžit potřebuje.

13.10.2008 15:05
sally

XXX.XXX.136.64

tecos napsal(a):
ty máš asi hodně velký problém co.....? Končím debatu o ničem. je to jak to je a pokud sama neukážeš že je to jinak nebo snad dokonce tak jak tvrdíš, budu si stát za svým

Nic jiného bych od tebe ani nečekala... takže strach máš.
Když nemáš protiargument, je to jistě debata o ničem.

13.10.2008 15:11
tecos

XXX.XXX.26.56

sally napsal(a):
Hm, tak člověk, co od nás kupoval šimlice, byl předtím jako potenciální kupec na Klokočově - za páru nic neumících dvouletých ryzek ze stáda chtěli 90 tisíc ( 45 za jednu).
Ve smysl soutěží jsem věřila, než jsem se k tomu blíže přiblížila... poznatek takový, že těžký tah v páru pod 5 let věku je ne ojediněle k....í koní. Sorry, já pro to jiný výraz nenacházím. Spoléhat na to, že mají mít ( všichni) kočí rozum je utopie. Kdo ho má, asi s mlaďochy nevyhraje a na soutěže se chodí vyhrávat.
Je to stejné, jako puberťáky poslat makat do dolů. Ve středním věku, kdy mají mít plný výkon, to budou staříci.
Ale koně jsou levní, se vymění. Víme, kdo tvoří pravidla a jak staré koně mívá... a soutěžit potřebuje.

Možná by bylo dobré sjednotit vlákno a číst všechno....... Bát se opravdu nemáme čeho a opakovat co jsem tu už napsala třikrát, nemá smysl. Hlupáka o pravdě nepřesvědčíš ani kdyby si po uších chodil. To je moje heslo a dnes jsem se nechala trochu unýst a zapomněla na něj

13.10.2008 15:14
sally

XXX.XXX.136.64

tecos napsal(a):
Možná by bylo dobré sjednotit vlákno a číst všechno....... Bát se opravdu nemáme čeho a opakovat co jsem tu už napsala třikrát, nemá smysl. Hlupáka o pravdě nepřesvědčíš ani kdyby si po uších chodil. To je moje heslo a dnes jsem se nechala trochu unýst a zapomněla na něj

Jo, máš pravdu. Uleví se ti, když budeš příště diskutovat jen se sobě rovnými. A mně asi taky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík