kachnicka

XXX.XXX.185.7
Prosím kdo používáte tyto sedla natowa na haflošky, piště zkušenosti a vkládejte fotky
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
Prosím kdo používáte tyto sedla natowa na haflošky, piště zkušenosti a vkládejte fotky
druhé
kachnicka
napsal(a):
druhé
zkušenosti s nima nemám,ale dost lidí mi říkalo,že jsou na haflingy natowy úzký,přestože je výrobci na kulatý koně doporučujou... jinak taky stále sháním to pravý sedlo,který už konečně bude sedět a stále se mi to nedaří.koníka mám šest let,sedlo už máme asi 5 a pořád to neni úplně podle mých představ.teď zvažuju nechat si ušít si sedlo z pinta...
ferdice
napsal(a):
zkušenosti s nima nemám,ale dost lidí mi říkalo,že jsou na haflingy natowy úzký,přestože je výrobci na kulatý koně doporučujou... jinak taky stále sháním to pravý sedlo,který už konečně bude sedět a stále se mi to nedaří.koníka mám šest let,sedlo už máme asi 5 a pořád to neni úplně podle mých představ.teď zvažuju nechat si ušít si sedlo z pinta...
Na naše hafloše,obzvlášt ty dva tlouštíky,tak jedině Lakotu.Perfektně sedí,je příjemná i pro koně,je zkrátka ideál.Mají je na Retonu,mohu jen doporučit a holky mají jedno přešité vojenské a jedno z Hoštálkové.Nechat si ušít na míru má smysl po šestém roce,do té doby rostou a mění se.
janiska
napsal(a):
Na naše hafloše,obzvlášt ty dva tlouštíky,tak jedině Lakotu.Perfektně sedí,je příjemná i pro koně,je zkrátka ideál.Mají je na Retonu,mohu jen doporučit a holky mají jedno přešité vojenské a jedno z Hoštálkové.Nechat si ušít na míru má smysl po šestém roce,do té doby rostou a mění se.
no co já slyšela tak žádná westernová sedla nemají kostru na melouny
jurasek
napsal(a):
no více by se mohl o tom vyjádřit pan Císař doufám že jsem neskomolila jeho jméno,že všechny kostry co sem dováží mají přizpůsobenou pro Americká plemena.
no sežente na takovýho melouna sedlo,ta vypadá že zrovna bouchne
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
druhé
posouvám :-), kdo má ještě zkušenost s těmito natowami
kachnicka
napsal(a):
Zkušenosti? Známý koupil tohle (na obrázku to druhé) na huculáky..děs. Já v tom teda nejezdím, jen jsem v tom jednous eděla a stačil mi max klus. Sedlo na vyhoz. Zmetek nejvyššího stupně.. po nějaké době užívání je celá kostra jakási křivá, všude to jezdce tlačí, když jedeme tak na dvě tři hodinky vyjížďku, tak kamarádka je rozlámaná už i po hodině....bolí z toho záda, zadek, vše... Než koupit takový levný zmetek a pak se s tím trápit, radši našetřit na kvalitní sedlo. Tohle sedlo je jak z papíru, já si na něm připadala pořád křivě a vachrlatě. Taky jeden z koní s ní jezdil v kruhovce a jen se víc nedechnul a malinko klopýtnul, letěla k zemi kamarádka i sedlo...sedlo prostě ruplo...řemen od podbřišníku.
Takže zkušenosti? děsné. Možná první měsíc by to šlo, ale nemá to dlouhé trvání....dle mého názoru doost vyhozené peníze oknem. Navíc takové sedlo dál už snad ani nikdo nekoupí, jedině blbec, pokud by ho chtěl majitel prodat.
kachnicka
napsal(a):
zrovna jsem si jedno dovezla dom....za tu cenu jsem spokojena, na tu naši občasnou rekreaci postačí bohatě...chtěla jsem v tom tmavším odstínu, ale slečna říkala že každé sedlo je jiné v nabídce měli i černé, jen na mě velké posedlí 16. Pokud ho chceš kupovat dám ti tip kde ho mají za velice dobrou cenu....
Jinak co jsem si včera stihla sednout, tak je pohodlné...haflinga sice nemám, ale nám sedlo...
kachnicka

XXX.XXX.185.7
klawdie
napsal(a):
zrovna jsem si jedno dovezla dom....za tu cenu jsem spokojena, na tu naši občasnou rekreaci postačí bohatě...chtěla jsem v tom tmavším odstínu, ale slečna říkala že každé sedlo je jiné v nabídce měli i černé, jen na mě velké posedlí 16. Pokud ho chceš kupovat dám ti tip kde ho mají za velice dobrou cenu....
Jinak co jsem si včera stihla sednout, tak je pohodlné...haflinga sice nemám, ale nám sedlo...
a které sedlo od natowi máš?
lucky
napsal(a):
Zkušenosti? Známý koupil tohle (na obrázku to druhé) na huculáky..děs. Já v tom teda nejezdím, jen jsem v tom jednous eděla a stačil mi max klus. Sedlo na vyhoz. Zmetek nejvyššího stupně.. po nějaké době užívání je celá kostra jakási křivá, všude to jezdce tlačí, když jedeme tak na dvě tři hodinky vyjížďku, tak kamarádka je rozlámaná už i po hodině....bolí z toho záda, zadek, vše... Než koupit takový levný zmetek a pak se s tím trápit, radši našetřit na kvalitní sedlo. Tohle sedlo je jak z papíru, já si na něm připadala pořád křivě a vachrlatě. Taky jeden z koní s ní jezdil v kruhovce a jen se víc nedechnul a malinko klopýtnul, letěla k zemi kamarádka i sedlo...sedlo prostě ruplo...řemen od podbřišníku.
Takže zkušenosti? děsné. Možná první měsíc by to šlo, ale nemá to dlouhé trvání....dle mého názoru doost vyhozené peníze oknem. Navíc takové sedlo dál už snad ani nikdo nekoupí, jedině blbec, pokud by ho chtěl majitel prodat.
Lucko klid, to jsi ještě neseděla v nortnu, to je vubec děs....
klawdie
napsal(a):
to druhé...
Ahoj,tak já jsem měla taky Natowu.Bylo podobné tomu druhému.Stálo mě 10 000,-Moc se mi na pohled líbilo.Jezdila jsem v něm rok a půl a usoudila jsem že raději zainvestuji do lepšího a tak šla natowa z domu.V pohodě jsem jí prodala do 14ti dnů.Nejezdilo se v tom vysloveně špatně,ale když mám teď srovnání,tak je to sakra rozdíl.Natowa je dost tvrdá i když má posedlí změkčené,tak se to rychle prosedí.Na mojeho obézního hafloše to taky nebylo úplně 100%.takže pokud s tím nechcete závodit,tak proč ne.Ještě tu byla dřív nějaká diskuze kde pan Císař měl nafocené rozlámané kostry těchto sedel.Jsou údajně jak šlupka,ale osobně neznám nikoho komu by se nějak rozbyla kostra.
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
druhé
děkuji za nározy , kdo máte fotkečku se sedlem na hafloškovi prosím hoďte ji sem, díky moc
sabora

XXX.XXX.93.229
red and white
napsal(a):
není pravda vem si americká plemena jako QH appa .. to jsou koně bez kohoutku se širokým hřbetem
mám norika, cca 150KHV 180hruď sedlo Zajace Full QH a je mu super
jurasek

XXX.XXX.112.250
kachnicka
napsal(a):
děkuji za nározy , kdo máte fotkečku se sedlem na hafloškovi prosím hoďte ji sem, díky moc
já jen varuji před otáčecím sedlem ,mám indického australáka a není možný se na kobču vyškrábat,není nad starší kvalitní sedýlka,musím ale zatukat sedlo zatím drží pohromadě a ani není zničené to na indii klobouk dolů
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
druhé
Všem děkuji za názory, chtěla bych jedno z těchto sedel pořídit jen na lehkou rekreaci, než bychom našetřili na pořádné, máte ho ještě někdo na rekreaci nemůžu se rozhodnout, které z nich objednám
kachnicka
napsal(a):
Všem děkuji za názory, chtěla bych jedno z těchto sedel pořídit jen na lehkou rekreaci, než bychom našetřili na pořádné, máte ho ještě někdo na rekreaci nemůžu se rozhodnout, které z nich objednám
tady je to sedlo, ale jak říkám, děs, hrozně se v tom jezdí, je to tvrdé, rychle prosezené. Delší vyjížďka je týrání jezdce. Je teda jooo rozdíl sednout si na moje sedlo a na tenhle šunt a taky je rozdíl jak se dvou třech hodinách v terénu cítím já a jak se cítí kamarádka v tom papírovém tlačícím nic.
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
druhé
A neprodáváte někdo starší westernové sedýlko na haflinga?
kachnicka
napsal(a):
A neprodáváte někdo starší westernové sedýlko na haflinga?
jestli nakonec skončíš u volby mezi olejovou kůží a syntetikou určitě zvol tu kůži a hlavně max 15, hafling je krtáký tak aby to sedlo neměl až na prdely, mimochodem na bazoši někdo nabízí 3/4 sedlo, možná by pro vás bylo ideální nebude tak dlouhé, žádnou kvalitu nečekej ale cenově je velice levné, pošlu ti odkaz, jestli ho ještě nabízí..
kachnicka

XXX.XXX.185.7
klawdie
napsal(a):
jestli nakonec skončíš u volby mezi olejovou kůží a syntetikou určitě zvol tu kůži a hlavně max 15, hafling je krtáký tak aby to sedlo neměl až na prdely, mimochodem na bazoši někdo nabízí 3/4 sedlo, možná by pro vás bylo ideální nebude tak dlouhé, žádnou kvalitu nečekej ale cenově je velice levné, pošlu ti odkaz, jestli ho ještě nabízí..
Hodíš mi prosím ten odkaz díky
kachnicka
napsal(a):
Já jsem měla tu druhou natowu na svojí pony kobylku, sedlo jsem měla přes rok na dost časté používání. Nevím, asi jsem měla extra dobrý kousek - o čemž pochybuji Sedlo mi bylo velmi pohodlné, všechno jsem v něm pohodě seděla , žádný problém s jediným vrutem, kůže vydržela všude perfektní až na ten kraj, který se otíral s botou ve třmenu.Měla jsem posedlí 16" ana mojí 141KVh bylo v pohodě. Nyní už mám sedlo na míru od sedláře a to z důvodu, že opravdui když to výrobce uvádí, sedlo není vhodné na haflingy, a to mám kobylku drobnější než je hafling. Sedlo od sedláře je samozřejmě lepší,ale Natowa za ty peníze v mých očích neměla chybu...
microfon
napsal(a):
Já jsem měla tu druhou natowu na svojí pony kobylku, sedlo jsem měla přes rok na dost časté používání. Nevím, asi jsem měla extra dobrý kousek - o čemž pochybuji Sedlo mi bylo velmi pohodlné, všechno jsem v něm pohodě seděla , žádný problém s jediným vrutem, kůže vydržela všude perfektní až na ten kraj, který se otíral s botou ve třmenu.Měla jsem posedlí 16" ana mojí 141KVh bylo v pohodě. Nyní už mám sedlo na míru od sedláře a to z důvodu, že opravdui když to výrobce uvádí, sedlo není vhodné na haflingy, a to mám kobylku drobnější než je hafling. Sedlo od sedláře je samozřejmě lepší,ale Natowa za ty peníze v mých očích neměla chybu...
slibovaná Lakota
janiska
napsal(a):
ještě jednou a zblízka...
Tak posílám taky fotky své Natowy.pokusím se ješt vahrabat nějakou fotku kde je líp vidět.Jinak jak psala Monča,tak já taky měla posedlí 16 a v pohodě se na hafloše vešlo.Téď mám u druhého sedla stejnou velikost.
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
druhé
Tak jsem se rozhodla objednat to druhé sedlo, ještě bych chtěla poradit, kterou podsedlovku, předem díky za rady
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
Tak jsem se rozhodla objednat to druhé sedlo, ještě bych chtěla poradit, kterou podsedlovku, předem díky za rady
druhá
kachnicka

XXX.XXX.185.7
v v
napsal(a):
Tak posílám taky fotky své Natowy.pokusím se ješt vahrabat nějakou fotku kde je líp vidět.Jinak jak psala Monča,tak já taky měla posedlí 16 a v pohodě se na hafloše vešlo.Téď mám u druhého sedla stejnou velikost.
posouvám, kdopak ještě má natowu na hafloškovi?
kachnicka
napsal(a):
nemám teda toho hafloše, ale to sedlo co máš v plánu kupovat na tom svým šimlovy...slibené foto
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
Ahoj, ještě bych měla takovej dotázek na mrkvovou hůlku, je lepší 90cm nebo 120cm, díky za odpovědi
kachnicka
napsal(a):
Ahoj, ještě bych měla takovej dotázek na mrkvovou hůlku, je lepší 90cm nebo 120cm, díky za odpovědi
Tot otazka, je to individualni a kup si ten, ktery se ti bude lip drzet. Ja mam maly. Sice kdyz bych byla v kruhovce se zlobivejsim konikem,t ak bych mela pocit, ze v ruce nic nemam, ale pro bezny parelovani s rozumnym konikem je pro me lepsi. Lip se mi drzi, neni tak tezka... je kratsi... lip se mi s tim manipuluje no...
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
posouvám, jáká sedla nosí Vaši hafláskové?
v v
napsal(a):
Ahoj,tak já jsem měla taky Natowu.Bylo podobné tomu druhému.Stálo mě 10 000,-Moc se mi na pohled líbilo.Jezdila jsem v něm rok a půl a usoudila jsem že raději zainvestuji do lepšího a tak šla natowa z domu.V pohodě jsem jí prodala do 14ti dnů.Nejezdilo se v tom vysloveně špatně,ale když mám teď srovnání,tak je to sakra rozdíl.Natowa je dost tvrdá i když má posedlí změkčené,tak se to rychle prosedí.Na mojeho obézního hafloše to taky nebylo úplně 100%.takže pokud s tím nechcete závodit,tak proč ne.Ještě tu byla dřív nějaká diskuze kde pan Císař měl nafocené rozlámané kostry těchto sedel.Jsou údajně jak šlupka,ale osobně neznám nikoho komu by se nějak rozbyla kostra.
ta kostra je něco jako tvrzený papír, prostě časem naprosto ztratí význam slova kostra a je to spíš nekvalitní polštář padnoucí všemu (teda na oko) jinak to stejně jako tu lidi píšou huntuje jejich prdel, tak to huntuje i koni záda - našetřete a kupte něco pořádnýho
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
A co sedlo od Hošťálková máte někdo?
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
Ještě jsem našla na www.equiweb-shop.cz sedlo dělané na haflinga, máte někdo?
(děkuji za odpovědi)
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
Ještě jsem našla na www.equiweb-shop.cz sedlo dělané na haflinga, máte někdo?
(děkuji za odpovědi)
lucky
napsal(a):
tady je to sedlo, ale jak říkám, děs, hrozně se v tom jezdí, je to tvrdé, rychle prosezené. Delší vyjížďka je týrání jezdce. Je teda jooo rozdíl sednout si na moje sedlo a na tenhle šunt a taky je rozdíl jak se dvou třech hodinách v terénu cítím já a jak se cítí kamarádka v tom papírovém tlačícím nic.
Lucko ale jana říkala že je to indie ne natova!...ted mi sem jedno to sedlo dovezli s třebíče a koukali jsme na to a řikala že je to přesně ono, takže je to jiný výrobce ale ne NATOVA .
kachnicka

XXX.XXX.185.7
janiska
napsal(a):
To hnědé se mi taky líbilo,ale neviděla jsem ho na koni a jedno sedlo od Hoštálkové z druhé ruky máme-prodali koně.Sedlou nás dvěma menším koním,Azur a Orne mají velikánskou Lakotu s posedlím 18,to je pohoda,Arnet má o něco menší sedlo než je Lakota.
Prosím, prosím lidičky máte někdo to sedlo Mexico haflinger z http://www.equiweb-shop.cz/index.php?h=hafling ??? moc by mě to zajímalo, píšou tam že má dřevěnou kostru a má širokou komoru na haflinga. Jinak jsem se rozhodla že si zatím pořídím verzi anglického sedla na haflinga a našetřím si na westernové sedlo Lakota, které se mi zdá opravdu kvalitnější než natowa
kachnicka
napsal(a):
druhé
Já mám to druhé sedlo. Mám ho už něco přes rok a jsem s ním velice spokojená. Pasovalo mi na různé typy koní, s kohoutkem, bez kohoutku, kulaté i hubenější ( chlaďas - mladý, hodně kulatý s rovným hřbetem, kladrubák, hucul, kříženec hafloše, ČT). Žádného mi neodíralo a sedí se mi v něm taky dobře. Neřekla bych, že má tvrdé podsedlí a za ten více rok není ani prosezené ani nepovolily žádné švy nebo šroubky. Taky jsem v něm ledacos useděla, na koni mi vždy sedělo jak přišité, dokonce i když jsem jela s rozeplým podbřišákem v klusu, sedlo z koně nesjelo. Tak já bych toto sedlo doporučila, jenže jsem se dívala na inter.obchodě, že existuje levnější verze, má ji u nás soused, a ta není tak kvalitní. Já za něj dávala 10tis, to levnější stojí necelých 6tis. Přikládám foto.
kachnicka
napsal(a):
Prosím, prosím lidičky máte někdo to sedlo Mexico haflinger z http://www.equiweb-shop.cz/index.php?h=hafling ??? moc by mě to zajímalo, píšou tam že má dřevěnou kostru a má širokou komoru na haflinga. Jinak jsem se rozhodla že si zatím pořídím verzi anglického sedla na haflinga a našetřím si na westernové sedlo Lakota, které se mi zdá opravdu kvalitnější než natowa
No,ta Lakota je skvělá,sice těžká,ale pohodlná.Netrhá se jak Natowa,neodírá,sedí de facto všem z nich.Akorát z Retonu jsou dost drahé,já je našla ještě jinde,za slušnější peníz,chtěla bych ještě jedno.
kachnicka

XXX.XXX.185.7
janiska
napsal(a):
No,ta Lakota je skvělá,sice těžká,ale pohodlná.Netrhá se jak Natowa,neodírá,sedí de facto všem z nich.Akorát z Retonu jsou dost drahé,já je našla ještě jinde,za slušnější peníz,chtěla bych ještě jedno.
A můžeš mi třeba na mail hodit kde si našla tu Lakotu levnějš ? e-mail: MichalaSvecova@seznam.cz, díky
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
A můžeš mi třeba na mail hodit kde si našla tu Lakotu levnějš ? e-mail: MichalaSvecova@seznam.cz, díky
http://www. equiweb-shop.cz/zbozi_detail.php? sid=6&skz=1&zid=24634 (2 mezery)
A tohle anglické sedlo? máte někdo vyzkoušené?
kachnicka

XXX.XXX.220.195
kachnicka
napsal(a):
http://www. equiweb-shop.cz/zbozi_detail.php? sid=6&skz=1&zid=24634 (2 mezery)
A tohle anglické sedlo? máte někdo vyzkoušené?
tenhle odkaz níže je neplatný tohle správný:
http://www.equiweb-shop.cz/ zbozi_detail.php? sid=6&skz=1&zid=26870 (2 mezery)
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
tenhle odkaz níže je neplatný tohle správný:
http://www.equiweb-shop.cz/ zbozi_detail.php? sid=6&skz=1&zid=26870 (2 mezery)
posouvám kdo máte fotečky haflingů pod sedlem hoďte je sem, ráda se podívám
kachnicka

XXX.XXX.185.7
kachnicka
napsal(a):
posouvám kdo máte fotečky haflingů pod sedlem hoďte je sem, ráda se podívám
Jezdí někdo v tomto sedýlku?